|
Дата и час: Вто Мар 04, 2025 8:31 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Рецепти за японски ястия  Публикувано на: Съб Юни 26, 2010 4:46 am |
 |
Chocolate_Cookiee |
|
 |
|
Понеже не съм голяма разбирачка, и може би ще се изложа малко с въпроса но.. Значи, говорих с един приятел и случайно стана на въпрос за ориза, който ядът японци/корейци и всичко живо с дръпнати очи  .. та.. Той ми каза, че ориза е пържен, при което реагирах така > о.О И за да съм сигурна, реших да пиша понеже има и по на ''ти'' с тея неща... Та някой би ли ми обеснил, дали е така и как се приготвя? ( сигурно няма да е сложно, но все пак)
|
 |
|
Заглавие: Re: Рецепти за японски ястия  Публикувано на: Съб Юни 26, 2010 11:53 am |
 |
arianda |
|
 |
Регистриран на: Пет Яну 26, 2007 9:34 pm Мнения: 217 Местоположение: Бургас
|
Chocolate_Cookiee написа: Понеже не съм голяма разбирачка, и може би ще се изложа малко с въпроса но.. Значи, говорих с един приятел и случайно стана на въпрос за ориза, който ядът японци/корейци и всичко живо с дръпнати очи  .. та.. Той ми каза, че ориза е пържен, при което реагирах така > о.О И за да съм сигурна, реших да пиша понеже има и по на ''ти'' с тея неща... Та някой би ли ми обеснил, дали е така и как се приготвя? ( сигурно няма да е сложно, но все пак)  бе да има го това с ориза  даже в повечето китаиски ресторанти и прочие мн често сервират пържен ориз мислех,че малко по диетично го карат, ще ти дам една любима рецепта за оризче ^^ и трябва да си мн внимателна с него,защото ориза е мн подадтлив от към варене около 2-3 мин. ,аз преди имах проблеми с варенето и мина време докато се научих там ето  : Продукти: 3 с л олио 1 червена чушка 2 скилидки чесън 5 см джинджифил или 1 ч л сух джинджифил 400 г сварен ориз 2 яйца 120 мл замразен грах 4 стръка зелен лук 2 с л соев сос • В тигана олиото се нагрява. • Чушките се нарязват на ивички и се запържват за 3 минути. • Добавят се пресованите скилидки чесън, настърганият на ситно джинджифил и се пържи още 1 минута, разбърквайки. • Прибавя се вареният ориз, постояно разбърквайки се запържва още 5 минути. • Оттегля се от огъня. • В друг тиган се счупват две яйца и се пържат до готовност с бъркане, след което се добавят при ориза. • Тиганът с ориза се връща на котлона и се добавя замразеният грах, зеленият лук, соевият сос, Херес. • Пържи се още 2-3 минути, като непрекъснато се бърка. • При сервиране се посипва със сусам. трябва нещо такова да се получи
|
 |
|
Заглавие: Re: Рецепти за японски ястия  Публикувано на: Вто Юни 29, 2010 5:19 am |
 |
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
За корейците не знам, но японците ядат варен ориз. Никога досега не са ми сервирали нещо друго освен варен ориз, та ми е интересно от къде е информацията на твоя приятел. Иначе китайските манджи може и с пържен ориз да се ядат. Но това, което сервират в китайските ресторанти в България няма нищо общо с това, което ядат китайците. Всъщност и това което сервират в китайските ресторанти в Япония няма нищо с това което ядат в Китай  Поне според един младеж от Хонг Конг.
_________________ Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^

I pity the FOO!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Рецепти за японски ястия  Публикувано на: Пет Авг 27, 2010 4:34 pm |
vasibasidasi |
|
 |
Регистриран на: Нед Яну 06, 2008 1:26 pm Мнения: 43 Местоположение: varna
|
някой може ли да ми даде някакви рецепти за рамен.
_________________ GOLQM FEN SUM N NARUTO
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Рецепти за японски ястия  Публикувано на: Чет Сеп 02, 2010 1:58 am |
 |
werewolf_girl |
|
 |
Регистриран на: Вто Ное 18, 2008 5:20 pm Мнения: 1441 Местоположение: Вкъщи!
|
ае аз до колкото знам ориза го приготвят дори без да му слагат сол. т.е. по принцип трябва да е безвкусен и безсолен Иначе аз до сега съм си готвила къри с ориз. Тука обаче нямаше от това къри което по принцип се използва затова си го сготвих с другото  вкусът сиг е по-различен от това което трябваше да стане но на мен ми хареса... Даже 2 пъти си до сготвих 2-рия сложих малко повече лютичко  Правила съм си и палачинки по точно дораяки (<- по тази рецепта). Получиха се ..предполагам Chocolate_Cookiee написа: Понеже не съм голяма разбирачка, и може би ще се изложа малко с въпроса но.. Значи, говорих с един приятел и случайно стана на въпрос за ориза, който ядът японци/корейци и всичко живо с дръпнати очи  .. та.. Той ми каза, че ориза е пържен, при което реагирах така > о.О И за да съм сигурна, реших да пиша понеже има и по на ''ти'' с тея неща... Та някой би ли ми обеснил, дали е така и как се приготвя? ( сигурно няма да е сложно, но все пак)  това ми направи впечетление обаче... нз дали си гледала някой от твоите роднини как готвят но в повечето случаи ориза се запържва докато стане прозрачен и тогава се доприговя. Така се прави с ориза на фурна например  ДА така любимото пиле с ориз на фурна  така че дори в българските рецепти ориза пак си се пърже
|
 |
|
Заглавие: Re: Рецепти за японски ястия  Публикувано на: Пон Юли 04, 2011 2:07 pm |
 |
Kagamine |
|
 |
Регистриран на: Нед Юли 03, 2011 1:25 pm Мнения: 210 Местоположение: Neverland
|
Хм да съживя малко темата с две любими рецепти Пиле темпура400гр. пилешко филе (ако предпочитате, може да го замените с кралски скариди, други морски дарове или зеленчуци.) 2 белтъка брашно ледено студена вода Пилето се измива и нарязва на по-тънки филенца, най-добре с дебелина около 2 см. Предварително трябва да сте сложили вода с лед, за да се изстуди хубаво. Аз попринцип сипвам студена вода в каничка и допълвам с лед и оставям да престои поне десетина минути преди пърженето, за да стане наистина ледена. В купа се разбъркват белтъците, брашно и вода като сместа трябва да има консистенция на гъста каша и когато потопите пилето то да остава плътно покрито. Ако трябва добавете още вода/брашно. За да запазите сместа студена по време на пърженето, сложете още лед/студена вода в по-голяма купа и сложете купата със сместа вътре. Пържи се в сгорещено олио до златист цвят. Яде се със соев сос, като аз добавям и малко оризов оцет. Получава се нещо таковаСладолед с черен сусамза 700мл 360мл пълномаслена сметана 120мл мляко (1.7%) 80мл кондензирано мляко, подсладено 1 с.л. захар 4 жълтъка 50гр черен сусам 50гр бял сусам 1 с.л. ванилова есенция Сусама се запича в тиган без мазнина като внимавате да не го изгорите. Много малка част от него се отделя, а останалото се смила (аз използвах мелачка за кафе). В купа разбийте жълтъците, захарта и ваниловата есенция за около минута. Изспипете млякото, сметаната и кондензираното мляко в тенджера и затоплете, разбърквайки. Внимавайте да не заври - свалете от котлона когато започне леко да пуши. Малко по малко изсипете сместа при жълтъците и разбийте с миксер. Изсипете обратно в тенджерата, добавете сусама и върнете на котлона при непрекъснато разбъркване. Когато сместа е достатъчно гъста да покрие лъжицата, свалете от котлона. Изсипете в метална купа, предварително изстудена във фризера. Поставете сместа във фризера. (аз лично не я сложих директно както беше топла, оставих я малко да се изстуди в тенджерата и след това изсипах в купата). На всеки 30-40 минути разбърквайте докато не се получи консистенция близка до сладолед (ще отнеме около 4-5 разбърквания). Прехвърлете в пластмасова кутия и замразете за още 1-2 часа. Enjoy! Бих снимала моя сладолед, но съм изяла почти целия и е останала само 1 лъжичка Но ето една снимка от нета  П.П: Ако някой от вас се чуди от къде да намери черен сусам, тъй като в големите хипермаркети аз до сега не съм виждала - може да го купите от всеки китайски магазин.
|
 |
|
Заглавие: Re: Рецепти за японски ястия  Публикувано на: Сря Юли 27, 2011 2:22 pm |
sericsson |
|
 |
|
voin_bg написа: Оризови Кюфтета Проготвяне на доматения сос: 1. В сгорещеното олио запържете брашното до златисто след което разредете с малко вода. 2. Бъркайте непрекъснато до получаването на гладка рядка каша. 3. Прибавете размитото с 2 с.л. вода доматено пюре (или настърганите домати). 4. По желание посолете. Това го пробвах ама поглъщат много олио.Пак бяха хубави.Следващия път ще пробвам с масло  Тази рецепта е приятна и лесна за правене. И най-важното - продуктите се намират във всеки магазин. Причината да дам коментар на тази рецепта е една - за приготвянето на какъвто и да е доматен сос ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се слага малко захар (според вкуса). По този начин сосът придобива по-мек и приятен вкус. В противен случай самият сос ще има особен и кисел вкус (вследствие на самите домати). Добавям го, в случай, че някой не е наясно. А иначе, тази рецепта ще я пробвам още тази вечер
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Рецепти за японски ястия  Публикувано на: Вто Авг 02, 2011 10:39 pm |
 |
Kagamine |
|
 |
Регистриран на: Нед Юли 03, 2011 1:25 pm Мнения: 210 Местоположение: Neverland
|
imm0rtal_bastard написа: Някой може ли да даде рецепта за инаризуши и как да се снабдя с продуктите? Благодаря предварително. Ами рецепта има тук обаче не знам за продуктите. Ето и видео - цъкЕдит: Хм като се замисля може и да съм виждала някъде от тофу торбичките (абураге), но не съм сигурна. Питай в някой китайски магазин?
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|