|
Дата и час: Съб Яну 16, 2021 10:51 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
|
Заглавие:  Публикувано на: Пон Юни 11, 2007 7:04 pm |
Toushirou |
|
 |
Регистриран на: Сря Апр 04, 2007 7:47 pm Мнения: 465 Местоположение: Soul Society , Пазарджик
|
Ора някои знаели каде мога да намеря Кюдо ?  щото искам да се занимавам със стрелба с лък
Иначе аз тренирах Киокошин Кай 1 година и половина можеше да зема син колан но се отказах защото ми омразна... и сега ме е яд...
_________________ ...
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пон Юни 11, 2007 10:23 pm |
 |
nem13 |
|
 |
|
Хех... Добре де, погледнете великата реалистичност на Кендо.
Първо, носят тонове брони. Все едно са тръгнали на война, ей богу. Това е бой с мечове и е предназначено да боли. И да се умира. За да се тренираш за него, трябва да те боли, иначе не тренираш, а просто си играеш...
Освен това - в Кендо има само 4 удара, реално - глава, ръка, торс и мушкане към гърлото. Стотици други удари са забравени и пратени по дяволите. Краката? Те да не би да не съществуват?
Кендо е безумно нереалистично.
Кендоистите викат като ненормални. Да бе, знам, Киай... дали някой им е казвал, че Ки може да се изрази не само с вик?
Шиная... Първо, той е загубил цялата си същност като подобие на катана поради една изключително важна причина - не е извит. Да бе, изглежда дребно, ама айде направи батоуджутсу с прав меч... Не става. Още по-малко с шинай. С шинай въобщше не можеш да ползваш иайдо техники де.
Шиная се огъва при удар. Гледах, че са направили карбонови варианти, които не са толкова лесно извиващи се, но пак - ъгълът е поне 15 градуса...
Кендо не позволява каквато и да е пластичност и тактика в боя, освен най-основната. Не можеш да използваш бойното поле и неговите предимства и недостатъци в своя полза, защото бойно поле няма. Не можеш да правиш извънредни движения, да се движиш по различен начин от нормалното и да изпълняваш техники, които иначе са изключително ценни...

|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пон Юни 11, 2007 10:26 pm |
 |
Kakashito |
|
 |
Регистриран на: Пет Юни 01, 2007 2:09 am Мнения: 326 Местоположение: Варната ! Йухуу!
|
Toushirou написа: Ора някои знаели каде мога да намеря Кюдо ?  :
за ко ти е пък туй ве ???
Извинявай ама леко ме изби... Туй не се ли води азиатски спорт ?
Нем13 , туй което каза за викането . Ненормалните крясаци се пораждат от непроавилно фокусиране на Чи-то . Про са видели от сенсея и крещели и те. Малко са хората с правилно дишане . Даже и черните колани в изкуствата са често такива . Просто казвам де... С никва цел...
_________________ Give me a brake , have a TikTak
Eat my Chidori BIATCH !!!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Вто Юни 12, 2007 10:20 pm |
Toushirou |
|
 |
Регистриран на: Сря Апр 04, 2007 7:47 pm Мнения: 465 Местоположение: Soul Society , Пазарджик
|
Kakashito написа: Toushirou написа: Ора някои знаели каде мога да намеря Кюдо ?  : за ко ти е пък туй ве ??? Извинявай ама леко ме изби... Туй не се ли води азиатски спорт ?
Аз пък разбрах че е бойно изкуство
_________________ ...
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пон Юни 18, 2007 6:42 pm |
 |
Neltarion |
|
 |
Регистриран на: Нед Юни 17, 2007 2:45 pm Мнения: 533 Местоположение: Върховен Дом на Смърт
|
Kakashito написа: То карате до-то много мяза на Тае Куон Дото , по това което съм чувал . Най вече по това че се обръща много голямо внимание на краката . Верно ли е?
Вярно е. Има много различни атаки с крака - мавашигери, маегери, йокогери. Това са трите основни вида, а си има и под - видове.
За ръцете - също има удари, но те служат повече за защита. Има, например, ката, в която ударите са само с крака, а ръцете служат за защита.
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|