|
Дата и час: Нед Фев 16, 2025 1:41 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1 [ 3 мнения ] |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: 7-ми ноември ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Ное 08, 2005 7:58 pm |
![Аватар](http://img77.imageshack.us/img77/3496/artheeroproba5dy.jpg) |
taragow |
|
![](./images/ranks/rank4.gif) |
Регистриран на: Пон Юли 18, 2005 11:06 pm Мнения: 649 Местоположение: Baker Street 221B
|
на 6-ти септември 1885 година е обявено съединението на Княжество Българя с Източна Румеля-успешна стъпка в програмата за национално обединение.Съединението е признато от Княз Александър Батенберг на 8-ми септември.Международно признание обаче то не получава,поне не веднага.Защото няма Велика Сила,която да подрепя този акт.И затова е свикана конферентсия в Цариград,кудето трябва да се реши съдбата на Съединението.През това време бъгарските воиски са стръпани на юго-източната граница,с османската империя,откъдето се очаква нападение.Атаката идва от другаде-от славянска Сърбия,зад която в момента е Австро-Унгаря.На 2-ри ноември е обявена воина на България,като показателни са настроенията на сърбите-Крал Милан определя предстоящата операция като 'военна раводка до софия'.....
....На 7-ми ноември приключва тази ражодка до софия,и започва разходката на българските воиски до втория по големина сръбски град-Ниш.Ражодка,която не би спряла дотам,ако не бе Съобщеието,предадено на българите от австрииския посланик Кевенхюлер-Меч-още един метър и ще срещате австро-унгарски воиски.И цялата тази ражодка,позволила на българските воиски да се насладят на прекрасня пеизаж в източна сърбия,разбиваики междувременно на два пъти сръбски воиски,които ги превъзхождат по численост,започва на 7-ми ноември.При Сливница.С Шуми Марица и Ура!!!Тоест,за тези,които още не са разбрали-7-ми ноември е 120-тата годишнина от победата при Сливница.
_________________ "Човечният владетел не вдига оръжие,но ако го вдигне,непременно ще победи."
Мън Дзъ
"Mediocrity knows nothing higher than itself,but talent instantly recognizes genius..."-Dr John Watson
"Valley of Fear",Sir Arthur Conan Doyle
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Ное 09, 2005 12:37 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=46.jpg) |
Razengan |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Вто Юли 19, 2005 4:18 am Мнения: 3235 Местоположение: In the Jungle. Near the water, Close to the food.
|
Браво на нас. Жалко че историята никога не ми е била силна страна Иначе Сърбите как сме ги драли и Не само тогава ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) .
_________________ Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win you're still retarded.[/b]
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Страница 1 от 1 [ 3 мнения ] |
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|