Дата и час: Нед Юни 24, 2018 8:30 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]




 Страница 1 от 2 [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Едно... и с готов каталог
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 16, 2012 8:38 am 
Аватар
 
 

Регистриран на: Съб Сеп 24, 2005 3:30 pm
Мнения: 10616
Местоположение: Варна
Вчера си поиграх малко (че и с малко помощ от друг източник), но успях да го направя.
Таа: http://userscripts.org/scripts/show/145845

Какво прави? Взема всички връзки в даден раздел и ги сортира по азбучен ред, слага им [url] тагове със съответната връзка и премахва някои ненужни работи, като "Link: " (и други работи, които са за H-Games раздела). Общо взето кода е написан сравнително разбираемо и всеки може да си го едитне за желания раздел, ако му е нужно да премахне дадени символи от заглавията на темите.

Текста се показва в дъното на страницата:
http://i.imgur.com/EDH9K.jpg
Разбира се сортирането става както за заглавия на кирилица, така и на латинеца. :P

Т.е. правенето на каталозите се превръща в детска игра... :D

Пък вече дали модовете, ще искат да го ползват, те да си решат. :P

----------------============ Нов начин ============----------------

Тъй като ме мързи тотално да разширявам кода...няма да го правя...(или поне за сега) :lol:

За сметка на това, ще го направя по-достъпен, като го направя като Bookmarklet.

На кратко, правите си нов bookmark.
Слагате си каквото име си поискате, а на Location(при Firefox) или URL (при Chrome) или Address (при Opera Next) слагате кода, който ще намерите в дъното. (като кода трябва да отговоря на скина, с който сте в момента).

Целта е да се дропи Userscript и ползването на Dev Tools-a.

Изображение
Firefox инструкции:


1. Правите си New Bookmark.
Изображение

2. Слагате си някакво име не от значение какво ще е, а на Location: слагате, кода който ще вземете от дъното на този пост и трябва да отговаря на ваша скин, който сте в момента. Т.е. ако скина ви е AeroBlue, то ще вземете кода за него. И накрая натискате Add.
Изображение

3. След това отивате на страницата, на която искате да направите каталог и натискате направения Bookmark (в случая при мен е Get Links)
Изображение

4. След това, ще видите, че ще ви се покаже един черен бутон в дъното на екрана от дясно, който гласи "Full URL Grabber" по това ще разберете, че сте успели да направите нещата правилно.
Изображение

5. Щом го натиснете, бутона ще изчезне, а когато скролнете на долу, ще видите готовия каталог:
http://s23.postimg.org/tz1nbx0nf/image.jpg

Изображение
Chrome инструкции.


1. Правите си Add Page.
Изображение

2. Слагате си някакво име не от значение какво ще е, а на URL: слагате, кода който ще вземете от дъното на този пост и трябва да отговаря на ваша скин, който сте в момента. Т.е. ако скина ви е AeroBlue, то ще вземете кода за него. И накрая натискате Save.
Изображение

3. След това отивате на страницата, на която искате да направите каталог и натискате направения Bookmark (в случая при мен е Get Links)
Изображение

4. След това, ще видите, че ще ви се покаже един черен бутон в дъното на екрана от дясно, който гласи "Full URL Grabber" по това ще разберете, че сте успели да направите нещата правилно.
Изображение

5. Щом го натиснете, бутона ще изчезне, а когато скролнете на долу, ще видите готовия каталог:
http://s23.postimg.org/tz1nbx0nf/image.jpg


-----------========= Skin Codes =========-----------

  • AcidTech § skymiles_red (кода важи и за 2та скина)

  • AeroBlue

  • animes & prosilver (кода важи и за 2та скина)

  • subsilver2

Уж ги тествах под различни browsers, но е възможно да съм пропуснал нещо и да не бачи под някой...викайте ако имате проблеми.

Внимание: При по-големи раздели (с повече страници), browser-a ви има вероятност да зацикли за няколко секунди, до минути, в зависимост от машинката ви и големината на раздела.


Последна промяна dripper на Пет Фев 21, 2014 10:57 am, променена общо 2 пъти


_________________
Изображение
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Едно... и с готов каталог
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 16, 2012 10:39 am 
Аватар
 
 

Регистриран на: Чет Апр 27, 2006 4:02 pm
Мнения: 1967
Местоположение: Кога ше пием бира?!
Ха!.. тва изглежда супер удобно... не знам за модовете, но аз може да го пробвам.,..



_________________
Изображение
SN00KY написа:
ГЛАВНА ДИРЕКЦИЯ СПАМА ВИНАГИ ОТГОРЕ!
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Едно... и с готов каталог
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 16, 2012 11:45 am 
Аватар
 
 

Регистриран на: Съб Юни 09, 2007 12:34 pm
Мнения: 2386
Issue №1 :P

Пише че е за Animes-bg, а скрипта прави линкове за http://forum.website.com
промени го
или да си е твърдо зададено:
Код за потвърждение: Избери целия код
var text = '[url=' + 'http://forum.animes-bg.com' + $(this).attr('href').replace('.','') + ']' + $(this).text().replace('Link: ','').replace('[Eng]', '').replace('[H-Game]', '').replace('[H-game]','') + "[/url]<br/>";

или да е по-универсално:
Код за потвърждение: Избери целия код
var text = '[url=' + location.protocol + '//' + location.host + $(this).attr('href').replace('.','') + ']' + $(this).text().replace('Link: ','').replace('[Eng]', '').replace('[H-Game]', '').replace('[H-game]','') + "[/url]<br/>";
защото освен официалния домейн .сом може да се ползва и animes-bg.net


Поздравления за скриптчето :hat:



_________________
Изображение
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Едно... и с готов каталог
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 16, 2012 12:53 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Съб Сеп 24, 2005 3:30 pm
Мнения: 10616
Местоположение: Варна
10x anAngel забравил съм да го сменя, като го тествах... :lol:
После ще скивам и предложението ти, че тъкмо лепя тапети...



_________________
Изображение
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Едно... и с готов каталог
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 16, 2012 4:43 pm 
Аватар
Модератор

Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 12:17 am
Мнения: 14911
Местоположение: Сливен
Като идея, за направа на нов каталог е добре, и спестява копирането на линковете. Но пак ти си ги подреждаш по азбучен ред. Понеже скрипта ги подрежда само за една страница и ако искаш да слееш линковете от 2 страници например, трябва сам да си ги подредиш. Сортирането в excel не помага (освен ако не ползваш доста по-сложна функция), понеже ще ги подреди по номера на темата от url линка. Все пак е удобно, понеже спестява копирането на всеки линк поотделно, но пък и то май нямаме раздели, където да трябва да им правим каталози.

Иначе лично предпочитам скрипт, който ще ъпдейства каталога сам. Виждам съм на 1-2 места (vBulletin форум), със скрипт, който добавя всяка нова пусната тема в каталога по азбучен ред на мястото си. Както и ъпдейтва сам, когато заглавието на темата се промени.



_________________
Изображение
PSN ID | Toriko.AnimeS-bg.com | Beelzebub.AnimeS-bg.com | BusterKeel.AnimeS-bg.com
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Едно... и с готов каталог
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 16, 2012 6:06 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Съб Юни 09, 2007 12:34 pm
Мнения: 2386
в Excel-a много лесно могат да се сортират като още при пейста се избере пейст уизърда и се използват за разделител знаците [], а след това най-стандартно сортиране по азбучен ред на имената с включване и на останалите колони в сортирането



_________________
Изображение
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Едно... и с готов каталог
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 21, 2012 10:30 pm 
Аватар
Let there be SPAM!
Let there be SPAM!

Регистриран на: Съб Юли 16, 2005 8:28 am
Мнения: 19468
Местоположение: Out of Space
Само да добавя, че .org също е мирор на кома : )


Иначе изглежда доста интересно.



_________________
Изображение
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Едно... и с готов каталог
МнениеПубликувано на: Вто Окт 02, 2012 11:32 am 
Аватар
 
 

Регистриран на: Сря Юли 18, 2007 1:06 am
Мнения: 9940
Местоположение: In the unreal reality of Rousse.
А, това ще е полезно. Може да се подобри за в бъдеще. :)



_________________
Изображение
http://eien-ryuu.mybrute.com
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Едно... и с готов каталог
МнениеПубликувано на: Съб Окт 06, 2012 6:19 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Съб Сеп 24, 2005 3:30 pm
Мнения: 10616
Местоположение: Варна
Остана ми време и малък ъпдейт.

Промени:
  • Добавено е предложението на anAngel. 10x
  • Кода вече добавя един div, който ще отговаря за бутоните и добавя още един div, в който ще се слагат връзките.
  • Добавен е малко css, който отговаря за бутоните и div-a, който ги държи.
  • Бутоните? - добавени са 2. Един "URL Grabber" и един "Remove URLs".

Разяснение на новия код. Върши същата работа, но не толкова досадно.
Първо когато стартирате кода, ще ви добави няколко неща към html-a.
1) Ще ви добави няколко css стила в head секцията.
Код за потвърждение: Избери целия код
<style rel='stylesheet' type='text/css'>
.url-grabber { display: none; position: fixed; bottom: 0; right: 0; background: #000; padding: 5px; }
.url-grabber span.get, .url-grabber span.remove { display: block;  font: 16px/20px arial, sans-serif; color:#fff; cursor: pointer; }
</style>

2) Ще ви добави следната конструкция в края на "body" елемента:
Код за потвърждение: Избери целия код
<div class="url-grabber">
     <span class="get">URL Grabber</span>
</div>
<div class="url-grabber-links"></div>

Като <div class="url-grabber"> ще държи бутоните, а <div class="url-grabber-links"> връзките.
Когато скролнете до дъното на страницата ви, ще се покаже един бутон в дъното на екрана ви:

Когато го натиснете, чак тогава кода ще сортира връзките и ще ги покаже в дъното на страницата и едновременно с това, ще добави нов елемент към <div class="url-grabber"> -> <span class="remove">Remove URLs</span>, който ще видите щом натиснете URL Grabber. (имайте в предвид, че пак трябва да скролнете до долу, за да ви се покаже)
Целта на Remove URLs е да премахне връзките, без да се налага да презареждате страницата. Ако го натиснете, ще премахне връзките и ще върне отново бутона URL Grabber. :P

PS. CaBa това с автоматичното едитване на каталога, отива към PHP, все още ми е тъмна Индия там... :lol:
А за направата на каталог на всички страници с един клик, ммм... ще го мисля после... :D

Edit: Имаше малка грешка, вместо remove(), беше hide(). (сега е ок)



_________________
Изображение
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Едно... и с готов каталог
МнениеПубликувано на: Нед Окт 14, 2012 10:56 am 
Аватар
 
 

Регистриран на: Съб Сеп 24, 2005 3:30 pm
Мнения: 10616
Местоположение: Варна
Нов update на кода.

Този път заслугата обаче за кода е изцяло на Moon За което много му благодаря. :hat:

Добавен е нов бутон, "Full URL Grabber", който ще хваща всички връзки от всички страници на раздела. Т.е. вече реално, каталога става с един клик.
Имайте в предвид, че на по-големите раздели може да зацикли от 10тина секунди до 1минута в зависимост от машинката ви.

Кода взема последната цифра от навигацията на страниците и зарежда всички страници с AJAX, след което извлича всички връзки и ги сортира.

Молбата(чак пък молба не беше де) на CaBa е изпълнена. :rocknroll:

Следващата промяна, ще се опитам да въведа опция за избиране на думи, символи и прочие, които да се премахнат от заглавията при сортирането им... :P



_________________
Изображение
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Едно... и с готов каталог
МнениеПубликувано на: Пон Окт 15, 2012 2:33 am 
Аватар
Модератор

Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 12:17 am
Мнения: 14911
Местоположение: Сливен
Супер! В първият момент помислих, че не работи, но явно не работи при черният скин. Като го смених с основния и проработи :lol:



_________________
Изображение
PSN ID | Toriko.AnimeS-bg.com | Beelzebub.AnimeS-bg.com | BusterKeel.AnimeS-bg.com
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Едно... и с готов каталог
МнениеПубликувано на: Пон Окт 15, 2012 7:29 am 
Аватар
 
 

Регистриран на: Съб Сеп 24, 2005 3:30 pm
Мнения: 10616
Местоположение: Варна
Ммм, дам сега скивах, че класовете се различават в различните скинове...ще се оправи значи. :lol:



_________________
Изображение
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Едно... и с готов каталог
МнениеПубликувано на: Нед Фев 09, 2014 12:43 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Съб Сеп 24, 2005 3:30 pm
Мнения: 10616
Местоположение: Варна
Едит: Добавено в първия пост!


Последна промяна dripper на Съб Фев 15, 2014 10:30 am, променена общо 3 пъти


_________________
Изображение
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Едно... и с готов каталог
МнениеПубликувано на: Нед Фев 09, 2014 6:28 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm
Мнения: 18469
Местоположение: Tōkyō
Браво! :drunk:



_________________
Изображение
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Едно... и с готов каталог
МнениеПубликувано на: Нед Фев 09, 2014 9:12 pm 
Аватар
Културовед

Регистриран на: Чет Яну 12, 2006 2:33 pm
Мнения: 5206
Местоположение: Nemuri no Mori
:thumb:
Браво, dripper. :)



_________________
Изображение
Offline
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 2 [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Иди на: