|
Дата и час: Нед Фев 16, 2025 4:58 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
|
Заглавие: Re: Японистика в България ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Мар 05, 2009 4:23 am |
kirau |
|
![](./images/ranks/rank0.gif) |
|
snowwhite_queen написа: Получи се!!!!! ![:icecream: :icecream:](./images/smilies/ice_cream.gif) Много благодаря! Имам един въпрос: кой език е най - труден за учене - японски, китайски или корейски? Тук бих казала, че няма лесен език! ![:shhh:](./images/smilies/shhh.gif) Дори българският, макар и майчин, е сложен за овладяване-знаем езика на ниво 'ами, така се казва', но не можем да обясним защо и по какви прични. (Личен опит с чужденец, изучаващ български език, който знае неща, които дори ние не сме учили по БЕЛ в училище). Относно четенето на корейски- азбуката (хангъл, Hangul) можеш да я научиш за 2 дни и после можеш да четеш спокойно, но има и правила, които променят начина на четене на дадена буква в словосъчетанието и оттам- думата. Т.е. с някоя и друга несъзнателна грешка, можеш съвсем спокойно да произнасяш корейските думи, но пък ще си останеш само с произнасянето, ако не знаеш значението им. Естествено, не говорим за Ханджа (Hanja) или старите китайски йероглифи, използвани заедно с корейската азбука за писане на академични, професионални и огромна част от старите текстове! Фонетично се различават от реалното им китайско произношение тъй като корейците използват свой начин. За японския, мисля, че вече е ясно за 3-те азбуки, произношението и четенето. А за китайския - не мога да дам обосновано мнение, но по мои наблюдения въпреки огромния брой йероглифи- би могъл/могла да произнесеш даден йероглиф (по-вероятно е да разбереш частите от които е съставен), ако знаеш в кой тон е йероглифът. За значението вече е въпрос на знание на най-широката употреба, което пък не отхвърля използването на речник в никакъв случай. Накратко, няма лесен език за научаване - всеки си има индивидуални граматични, смислови и фонетични особености и трудности- питай който и да е изучаващ филология. Не вярвам да даде по-различен отговор.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Японистика в България ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Мар 06, 2009 1:21 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=582.jpg) |
Brolly |
|
![](./images/ranks/rank4.gif) |
Регистриран на: Сря Окт 12, 2005 6:32 am Мнения: 695 Местоположение: Свищокио/Велико Търново
|
snowwhite_queen написа: каква е разликата между китайските и японските клечки за хранене? И мене ме уби ![=))](./images/smilies/=)).gif) Сериозно ли зададе този въпрос Аммииииии.......................едните са направени в китай, другите в Япония Няма никаква разлика. Откъде пък чу това
_________________ .
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Японистика в България ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Мар 06, 2009 7:44 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=26042_1261343178.jpg) |
snowwhite_queen |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
Регистриран на: Съб Юни 21, 2008 2:05 pm Мнения: 363 Местоположение: In a world with no chalga...
|
аха......ами вижте първо тази статия http://www.coquinaria.nl/english/recipes/chopsticks.htm и после ми кажете, че няма разлика. Съжалявам само, че първо публикувах темата си тук, вместо направо да потърся в google, при положение, че явно и вие не сте много наясно. А относно останалите ми въпроси, не мисля, че са толкова неподходящи, че да не мога да ги публикувам тук. Ако наистина някой има чак такъв голям проблем с това или се чувства обиден, просто да ми каже или направо да ми изтрие поста!
_________________ Japanese
![Изображение](http://fc01.deviantart.net/fs70/f/2009/354/4/7/Yoruichi_by_snow6.jpg) "...have the courage to follow your heart..."
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Японистика в България ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Мар 10, 2009 7:36 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=396.gif) |
Slavi |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
|
Ха честито Кога заминаваш?
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Японистика в България ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Мар 10, 2009 7:48 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4756_1235402323.jpg) |
spiralkinda |
Цар Алко |
|
Safiir написа: С гордост мога да съобщя, че и шестимата българи взели тазгодишният изпит на японското министерство на образованието за едногодишна стипендия в Япония са от нашата специалност по японистика в СУ ^^ Моя милост е с най-висок резултат естествено най-сетне доживяхме да те изпъдим от тук ![=))](./images/smilies/=)).gif) . Да знаеш саке не пия, ама виж от по-силните западни на Япония питиета няма да те върна.
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Японистика в България ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Мар 11, 2009 9:13 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4756_1235402323.jpg) |
spiralkinda |
Цар Алко |
|
Safiir написа: Ако не се издъня тотално на интервюто (><) би трябвало да е към края на август. Лошото е, че ще стане ясно къде са ме приели чак някъде през лятото ;/ Искам да си купуваш JUMP и по скайп всеки понеделник да ми разказваш за парчето за кво става дума, deal?
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|