|
Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:23 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
|
Заглавие: Забраната на пушенето - за, против; къде, кога; Публикувано на: Нед Май 30, 2010 8:16 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Абе има няколко теми/новини за пушенето, но май няма такава изразяваща позицията на форума относно забраната...?Photograph by Tomasz Sienicki За или против такава забрана изобщо сте? Ако сте за, как смятате, че трябва да се наложи и как би била ефективна? Въобще си споделете позицията относно забраната като цяло, като България като частен случай и като изпушването на проекта за забрана на свити цигари от парламентарните представители ... Не искам да влияя на вота виии, но ще си изкажа мнението въпреки това Моя вот ще е за първата опция. 21-ви век е (се едно има значка). Трябва да бъде частична, а след това и пълна забраната. Да се преследва като наркотичната зависимост места. Редом с натравянията с алкохол и наркотици и прочее. Не ми пука, че хората живеят от 100К години по такъв начин.. нали уж сме цивилизовани? Време е да се отърсим от пороците като пушене, напиване, религия или поне да тръгнем по тази пътека. Аз лично имам чувството, че някой ден ще се увъргалям и ще вися в ареста заради някой рандом пушач.. простоо... толкова не ми се трови тялото, колкото нервната система от наглостта и игнорацията на някои пушещи... Ако алкохола и цигарите са разрешени, защо наркотиците не са? Направо и огнестрелните оръжия да ги продават в хипермаркети и магазини за левче! Това е другата крайност, заради която слагам отговор "Друго". Нямам против и това, без това хората станахме твърде много. Ама да премахнат и някои части на наказателния кодекс/закони, че кел файда и от тях при такива разрешения..
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Май 30, 2010 8:30 pm |
|
dadaadda |
The No-Goodnick |
Регистриран на: Пет Май 04, 2007 5:05 pm Мнения: 9844 Местоположение: PervTown
|
, а сега да ядосаме малко закуравели пушачи такам... отностно анкетката отговорих "За, трябва да се забрани навсякъде извън спец. обособени места/вкъщи!!", въпреки, че сигурно трябваше да дам цялостното, ама... нека да дадем малко време за развитие след частично забраняване пък после да е навсякъде 3-тия вариант е да бех отговорим, че мене т'ва въобще не ми прави впечетление xDнакратко казано съм си за цялостната забрана, поради простата причина, че това вреди на ОКОЛНИТЕ... е*ем го пушещия, че не го интересува дали може да трупяса по-раничко заради т'ва или не, ама поне да мисли за тез около него! ... ааа... така на сухо, нищо немога да поизнапиша повечко(или поне в момента немога) п.п. а да... а за тези, които земат та изберат "Против, няма как да ми забранят или да го спазвам (пушач)" като отговор, искам да попитам поради каква причина и на каква основа мислите, че няма как да ви забранят и защо няма да го спазвате? //захващам се здраво за цялостния анкетен отговор, щото звучи нахално : evil:п.п.п. Саян... трябваше да сложиш и едно простичко "Против (пушач)", че т'ва дето го има сега си е като някакво нахално изказване, а би трябвало да има и някакво просто отрицание
|
|
|
|
Заглавие: Re: Забраната на пушенето - за, против; къде, кога; Публикувано на: Нед Май 30, 2010 8:42 pm |
|
Mantzikert |
|
|
Регистриран на: Сря Сеп 14, 2005 10:21 pm Мнения: 3194 Местоположение: Мidland
|
Така. Аз съм социален пушач- сиреч пуша около кутия седмично. Също така пуша ако и другите около мен запалят и се стурпявам ако никой около мен не пуши. Подкрепям пушачите. Нека си пушат ако искат. Не е доказано никъде, че пасивното пушене е по- вредно от, да речем, въздуха в центъра на град с над милион жители. Всичко опира до хората. Един непушач няма правото да се мръщи ако в компанията му 90 % пушат. Също така ако един пушач е в компанията на Непушачи, си е въпрос на култура и възпитание да не пали ако те имат против. Радикалните Непушачи се отнасят към пушачите като с нацисти. От вас ако зависи ще ги наврат сите по концлагери. И относно поста на Саян. Цитат: Моя вот ще е за първата опция. 21-ви век е (се едно има значка). Трябва да бъде частична, а след това и пълна забраната. Да се преследва като наркотичната зависимост места. Редом с натравянията с алкохол и наркотици и прочее. Тялото на човек си е негово. Сам има право да си вкарва в него каквито и да е вещества стига да не вреди на обществото. А самото общество е задължено да запознава хората какви са недостатъците на даденото вещество. Цитат: Не ми пука, че хората живеят от 100К години по такъв начин.. нали уж сме цивилизовани? Време е да се отърсим от пороците като пушене, напиване, религия или поне да тръгнем по тази пътека. На много хора им е приятно да си живеят с пороците. Цитат: Аз лично имам чувството, че някой ден ще се увъргалям и ще вися в ареста заради някой рандом пушач.. простоо... толкова не ми се трови тялото, колкото нервната система от наглостта и игнорацията на някои пушещи... А постоянното хленчене , тъпо мръщене на разни непушачи дето за тях пушач е равно на отрепка, която се валя в канализациите, независимо дали въпросният пушач е с две висши да речем и златно (Макар и леко увредено от цигарите сърце) ? Както светът не се върти около гадните пушачи, така и не се върти около непушачите. Цитат: Ако алкохола и цигарите са разрешени, защо наркотиците не са? Направо и огнестрелните оръжия да ги продават в хипермаркети и магазини за левче! Това е другата крайност, заради която слагам отговор "Друго". Нямам против и това, без това хората станахме твърде много. Ама да премахнат и някои части на наказателния кодекс/закони, че кел файда и от тях при такива разрешения.. Има доста голяма разлика между вещество и вещество. Да не говорим за оръжията (Никъде разрешението да носиш оръжие не води до увеличаване на убийствата) . И накрая да добавя има места, където не трябва да се пуши. Места където културните хора да не пушат, а на некултурните да им е забранено. Училища, религиозни средища, болници.
Последна промяна Mantzikert на Нед Май 30, 2010 8:59 pm, променена общо 2 пъти
_________________ SIR, I HAVE A CUNNING PLAN! Baldrick, let us not forget that your last cunning plan was solving the problem of your mother's low ceiling by cutting off her head.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Забраната на пушенето - за, против; къде, кога; Публикувано на: Нед Май 30, 2010 8:47 pm |
|
Vego |
Мародераторче |
Регистриран на: Чет Май 10, 2007 5:27 am Мнения: 15576 Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
|
SayanMk написа: Време е да се отърсим от пороците като пушене, напиване, религия ... ...коли,фабрики,предприятия и т.н. Аз искам да забранят гадните продавачки,изнервените сервитьорки,самолетите,Русенското варено,тировете,плачещите деца,глупавите родители,глупавите шефове,глупавите колеги,управителите на водопад,които не пускат водата навреме,пепсито(щот' колата е по-яка),бездомните кучета,бездомните котки,бездомните гълъби,бездомните бездомници,глупавите филми,глупавите режисьори,ядрените реактори,термоядрените реактори,пицата без гъби(която ,естествено, е натъпкана и прелива от дълбокоразмразени гъби),глупавите жени,глупавите мъже,световната конспирация,патицата по пекински,треторазрядните холивудски филми(и да ги заменят с треторазрядни руски филми),метълите комунисти, комунистите чалгари,тъпите интернет форуми,Шоуто на комиците,Биг брадър,unal,турските сериали,толерантността към "малцинствата",пролетните пухчета,момичетата които са облечени,изтърканите лафове,клишираните реплики и още доста неща...
|
|
|
|
Заглавие: Re: Забраната на пушенето - за, против; къде, кога; Публикувано на: Нед Май 30, 2010 8:53 pm |
|
Chocolate_Cookiee |
|
|
|
Аз съм за забраната, било то частично и след време изцяло или веднага - изцяло.. Тук идва момента, в който ще споделя, че преди около година бях пушач. Не е нещо, с което се гордея, но всеки допуска грешки .. нали така? Това - едно че вреди на околните, едно че вреди и на тези, които употребяват това нещо .. ''Опитваме'' се да опазим себе си, както и Земята.. Но явно не ни се получава.. За забраната съм, защото не искам да гледам 12-13-14-15 годишни деца, като мен по улиците да пушат.. Направих тази грешка, но се осъзнах бързо, за което съм благодарна.. ''Единственият начин да устоиш на изкушението, е да му се отдадеш''
|
|
|
Заглавие: Re: Забраната на пушенето - за, против; къде, кога; Публикувано на: Нед Май 30, 2010 8:55 pm |
|
Thaumaturgist |
|
|
Регистриран на: Пет Сеп 29, 2006 3:53 pm Мнения: 7578 Местоположение: В разпадащата се аура на БДЖ
|
Бе като цяло, не се дразня на цигарите, но ОПРЕДЕЛЕНО се дразня на повечето пушачи. Не заради друго, ами просто са отвратително нагли и несъобразителни същества. Бая пъти ми се е случвало като си хващам влака от Стара Загора да не мога да се кача във влака и да изпускам свободни места, само заради върволицата от пушачи, които са решили да излязат за да дръпнат един фас за тия 5 минути престой. Или пък като отида някъде с колеги да пийнем нещичко, да влезем в заведението и да се блъснем в димна завеса. Забрана за пушенето най-удачно ми звучи за: - болници и здравни заведения - транспорт (жп, автобусен, таксиметров и други такива) - ресторанти и хотели - училища и учебни заведения (мисия НЕВЪЗМОЖНА) - обществени сгради (общини, администрации и други такива)
Неуместна ми се струва тази забрана за: - барове, кръчми, бирарии - дискотеки
Само кафенетата са малко деликатна вода и трябва да се пипа внимателно там. Все пак повечето народ се изсипва там за да клюкарства и да плюе по отминаващите на по чаша кафе и цигара. А това с отделянето на зони за пушачи и непушачи е като да се обособят басейните на зони за пикаещи и непикаещи.
|
|
|
Заглавие: Re: Забраната на пушенето - за, против; къде, кога; Публикувано на: Нед Май 30, 2010 8:59 pm |
|
PCgamer |
|
|
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 9:59 pm Мнения: 971 Местоположение: Monokuro Sekai
|
Vego написа: SayanMk написа: Време е да се отърсим от пороците като пушене, напиване, религия ... ...коли,фабрики,предприятия и т.н. Аз искам да забранят гадните продавачки,изнервените сервитьорки,самолетите,Русенското варено,тировете,плачещите деца,глупавите родители,глупавите шефове,глупавите колеги,управителите на водопад,които не пускат водата навреме,пепсито(щот' колата е по-яка),бездомните кучета,бездомните котки,бездомните гълъби,бездомните бездомници,глупавите филми,глупавите режисьори,ядрените реактори,термоядрените реактори,пицата без гъби(която ,естествено, е натъпкана и прелива от дълбокоразмразени гъби),глупавите жени,глупавите мъже,световната конспирация,патицата по пекински,треторазрядните холивудски филми(и да ги заменят с треторазрядни руски филми),метълите комунисти, комунистите чалгари, тъпите интернет форуми,Шоуто на комиците,Биг брадър,unal,турските сериали,толерантността към "малцинствата",пролетните пухчета,момичетата които са облечени,изтърканите лафове,клишираните реплики и още доста неща... WoW even the moderators are against this forum. А по темата, гласувах че трябва да се забрани по заведения и обществени места защото ми омръзнало да ходя на концерт и после да смърдя ужасно и да трябва да си пера дрехите поне пусеше пурети дето смърдят на ванилия... стига с това евтино виктори ли беше какво беше или май закуравелите минаха на femina... и т.н.
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Забраната на пушенето - за, против; къде, кога; Публикувано на: Нед Май 30, 2010 9:18 pm |
|
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
За, трябва да се забрани изцяло!! Не мога да дишам!!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Забраната на пушенето - за, против; къде, кога; Публикувано на: Нед Май 30, 2010 9:59 pm |
|
Recca |
|
|
|
Дуде, amai! Къде е за "Газовата камера за пушачите" :-0 -> Ше можеш да дишаш, ще се намали замърсяването на околната среда, ще се намали драстично популацията -> няма вече глад, с труповете ще нахраним животните ->win!? Нооо....тъй като я няма тая възможност -> "За, трябва да се забрани изцяло!! Не мога да дишам!!" .... п.п. Изключение може да се направи, ако сте с гейски ел. цигарки
_________________ Yin and Yan are one. "Лудите, лудите - те да са живи!" A true man knits his own destiny...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Забраната на пушенето - за, против; къде, кога; Публикувано на: Нед Май 30, 2010 10:01 pm |
|
bmine |
|
|
|
Забрана изцяло, освен на обособените места. Нека си чади, но без да ми лъха. непушача не вреди, а пушача вреди. Следователно пушача ЩЕ се съобразява!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Забраната на пушенето - за, против; къде, кога; Публикувано на: Нед Май 30, 2010 10:38 pm |
|
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
Mantzikert написа: Радикалните Непушачи се отнасят към пушачите като с нацисти. От вас ако зависи ще ги наврат сите по концлагери. Всъщност си прав. Ако имах властта и ресурсите на Хитлер майка ви жална на всички пушачи. /с любов от един бивш астматик влезнал като бял човек в кафене за пръв път на 22.../
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|