|
Дата и час: Сря Фев 19, 2025 12:04 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Май 04, 2008 11:06 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2066.gif) |
mashimaro |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
Регистриран на: Пон Яну 09, 2006 12:38 pm Мнения: 140 Местоположение: Kumamoto/Japan
|
Rampage написа: някои ще ми преведе ли Танцувай под дажда Бяла Луна
![Surprised :o](./images/smilies/icon_surprised.gif) много ми е интересно за какво ги ползваш тези преводи ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) и то на такива странни изречение...но както и да е..
ето ти речника..качих го в 4storing.com за да нямаш проблеми с тегленето -->
линк
_________________ Anime lover & PSP owner
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Май 05, 2008 8:45 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=16724.jpg) |
kaibakor |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
|
Safiir написа: Ми освен да пробваш от сайта им - http://wakan.manga.cz/
Абе аз го свалих тоя речник, ама нещо канджито ми го показва като квадратчета. Някой да знае как да го оправя? Нещо със фонтовете ли,....?
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Май 17, 2008 1:08 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=269_1419871212.png) |
Ensenga |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Нед Сеп 04, 2005 4:06 am Мнения: 3381 Местоположение: cyber-sekai
|
значи десУ и цУки е неправилно, а дес и цки е правилно?
на мене ми се струваше че зависи от случая в който се използва ![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif) много са объркващи тези дребните необясними нещица
_________________ skype: zenscape
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Май 17, 2008 9:06 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=18673_1270139918.gif) |
Shi No Tenshi |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
Регистриран на: Сря Ное 07, 2007 9:29 pm Мнения: 390 Местоположение: Някъде там ...
|
Safiir написа: Да, не във всички случаи, в които "у" е между съгласни не се произнася. Примерно десу е дес, но цуки си е цуки.
То това е като нашите диалекти, ако не се лъжа. Но повече съм го чувала непроизнасяно отколкото произнасяно. ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif) Пък и на мене лично като не се казва ми звучи по-добре.Даже нашия японец при "цуки" "у"-то малко го изяжда, а той не говори диалектно...
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Май 17, 2008 10:41 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=18673_1270139918.gif) |
Shi No Tenshi |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
Регистриран на: Сря Ное 07, 2007 9:29 pm Мнения: 390 Местоположение: Някъде там ...
|
Safiir написа: Естествено при различните хора има определени разлики в изговарянето. Не съм сигурен по принцип дали е прието леко да се смекчава "у"-то в такива случаи, но като цяло не мисля, че е възможно за не-японец да го докара баш такова произношението и без това. Все пак трябва да се знае, че в определени случаи "у"-то почти напълно изчезва, а в други си остава.
Еми то като се наслушаш на японска реч би трябвало да свикнеш кога остава и кога се маха...
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|