Дата и час: Вто Фев 11, 2025 2:42 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 33 [ 484 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 33  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 21, 2008 8:25 pm 
Аватар

Ами предварителен, както тези които бяха началото на април за УНСС например. Просто изпит преди редовния, от който може да се зачита резултата. Питам, тъй като разбрах, че по математика има такъв изпит в СУ, но например по английски чух няма. Та за това реших да попитам. :) А и все пак, два опита биха били по-добре от един.

Now I know why everything turns grey, but it's our own world we paint
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 21, 2008 8:44 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

0_о Мни нам. За пръв път чувам за такова нещо. Но силно ме съмнява да да го направят така :/

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 21, 2008 9:19 pm 
Аватар
Henshin!

В СУ предварителен по английски, доколкото знам, никога не е имало и няма и изгледи да има :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 22, 2008 10:27 am 
Аватар

Safiir написа:
Ами то не се взима от цялата диплома, а само по английски и български.

Тоест няма значение дали си имал...3 по Биология през годините,така ли?
:lol:

Найс..вече знам какво ще уча като завърша ^^ Щото Английски и БГ са ми 100% шестици :D

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 22, 2008 1:56 pm 
Аватар

Иначе за Велико Търново как стоят нещата от към бал,изпити и тн. :?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 22, 2008 8:13 pm 
Аватар

За бала не знам, в справочника имаше като общо бала на приложната лингвистика, независимо от втория език, който си си избрал. Но сигурно пак е височък за японския. А иначе сега, на 3ти, е предварителния изпит по английски там.

Лошото е, че взимат оценката от матурите по литература като балообразуваща, така че, който е решил там да кандидатства, ще трябва и с литературата да се позанимае освен с английския.

Изображение
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 22, 2008 8:27 pm 
Аватар

Така и аз като все познат не познат на всички реших и аз да постна коментче........ със въпроси
1. Къде се намира училището ?
2.След кой клас се влиза ?
3.Има ли ученически квартира :idea: благодаря предварително :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 22, 2008 9:14 pm 
Аватар

много лошо, че отдавна минах годините за кандидастване не се бях сетил да го пробвам но пък и какъвто съм мързел едвали щяха да ме приемат :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 22, 2008 10:01 pm 
Аватар

Shinta написа:
Иначе за Велико Търново как стоят нещата от към бал,изпити и тн. :?

Бала се образува от удвояване на оценката от изпита по английски език и се вземат оценките по БЕЛ и английски език от дипломата за завършено средно образувание. Тази година заради матурите ще се вземе оценката от матурата по БЕЛ, като ви препоръчвам 2рия предмет за матурата да бъде английски език, защото оценката може да се използва като оценка изкарана на изпит. Иначе бала за Приложна Лингвистика тъй като е общ можеш да влезеш във всяка възможна група(анг.+немски, анг.+ френски и т.н.). Не е висок за японския. Ако сте кандидатствали за Приложна Лингвистика с японски език като 2ри чужд език, обаче не сте успели да влезете ще ви дам вътрешна информация:

Просто кажете на инспекторката че искате да се прехвърлите в групата по японски език

Не съм сигурен колко време ще отнеме процедурата, но важен е резултата, така че......

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 22, 2008 10:47 pm 
Аватар

еее... не бъдете такива...може да влезнете с прехвърляне...имам две съученички, които така влезнаха

за прехвърляне.... на едната моя съученичка като тя вече е 2 курс...мислете кога се е прехвърляла, защото може и да се е променило са и били казали, че трябва на изпита по английски да е имала над 4.50 както и високи оценки... аз като бях в СУ ми казаха, че било хубаво да бъда в същия факултет, защото е било по-лесно... като бях питала ...секретарка е май...тя беше казала, че важно е оценките ти да са високи по твойта специалност и дори да имаш по-малко то 4.50 на кандидатстудентския изпит имаш шанс...може просто да ме е стимулирала да уча...не знам...

едната се прехвърли от румънска филология, а другата от английска

When you`re hiding in your cloud castle of blind clowns and sinister butterflies.Don`t you feel like wanting to be erased from existence?What is not will never be and what if it was?...Don`t cry...I`ll take care of your dark heart while you glow in anger.
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 23, 2008 1:22 pm 

В справочника на СУ прочетох, че в ФКНФ има допълнително профилиране: литература, езикознание, превод и чуждоезиково обучение. Кога и как става?
Но не видях никъде да пише, че има уводен курс по езика за разлика от други (бяха посочени хинди, китайски, персийски и още няколко).
Погледнах и списъка с минималните балове на приетите миналата година: 27.47 за момчетата и 28.20 момичета. Тоест ако от дипломата вземем 6 по английски и 6 по български, ти трябва на изпита 5.16, ако си момче и 5.40, ако си момиче. Поне за миналата година. На сайта на СУ обаче не намерих списък с местата. За тази година още не са посочени, но някой знае ли миналата колко са били?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 23, 2008 2:47 pm 
Аватар

shiguruy написа:
Така и аз като все познат не познат на всички реших и аз да постна коментче........ със въпроси
1. Къде се намира училището ?
2.След кой клас се влиза ?
3.Има ли ученически квартира :idea: благодаря предварително :lol:

Става въпрос за Софийския и Великотърновския унивреситет. Иначе японски може да се учи в 18то СОУ в София още от първи клас.

Изображение
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 23, 2008 6:01 pm 
Аватар
Модератор

Хмм Японистика звучи доста интересно :) Един от моето даскало казва, че ще кандидатства тая година за СУ Японистика ^^ Аз се чудя дали да не се пробвам...то само западен език ли трябва? Ако е Английски мисля, че ще мина ^^ Дали има някакви възможности за реализация се чудя само :) това два западни и един източен език звучи супер яко :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 23, 2008 8:22 pm 
Аватар
Masaka?!

Nevermore написа:
Ами предварителен, както тези които бяха началото на април за УНСС например. Просто изпит преди редовния, от който може да се зачита резултата. Питам, тъй като разбрах, че по математика има такъв изпит в СУ, но например по английски чух няма. Та за това реших да попитам. :) А и все пак, два опита биха били по-добре от един.

Има два изпита по математика, защото на единия няма пространствени задачи (пирамиди & shit) заради стопанския факултет... някои хора просто не са учили такива, а не и им трябва.
А също така има и предварителен, щото важността на изпита по математика > английски. Има много повече специалности с мат. просто.

Един съвет за кандидатстващите с английски в Японистика - купете си всички книжки с примерни тестове и ги минете (два пъти :lol:), зубкайте лексика, въобще - гответе се страшно яко. :!:

Дори да си мислите, че го знаете езика и примерно хрупате Пратчет в оригинал на английски като пресни морковки, трудно се изкарват отлични оценки! Може да изглежда лесно: уж всичко да сте направили и после - цък: 4.75, което трудно би стигнало за Японистика...

Не го подценявайте изпита; този съвет идва от човек учил 5 години всички предмети изцяло на английски (без български език и спорт :lol:)...

Ако наистина се интересувате и го искате (влече ви японската култура, привички, общество и т.н. и искате да работите нещо свързано с Япония (ще ви трябва и някаква фешън магистратура после - икономическа или хуманитарна)) - go for it, но ако ще е само защото се кефите на анимета - има си частни уроци и курсове.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 23, 2008 11:58 pm 
Аватар

с две думи - failed dream :lol:
е хората порастват и им минава..

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 33 [ 484 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 33  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]