Дата и час: Съб Фев 08, 2025 1:54 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 18 [ 269 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Следваща
500 Римски Легионера или 500 Самурая? Кой ще победи?
 Самураите?  61%  61%  [ 172 ]
 Легионерите?  39%  39%  [ 112 ]
Общо гласове : 284

Автор Съобщение
 Заглавие: 500 Римски Легионера или 500 Самурая
МнениеПубликувано на: Съб Апр 26, 2008 10:09 pm 
Аватар

Наскоро ми хрумна следната идея.
Кой ще победи ако в битка на равно поле се сбият отряд от
1. 500 самурая въоръжени с двойката мечове- катана и уакизаши- , със бамбуковите доспехи и шлемове и със супер добрата тренировка

или

2. Кохорта от 500 Римски легионери въоръжени с Къс меч- Гладиус, Широк и висок Правоъгълен щит, и с броня от метални ленти, както и с добра тренировка и с свръх дисциплина?

Изображение vs Изображение

Последна промяна Mantzikert на Съб Апр 26, 2008 10:26 pm, променена общо 2 пъти

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 26, 2008 10:11 pm 
Аватар

Ест,че 500 викинга ще пометат и 2те армии :D:D:D:D
Но по темата залагам на римляните,не знам много за военната тактика на самурайте,но въпреки всичко...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 26, 2008 10:15 pm 
Аватар

Много ясно,че самураите ще победят,те тез римските легионери са пълни ботове,Астерикс и Обеликс сами ги чупят... :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 26, 2008 10:16 pm 
Аватар

Викинги , Самураи , Римляни .. от къф зор , има ме мен :hotl: по темата самураите , римляните са ми антипатични.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 26, 2008 10:18 pm 
Аватар

Самураите според мен, ама ме мързи да се обосновавам :o

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 26, 2008 10:18 pm 
Аватар

Аз смятам, че ще са римляните.
1. По- добра защита
2. По- добра организация- кохортата се бие като едно, докато самураите са едва ли не всеки за себ си.
3. Самурайските мечове имат нужда от по- добър замах и повече място и са пригодени за сечене. Докато римския гладиус е по - добър за мушкане от близко.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 26, 2008 10:21 pm 
Аватар
Spamoza Vulgaris

Предполагам, че тук техниката ще е решаваща....самураите са майстори на меча, легионерите също са добри, но според мен няма да се справят с бързината и техниката на един самурай...обаче имат в плюс металния щит...залагам на самураите :?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 26, 2008 10:23 pm 
Аватар

самураи , римляни , викинги пффффф :roll: what about 500 ninjas :lol: ? 50 нинджи са досататъчни да пометат всичко :o
по темата Легионите би трябва да победят без мн поражения ... веднага мога да се обоснова но ме мързи :lol:

Последна промяна Anime<O_O>addict на Съб Апр 26, 2008 10:24 pm, променена общо 1 път

Заглавие:
Аватар

Честно да си кажа, нямам ни най-малка идея :hmm:
Римските легионери са сочени като едни от най-добре организираните войници. Даже по време на възстанието в Британия през 153 г. от н.е. 10000 легионера избиват до крак 50000 възстаници.
От друга страна, самураите се водят за едни от най-добрите бойци в писаната история. Пък и катаната е призната за най-добрия меч в историята....

Все пак мисля, че легионерите ще победят, въпреки че ще дадат огромни жертви (заради огромната дисциплина и наистина, малко по-комфортно е да държиш един къс меч, отколкото да се налага да атакуваш с катана)

Последна промяна Aspirin4o на Съб Апр 26, 2008 10:24 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
Аватар

Тук всичка си зависи от тактиката,то винаги по време на военни действия тактиката ти е най-добър приятел.А римляните са имали доста добре развити боини стратегии.Костенупката фту :Д
Anime<O_O>addict написа:
самураи , пимляни , викинги пффффф :roll: what about 500 ninjas :lol: ? 50 нинджи са досататъчни да пометат всичко :o

Пха нинджа и бойно поле са 2 взаймно изключващи се неща.Нинджите са асасини те от засада могат само...на бойното поле като няма и 1 храст да се скрият,бързо ще ги направят на спагети.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 26, 2008 10:37 pm 

Колкото и да обичам самураие - легионерите ше ги скъсат. Имат много добра организация и добри доспехи - а в близък бой катаните смучат( ако противниците ти са 5000000 говеда)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 26, 2008 10:40 pm 
Аватар

всичко, абсолютно всичко в една подобна битка зависи от това, кой командва двете части. както казаха по-горе - тактика фту! и двете "групи" имат своите преимущества и недостатъци в подобен сблъсък, само достатъчно кадърен командир би повел към победа... общо-взето на всяка една маневра за която се сещам, предложена и от двете страни би могла да се намери съответна контра отсреща, стига да има качествено командване

едит: PB, това с оцеляването изобщо не е качествен довод... просто срещу самураите не се е изправило нищо, което да ги "стресне" за това време... бидейки "затворена земя", ако мога така да се изразя, срещу тях е нямало подобни набези от викинги, маври и т.н. сган за да тестват приспособимостта на бойните си стратегии срещу разнообразен противник.

Последна промяна postscriptum на Съб Апр 26, 2008 10:43 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 26, 2008 10:42 pm 
Аватар

Perfect-Blue написа:
доказателсво? - самурайте са оцелели много по-дълго време от римските легионери. :lol:

Самураите са се били сами срещу себе си и от време на време със корейци въоръжени с вили и мотики. Докато легионелите фейлват заради вътрешно разложение...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 26, 2008 10:44 pm 
Аватар

Anime<O_O>addict написа:
50 нинджи са досататъчни да пометат всичко :o

:roll: .....
Като сме тръгнали да вкарваме фантастични същества, персийците като пуснат 30 слона ще направят на кайма и римляните, и азиатците, и викингите :roll:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 26, 2008 10:51 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Mantzikert написа:
1. По- добра защита

Съгласен,определено когато са във формация за защита(приличаще ми на костенурка преди :lol: ) почти няма начин да им се противопоставят освен чрез предварително поставени замаскирани окопи.
Mantzikert написа:
2. По- добра организация- кохортата се бие като едно, докато самураите са едва ли не всеки за себ си.
центурията се бие като единица и е организирана...кохортата е малко по-голямото нещо :roll: Както и да е сългасен и с този факт
Mantzikert написа:
3. Самурайските мечове имат нужда от по- добър замах и повече място и са пригодени за сечене. Докато римския гладиус е по - добър за мушкане от близко.

Самурайските мечове доколкото знам са няколко вида:танто,вакизаши,кодачи,нодачи...(и другите не ги помня)
Един майстор на меча може да използва тези остриета по-добре от който и да е легионер+близките битки са по-различни от европейската фехтовка,но да кажеш че е пригоден само за сечене е малко невярно.

Такава битка според знанията,които имаме сега сигурно очевидно се накланя в полза на римляните,но при условие че казваш за самураите -супер добрата тренировка
то вече ситуацията става даже отвъд догадките според мен.
Присъствал съм на една тренировка на кенджутсу и оттогава съм останал с обеждението че това е наистина най-смъртоносното изкуство(освен стрелбата) познато досега.
Просто един майстор на меча е в пъти по-бърз,по-точен,по-мълниеносен и непредвидим от един легионер.

При това формацията на кохортата за защита е използвана предимно при настъпление срещу крепости при които са ги обстрелвали отгоре.Т.е. искам да кажа че при битка между две армии това не е било много практично :roll: освен когато не ги стрелят със стрели.Но ти споменаваш само мечове така че :roll:

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 18 [ 269 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]