Дата и час: Сря Фев 12, 2025 12:01 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 21 от 33 [ 484 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 33  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Японистика в България
МнениеПубликувано на: Вто Ное 10, 2009 1:49 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Като се пробваш да си намериш работа свързана с това сам ще се убедиш.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 10, 2009 3:54 pm 
Аватар

Safiir написа:
А аз ти казах, че всеки си има право да решава какво си струва и какво не. Да не говорим, че тези "детски филмчета" са къде-къде по-изгоден начин да си печелиш парите от шамисени, шакухачита, бива и там каквото още те интересува.

Ама заради и тези "детски филмчета" половината се отписват защото им писва и анимацията и учението така че е 50-50. :arrow:

МнениеПубликувано на: Вто Ное 10, 2009 5:41 pm 
Аватар

Защо "детски филмчета" е в кавички ? :mrgreen:

МнениеПубликувано на: Вто Ное 10, 2009 7:55 pm 
Аватар

Kizaru написа:
Много сте ми интересни. Оставам с усещането, че се записвате тази специалност единствено само заради възможността да отидеш до Япония, има много други начини. Или пък тези така наречени "аниме фенове" които кандидатсват само заради тази си любов към анимацията :bduh: . Видяли наще канджи и айдее..., а после се чудим защо се отказват преди да свърши още първия семестър. Само взимат местата на хората, които наистина са решили да се занимават с това ( надявам се да има и такива де :lol: ) .
Моята любов към източното изкуство (спец. Японското) се появи първоначално от музиката ( шакухачи, киото и т.н. ) след това започнах да се интересувам малко по малко от културата, писменотта им и накрая и аз стигнах до аниме :lol: (само One Piece, Bleach и Naruto :!: ). Но мисълта ми беше, че има и хора където кандидатстват не само заради "рисунките". :headbang2:

Ти кво да не си fail-нал на тазгодишните изпити че плюеш така? Каквито причини е имал човек за да влезе с японски език те са си за него. Предполагам никой не влиза в тази специалност за да се докаже пред някой друг (знам само един такъв) или да се перчи (поне не много :) ). Всеки решава това и го прави за себе си. Естествено колкото по-силно му е желанието толкова повече се труди за да го сбъдне. Какво е накарало някой да се заинтересува от японския език няма значение. Дали ще е аниме, култура, филми, история, сладки японки, some weird shit, няма значение. Важното е че японският език му е легнал на сърце и има желание да го учи. Вече в последствие се разбира дали това ти е призванието или не. От друга страна има хора, които мислят и по следния начин "Ами този език е рядко срещан по нашите земи и следователно ще има работа и пари като полза от научаването му." Това лято се запознах с един такъв човек и ми стана интересно, че причината му за изучаване на дадения език (арабски език и източна култура) е защото ще има финансова полза от него, а вече дали му допада и дали му е интересно да го учи стои на второ място. За мен това отношение е дразнещо а не по-гореспоменатите. Аз лично кандидатствах единствено и само във ВТУ (защото се влюбих във ВТ) без никакви цели и очаквания, просто бях воден от "сърцето" си. В последствие към края на първата година от ученето ми тук открих своята цел и се радвам, че тя включва японският език.

МнениеПубликувано на: Вто Ное 10, 2009 8:12 pm 
Аватар

D@rkz0n3 наистина съгласен съм с теб :mrgreen: И да дразня се че половината от влязлите се отказват и провалят шанса на други решили твърдо да се занимават с това, както каза Super_Beast по-надолу:
Super_Beast написа:
Ама заради и тези "детски филмчета" половината се отписват защото им писва и анимацията и учението така че е 50-50. :arrow:

МнениеПубликувано на: Вто Ное 10, 2009 8:34 pm 
Аватар

Та както казах, ако твърдо си решил нищо не може да те спре. Не знам какво е положението в СУ, но тук във ВТУ от моят курс (вече сме втори) няма отказали се (освен 1 провалил се на изпита, но той не се предава :P ). Групата ни е в двойно по-голям размер от предишните години (преди са били десетина човека) и шансът да те приемат тук е по-голям. Но това вече зависи къде искаш да учиш де :roll: Вярно в СУ ми звучи по-добре от към възможности и учебен план (колеги не ме убивайте плс) , но където и да се озовеш единственото на което можеш да разчиташ в крайна сметка е самият себе си. Това е истината. Казвали са го в тази тема вече и аз ще го кажа за тези които още не са разбрали: Колкото и часове, колкото и велики преподаватели да имаш на разположение, колкото и програми за реализация в Япония да имаш на разположение, накрая оставаш сам и трябва да вървиш през тази мъгла със собствени сили. (respect to a certain one)

МнениеПубликувано на: Вто Ное 10, 2009 8:58 pm 
Аватар

Хахах :mrgreen: D@rkz0n3 с теб май мислим еднакво :drunk:

МнениеПубликувано на: Пет Ное 13, 2009 6:50 pm 

колеги , нека да не се заяждаме един със друг , и нека да имаме свобода да изразяваме собствено мнение . За какво ви е езика (не визирам японския) ако не се разбирате ?

Профил  

Заглавие: Re:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 15, 2009 2:21 pm 
Аватар

Здравейте! Искам да попитам на какъв език се преподава японистиката в СУ, тъй като разбрах, че китайският се преподава на английски в СУ.Имам и друг въпрос.В момента уча в руска гимназия с немски език.Какво правим, като нямам английски в дипломата, а ми направи впечатление, че за немски нищо не казахте...? :? :roll:

もし誰かがあなたに愛していると言ったとしてもそれは信じてはいけない。なぜならば真実の愛とは語られるものではなく証明されるべきもの だからだ。[color=#400000][/color]
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 15, 2009 2:34 pm 
Аватар

Българските преподаватели на български, а японците - на японски. Ако не може да се разберем за нещо може да си помагаме с английския, но по принцип се стараем да ползваме колкото се може повече японски.
Може и немски да имаш в дипломата, не е задължително да е английски.

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 15, 2009 6:56 pm 
Аватар

японските на японски..а българските има ли ги в повече,че незнам до къде ще се стигне ако ми говорят на японски :shock: :lol: Ами, до колкото разбрах мога да кандидатствам с английски и БЕЛ, а от дипломата да се вземат оценките по немски и БЕЛ ?

Последна промяна solecito на Нед Ное 15, 2009 8:42 pm, променена общо 1 път
Reason: Не цитирай горното мнение

もし誰かがあなたに愛していると言ったとしてもそれは信じてはいけない。なぜならば真実の愛とは語られるものではなく証明されるべきもの だからだ。[color=#400000][/color]
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 15, 2009 7:04 pm 
Аватар

Преди 2 години можеше. Сега не знам дали има промени.

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 15, 2009 9:45 pm 
Аватар

merlin.codex написа:
Ако ти си от тези, които не са влязли или си мислиш, че заради едни "детски анимации" не си заслужава... Минавам ли според твоите стандарти и вътрешни убеждения ?

Не минаваш...

Safiir написа:
... да не говорим, че тези "детски филмчета" са къде-къде по-изгоден начин да си печелиш парите от шамисени, шакухачита, бива и там каквото още те интересува.

Aз пък не видях къде в програмата за обучение пише - "изобразително изкуство - n часа" .

МнениеПубликувано на: Нед Ное 15, 2009 10:19 pm 
Аватар

Isabella написа:
Ами, до колкото разбрах мога да кандидатствам с английски и БЕЛ, а от дипломата да се вземат оценките по немски и БЕЛ ?

От сайта на СУ:
Оценка от изпита по(по избор с коефициент 3): 1. Западен език;2. Руски език
+
Оценка от дипломата за средно образование по Чужд език
+
Оценка от дипломата за средно образование по Български език и литература
=
бал

От край време е така и ме съмнява да го променят скоро.

МнениеПубликувано на: Пон Ное 16, 2009 2:45 am 
Аватар
Пантсу Мастър

Kizaru написа:
Aз пък не видях къде в програмата за обучение пише - "изобразително изкуство - n часа" .

В програмата няма и часове за японско традиционно музикално изкуство. Нито пък има преподаватели, които да са специализирали в тази насока. Май си прецакан леко, а? :roll:
От друга страна в момента в Осакския университет карам лекции по манга и следващия семестър ще има по аниме.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 21 от 33 [ 484 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 33  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]