Дата и час: Чет Мар 06, 2025 4:33 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 5 [ 68 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Питбул, Брутален убиец?
МнениеПубликувано на: Чет Дек 02, 2010 10:02 pm 

Здравейте , правя тази тема заради случката ми днес в парка , която ще ви кажа накратко , как една майка ми се развиква как мога аз да пускам кучето на 6 месеца в КУЧЕШКАТА ГРАДИНА , като породата му е питбул ,а детето и идва да си играе с него.

Какво мислите за тези кучета , и защо има толкова заслепени и ужасени хора който не спират със словата си да вредят на тези кучета, който са на челни места в класациите за кучета който обичат хората. Който в чужбина цял ден дружат с децата на хората , разбира се навсякаде си има изключения, но в повето случай е така.

Въпроса е какво мислите за тази порода и имате ли предразсъдъци?!

Информация за породата

ХАРАКТЕРИСТИКИ

UKC
Съществените характеристики на АПБТ са сила, увереност, и жизнерадостност. Тази порода е изпълнена с ентусиазъм и желание да се хареса. АПБТ отлично се вписват в семейството и са известни с любовта си към децата. Тъй като болшинството АПБТ показват агресия към себеподобни в различна степен и поради силното им телосложение, АПБТ се нуждаят от собственик, който внимателно да ги социализира и научи на подчинение. Естествената подвижност на прави АПБТ едни от най-добрите катерачи, затова доброто заграждение е задължително за тази порода. АПБТ не е най-добрия избор за куче пазач, понеже е извънредно приятелски настроен към хора, дори и непознати. Агресивното поведение към хора е нехарактерно на породата и много нежелателно. АПБТ се представя много добре на състезания поради неговото високо ниво на интелигентност и неговата готовност за работа. АПБТ винаги е бил способен да изпълнява широко разнообразие от дейности, ето защо преувеличаванията или дефектите трябва да бъдат наказани пропорционално на това колко те взаимодействат с многостранността на кучето.

ADBA
Кучето е социализирано, показва на интерес към нещата около него. Макар, че агресивността към кучета е характеристика на породата, непокорното поведение ще намали способността на съдиите точно да отсъдят индивидуалното устройство на кучето. Енергичният дух, блясъка на космената покривка и остротата на погледа показват здравословното състояние на кучето. Цветове или цветни модели, за които се знае, че са генетично свързани със здравни проблеми се разглеждат като сериозен дефект. Основни грешки: петнисто оцветяване, албинизъм (бялото куче със сини или розови очи, розов нос и устни, депигментирани възглавнички на лапите, клепачи и т.н.). Поза: Уверен и бдителен. Заинтересуван за неща около него, в контрол на своето пространство, не е заплашен от каквото и да било в своето обкръжение. Нежен с тези, които обича. Дефекти: стеснителен или плах.

Ето няколко клипа от тубата.

Клипа съдържа "леко" неприятни снимки!

Едно интересно интервю да добиете някаква представа.

Последна промяна Нарутард на Пет Дек 03, 2010 10:10 pm, променена общо 5 пъти

Заглавие: Re: Питбул, Брутален убиец?
МнениеПубликувано на: Чет Дек 02, 2010 10:43 pm 
Аватар

Кучетата са такива каквито ги обучат хората.

МнениеПубликувано на: Чет Дек 02, 2010 11:11 pm 
Аватар

Зависи си от собственика и от тренирането.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 02, 2010 11:24 pm 
Аватар

For the Sake of Truth, трябва да добавя една история.

Леля ми си взе една от "лошите" породи кучета - Доберман. Въпреки, че си го бяха купили да им пази къщата, никога не са го дресирали да бъде лошо, напротив - много си го обичаха и се държаха много добре с него. НО си беше лошаво. Не знам дали е от породата, инстинктите или нещо друго, ама замалко да отхапе ръката на дъщеря и, а и го извеждаха само с наморник, че неведнъж щяло да убие по-малки кучета. Дори, когато идваха гости, го заключваха на балкона, защото хапеше хора наред.

Друга случка - пак Доберман. Един приятел беше собственика. Въпреки, че не беше зло самото куче, беше с доста масивна физика. И от играчка - плачка, почти му отхапа ухото на дружката ми. Случи се веднъж, това същото куче, замалко да му извади окото с нокът. Ама не от лошотия. Въпреки, че някои хора казват, че кучетата били много злопаметни.

Аз много искам да смятам, че кучетата не са лоши "по душа", но познавам повече патили(включително и аз), отколкото щастливи собственици. But I guess its just me.

МнениеПубликувано на: Пет Дек 03, 2010 7:22 pm 
Аватар

Аз по принцип адски много обичам и съм привързана към животните
Към питбулите нямам нищо против. Много са сладки според мен.
Един път вървяхме с приятелка в парка и имаше един голям питбул наоколо. Тя се изплаши, обаче аз го привиках и започнах да му се радвам и да го гушкам, после пък дойде стопанина му и каза че го е гонил за да му сложи каишката. Беше супер сладурско куче, така весело махаше с тая опашка ^_^
Вярно е че има и кучета (и не само от тази порода разбира се) които просто са научени да са зли. В моя квартал имаше един пудел - Хари. И като излизах с моето куче навън (малка порода е, японски хин) и онова злобно псе винаги ме преследваше и се биеше с моето куче. Веднъж се натъкнах на него (пак бях с моето куче навън) и гадния, злобен Хари ме захапа за крака и не искаше да ме пусне!!! :x И понеже бях с някфи кецове, събух единия и се опитах да го разкарам. Просто такава драма беше...
Та нямам нищо против животните, но съм на мнение че някои не бива да се пускат просто така по улиците и парковете, след като стопаните им знаят за тяхното поведение. И въпросния Хари не беше злобен само към мен, а към всички
Но тук не мога да кажа дали кучето просто си е такова или така е научено
Смятам все пак, че жестоките наказания няма да променят нищо, животните не са виновни че са обучавани да бъдат такива

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 03, 2010 7:25 pm 
Аватар
Модератор

Кучето е отговорност. Т'ва е. Ако не го възпиташ правилно си е е*ало майката. А ако е голямо и злобно още повече. Т'ва, че собствениците са некомпетентни не прави дадена порода лоша, но като цяло има опасни породи. Като някое комплексарче си купи голямо, лошо куче или ще изяде някое дете, или него...нормално...и пак ще яде бой.

МнениеПубликувано на: Пет Дек 03, 2010 9:48 pm 
Аватар

Питбулите са много готини кучета :twisted: Никой не смее да влезе у нас без да е поканен :lol: А шибаните котки дето усираха двора, вече го заобикалят :lol: Малко бавно се научиха, та доста изчезнаха.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 03, 2010 10:22 pm 
Аватар

аз досега не съм виждал много агресивни питбули :o Даже в почето случаи ти дават и да ги разхождаш, и да ги галиш и всичко без да те познават. Аз не ги харесвам просто, защото според мен са доста тъпи кучета, пък и като цяло не съм фен на кучетата (освен на ротвайлерите и донякъде на доберманите(които всъщност са доста по-агерсивни :mrgreen: ))

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 04, 2010 1:22 am 
Аватар
Anime Hunter

Да разбрахме кучето е отговорност.... винаги си зависи от стопанина и това е вярно ама аз да питам нещо! Как хората могат да са сигурни, че не си някой кретен примерно, дет' не е обучил кучето си както трябва? Е примерно случката, която споменаха по-рано! Човека си пуснал кучето да се разхожда без каишка после го гонил! Ами ако стопанина беше кретен и кучето беше нападнало DarkAmyLee? Защото мога да ти кажа, че точно такива кретени също си пускат кучетата без каишка.... И какво викаш на хората не се страхувайте! Да вярно това е много вярно, че към кучетата не трябва да се подхожда със страх, но пък ако кучето си е някво злобно обучено, какво? Ще отидеш да го галиш ли? Защото аз мога да ти каза, че на този свят има много повече малоумни стопани от колкото зли кучета! Хората се страхуват и се страхуват с причина в крайна сметка, защото всичко е възможно! Хубаво гледай си питбул, кой те спира? Ама си го гледай във вас и си го разхождай на каишка! Ти може и да знаеш, че нищо няма да направи ама незнаеш как някой страхлив човек ще реагира и как може да провокира кучето ти по много жесток начин като хвърли камък по него например.... и после кучето ти ще изяде калая, че е нападнало човек, а виновника всъщност си е човека, който е реагирал от страх примерно... Никога не го знаеш какъв е отсрешния както ти тях така и те теб... ти не си сигурен, че някой няма да провокира кучето, така и те не са сигурни, дали ти не си го обучил да напада... И това разбира се далеч не се отнася само за питбула, а и за всяко друго куче!

МнениеПубликувано на: Съб Дек 04, 2010 2:22 pm 
Аватар

Пича който живее срещу мен има жена и малко дете и има питбул.Човека е полицай, кучето е много приятно и не лае другите. Преди месец може би жена му на пича отишла до някаква съседка и не заключила и кучето си излезе, стоя час и нещо навън пред блока игра си с хората, скача, радва се. Като видяхме с един приятел, че не се е върнала стопанката излязохме и го прибрахме никакви проблеми.
Факт е че псевдо гангстерите в Америка си вземат такива кучета да изглеждат "мноу мошни", и на кучетата им излиза някаква лоша слава зарди тях. Имал съм 2 кучета(не питбули други породи) и не са били и двете агресивни. Държиш се гадно с кучето и то ще се държи гадно с хората.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 04, 2010 2:40 pm 
Аватар
Spamoza Vulgaris

На поляната пред нас се извеждат всякакви песове и едно от най-общителните кучета е един бежов питбул, който не само си играе с дечурлята на по две-три годинки, ми дори не се закача с другите кучета, въпреки че питбулите се водят свадливи, когато има себеподобни наоколо. За сметка на това един сърдит дъртак извежда 2 дърти питбула на каишка и то само по тъмно, щото хич не са душички, докато щъкат по поляната. Няма само мили или само злобни породи и кучета. Кой както си ги възпита и се отнася с тях

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 06, 2010 5:51 am 
Аватар

Интересно...вече може би няма да ме е толкова шубе от тях, но както няколко пъти се каза - има зли стопани и не знаеш как точно е тренирано животното /=

*Слънце мое*
Thx to Harada Risa~
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 07, 2010 12:12 am 
Аватар

Shadowcat написа:
Интересно...вече може би няма да ме е толкова шубе от тях, но както няколко пъти се каза - има зли стопани и не знаеш как точно е тренирано животното /=

В такъв случай от сега нататък искам намордници на дакелите...
щото не знаеш как точно е тренирано животното... :lol:

Bastor написа:
Разбрахме, че си имаш куче тард.

А точно факта, че вие не се грижите за никакви животни, показва колко сте компетентни по темата...

МнениеПубликувано на: Вто Дек 07, 2010 12:48 am 
Аватар

Ya, idiots...Породата е селектирана, за да е брутална.
Яко злобни са, повече от другите породи кучета, но е рядко насочена към хората. Всъщност изследвания показват, че едни от най-подходящите за деца кучета са питбулите.

Не мога да отрека, че са бая голям стрес, ако имаш куче. И не толкова, щото са опасни, колкото защото винаги реагират. Моето куче, когато беше живо правеше див и щастлив питбула на съседите, ама не е в тва раотата. Факт е, че онова нямаше път, в който да не скочи, а да си призная мене тва си ме стресира, От друга страна когато съм била сама НИКОГА не е реагирал по друг начин, освен в умилкване.
Възпитанието при питбулите не трябва да става с бой, както е при много други кучета, а с много строгост. Путбулите са за хора със силен и твърд характер. Ако някой иска да има мила животинка да си земе голдънче или чихуахуа, ама последните са яко зли.

П.С. Винаги съм искала да имам малко куче и да го ритам по цял ден.

МнениеПубликувано на: Вто Дек 07, 2010 1:00 am 
Аватар

Ichigo98 аз гледам 2 кучета, голямото го разхождам всеки ден НИКОГА НЕ ГО ПУСКАМ ОТ КАИШКАТА а като минаваме покрай хора го хващам по изкъсо
дори да е улична превъзходна а не питбул не свалям очи от него.

кучето не е човек, да разбере кога нещо е игра и кога не. само 1 път ще стане нещо

и нарудардич не се дръж с кучето като с твой равен, защото не ти е. дръж се като господар. не се осланяй на това че си мислиш че го познаваш. това е животно, и ако ТИ НЕ МОЖЕШ ДА ПОЕМЕШ ОТГОВОРНОСТ ПОНЕ ДА МУ СЛАГАШ НАМОРНИК И ДА ГО ДЪРЖИШ Н КАИШКА ОКОЛО ДЕЦА ти си безотговорен

правилно са ти се накарали, другия път с полиция да те приберат у ареста

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 5 [ 68 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]