AnimeS-bg.com
http://forum.animes-bg.com/

Форум improvement: Проблем на спойлер тага
http://forum.animes-bg.com/viewtopic.php?f=2&t=69919
Страница 1 от 3

Автор:  Squall_1st [ Сря Ное 28, 2012 1:29 pm ]
Заглавие:  Форум improvement: Проблем на спойлер тага

Я, една съседна тема ми даде идеята да пусна тази тема, макар че би било по-лесно да пиша на Трансъра. Нека има повече хора, които да изяват мнение, де.

В момента, при употребата на спойлер тага, ако текста ви е по-дълъг, когато натиснете бутона за да видите съобщението става ето така:




Текста вътре не си проверява полетата и се налага да скролвате (наляво и надясно) прозорец в прозореца, което е досадно и супер отвратително за четене. Този таг трябва да се отваря като цитат контейнера, който сам групира текста и остава място надолу, за да може да четете всичко на едно място; оформено и приятно за окото.

Автор:  Vego [ Сря Ное 28, 2012 1:39 pm ]
Заглавие:  Re: Форум improvement: Проблем на спойлер тага

Аз, както и други хора са го споменавали преди това.Пуснах го и в нашия чат, защото наистина е дразнещо, макар рядко да се случва да го ползвам.

Автор:  Squall_1st [ Сря Ное 28, 2012 1:41 pm ]
Заглавие:  Re: Форум improvement: Проблем на спойлер тага

При писането на анкетата си дадох сметка колко силно може да стане тук, ако се смени форумната версия с някоя нова и платена. Пулсар форума има много яки работи + благодарности, репутация, рейтинг, медали + турнири на флаш игри (което не ме кефи, но го има). Не знам защо не е споменавано това.

Автор:  Thaumaturgist [ Сря Ное 28, 2012 1:45 pm ]
Заглавие:  Re: Форум improvement: Проблем на спойлер тага

То не е само спойлер така. Ако някой направи един непрекъснат ред от символи (едно дълго аааааааааааааааааааа да речем), страницата се разпъва. Не знам дали не е от скиновете нещо, но наистина не е зле да се погледне този проблем.

Автор:  Moon [ Сря Ное 28, 2012 6:36 pm ]
Заглавие:  Re: Форум improvement: Проблем на спойлер тага

Ъм, аз си бях направил един малък юзър-скрипт, който ми реши този проблем (и още ред други неща, включително и "quick replay", за което гледам, че има друга тема).
Проблема е, че целия скрипт е в един такъв WIP период и... не смятам да продължавам да го разработвам. :|
http://i.imgur.com/Lbhnm.png <- ей така изглежда при мен, даже не знам как точно трябва да изглежда попринцип.

Предполагам, че мога да извадя само spoilertag фикс-а и да го дам за масова употреба, но ще е много по-добре, ако Транса го оправи като цяло.

Автор:  naruutto [ Сря Ное 28, 2012 8:03 pm ]
Заглавие:  Re: Форум improvement: Проблем на спойлер тага

^ супер :kicking:
п.п. аз принципно се стремя, ако пиша такива текстове в спойлер тага, да оставям по 3-4 думи на ред, за да е по-лесно и за другите, които четат :)

______________________________


Vego, ще може ли спрямо правилата във форума за максимален размер постване на
изображения (който е ~ 800 на 1000), ако е по-голяма картинката да става както в тракера (да се ре-сайзва на
определен размер, а при цъкане да се появи на цял екран), защото някои все още слагат снимки, които са извън
правилата на форума и страницата се разтяга до .... Използвам "докладвай" бутона, но 98% няма никакво действие :x

Автор:  Belgarion [ Сря Ное 28, 2012 8:13 pm ]
Заглавие:  Re: Форум improvement: Проблем на спойлер тага

Squall_1st написа:
и се налага да скролвате (наляво и надясно) прозорец в прозореца

Купи си по-голям монитор? :hotl:

Инак да, на всичко под 1920х си е мъка от едно време още. :3

Автор:  Moon [ Сря Ное 28, 2012 8:21 pm ]
Заглавие:  Re: Форум improvement: Проблем на спойлер тага

UPDATE /06.08.2014/


--------------------------------------------------------------------------------------


Набързо копирах и пейстнах кода.
http://userscripts.org/scripts/source/153160.user.js
Ако сте на FF ви трябва greasemonkey addon, до колкото ми е известно.
А ако сте на Chrome, трябва да свалите скрипта, да отворите Extension таб-а и да драгнете скрипта в него.

Автор:  svenxxx [ Сря Ное 28, 2012 9:10 pm ]
Заглавие:  Re: Форум improvement: Проблем на спойлер тага

https://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?t=561803 - ето мод за изображенията.
За спойлера мисля, че трябва да се добави определен width в CSS файла на мода. Би трябвало да става лесно.

А относно системата - phpBB е доста популярна система за форуми и хубавото е, че има много модове за нея, само трябва да си играеш, за да постигнеш една първоначална функционалност на IPB да кажем или vBulletin, което си има своите плюсове и минуси.

Но и прехвърлянето от една в друга система мисля, че не е чак толкова трудно. Наскоро конкурентните системи на phpBB създадоха доста удобни приложения, с които можеш да си прехвърлиш цялата информация от phpBB на друга система.

Другото нещо е, че доста хора са свикнали с тази система на форумът, а и не съм сигурен дали се нуждаем от нова. Мисля, че просто с няколко малко модчета phpBB може да се превърне в доста по-функционален форум, но вече Trancer трябва да се занимава с тия неща, ако му се занимава, щото ние няма как да помогнем и да можехме, само можем да казваме какво искаме.

btw Quick Reply е много удобна опция. Даже в най-новата версия на phpBB е предложена с първоначалните функции на форума, но и много лесно се добавя ръчно.

Автор:  Squall_1st [ Чет Ное 29, 2012 3:12 pm ]
Заглавие:  Re: Форум improvement: Проблем на спойлер тага

Много добър пост, svenxxx. Аз силно се надявам да се случи нещо такова. Форумът в момента няма почти никакви екстри, освен многото емотикони.

Бих предложил и аниме емотикони, както и разни други. Не се добавят трудно.

Автор:  Tra[n]ceR [ Чет Ное 29, 2012 4:02 pm ]
Заглавие:  Re: Форум improvement: Проблем на спойлер тага

Код за потвърждение: Избери целия код
<div>
   <div class="pre-spoiler">
   <span style="float: left; padding-top: 2px;"></span>
<input value="Спойлер" style="margin: 0px; padding: 0px; width: 80px; font-size: 10px;" onclick="if (this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display != '') { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display = '';this.innerText = ''; this.value = 'Скрий'; } else { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display = 'none'; this.value = 'Покажи';}" type="button">
   </div>
   <div>
      <div class="spoiler" style="display: none;"><div style="margin: 5px 20px 20px;">
   <div class="smallfont" style="margin-bottom: 2px;">Спойлера:</div>

   <pre class="alt2" dir="ltr" style="border: 1px inset ; margin: 0px; padding: 6px; overflow: auto; width: 80%; height: 350px; text-align: left;">{TEXT}</pre>
</div></div>
   </div>
</div>



Това е кода за спойлер тага. Пробвах решението на Moon, но то се скара с нещо и счупи темата :)

Ще се радвам на предложения за подобрение на сегашния вид на кода. Също така предложението, ако може да не е в .js файл :)

Автор:  Thaumaturgist [ Чет Ное 29, 2012 5:23 pm ]
Заглавие:  Re: Форум improvement: Проблем на спойлер тага

Squall_1st написа:
Форумът в момента няма почти никакви екстри

Факт, даже няма прости екстри като задраскан и мигащ текст
(както и таг за флаш елементи, ама и по-добре, че рискът от abuse е огромен)

Автор:  svenxxx [ Чет Ное 29, 2012 5:55 pm ]
Заглавие:  Re: Форум improvement: Проблем на спойлер тага

Tra[n]ceR написа:
Ще се радвам на предложения за подобрение на сегашния вид на кода. Също така предложението, ако може да не е в .js файл :)


Код за потвърждение: Избери целия код
 <pre class="alt2" dir="ltr" style="border: 1px inset ; margin: 0px; padding: 6px; overflow: auto; width: 80%; height: 350px; text-align: left;">{TEXT}</pre>
</div></div>
   </div>
</div>


На overflow смени auto с none и мисля, че ще се оправи.

EDIT: Или пък scroll, щото някой ако пише нещо от сорта на "аааааааааааааааааааааааааа" без разстояния с още 100 символа, ще разтегне целият форум. :lol:

Автор:  Squall_1st [ Чет Ное 29, 2012 6:30 pm ]
Заглавие:  Re: Форум improvement: Проблем на спойлер тага

Thaumaturgist написа:
Squall_1st написа:
Форумът в момента няма почти никакви екстри

Факт, даже няма прости екстри като задраскан и мигащ текст
(както и таг за флаш елементи, ама и по-добре, че рискът от abuse е огромен)


Не, тия мигащите и другите неща са малко гадни.

Svenxx, мога ли да те помоля да пуснеш една тема за ъпгрейдването на форумната версия, информативно поне, да видим кой какво мнение има по въпроса. Изглежда, че знаеш за какво става на въпрос и затова смятам, че си правилния човек за темата.

Автор:  svenxxx [ Чет Ное 29, 2012 6:42 pm ]
Заглавие:  Re: Форум improvement: Проблем на спойлер тага

Системата на форума е с най-новата версия (3.0.11). Няма по-нова от тази.

Но ако питаш за това форумът да премине към друга система - вече не знам. Мисля, че тази система може да се подобри с няколко модчета - само трябва да се гласува от какво се нуждае по-конкретно форумът.

Страница 1 от 3 Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/