Дата и час: Нед Фев 16, 2025 1:41 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 3 мнения ] 
Знаете ли какъв ден е 7-ми ноември?
 Да,празник  25%  25%  [ 7 ]
 Да,годишнина  11%  11%  [ 3 ]
 Да,обикновен ден  39%  39%  [ 11 ]
 Не,аз от дни не се интересувам  25%  25%  [ 7 ]
Общо гласове : 28

Автор Съобщение
 Заглавие: 7-ми ноември
МнениеПубликувано на: Вто Ное 08, 2005 7:58 pm 
Аватар

на 6-ти септември 1885 година е обявено съединението на Княжество Българя с Източна Румеля-успешна стъпка в програмата за национално обединение.Съединението е признато от Княз Александър Батенберг на 8-ми септември.Международно признание обаче то не получава,поне не веднага.Защото няма Велика Сила,която да подрепя този акт.И затова е свикана конферентсия в Цариград,кудето трябва да се реши съдбата на Съединението.През това време бъгарските воиски са стръпани на юго-източната граница,с османската империя,откъдето се очаква нападение.Атаката идва от другаде-от славянска Сърбия,зад която в момента е Австро-Унгаря.На 2-ри ноември е обявена воина на България,като показателни са настроенията на сърбите-Крал Милан определя предстоящата операция като 'военна раводка до софия'.....
....На 7-ми ноември приключва тази ражодка до софия,и започва разходката на българските воиски до втория по големина сръбски град-Ниш.Ражодка,която не би спряла дотам,ако не бе Съобщеието,предадено на българите от австрииския посланик Кевенхюлер-Меч-още един метър и ще срещате австро-унгарски воиски.И цялата тази ражодка,позволила на българските воиски да се насладят на прекрасня пеизаж в източна сърбия,разбиваики междувременно на два пъти сръбски воиски,които ги превъзхождат по численост,започва на 7-ми ноември.При Сливница.С Шуми Марица и Ура!!!Тоест,за тези,които още не са разбрали-7-ми ноември е 120-тата годишнина от победата при Сливница.

"Mediocrity knows nothing higher than itself,but talent instantly recognizes genius..."-Dr John Watson
"Valley of Fear",Sir Arthur Conan Doyle
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 09, 2005 12:37 am 
Аватар

Браво на нас. Жалко че историята никога не ми е била силна страна Иначе Сърбите как сме ги драли и Не само тогава :).

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 05, 2005 9:10 am 
Аватар

Великата руска революця започва преди 88 години. Разгнвените народни маси свалят един много некадърен цар и започва едни малко по-кадърно управление на страната.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 3 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]