Дата и час: Пет Фев 14, 2025 5:53 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 5 от 12 [ 168 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 02, 2006 10:28 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Никога не съм говорил за "вярване" в религиозния смисъл на думата. Точно затова казах че никога не бих се подчинявал на религиозни доктрини па дори и 1000 божества да има само защото някой си е решил да напише някоя книжка :roll:
Dunan_Knut има мнооооого други източници освен медиите :wink: Документални филми, научни трудове....много са. Аз лично се ограничавам възможно най-много от това което приказват от масмедиите. Както са абсолютни сигурни и доказани голяма част от физичните закони на вселената ( и това е факт. ако искате да научите повече почетете малко книжки :lol: ) така и има доста вероятни изчисления за минималните вероятности за съществуването на живот на други планети. Вярно е че още информацията относно другите планети е оскъдна, но най-малко вече има сигурни доказателства, че други планети извън слънчевата система има. Така че е твърде вероятно на немалко количество от тях да има и живот.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 02, 2006 11:05 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Това веднъж тооолкова го обсъждах с Гатлър в една друга тема, ама тоя път ще го свържа с 'всевишния' 'бог' -
Интересно, колко е лесно да се вярва в бог, който е доказан(публично), точно колкото и извънземните, а в същия момент, за извънземни форми е трудно да се мисли. Дори и да се мисли, винаги се допуска ужасната грешка, че се търсят живи същества, отговарящи на нашите тесни, познати, закони да съществуват. Да кажем на планета като Меркурий сигурно никога не се и помисля да има живот, щот е яко жега, няма нищо за ядене.... да, ама там може да има живи създания хранещи се с тая невероятна жега, живеещи по серсем различен начин ^_^ А в същото време - самия БОГ* е паранормално създание, неподчиняващо се на ограничените ни закони...
А и най-лошото... Safiir - трябваше да кажеш, че си щастлив - разваляш врътката :? :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 02, 2006 11:32 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Е как да не съм щастлив то си се подразбира, нали :o :lol:
Това което Sayan каза за извънземните форми на живот е 100% вярно. Наистина е напълно възможно да има такива. Това е проблема при повечето хора, че те просто не могат да възприемат нещо което не са виждали или чували досега. Затова и в повечето религии определението за бог е толкова нелепо.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 02, 2006 11:34 pm 
Аватар

аз съм щастлив бее :D

а живот треа да има ... вселената клони към безкрайност ==> начи и шанса да има живот некъде също :D то може и да е бактерия ма кво

а като вселената клони към безкрайност ==> шанса единствено всемогъщо същество да я оправя цялата намалява пропорционално (дори да предположим, че разстоянията не пречат)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 02, 2006 11:38 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Felagund написа:
аз съм щастлив бее :D

а живот треа да има ... вселената клони към безкрайност ==> начи и шанса да има живот некъде също :D то може и да е бактерия ма кво

а като вселената клони към безкрайност ==> шанса единствено всемогъщо същество да я оправя цялата намалява пропорционално (дори да предположим, че разстоянията не пречат)

Дори и вселената да е безкрайна материята е съвсем определено в ограничено количество. Затова и шанса не е безкраен но продължава да си бъде достатъчно огромен. Да не говорим че скоро вселената няма да изстине така че има достатъчно време и нови форми на живот да се пръкнат ^^

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 02, 2006 11:39 pm 
Аватар

Живот извън земята си има. Дори да са фосили на астероиди или бактерии под дебелата кора лед на някой спътник.
Тук на земята има водорасли които виреят сред сярна киселина, животни които живъркат на дъното на марианската падина в нечовешкото налягане от тон на кв. см (ако не се лъжа).
Просто Земята не може да е единствената планета на която има живот най-малкото заради разнообразието, случайността и огромните размери на велената на която не знаем къде и е края и дали има такъв но може да е една от малкото на която той е толкова интензивен и развит.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 02, 2006 11:47 pm 
Аватар

Safiir написа:
Дори и вселената да е безкрайна материята е съвсем определено в ограничено количество. Затова и шанса не е безкраен но продължава да си бъде достатъчно огромен. Да не говорим че скоро вселената няма да изстине така че има достатъчно време и нови форми на живот да се пръкнат ^^

ех ще трябва да порасъждавам за това с ограниченото количество материя - изглежда идейно :) - мдам няма още познат случай на създаване на материята от нищото - сигурно е като енергията и преминава от една форма в друга, но е крайна :)
вероятно към центъра на вселената е доста висока плътността на материята де
да прехвърлим на друга тема ... времето кръгло ли е ? тоест да предстои раждането на Христос и тн :)
щот ако The Big Bang (тва е великия взрив... да не се бърка с генг бенгинг) се повтаря пак и материята се свива и пак гръмва и тн и тн нищо не пречи да се случват нещата по идентичен начин

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 02, 2006 11:53 pm 
Аватар

не мисля че нещата се случват по идентичен начин
това е като да хвърлиш шепа ориз
винаги ще се пръскат зърната по различен начин

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Авг 03, 2006 12:09 am 
Аватар
Пантсу Мастър

Felagund написа:
щот ако The Big Bang (тва е великия взрив... да не се бърка с генг бенгинг) се повтаря пак и материята се свива и пак гръмва и тн и тн нищо не пречи да се случват нещата по идентичен начин

Това най-вероятно няма да се случи. Ако са правилни изчисленията за масата на материята във вселената то тя би била недостатъчна за да създаде необходимото гравитационно поле което в един момент ще колабира и ще се върне до състоянието от преди големия взрив. Най-вероятно просто атомите ще продължават да се раздалечават и след еди-колко-си милиярда години всичко ще изстине и умре. Кофти мисъл ама това е положението :(

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Авг 03, 2006 12:19 am 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Usagi написа:
не мисля че нещата се случват по идентичен начин
това е като да хвърлиш шепа ориз
винаги ще се пръскат зърната по различен начин

Дам. Дори и да се пръснат ама 1:1 и по нищо да не се различават, те пак ще са различни. Защото времето, въпреки, че е измислена от човека стойност, то си има вселенска гледна точка. Тоест - дори и тоя ориз да е 1:1, той ще е пръснат в различно време, което го прави уникален. И по тая логика 'бсолютно всичко е уникум ^__^

А че всичко ще изстине, не значи, че ще умре, точно заради такива пичове като тия в Марианската падина и тия на Меркурии :P
А аз лично смятам, че някой ден ще се открият и по-малки "неща" от атома и по-големи неща от вселе.... айде от галактичния облак да кажем ^__^

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Авг 03, 2006 12:30 am 
Аватар
Пантсу Мастър

Не, не то като се отдалечат атомите един от друг твърде много те просто няма да могат да създават връзки помежду си така че вселената ще преставлява едно огромно количество атоми разпръснати на почти безкрайно разстояние един от друг. Дори и да има нещо по-малко от атома ( което между другото не беше ли доказано, че на теория такива неща съществуват....теория и доказано :roll: :lol: ) това няма да помогне особено. Но това са все пак все още чисти теории. Едва ли скоро време ще може да се каже със сигурност какво ще се случи.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Авг 03, 2006 2:00 am 
Аватар

па ше почакаме и ше видим :D

by the way пробвайте една игричка Darwinia - там помагате на бога на една компютърно създадена вселена, където се развъждат малко зелени човечета с изкуствен интелект - много забавна игрица разпространявана през Steam и направо убийствена като се има предвид, че са я правили 2-ма души (и още няколко за музиката май)
просто за това ме подсетиха приказките за богове

Сафиире физик ли си или любител фантаст като мене? или нещо друго :P

оф как чакам някой неуспешен опит за колонизация на чужда планета, за да се включа в него :D
когато(ако) човечеството почне да се разпространява из вселената и да я покорява (един вид гигантска колония космически въшки, която тормози космоса) ще искам да съм част от това нещо.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Авг 03, 2006 1:21 pm 
Аватар

абе фотоните не са ли по-малки от атома? Но те не се водят съвсем за частици, май. Както и да е. Мисля че сте останали май с грешно впечатление за становището ми относно извънземните. Аз също смятам, че има. Почти съм сигурна, че е така. Както казахте вероятността за това е много голяма. Но винаги ще има "от друга страна" може и да няма, защото както вече казах всичко е възможно. А всички тези закони, които сме изучили досега важат (евентуално) само за нашата планета и за света, който сме изучили досега. Не са константа.
Но както казах да има извънземни и да има Бог са две еднакви неща за мен. И двете ми се струват еднакво вероятни. И за едното и за другото има еднакво количество въпросителни. Вселената е твърде голяма, за да няма., тогава защо не? Е какво става с нас след като умрем?Откъде е започнали всичко? Защо живеем? Еднакво логично е за мен да има и няма Бог, да има и няма извънземни. Дори да ми се докаже, че нещо съществува, аз въпреки това, пак ще подускам, че това може да е лъжа. Защото аз възприемам света само чрез моите възприятия. Не мога да твърдя, че всичко, което става е така както е, точно поради тази причина. Малко ми е трудно точно да се изразя. Но съвсем спокойно например мога сега да сънувам или да съм луда и целия този свят да е плод на въображебието ми... примерно. (леле в какви филми се вкарвам само :lol: ) Но нищо не пречи да е така. Е не съм параноик, де, както си казах съм щастлива. :mrgreen:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 04, 2006 9:55 am 
Аватар

Като стана дума за изван земни вчера или преди няколко дена по новините съобщиха че тоя Амстронг наистина е видя някви тела на луната , ама качестжото на записа било ужасно и затова ЦРУ решили да го онищожат .
Тва има само две вазможност или е видял изван земни или Руснаците .

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 04, 2006 10:56 am 
Аватар

мто да ти кажа има слухове че кацането на луната е кулаж :lol:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 5 от 12 [ 168 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]