AnimeS-bg.com
http://forum.animes-bg.com/

Японистика в България
http://forum.animes-bg.com/viewtopic.php?f=22&t=31851
Страница 1 от 33

Автор:  Safiir [ Нед Апр 20, 2008 3:35 pm ]
Заглавие:  Японистика в България

Темата е сплитната от тази

someonе написа:
/off/ Сафиир, ти да не би да учиш Японистика някъде?


Ами то японистика за съжаление в България освен в СУ не се учи >< Мда, това уча.

Автор:  Ensenga [ Нед Апр 20, 2008 8:26 pm ]
Заглавие: 

Safiir написа:
Ами то японистика за съжаление в България освен в СУ не се учи >< Мда, това уча.

ее добре ве, сигурно си бил отличник обаче за да влезнеш :?
както и да е сега ти е яко

Автор:  Safiir [ Пон Апр 21, 2008 2:34 pm ]
Заглавие: 

Никаква идея нямам >< Честно казано съм доста скаран с географията. За реализацията - ако си само с японски можеш освен преводач да станеш и екскурзовод. Супер добре платени са екскурзоводите. Наскоро набираха хора за 10 дена работа по 100 евро на ден. И тук става въпрос за студенти без какъвто и да е било опит в екскурзоводството. Иначе може да се занимаваш и с каквото и да е друго свързано с япония. Социология, икономика, право...каквото ти хрумне. Тъй като японистите са страхотно малко не е проблем да си намериш работа.

Автор:  Brolly [ Пон Апр 21, 2008 3:38 pm ]
Заглавие: 

Цитат:
Ами аз мислех, че е в Търново, но явно съм в грешка^^ :D. А реализацията след като завършиш каква би могла да бъде, освен преводач или нещо такова?


В Търново специалноста с японски се казва Приложна Лингвистика и е Английски и Японски. Когато се е образувала специалността през 1995 е имало и други езици с японски: Руски и Японски, Немски и Японски и др.
Незнам защо са ги махнали, но сега е останало само Английски и Японски.

Автор:  Ensenga [ Пон Апр 21, 2008 5:07 pm ]
Заглавие: 

Safiir - колко среден успех и колко на изпита по английски ти трябваше че да влезнеш ако не е тайна? :D
то и аз се пробвах да влеза макар че знаех че нямам шанс

а и кви предмети се учи ми е много любопитно, и да знаеш че сега като се издаде за в бъдеще ще те тормозя :lol:

Автор:  Safiir [ Пон Апр 21, 2008 5:11 pm ]
Заглавие: 

Ами то не се взима от цялата диплома, а само по английски и български. Иначе по тях имах 6 и на изпита 5.67. И бях на последно място от приетите ><

Иначе се учат предмети основно за културата, историята и естествено и за самия японски. Първия курс се учат и общи филологически дисциплини. Принципно ги има нещата на сайта на софийския университет та ако ти е интересно може да ги прегледаш ^^ Не ми се иска да пиша суууупер дълъг пост за всеки предмет по отделно, така че ако имаш конкретни въпроси на тях ще ти отговоря.

Темата ще я сплитна обаче, че вече излезе тотален оффтопик.

Автор:  Ensenga [ Пон Апр 21, 2008 5:16 pm ]
Заглавие: 

хубаво щом ще я сплитваш значи ще е онтопик ако кажа - :shock: :shock: 6 и на изпита 5.67 тва не е реално просто аз имах 3 на изпита :D макар че си го знам английския нз къде се бутам с обща 5 май беше от английски и бг ама това твойто ме поби в земята 6 и 6 за да влезнеш, again - :shock:
баси зубарите сте честно

Автор:  Safiir [ Пон Апр 21, 2008 5:22 pm ]
Заглавие: 

Еми аз цяла година само за това учих >< Просто човек като реши, че наистина иска да учи нещо с повечко усилие може да го постигне. Не мисля, че за нормален човек е невъзможно да влезе японистика ако твърдо е решил.

Автор:  allinyourhands [ Пон Апр 21, 2008 5:48 pm ]
Заглавие: 

Аз мислих да опитам ,но това
Safiir написа:
Ами то не се взима от цялата диплома, а само по английски и български. Иначе по тях имах 6 и на изпита 5.67. И бях на последно място от приетите ><

напълно ме обезсърчи.Май нямам шанс..

Автор:  faranar [ Пон Апр 21, 2008 7:09 pm ]
Заглавие: 

японистиката е една от специалностите с най-висок бал и на година влизат 10-15 човека (статистиката в сайта на СУ). а във велико търново не са ги махнали http://www.uni-vt.bg/1/?zid=3&page=246 . Или греша?

Автор:  Brolly [ Пон Апр 21, 2008 7:27 pm ]
Заглавие: 

Повярвай ми има само английски и японски, няма френски + японски, няма руски + японски и няма немски + японски. Но за сметка на това пък по-лесно се влиза от СУ, обаче дали ще издържите до 4ти курс е вече друг въпрос :lol: В началото на семестъра от 1ви курс се отказаха 2ма и се преместиха в други специалности.

Автор:  Safiir [ Пон Апр 21, 2008 7:42 pm ]
Заглавие: 

Емиии то и при нас 4-ти курс на практика от 15-ина човека останаха реално 2-3 >< Ма това е и защото доста народ заминава в Япония та става малко мешавица с курсовете. Щото годината стипендия в Япония не се признава за карана по специалността...поради някаква странна причина :/

Автор:  Nevermore [ Пон Апр 21, 2008 7:50 pm ]
Заглавие: 

И аз може да се включвам от време на време в тази тема. :) Каква е тенденцията последните години? По-малко или повече хора влизат? Или пък се държи приблизително около едно число броят на влезлите? Също така нали по английски все още няма предварителен изпит?

Автор:  Omega Red [ Пон Апр 21, 2008 7:51 pm ]
Заглавие: 

А как стои въпроса със започването в някоя друга специалност и след първия/втория семестър да се прехвърлиш японистика ?

Автор:  Safiir [ Пон Апр 21, 2008 8:10 pm ]
Заглавие: 

Nevermore, не съм гледал точните бройки, но като цяло се увеличават местата. Но с по 1 или 2 места на година. В най-добрия случай. Бтв приемат се около 3 пъти повече момичета отколкото момчета. Така, че момчетата обмислящи операция за смяна на пола имат още една причина да го направят ><
Какво имаш предвид под "предварителен изпит"?

Omega Red, знам че прехвърлянето е възможно, но не съм наясно с подробностите >< При всички положения е добре да си поне в същия факултет обаче.

Страница 1 от 33 Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/