|
Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:27 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
|
Заглавие: Неприятните звуци, които изкарват от релси човек Публикувано на: Вто Яну 26, 2010 8:16 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Май имам проблеми с ушите... Чувам твърде много Или просто му обръщам внимание и не мога да се оттърва... Баси, не издържам! Тия шумове ме вбесяват, заради тях се задавям, бързам да се преместя/изчезна и прочее.. откачам. Правя една най-учтива забележка от рода на "ае престани да мляскаш беее @__@" и всички почват да ме гледат качели съм е§ти злостъра и супер-неучтивия човек и единствения, който има проблем с това... Че и е*ти скандалите съм отнасял x( То не може човек изобщо да не примлясне/сръбне докато яде, почти е невъзможно май, но като това е системно - просто щото човека така си е свикнал и така му е нормалното ... супер зле. Правите ли някои от тези неща? Обръщате ли им внимание? Колко ви дразнят? Правите ли забележка/смеете ли? И приказки от рода "трее върнат казармата" и "така ми е по-сладко, кво знаеш ти претенцио" можете да си ги изсърбате обратно в клавиатурите, въобще не стават за аргумент Лист с такива за които се сещам: - мляскане/дъвчене с отворена уста - скърцане по стена с тебешир - рязане на тебешир с ножовка - скърцане с вилица по чиния - скърцане с лъжица при разбъркване на ядене/кафе/др. - тропане с лъжица/вилица по зъби при ядене (сериозно някой хора направо ме удрят у земю като почнат да ядат, ПРИБОРИТЕ НЕ СЕ ЯДАТ БЕ) - писане на текст с молив за рисуване/оцветяване - сърбане - тежко преглъщане - пищенето на пуснат телевизор с кинескоп - шум от засилени колонки, които не свирят нищо - зъболекарска машинка - КЛАСИКА - алармата рано сутрин, въпреки, че сами си я слагаме - тиктакащ часовник в тихата нощ
|
|
|
|
Заглавие: Re: Неприятните звуци, които изкарват от релси човек Публикувано на: Вто Яну 26, 2010 8:35 pm |
|
sasuke_fen |
|
|
Регистриран на: Чет Сеп 10, 2009 9:43 am Мнения: 1706 Местоположение: Плевен
|
Ами на мен пък ми викат, че не чувам . Скърцането с тебешир дразни всички освен мен . В училище един път си пиша на дъската и изведнъж всички отзад започват да ми викат, че скърца . Иначе ме дразнят: SayanMk написа: - мляскане/дъвчене с отворена уста(и със затворена) - скърцане с вилица по чиния - тропане с лъжица/вилица по зъби при ядене (сериозно някой хора направо ме удрят у земю като почнат да ядат, ПРИБОРИТЕ НЕ СЕ ЯДАТ БЕ) - сърбане - пищенето на пуснат телевизор с кинескоп - зъболекарска машинка - КЛАСИКА (това по-скоро ме плаши . Лоши спомени ) - тиктакащ часовник в тихата нощ
|
|
|
Заглавие: Re: Неприятните звуци, които изкарват от релси човек Публикувано на: Вто Яну 26, 2010 8:35 pm |
|
Love child |
Feed you with a kiss |
Регистриран на: Нед Апр 23, 2006 11:49 am Мнения: 3363 Местоположение: Daten City
|
90% от тия звуци и мен ме водят до бяс. А има и още нещо о-о Попринцип ако ми се шепне до ушите ме е адски гъдел и получавам като тик в кръста... О.о Направо като ида в магазина и някоя бабка зад мен почне да диша тежко през устата, ми иде да я ударя... Не знам как да го обясня, но е много дразнещо. А даже и като съм съм слушалки, пак става така .-. За мен няма спасение
|
|
|
Заглавие: Re: Неприятните звуци, които изкарват от релси човек Публикувано на: Вто Яну 26, 2010 8:36 pm |
ExcHyper2 |
|
|
Регистриран на: Вто Мар 11, 2008 7:48 pm Мнения: 4585 Местоположение: By The Wall
|
Мислех, че само на мен ми се случва и реших, че или слуха ми се подобрява, което е почти невъзможно, или оглушавам нещо, въпреки че съм доста млад и затова тези шумове ме дразнят адски много. Дори почва да ме боли глава понякога. Някои от шумовете са доста силнички, но гледам че хората около мен не обръщат особено внимание на тях и затова ще ги впиша в списъка: - скърцането на релсите в метрото - обявяването на следващата станция пак в метрото (като чуя това "дин-доон" и имам чувството, че мозъка ми ще се пръсне и почвам да присвивам очи, докато на другите не им прави впечатление изобщо) - съгласен съм също за вилиците и лъжиците по зъбите (адски гадно е) - шумтенето от прелистване на вестник или други "хартиени изделия" (мразя го ) - звука от писането с молив също ми е неприятен и др., за които с момента не се сещам без да повтарям първия пост.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Неприятните звуци, които изкарват от релси човек Публикувано на: Вто Яну 26, 2010 8:43 pm |
|
Pres |
|
|
|
SayanMk написа: - скърцане по стена с нещо ей тва ме изкарва от нерви просто, било то с нокти или с тебешир или нещо от сорта, за други звуци не съм много придирчив не обичам да ми мляскат, но се свиква с времето като чуя звук от телевизор, го изключвам, какво да ме дразни, даже 18kHz не ме дразни като пищи с тапички - е тва е много тъпа идея, без извинение към автора, повече такива слушалки няма да сложа първо, че ти разширяват каналите, второ, че от няколко години слушане, те те даряват с частично оглушаване (доказано), трето, че звукът от тези, които сме свикнали да виждаме по улиците на България, е ужасен айде не ми се пише повече @HyperExc looool слухът само се вложава с годините
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Неприятните звуци, които изкарват от релси човек Публикувано на: Вто Яну 26, 2010 8:48 pm |
|
Ensenga |
|
|
Регистриран на: Нед Сеп 04, 2005 4:06 am Мнения: 3381 Местоположение: cyber-sekai
|
съмнявам се проблема да е в тези звуци които си посочил просто трябва да се успокоиш доста е кофти когато трябва да ядеш все едно си на масата с английската кралица, ше си посръбват хората, на мене изобщо не ми правят впечатление такива тривиални неща, а и не трябва, има много по-наболи проблеми, което ме навежда на мисълта, че или ти имаш прекалено малко притеснения за това почваш да издребняваш, или имаш прекалено много - съответно се изнервяш лесно от всичко или може би е поради друга причина, имам теория че хората които са точнaта противиположност на self conscious, тоест прекалено социалните/раздадени хора имат тенденция да се внедряват в нешата около тях, съответно усилвайки ги по принцип всеки силен шум изглежда привлича особено много внимание, например някой като изпусне вилицата, напомня ми на инстинкта на антилопите като си пасат и тревата помръдне от вятъра и те веднага наострят уши с опастност за живота си gosh, take it easy, кара ме да се чувствам дисконфортно, когато някой издребнява така иначе мене не ме дразнят почтни никои звуци, освен тези които се повтарят прекалено често, например като си чуя името от майка ми, или сестра ми като прави поредния лигав писклив звук, тогава всичко ме дразни, но това е друга тема чувал съм че в япония мляскането и сърбането не се приемат като невъзпитани а май най-дразнещия звук за който се сещам е бебешки рев, ааа тея създания докато не порастнат не ги търпя, да не говорим че миришат на повръщано и не знаят нищо за света
_________________ skype: zenscape
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Неприятните звуци, които изкарват от релси човек Публикувано на: Вто Яну 26, 2010 8:58 pm |
|
The Dark Knight |
|
|
Регистриран на: Чет Окт 25, 2007 2:30 pm Мнения: 4385 Местоположение: Gotham City
|
По принцип нищо не ме дразни,освен драскането по стената с нещо. Ако обаче искам да ми пазят тишина то тогава абсолютно всичко почва да ме нерви. По улиците,влакове,маршрутки,междуградски транспорт навсякъде съм си със слушалки и музката е on,така че тогава само миризмата почва да ме дразни и то чат пат.
_________________ If you make yourself more than just a man... [/center]
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Неприятните звуци, които изкарват от релси човек Публикувано на: Вто Яну 26, 2010 11:04 pm |
ExcHyper2 |
|
|
Регистриран на: Вто Мар 11, 2008 7:48 pm Мнения: 4585 Местоположение: By The Wall
|
lzpreslav написа: @HyperExc looool слухът само се вложава с годините Реално погледнато, да. Но пък не е доказано, че човек не може и да си го подобри, нали?
Последна промяна ExcHyper2 на Вто Яну 26, 2010 11:05 pm, променена общо 1 път
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Неприятните звуци, които изкарват от релси човек Публикувано на: Сря Яну 27, 2010 12:55 am |
|
Pres |
|
|
|
HyperExc написа: lzpreslav написа: @HyperExc looool слухът само се вложава с годините Реално погледнато, да. Но пък не е доказано, че човек не може и да си го подобри, нали? всъщност е доказано, освен ако не станеш безсмъртен тези дни
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|