Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:30 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 3 [ 36 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Моломания unleashed. Моловете и нуждата от тях + МегаМаркет
МнениеПубликувано на: Чет Апр 08, 2010 4:01 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

София:
    Mall of Sofia
    City Center Sofia / Сити Център София
    Сердика Център
    SkyCity Mall
    ЦУМ (да и това е вид мол)
    Sofia Outlet Center
    Илиянци Мол
    Soon-to-come:
      Карфур-Цариградско Мол- който ще е най-големия на Балканите...
      Мол България
      Mania Mall
      Eвропа Център София
      Mega Mall

Вероятно изпускам някои... a хипермаркетите ще ги изброя по-долу...
Как е във вашия град?
Как намирате вие нуждата от моловете, хипермаркетите? (имате ли такава, как ви се струва бройката им)
Ходите ли и колко често? За какво най-вече си оставяте парите там?
Ако има работещи може и да споделят за какво става въпрос от вътрешната страна?
Кой мол (съответно хипермаркет) посещавате най-много? Как бихте ги класирали и оценили?
Фрашкано с молове стана бе ;/ Сега тоя Сердика център е най-големия уж. Хора които са ходели казват, че се загубват вътре, толкова е грамадно. А Карфур или Мол Цариградско ще е още по-огромно. Аман вече бе.. и сега разбирам, че има още 4 проекта отгоре освен тоя в Люлин. За какво иде реч? Криза, безпаричие - моловете са пълни, как става това. Тъпа работа.

От тия концерни/корпоративни вериги/места под наем за по-големи вериги, малките търговци се задушават АМА ТОЛКОВА яко, че нз. С един МОЛ отпадат 10 малки магазинчета. Като се комбинира това с вериги хипермаркети, това почти напълно срива малкия бизнес и локалните магазинчета. Както кино Арена срина локалните киносалончета... да, арената гарантира и по-добро качество. Но това ли е случая с моловете и хипермаркетите?

За оценка за моловете - Най-мн ходя в Мол София, заради киното, което е сравнимо с Арените. И книжарницата на Сиела я бива. CCS киното e зле, съответно и мола не ме оставя с добри впечатления. ЦУМ е елитарски и поне за мен тъп магазин... нито веднъж в живота ми не ми е потрябвало едно нещо от там. В другите не съм бил, но сигурно ще се разходя и при тях поне веднъж...
Както каза един приятел (Фиузевс): На всяка поляна охрана, зад всеки ствол - МОЛ! :/

Хранителните - Билла,Кауфланд,ЦБА,Фантастико - убиват локалните хранителни магазинчета
Строителните - Бриколаж. По-серозните фирми вече нямат представителства, а си продават директно от склада, защото не се живее вече..
Техническите - Техно~маркет/полиз/лукс/микс/кекс/***** ... Денси,Интермаркет и т.н..., които пък лека по лека се изместват от интернет хипермаркетите!
Книжните - Сиела,Ориндж,Пингвините,Хеликон
Online - get,store,mallbg,best,electron,ozone + gladen,amam + всяка сериозна фирма за it

Хранителните вериги мен ме кефят... преди не ме, честно казано ме беше яд, че затварят малките магазинчета и до някъде се губи чара на това да се познаваш с продавача/ката и взаимодоверието се изпарява, ноо... друго си е по-големия избор, стоките на акции/преференциални цени, спокойствието при избора на стоки - няма бързане и досаждащи хора на опашка, възможността да си видиш всичко first hand, а не да ти го подадат в черното пликче направо. Да има доста трапове, но те са за тези, които се хващат в тях.

За оценка за хранителните вериги, можете да погледнете (и използвате) тази тема - хипермаркети
За строителни материали си предпочитам от складовете да пазарувам ;0
За технически - вече само онлайн май пазарувам!
За книжни - оринджа кърти...
За онлайн - зависи какво поръчвам ;0

Свързани теми: Clash of the Хранителни Хипермаркети =0, Clever продукти

Профил  

Заглавие: Re: Моломания unleashed. Моловете и нуждата от тях + МегаМар
МнениеПубликувано на: Чет Апр 08, 2010 4:52 pm 
Аватар
Spamoza Vulgaris

Направо ми убиват всякакво желание да отида на пазар, честно
Крещят от реклама, гъзария, всяка втора изтърсена кифла или курасан ги приемат за втори дом, самия факт, че стоките (които и да е било) са от мола ненужно надува цената заради прекрасния наем, дето плащат фирмите.....изобщо идиотия до шия. И вече наистина са на всяка крачка......къде намират пазар и клиенти в тая криза ИДЕЯ СИ НЯМАМ. В мола се ходи за кино (пак зависи от мола), за Пикадили (само тва им признавам) и за да си губиш времето на някоя от масите в хранителния сектор, ближейки някакъв мизерен сладолед от макдоналдс, или някаква скромна порцийка ядене от рандъм будка там, колкото да убиеш скуката и мързела да си сготвиш нещо.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 08, 2010 4:55 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

SayanMk написа:
Как е във вашия град?

Спокойно. Молове няма а и никой не изпитва нужда от тях.
SayanMk написа:
Как намирате вие нуждата от моловете, хипермаркетите? (имате ли такава, как ви се струва бройката им)

Намирам ги за глупост върховна, изнервят ме на макс просто. Пък ако разполагах със самолет и малко бомби бих минал за един рейд над софийските :taz:
SayanMk написа:
Ходите ли и колко често? За какво най-вече си оставяте парите там?

Влизал съм няколко пъти заради приятели. Много мамят с цените, особено Кауфланд. Оттогава не ги понасям (хипермаркетите).
SayanMk написа:
Ако има работещи може и да споделят за какво става въпрос от вътрешната страна?
Имам приятели работещи в такива. Общо събирателно мнението им е далеч от добро.
SayanMk написа:
Кой мол (съответно хипермаркет) посещавате най-много?

Влизал съм в Билла 5 пъти но и това ми е много :huff:
SayanMk написа:
Как бихте ги класирали и оценили?

1. Боклук.
2. Боклук.
3. Голям боклук с прокламиращ ниски цени докато в реалността същите са осезаемо по ниски в рандъм обикновен магазин.

Това е мнението ми по въпроса :hat:

Последна промяна Belgarion на Чет Апр 08, 2010 4:58 pm, променена общо 2 пъти

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 08, 2010 4:56 pm 
Аватар

Хъх имаме един мол, пък правят друг и има там някви центрове. Аз в мола влизам само за кино, а то също е скапано... Ужасен е... А да още един недостатък - всички кифли там се събират :doh: пълен ужас... гледам да го избягвам :roll:

МнениеПубликувано на: Чет Апр 08, 2010 5:23 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
За мен това е една огромна центрофуга на пари ,не знам откъде могат да си плащат огромните наеми(особено някои специфични магазинчета за "маркови" стоки).
Знам за приблизителния месечен оборот на едно магазинче и наема,който се заплаща от една позната и ако не преувеличава всички подобни трябваше отдавна да са фалирали.

Мисля че идеята е много добра като цяло-всичко интересно и полезно да се съсредоточи на едно място,за да е максимално удобно за клиента,но някак в България(надявам се да е само тук) идеята е изопачена до неузнаваемост.
Всичко се прави за урбанизирания човек,който го мързи да мисли прекалено много и обича нещата да са му изложени и подредени.
Навсякъде има едни и същи безползени и безвкусни стоки,които имат такива надценки,че даже един европеец би се изненадал.
Всичко е някаква магия,върхушка от пари,за която ние можем само да се досещаме.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 08, 2010 5:38 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Не е само там,но там е повече. ;D

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 08, 2010 5:38 pm 
Аватар

Сборище на Кифлите и кроасаните за пръскане на ОГРОМНИ суми пари D:
Лайк.......в магазин на Адидас има блуза за 80 лева, абсолютно същата я има и на Руския пазар тука за 5 лева.........РАЗЛИКА ВИДИМА НЯМА XDDDDD Всичко е...прекалено марково и скъпо за обикновения средностатистически българин да си позволи. Едни дънки струват 300 лева, а за голяма част от населението тва са им заплатите :/ Така че пазаруването оттам за мен си е чиста доза Ненужен Харч. И аз се чудя как тия си плащат наемите и новите колекции D:"""""
На мол ходя за макдоналдс/кфс/Арена/Пикадили и книжарницата Сиела, която много уважавам @.@
Почнаха да строят Карфур преди време, ама сега до колкото разбрах са замразили строежа......заради кризата май....ама и тва ми мирише на голяма хазна за безобразно инвестиране на заплати ._.

МнениеПубликувано на: Чет Апр 08, 2010 5:57 pm 
Аватар

В Търново има 1, но се гласяха да правят втори.Посещавам го само заради Кино Арена, ако ще се гледа нещо и заради книжарница Пингвините.Като преимущество на един мол или хипер/супер/мегамаркет е това, че всико е събрано на едно място и до някъде има голям избор.Главната верига хипер/супер/мегамаркети тук е CBA и имаме една Била, в момента строят втора.Майка ми доста често посещава Билата защото и е на път от работа и е по-удобно за нея да пазарува от там, инак си имам и кварталния магазин Лиа от което е главния източник на покупките.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 08, 2010 6:49 pm 
Аватар

във Варна май се прави 3ти мол или нещо от сорта,все още не съм ходил в нито един,като иазключим един рожден ден,нямам и намерение да ходя,не знам защо,не ми допада :?

МнениеПубликувано на: Чет Апр 08, 2010 7:03 pm 
Аватар

айде на молчи....it's fun...само да можех да намеря изхода ><

МнениеПубликувано на: Чет Апр 08, 2010 7:22 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Belgarion написа:
Имам приятели работещи в такива. Общо събирателно мнението им е далеч от добро.

Indeed. Нечовешки истории съм слушал и аз, а и всеки може да прочете, ако иде в някой сайт за оценяване на работодател, списък с черни фирми и т.н... всички вериги са там :lol: Фантастико-мизериите, абсурдните съотношения на работно време-заплата в аутлета и новия Сердика център, какво влиза в задълженията на един новоназначен работник (ми всичко почти, да...), как изглежда отвътре новия мол ден преди отварянето му (кочина, която служители/продавачи/сервитьори оправят)... въобще, далеч от розова е картинката, да.
Rocco. написа:
разбрах, че цялото софийско стадо се е запътило натам да види и да пипне.

Братовчедка ми, отивала на работа с 22 ли 20 ли, трамвая дето минава от там, вика едвам мина трамвая, по булеварда имаше хора. ФРАШКАНО. Избили са се да влезнат на откриването... от къв зор, защо, как.. нз.. ум не ми го побира. Посмях се де, въпреки това. Но не толкова колкото на реакцията на съученика ти де лол.
Rocco. написа:
Саяне, имаш невероятния навик да убиваш ентусиазъм още от заглавието. Моломания unleashed?

Как бе това трябваше да те мотивира повече даже. Ма се набива се на око поне, нали.. може би тряя стана вестникарче.
Vego написа:
За мен това е една огромна центрофуга на пари

Преди бяха бензиностанции, после кооперации, после офис-сгради/най-тъпото възможно нещо/, сега са молове може би :lol:

За цените в моловете не ми се и коментира, там в магазини никога не съм и няма да влизам, то бива тъпотия бива, ама тия бият и прословутата "бул. Витошка" по абсурдни цени. За мен има само един пазар за дрехи - ИлиЯнци, но не вътре, където станаха твърде нагъзени, заради фешън-изгледа и съответния наем, а отвън сергиите...
Карфура в София може би на 21-ви ще откриват ама така ли е не е ли нз...

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 08, 2010 7:26 pm 
Аватар
Spamoza Vulgaris

SayanMk написа:
как изглежда отвътре новия мол ден преди отварянето му (кочина, която служители/продавачи/сервитьори оправят)... въобще, далеч от розова е картинката, да.

една колежка се хвана на работа в един от магазините там, ден преди отварянето на самия мол са държали целия персонал 24 часа за да подредят магазина навреме....от 7 сутринта до 7 сутринта в деня от отварянето...не знам точна сума на заплатите, но 100% не покриват тоя труд :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 08, 2010 7:36 pm 
Аватар

сорка за спам-а, но бих искал да отбележа, че:

НИКОГА не бих седнал да разсъждавам върху безмислена тема като тази(камо ли да развивам теории за моловата индустрия в БГ)

за да не е тотален офтопика ми ще кажа още, че:

когато имам нужда от дрехи или обувки - тръгвам обикалям и си взимам к'вото ми хареса - от където и да е.

а колкото до тези - които си мислят шитове от сорта на "Ох аз си копувам дрехи от МОЛ-а и съм мега имбаво-гъзарско-ПРО" мога спокойно и без огризения на анпутираната си съвест да им кажа да ходят да се шибат някъде(по възможност с някой/я продавач/ка от мола та да им е по-приятен аналния оргазъм"

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 08, 2010 7:52 pm 
Аватар

Sparda Dante написа:
а колкото до тези - които си мислят шитове от сорта на "Ох аз си копувам дрехи от МОЛ-а и съм мега имбаво-гъзарско-ПРО" мога спокойно и без огризения на анпутираната си съвест да им кажа да ходят да се шибат някъде(по възможност с някой/я продавач/ка от мола та да им е по-приятен аналния оргазъм"

Браво :ave:

МнениеПубликувано на: Чет Апр 08, 2010 8:00 pm 
Аватар

Sparda Dante написа:
НИКОГА не бих седнал да разсъждавам върху безмислена тема като тази

Че не пиши бе

Та, по темата - един път бях във варненския мол, защото ходих с колеги да гледаме аватар, нали го хвалеха тоз филм.
Та - хипер-мега-гигантико простотия е това мола. Тотално губене на ресурси е това. По медиите ни казват "гаси тока", а в мола - светещи рекламни банери, по-големи от автобус, хиляда лампи, огромно количество нон-стоп включена техника, климатични инсталации и други такива. Мол, това е равносилно на добре избран начин да се перат пари от далавери. Да не мислите, че собствениците са някакви честни хорица? Абсурд! Най-големите бандюги, занимаващи се с дрога, проституция, контрабанда и други такива, които намират чрез мола легално деклариране на състоянието си.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 3 [ 36 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]