|
Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:30 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
|
Заглавие: Моломания unleashed. Моловете и нуждата от тях + МегаМаркет Публикувано на: Чет Апр 08, 2010 4:01 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
София: Mall of Sofia City Center Sofia / Сити Център София Сердика Център SkyCity Mall ЦУМ (да и това е вид мол) Sofia Outlet Center Илиянци Мол Soon-to-come:
Карфур-Цариградско Мол- който ще е най-големия на Балканите... Мол България Mania Mall Eвропа Център София Mega Mall
Вероятно изпускам някои... a хипермаркетите ще ги изброя по-долу... Как е във вашия град? Как намирате вие нуждата от моловете, хипермаркетите? (имате ли такава, как ви се струва бройката им) Ходите ли и колко често? За какво най-вече си оставяте парите там? Ако има работещи може и да споделят за какво става въпрос от вътрешната страна? Кой мол (съответно хипермаркет) посещавате най-много? Как бихте ги класирали и оценили? ____________________________________________________________________________ Фрашкано с молове стана бе ;/ Сега тоя Сердика център е най-големия уж. Хора които са ходели казват, че се загубват вътре, толкова е грамадно. А Карфур или Мол Цариградско ще е още по-огромно. Аман вече бе.. и сега разбирам, че има още 4 проекта отгоре освен тоя в Люлин. За какво иде реч? Криза, безпаричие - моловете са пълни, как става това. Тъпа работа. От тия концерни/корпоративни вериги/места под наем за по-големи вериги, малките търговци се задушават АМА ТОЛКОВА яко, че нз. С един МОЛ отпадат 10 малки магазинчета. Като се комбинира това с вериги хипермаркети, това почти напълно срива малкия бизнес и локалните магазинчета. Както кино Арена срина локалните киносалончета... да, арената гарантира и по-добро качество. Но това ли е случая с моловете и хипермаркетите? За оценка за моловете - Най-мн ходя в Мол София, заради киното, което е сравнимо с Арените. И книжарницата на Сиела я бива. CCS киното e зле, съответно и мола не ме оставя с добри впечатления. ЦУМ е елитарски и поне за мен тъп магазин... нито веднъж в живота ми не ми е потрябвало едно нещо от там. В другите не съм бил, но сигурно ще се разходя и при тях поне веднъж... Както каза един приятел (Фиузевс): На всяка поляна охрана, зад всеки ствол - МОЛ! :/ Хранителните - Билла,Кауфланд,ЦБА,Фантастико - убиват локалните хранителни магазинчета Строителните - Бриколаж. По-серозните фирми вече нямат представителства, а си продават директно от склада, защото не се живее вече.. Техническите - Техно~маркет/полиз/лукс/микс/кекс/***** ... Денси,Интермаркет и т.н..., които пък лека по лека се изместват от интернет хипермаркетите! Книжните - Сиела,Ориндж,Пингвините,Хеликон Online - get,store,mallbg,best,electron,ozone + gladen,amam + всяка сериозна фирма за it Хранителните вериги мен ме кефят... преди не ме, честно казано ме беше яд, че затварят малките магазинчета и до някъде се губи чара на това да се познаваш с продавача/ката и взаимодоверието се изпарява, ноо... друго си е по-големия избор, стоките на акции/преференциални цени, спокойствието при избора на стоки - няма бързане и досаждащи хора на опашка, възможността да си видиш всичко first hand, а не да ти го подадат в черното пликче направо. Да има доста трапове, но те са за тези, които се хващат в тях. За оценка за хранителните вериги, можете да погледнете (и използвате) тази тема - хипермаркетиЗа строителни материали си предпочитам от складовете да пазарувам ;0 За технически - вече само онлайн май пазарувам! За книжни - оринджа кърти... За онлайн - зависи какво поръчвам ;0 Свързани теми: Clash of the Хранителни Хипермаркети =0, Clever продукти
|
|
|
|
Заглавие: Re: Моломания unleashed. Моловете и нуждата от тях + МегаМар Публикувано на: Чет Апр 08, 2010 4:52 pm |
|
KISSSY |
Spamoza Vulgaris |
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 12:27 pm Мнения: 8529 Местоположение: On the highway to hell
|
Направо ми убиват всякакво желание да отида на пазар, честно Крещят от реклама, гъзария, всяка втора изтърсена кифла или курасан ги приемат за втори дом, самия факт, че стоките (които и да е било) са от мола ненужно надува цената заради прекрасния наем, дето плащат фирмите.....изобщо идиотия до шия. И вече наистина са на всяка крачка......къде намират пазар и клиенти в тая криза ИДЕЯ СИ НЯМАМ. В мола се ходи за кино (пак зависи от мола), за Пикадили (само тва им признавам) и за да си губиш времето на някоя от масите в хранителния сектор, ближейки някакъв мизерен сладолед от макдоналдс, или някаква скромна порцийка ядене от рандъм будка там, колкото да убиеш скуката и мързела да си сготвиш нещо.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Моломания unleashed. Моловете и нуждата от тях + МегаМар Публикувано на: Чет Апр 08, 2010 4:55 pm |
|
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
SayanMk написа: Как е във вашия град? Спокойно. Молове няма а и никой не изпитва нужда от тях. SayanMk написа: Как намирате вие нуждата от моловете, хипермаркетите? (имате ли такава, как ви се струва бройката им) Намирам ги за глупост върховна, изнервят ме на макс просто. Пък ако разполагах със самолет и малко бомби бих минал за един рейд над софийските SayanMk написа: Ходите ли и колко често? За какво най-вече си оставяте парите там? Влизал съм няколко пъти заради приятели. Много мамят с цените, особено Кауфланд. Оттогава не ги понасям (хипермаркетите). SayanMk написа: Ако има работещи може и да споделят за какво става въпрос от вътрешната страна? Имам приятели работещи в такива. Общо събирателно мнението им е далеч от добро. SayanMk написа: Кой мол (съответно хипермаркет) посещавате най-много? Влизал съм в Билла 5 пъти но и това ми е много SayanMk написа: Как бихте ги класирали и оценили? 1. Боклук. 2. Боклук. 3. Голям боклук с прокламиращ ниски цени докато в реалността същите са осезаемо по ниски в рандъм обикновен магазин. Това е мнението ми по въпроса
Последна промяна Belgarion на Чет Апр 08, 2010 4:58 pm, променена общо 2 пъти
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Моломания unleashed. Моловете и нуждата от тях + МегаМар Публикувано на: Чет Апр 08, 2010 7:22 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Belgarion написа: Имам приятели работещи в такива. Общо събирателно мнението им е далеч от добро. Indeed. Нечовешки истории съм слушал и аз, а и всеки може да прочете, ако иде в някой сайт за оценяване на работодател, списък с черни фирми и т.н... всички вериги са там Фантастико-мизериите, абсурдните съотношения на работно време-заплата в аутлета и новия Сердика център, какво влиза в задълженията на един новоназначен работник (ми всичко почти, да...), как изглежда отвътре новия мол ден преди отварянето му (кочина, която служители/продавачи/сервитьори оправят)... въобще, далеч от розова е картинката, да. Rocco. написа: разбрах, че цялото софийско стадо се е запътило натам да види и да пипне. Братовчедка ми, отивала на работа с 22 ли 20 ли, трамвая дето минава от там, вика едвам мина трамвая, по булеварда имаше хора. ФРАШКАНО. Избили са се да влезнат на откриването... от къв зор, защо, как.. нз.. ум не ми го побира. Посмях се де, въпреки това. Но не толкова колкото на реакцията на съученика ти де лол. Rocco. написа: Саяне, имаш невероятния навик да убиваш ентусиазъм още от заглавието. Моломания unleashed? Как бе това трябваше да те мотивира повече даже. Ма се набива се на око поне, нали.. може би тряя стана вестникарче. Vego написа: За мен това е една огромна центрофуга на пари Преди бяха бензиностанции, после кооперации, после офис-сгради/най-тъпото възможно нещо/, сега са молове може би За цените в моловете не ми се и коментира, там в магазини никога не съм и няма да влизам, то бива тъпотия бива, ама тия бият и прословутата "бул. Витошка" по абсурдни цени. За мен има само един пазар за дрехи - ИлиЯнци, но не вътре, където станаха твърде нагъзени, заради фешън-изгледа и съответния наем, а отвън сергиите... Карфура в София може би на 21-ви ще откриват ама така ли е не е ли нз...
|
|
|
|
Заглавие: Re: Моломания unleashed. Моловете и нуждата от тях + МегаМар Публикувано на: Чет Апр 08, 2010 7:26 pm |
|
KISSSY |
Spamoza Vulgaris |
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 12:27 pm Мнения: 8529 Местоположение: On the highway to hell
|
SayanMk написа: как изглежда отвътре новия мол ден преди отварянето му (кочина, която служители/продавачи/сервитьори оправят)... въобще, далеч от розова е картинката, да.
една колежка се хвана на работа в един от магазините там, ден преди отварянето на самия мол са държали целия персонал 24 часа за да подредят магазина навреме....от 7 сутринта до 7 сутринта в деня от отварянето...не знам точна сума на заплатите, но 100% не покриват тоя труд
|
|
|
|
Заглавие: Re: Моломания unleashed. Моловете и нуждата от тях + МегаМар Публикувано на: Чет Апр 08, 2010 7:52 pm |
|
sasuke_fen |
|
|
Регистриран на: Чет Сеп 10, 2009 9:43 am Мнения: 1706 Местоположение: Плевен
|
Sparda Dante написа: а колкото до тези - които си мислят шитове от сорта на "Ох аз си копувам дрехи от МОЛ-а и съм мега имбаво-гъзарско-ПРО" мога спокойно и без огризения на анпутираната си съвест да им кажа да ходят да се шибат някъде(по възможност с някой/я продавач/ка от мола та да им е по-приятен аналния оргазъм" Браво
|
|
|
Заглавие: Re: Моломания unleashed. Моловете и нуждата от тях + МегаМар Публикувано на: Чет Апр 08, 2010 8:00 pm |
|
Thaumaturgist |
|
|
Регистриран на: Пет Сеп 29, 2006 3:53 pm Мнения: 7578 Местоположение: В разпадащата се аура на БДЖ
|
Sparda Dante написа: НИКОГА не бих седнал да разсъждавам върху безмислена тема като тази Че не пиши бе Та, по темата - един път бях във варненския мол, защото ходих с колеги да гледаме аватар, нали го хвалеха тоз филм. Та - хипер-мега-гигантико простотия е това мола. Тотално губене на ресурси е това. По медиите ни казват "гаси тока", а в мола - светещи рекламни банери, по-големи от автобус, хиляда лампи, огромно количество нон-стоп включена техника, климатични инсталации и други такива. Мол, това е равносилно на добре избран начин да се перат пари от далавери. Да не мислите, че собствениците са някакви честни хорица? Абсурд! Най-големите бандюги, занимаващи се с дрога, проституция, контрабанда и други такива, които намират чрез мола легално деклариране на състоянието си.
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|