а що се отнася до гадостите и до тези неща дето като ги научиш ти развалят утопичната представа за дадено нещо (в случая япония) трябва да се запомни един много важен полезен факт, който някак си винаги се изплъзва от съзнанието ни
като порастне човек и се позапознае с разните лоши страни на нещата, наивността му естествено изчезва и той "слиза на земята", това си става ясно рано или късно, обаче тайната която пропускаме е, че тези неща са само една част от цялостната картинка, и че точно тази част а не друга ни се стропосва заради едно нещо наречено късмет, тоест ако отидем в япония и нагазим в "лайната" на реалния живот там и се разочароваме че япония не е това което сме си представяли че ще бъде, то това не би означавало че целия живот там е като това с което сме се сблъскали, тука слагам една
![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
, и това се отнася за всички неща, не само за япония, и му се вика баланс в живота - във всяка държава има хора на които нещата така са им се наредили че си живеят утопично (не говоря за пари), както си я има и мизерията зад ъгъла, и ако имаме някаква мечта можем само да се надяваме че ще метнем добро число от зарчето на живота за след като си я сбъднем, наистина тази мечта да е такава каквато сме си я представяли
лошо е че всичко е въпрос на късмет, но пък хубавото е че гледната точка на тези които са "слезнали на земята" не винаги е толкова земна/реалистична колкото се предполага
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
и един бонус за по напредналите:
Златно правило - Нещата са такива каквито съзнанието ни ги възприеме. Те нямат истинска същност, а ние им придаваме такава. Това е изключително важна идея, и доста трудно се осъзнава, може да го прочетеш и разбереш логически но това не означава че си го осъзнал истински..
едно и също нещо може да изглежда съвсем различно за няколко хора, и дори съвсем различно няколко пъти за един и същ човек, всичко е химия в мозъка ни, аз съм преминал през няколко виждания за едни и същи неща в живота, някои виждания съвсем различни от другите и всичките ми изглеждат правилни за момента в който съм ги мислил, и не говоря за индивидуалното израстване на съзнанието, а за нещо по-необикновено, като да изпиташ нещата през погледа на няколко различни човека.
И след като погледнем пак няколко пъти златното правило, евентуално може да разберем че да отидеш в япония и да живееш в утопия е напълно възможно, взимайки предвид и няколко други фактора. Дори япония да е далеч от това което сме си представяли.