Дата и час: Сря Фев 26, 2025 9:44 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 3 от 3 [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: ЗЛАТНИЯТ МИЛИАРД
МнениеПубликувано на: Вто Мар 12, 2013 10:39 am 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Safiir написа:
Ясно ми е, че според теб в човешката природа е да не се случи това рационално управление, но според мен не е така.

Само според мен ли е?
Какво липсва, като фактори, да се случи това сега?Технология?...
Имаме материалните възможности от много деситилетия(повече, всъщност) да осъществим такъв модел.

Не ме разбирай погрешно, знам че това е твое лично мнение, но искам да разбера причината за него.
Какво те кара да мислиш, че в бъдещето хората ще са такива?

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 12, 2013 4:10 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Ако не друго хората знаят как да оцеляват. Ние сме единственият сложен организъм (на Земята), който може да оцелее в толкова голяма гама от условия. И сме го правили в продължение на десетки хиляди години. Това за мен е достатъчно доказателство за приспособимостта ни към околната среда. И затова ако околната среда изисква да използваме по-рационално ресурсите й - ние ще се научим как да го правим.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 17, 2014 11:03 pm 
Аватар

в сравнение с други организми ,човекът е относително с кратък престой на планетата,няколко хиляди години си е доста къс отрязък от историята на живите организми на земята ,така че не се знае човека може и да изчезне от планетата или да мутира в нещо друго, като се има на предвид всички гемеота които ядем .
планетата може и да изхрани милярди ,но в момента системата е капитализъм и хората ползват пари ,докато я има тази схема ще го има и цялото това разхищение на ресурс
в развитите страни хората потребляват много повече от страните от третия свят непрекъснато копуват какви ли не неща ,които в последствие изхвърлят ,затрупали сме се с предмети ,а произвотството на някой от тези предмети води до замърсяване на околната среда , горите намаляват ,рибата в океана също .не знам дали цивилизованият свят
ще се самоубие или развитието на обществото и технологиите ще изпреварят неговото унищожение .
в един момент може да останат на земята човеци които не са се докоснали до модерния свят ,някакви аборигени индиянци и подобни племена .четох в нета ,че ползването на пластмасови съдове убива сперматузоидите на момчетата и след няколко поколения зачеването на нови човеци може да стане наистина много трудно ,но не всички изследвания и статии в нета са истинни и научно доказани ,хората вземат предвид няколко фактори и пренебрегват други .
трудно е да се избере кой заслужава да живее на земята и кой не

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 3 от 3 [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]