Дата и час: Пон Фев 10, 2025 7:18 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 6 [ 90 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Как японките показват, че имат интерес към някое момче
МнениеПубликувано на: Пон Фев 08, 2010 10:47 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Iryoku написа:
Японките са едни от малкото жени, които биха ви направили комплимент за някоя пълна, ама наистина пълна (поне от наша гледна точка) глупост. Не гледайте много в шок, когато кажат колко хубав нос имате, примерно :lol:

Това не го очаквах, макар да съм го засичал по аниметата. Но не подозирах, че съществува и в реалността :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 09, 2010 4:26 pm 
Аватар

Да, първият път, когато ми се случи, бях нещо от сорта на "WTF !?" :lol:

Иначе те пък много биха се впечатлили, ако им споменеш нещо, което досега не са чували (тъй като комплиментите там са демоде), от сорта на това, че имат хубав глас, че са се справили добре с някаква работа или просто им кажеш едно お疲れ様 otsukaresama, ако са свършили някоя по-простичка работа (N.B.), от сорта на това да прострат прането. Т.е., можеш много лесно да ги омаеш с 1-2 приказки. Да не говорим, че ако имаш лична гледна точка по някой въпрос и не овърташ като цяло, направо си... не знам :lol:

Последна промяна Iryoku на Сря Мар 24, 2010 10:58 am, променена общо 1 път

Do or do not. There is no try.
The words of truth are always paradoxical.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 12, 2010 3:46 pm 
Аватар

То ако изобщо си европеец "направо си... не знам" според мен. :D Японките не са големи фенки на японците ми се струва - имайки в предвид какви са темерути (не говоря за младото поколение).
Иначе много ми харесва темата, супер е идейна ^^

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 12, 2010 4:37 pm 
Аватар

(някои части от отговора са за 18+)

Ами, виж, това се е превърнало в нещо като мит, но по-скоро не си прав. Ще се опитам да се обосновя максимално добре, така че да ме разберат и другите:
1. Расата -> Това, че си европеец или американец, на които повече трябва да се "кефят" погледнато от историческа гледна точка, автоматично те прави неяпонец. Говори се, че по принцип народът им били много мили към чужденците, но това не е напълно вярно. Те гледат на огромна степен към тях с подозрение. Всички те могат да изглеждат добрички, особено ако се усмихват и да ти говорят "хубави" неща, но пък ето ти и реална ситуация - казал си "добър ден" и вече си възхвален до небесата за това какъв невероятен японски (произношение, да кажем, но това може и да е най-пълната, очевидна лъжа) имаш. Това, че си европеец по-скоро ще кара хората да странят от теб, като факторите за това са: език, култура, история, цялостна мнителност заради собственото им общество. На самите тях не им пречи да мамят хората и не биха се чувствали гузни ако го направят. Има, разбира се, момичета, които биха тръгнали с теб заради тази причина, но най-често такива са повлияни от това, което могат да научат - обикновено английски език.
2. Ръст -> Да, всеки знае, че японците са ниски. Всеобщ и често разпространен комплекс е, че момчетата харесват ниски момичета (защото са "по-беззащитни" един вид), а момичета високи момчета (защото са "по-мъжествени", пък каквото искате разбирайте). Това, че сте високи НЕ ВИ Е предимство. Защо? Защото високите момчета плашат ниските момичета, които не са свикнали да виждат такива неща (тук може да изглежда нормално, но не и там). Дори и фактът, че имат много чужденци, не успява да ги спаси от този факт. Освен това, високите момчета (и като цяло чужденците, но ще го поместя в тази тема) на тях им се виждат като много заплашителни. Сети се кой ще дойде при теб, ако се плаши?
3. Външен вид -> Това, че сте с руса коса и сини очи по АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ начин не ви гарантира нищо. Повечето японки, както и всичко останали по света, харесват мъже. Те или ще ги привлекат, или не.
4. Атрибут -> Води се, че японките не харесват техните, защото им бил малък атрибутът. Не мисля да пускам коментари за това, тъй като не ми се пишат клюки и буквални факти, но казано накратко - bullshit. Е, има и такива като подобните в 1) (такива каквито искат да се "възползват" от вас).

Какво наистина ви дава плюс (но трябва предварително да имате голяма култура, отличен японски и т.н., което е трудно постижимо)?
1. Непозната култура -> Повечето японци не се гордеят много-много с родното си място (макар да правят вид на супер патриоти) и им е интересно да слушат за чужбина, а и съответно маниерите на 外人 gaijin (не, няма нищо лошо ако ви нарекът така, защото те не правят разлика с 外国人 gaikokujin, както някой "виден" японист някъде си е написал) са им интересни, тъй като, например, те са по-честни (което може и да е минус в доста случаи).
2. Пари (това ако не сте българи, нали?) -> Всички жени обичат парите. Японките не правят изключение.
3. Обноски -> Чужденците имат по-добри маниери към жените или по-скоро онея са много зле... Не знам кое е по-правилното, но може би е някъде посредата.
4. Показване на чувствата -> Според японките европейците са много обичливи. Те, например, са останали с впечатлението, че ние, чужденците, често се целуваме и т.н... Добре известен и правилен факт е, че японците като нация са супер перверзни. Японките имат много "странни" (според тях) разбирания за всякакъв вид интимни удоволствия и искат да експериментират много неща, а мъжете им (този път митът отново е лъжа) не са като тях (т.е., харесват главно класическия секс, но лесно бихте се сетили за такова нещо и сам ако видите колко време отделят на жена си...). Чужденците са доста по-отворени, така че "може би са по-добри и могат да ни задоволят наистина". Последното доколко е вярно не знам и не ме интересува.

NOTE: Пак повтарям - много неща не са както сте ги чули или си мислите, че знаете. Истината е съвсем различна.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 12, 2010 11:29 pm 
Аватар

За жалост, понеже не съм ходила в Япония, не бих могла да почерпя от собствения си опит, за да съм 100% сигурна, че съм правА, но все пак:
1. Да, японците са "добрички" в очите на повечето чужденци, защото са лицемерни. Но това е свързано с желанието им винаги да са тактични и любезни и затова не ги обвинявам, въпреки че смятам, че тяхното е чак прекалено на моменти и тази им черта искрено не ми е на сърце. Та да речем, че тук съм съгласна с теб. :D
2. Честно казано ми е малко трудно да погледна нещата през тази призма за височината, защото никога не съм отделяла кой знае какво внимание точно на това, но може би и тук имаш право.
3. Съжалявам, ама тук не мога да се съглася. :lol: Факт е че голяма част от младежите в Япония си умират да имат ако не руса, то поне светла коса. Мисля, че това поне до някаква степен е фактор, който би предизвикал нещо от рода на 'Aaaah, kakkoi!". Ако въпросният обект обаче е цапнат с права лопата, едва ли косата би замазала положението толкова лесно. :D
4. Мисля тук просто да не коментирам, абсолютно съм съгласна. @.@

Плюсовете си важат според мен за цял свят, тъй че...

Простичка е според мен причината западняците да са вървежни в Япония. Японките в днешно време са доста еманципирани, особено на фона на японците, които живеят при родителите си, работят в семейната фирма и очакват, че бракът им ще е уреден, защото така са си свикнали от едно време (нека пак подчертая, че не говоря основно за нашето поколение). Разбира се, че като родното не става, ще си потърсят нещо друго!

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 13, 2010 7:52 am 
Аватар

Чакай сега, чакай сега. Това, че си боядисват косите и че са го превърнали в нещо като мания, не означава нищо, както споменах. Много японки, които познавам, харесват момчета с тъмни коси (даже не си спомням някоя да ми е казвала обратното). Нека да кажем, че съм си правил нещо като анкета :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 13, 2010 10:35 am 
Аватар
Пантсу Мастър

Оу чекайте малко с косата :lol: От както съм в Япония младежите с руса коса, които съм виждал се броят на пръсти. Буквално. Изключително малко си боядисват косата руса или дори светла. Същото важи и за девойките. На практика единствените японки, които се боядисват руса косата са гяру-тата. Да му се не знае, то майка ми като поиска да си купи по-светла боя за коса след като обиколихме 5-6 магазина, просто не можахме да намерим! Японското общество изобщо не харесва японци с руса коса. Напротив. Ако си ученик и си боядисаш косата руса и можеш да си сигурен, че ще те привикат да ти дърпат ушите. Същото важи и ако си сарариман.
Височината на японците също вече не е особен фактор. Аз съм 1.82 и по никой начин не се чувствам висок сред останалите японци. Да средният им ръст е по-нисък от този на българите, но не с много. Виж за големината на пенисите им там изглежда промяна с време оно няма ><

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 13, 2010 10:51 am 
Аватар

Зависи и от района? В Нагоя, например, има доста.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 13, 2010 1:57 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

В Нагоя не съм бил. Прекарвал съм време само в Осака, Токио и Киото. Възможно е да има райони където има много русокоси наистина. Примерно на разни места за свалки сигурно се изсипват всички "фешъни". Но средностатистическият японец или японка по никой начин няма да си боядиса косата в друг цвят освен черна или кестенява. Е освен ако не ходи на косплей или нещо от сорта. Честно казано мен това ме радва щото и без това предпочитам девойки с черна коса. :lol:

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 13, 2010 3:00 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Страхотна тема, наистина. Ще ми се повечко да пишете в нея, удоволствие е да ви чета Изображение

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 13, 2010 3:07 pm 
Аватар

Ами, да, и аз бих предпочел чернокоса японка пред изрусена (това последното е гадно).

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 13, 2010 9:36 pm 
Аватар

колкото и да ми се иска да не е така смея да твърдя че дори японките не са със значително по-добро за моя вкус съзнание/поведение, просто женските в RL са фейл кифли :roll: (разбира се говоря обобщено, но все пак изключенията са изключения щото са рядкост)

като изключим практичните проблеми, темата е интересна

МнениеПубликувано на: Съб Фев 13, 2010 9:38 pm 
Аватар

Честно казано и аз бих предпочела чернокоса японка пред изрусена... :lol:
Иначе, склонна съм да се съглася с всеки, който пребивава в Япония тъй че ще си замълча за сега. :D

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 13, 2010 10:09 pm 
Аватар

RL предполагам е Real Life? Ако наистина е така, коментарът ти малко ме плаши ^^' Иначе "кифли" има навсякъде, независимо от каква раса са.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 13, 2010 10:58 pm 
Аватар

това е да :D и аз съм на принципа всичко или нищо, дори в повечето случаи да е нищо, за тва може да е плашещо да
колкото до показването на интерес, любопитното при мене е че, тези към които аз бих имал интерес са тези които не биха могли да изразят своят интерес към мен, а тогава се получава омягьосан кръг при който единствения шанс за развитие на действието би бил чрез намесата на странични фактори, който практически се случват само в аниметата :lol: неспасяем случай съм :roll:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 6 [ 90 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]