|
Дата и час: Вто Фев 11, 2025 9:57 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
|
Заглавие: Re: Японистика в България ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Фев 24, 2013 11:45 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=1080_1282125111.gif) |
Iryoku |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
|
Здравей
За СУ не мога да коментирам, така че дано някой от тамошните студенти ти даде повече информация, но като цяло нивото на 2-та университета е може би що-годе еднакво, така че в който и да влезеш не би трябвало да има особено значение, според мен.
В момента във ВТУ има 2 специалности - "английски с японски" и (за първи път от тази година) "български с японски", като 1-вия семестър на 1-ви курс има силно изучаване на 2-рия език, т.е. японски. След него обаче започват и часовете по английски/български, така че лекциите по 2-рия ти език значително намаляват.
По-долу съм изброил преимуществата на университета от собствена гледна точка:
+ През 1-вия семестър японският се изучава усилено и стига да се ориентираш бързо, за кратко време можеш да придобиеш основни знания/умения в езика + Правим различни преводи, което лично аз смятам за огромен плюс + Има огромна база от учебници, справочници, помагала и т.н. + Преподавателите имат допълнителни часове за консултации ако нещо не ти е станало достатъчно ясно + Когато излезеш от университета ще имаш диплома за преводач и на 2-та си езика, което може да ти е от голяма полза в бъдеще +/- Има периодични тестове, което може както да е добре за теб, така и дразнещо ако си свикнал да учиш без някой да ти дава материал на сила - Темпото в началото може би е прекалено бързо, така че ако го изпуснеш веднъж е възможно и да не успееш да наваксаш - Няма да имаш възможност да си упражняваш говоримия японски много-много. - Има някои доста странни правила за присъствие на лекции и предаване на домашното, които имат общо с оценката ти - Имаш различни часове по 1-вия си език
За друго в момента не се сещам. Ако имаш някакви въпроси, не се притеснявай да питаш.
_________________ 人は負けを知るほど強くなれる。 贋作が本物に劣ると誰が決めた! やろうとする意力、やってやろうする気力。 Do or do not. There is no try. The words of truth are always paradoxical.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Японистика в България ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Мар 27, 2013 3:31 am |
Gazette |
|
![](./images/ranks/rank0.gif) |
|
hriskou написа: Оценката от дипломата + 3 х оценката от изпита или 2 х оценката от матурата. Стига да е английски език де :> Здравейте форум оценката ми по английски в дипломата ми е 6 ако изкарам 6 на изпита (теоретично говоря) , това значи ли че максималния бал за Японистика е 24 ? също така искам да попитам колко е минималния бал ? Извинявам се че питам тук , но просто не можах да се оправя в сайта на ВТУ , а и не мога да прочета 30 страници назад , защото като стоя пред компютъра много време и ме болят очите. Извинявайте пак , ако преди мене някой е питал същия въпрос. в случай че греша , може ли някой , който е влязъл Японистика във ВТУ , да ми каже как си е изчислил бала и ако не съм прекалено нахален , ако може да ми даде скайп или фейсбук за връзка да разпитам по подробно, да не спамя темата тук :Р
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Японистика в България ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Май 18, 2013 9:51 am |
raindown |
|
|
Здравейте. И мен много ме блазни японистиката. Влюбена съм във всичко свързано с Япония от години, дори започнах да гледам анимета заради това. Преди две години ходих на частни уроци и ми беше много лесно и приятно и от тогава съм още по-запалена. Та много се чудя дали наистина си струва. Все пак да знаеш език не е кой знае каква професия. Най-малкото нещо, което искам е да преподавам в някоя гимназия на досадни шумни деца Ако тук има някои, които учат японистика - към какво мислите да се ориентирате след като завършите?
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Японистика в България ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Май 21, 2013 1:43 pm |
raindown |
|
|
Изглежда, че няма смисъл да записвам японистика ![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif) Нямам българско гражданство и следователно няма да имам възможност да замина за Япония докато съм студентка. Така нищо няма да науча. Умряха ми надеждите.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|