|
Дата и час: Нед Фев 16, 2025 5:54 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Юни 11, 2007 4:43 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=538_1255874983.jpg) |
Nimeria |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
|
Harada Riku написа: Хм... нещата за мен се промениха страшно много и то не е точно религия обаче все пак има своите възприятия за божествено... и това е ~Уика~^^
Добре дошла в клуба Уиката е най-доброто нещо ^^
_________________ Louise - mein Herz Jetzt komm zur Ruh Mit meinen Tränen decken wir uns zu, Ich und du...
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Юни 11, 2007 8:30 pm |
Naku |
|
![](./images/ranks/rank4.gif) |
|
Harada Riku написа: Надявам се при мен да не стане така... Вече се събрахме и хора... Скоро почваме практика... ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Да, да... скоро...
Нимерия?! Уика... о.О Знаех си! Така де предпологах...
Иначе аз никога не съм вярвала в християнските догми. Вярвах в микс от религии... до един прекрасен момент, когато се зачетох в една книга за Уика и почнах да обмислям написаното.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Юни 26, 2007 5:27 am |
![Аватар](http://namj.hit.bg/d4.jpg) |
Mery_Jeane |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
Регистриран на: Пон Дек 26, 2005 8:32 pm Мнения: 1602 Местоположение: До теб Състояние: InLoVe^^
|
Религии... Пфу... Вече съм толкова объркана от тях. През какви ли не фази минах о.О То не бяха сатанизми, простотии и т.н. И крайна сметка кво излезе? Че най-добрата и истинска вяра е вярата в самия теб. Няма да забравя, когато се връщахме с майка ми от църква преди Великден. За пръв път от три години бях отишла с нея. И все пак... Когато се прибрахме започнахме да спорим съществува ли въобще Бог. Аз й заявих, че докато не го видя с очите си или просто не стане нещо прекалено явно, няма да повярвам. Тя ми излезе с тезата, че той квото си го прави си го прави тайно и тея които заслужават получават благото му (абе това е нещо от теорията на майка ми само, че с мои думи). Е, добре но нали в библията се споменава, че всички са равни и Бог има опрощение за всеки покаял се. И сега не искам никой да ми изиза с тезата, че хората не съжаляват за постъпките си и не искат прошки. Та според думтие в Библията всеки един то нас би слевало да има честа да види Бог. И да му даде сили и кураж в труден за него момент например. Нали за това е Бог?!? Всичко досега са теории и размисли, написани в книга за която се знае, че свещенна. Аз мога ли да вярвам просто на една теория? Не. В момента не се водя дори и атеист... Добре, има момента в които и аз казвам "Има Бог". От две седмици все тва ми се върти в главата. Просто защото съм щастлива и доволна от живота. И къде стигнахме? До там, че човек вярва когато има изгода и е на кеф... Абе сбъркана работа...
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Юни 28, 2007 12:35 am |
Naku |
|
![](./images/ranks/rank4.gif) |
|
Палят се различни свещи за различни случаи... Пали се винаги нова свещ... Иначе бялата свещ е универсална и се използва за символ на огъня по време на ритуал и изобщо за олтара... Иначе има ритуали без атаме... Иначе Уика не е само ритуали... Уика е религия...
Mery_Jeane, ако не вярваш в нещо не е нужно да казваш, че съществува... Другото, което е Библията е измислица на човека, на тези, които ги урежда... Съществуването на Бог и това какъв е няма нищо общо с Бог. Знаеш ли, когато будизмът е започнал да се заражда в Япония... Един монах е почнал да рисува разни картини, за да обясни принципите на ората. Библията е същото, само че рисунката не е готова... трябва сам да си я представиш. Ако вярваш, че има някой горе, заради който си щастлива... то ще има. Но това не означава, че този някой или тази сила, е така както Библията казва. Не можеш да кажеш "до като не видя с очите си"... Не е толкова просто... Очите не са единственото, което вижда... Сърцето също вижда... макар и в малко по-абстрактен смисъл. Ако си толкова объркана от религиите направи това, което бях направих аз, когато бях толкова объркана... Прочети колкото можеш повече за колкото се може повече религии... Виж какво ти харесва от тях и какво не... Създай една своеобразна твоя религия, микс от различните вярвания по света... Помага... Дори и да решиш, че ще следваш една или друга религия, вече съществуваща, накрая... Ще си се запознала с много неща, ще си забележиш, че всъщност идеите в религиите са общи... че 10те Божи заповеди се повтарят навсякъде, но по друг начин... Например, чрез различни притчи... (Малко сама се обърках от това, което написах... Надявам се да разбереш какво исках да кажа. =/)
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|