Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:29 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 3 [ 41 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Безучастието на хората... ;0
МнениеПубликувано на: Пон Ное 09, 2009 9:58 am 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Все така критикуваното безучастие на хората/тълпата. "И около мене 30 човека и никой нищо не прави, сички седят и гледат от дистанция" - това не може да не сте го чували...
А какво трябва да се направи?
Какво правите, когато видите мъж и жена да се бият по улицата(едностранно или не, с крещене или не)?
Какво правите, когато жена крещи "помощ", а мъжа до нея изглежда спокоен и уравновесен, обясняващ на всеки приближил се, че това е жена му, която я не е в ред, я нещо са се скарали...?
Какво правите, когато 2 деца се сбият, ама ЯКО пред вас?
Какво правите, когато пълнолетни се сбият пред вас, ама независимо 2ма един с друг или 20 едни с други?
Какво правите, когато куче залае някой случаен човек, ама яко?
Какво правите, когато чувате съседа да агонизира и някакъв/какви други гласове да ругаят по него?
Какво правите, когато видите майка/баща да бие детето си насред улицата - силно или слабо?
Какво правите, когато чуете как детето на съседа пищи и утре е понасинено?

Както питаше Уил Смит - Who you'r gonna call??
Полицията? Дето ще искат да се идентифицирате и докато се домъкнат най-мн накрая вие да си изкарате една проверка вкъщи, заради невалиден сигнал...?
Полицията, дето като дойдат, ще се окажат аверче с евентуалния "лош" и най-мн и вие да си изкарате боя?
Полицията, дето може да поискат да останете в близост в района, въпреки, че вие само минавате и си имате ангажименти?
Няма да викате никой, а ще се пробвате да станете герои и ще си рискувате кожата за друг?
Ще викнете на някой друг да викне полицията/да направи нещо?
Ще идете там да се изрепчите веднъж, като обществено ангажиран гражданин?
Ще подминете с намръщено/игнорващо лице, все едно нищо не е станало, защото не е ваша работа?

No, srsly... какво се очаква от хората? Защо безучастието е толкова съдено от всички, а накрая всички са безучастни?
Пускам темата в Лафче на първо време, защото на мн от вас тия неща са се случвали и се случват всеки ден, ффс, живеем отново в мутренски/наркоманийски времена... ;/ Добавете въпроси / разсъждавайте свободно... въпросите не са, щото искам отговор на всеки от вас - а просто да ви ориентират в темата... Макар, че ако разкажете случки или предполагате реакцията си - дерзайте .

Профил  

Заглавие: Re: Безучастието на хората... ;0
МнениеПубликувано на: Пон Ное 09, 2009 11:10 am 
Аватар

Еми, който и да се сбие, аз няма да се намеся. Само на 14 съм, а и съм момиче. Лошото е, че всички са безучастни, дори големите хора, които всъщност трябва да помогнат. Ако се извика полиция, тя ще дойде след около 30 минути (ако дойде). Просто ако нещо стане, може да се стигне до затвор и затова хората предпочитат да не правят нищо, а просто да се правят, че не са видели. Аз не съм присъствала и не искам :confused:

МнениеПубликувано на: Пон Ное 09, 2009 12:10 pm 
Аватар

:twisted:

Какво правите, когато видите мъж и жена да се бият по улицата(едностранно или не, с крещене или не)? - ми да си се бият, кво ме грее? Пред блока веднъж един мангал се беше засилил с каруцата да ходи в циганската махала (той не живее там а в една къща зад 2 блока) и една мангалка му разправяше нещо и той слиза, подгонва я да се маха, после пак на каруцата и към маалътъ =)) ебати шоуто =))

Какво правите, когато жена крещи "помощ", а мъжа до нея изглежда спокоен и уравновесен, обясняващ на всеки приближил се, че това е жена му, която я не е в ред, я нещо са се скарали...? - еми жената не е наред, логично :roll:

Какво правите, когато 2 деца се сбият, ама ЯКО пред вас? - зависи в кво настроение съм. Ако ми е скучно, може да ида да ги разтървавам.

Какво правите, когато пълнолетни се сбият пред вас, ама независимо 2ма един с друг или 20 едни с други? - move along, don't interfere, if you want to have healthy teeth ;)

Какво правите, когато куче залае някой случаен човек, ама яко? - ако е кучето на блока, го разкарвам за да си продължи човека. Ако е рандъм пес, може да отнесе камък/тояга.

Какво правите, когато чувате съседа да агонизира и някакъв/какви други гласове да ругаят по него? - не ми се е случвало до сега... но по принцип не звъня на полицията. Слушал съм как съседите кьоркютук пияни се маризят, ама тва е друго...

Какво правите, когато видите майка/баща да бие детето си насред улицата - силно или слабо? - малкото лайно си го е заслужило. Слаб е контрола в днешно време...

Какво правите, когато чуете как детето на съседа пищи и утре е понасинено? - тука е по-различно. ако е веднъж - нищо. Ако е системно, ше се обадя на тея там дето закрилят детето, забравих им името, да си поговорят хуууубавко с комшията.

Сега аз може ли да попитам?
Какво правите, когато съсед, който дължи пари на блока в размер на няколко хиляди евро, се прави на хитрец и не ще да ги даде?
Какво правите, когато вадите пари от собствения си джоб, за да сменяте крушки на стълбището, и накрая някой от комшиите се отнесе с вас неуважително, щот не му пука?
Какво правите, когато при пиянска свада на комшията с квартиранта му, двамата хвърлят чаши през прозореца, и уцелват вашата наскоро пребоядисана кола?
Какво правите, когато ви спре интернета, защото ненормалния пенсионер от 8 етаж се е качил на покрива и е прерязал всички кабели, защото му пречат?

И сега бонус въпроса: Какво правите, когато комшията прави цяла нощ толкова шумен купон, че леглото ви подскача от пода :rocknroll:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 09, 2009 12:18 pm 
Аватар
Souten no mukou

SayanMk написа:
Какво правите, когато видите мъж и жена да се бият по улицата(едностранно или не, с крещене или не)?

Два такива случая съм имал и единият път си изядох бая боя... Вторият път някакъв пич ми помогна~ =))

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 09, 2009 12:32 pm 
Аватар

Ами наистина хората нищо не правят и се обвиняват взаимно. Eдин път в училище имахме откровен разговор за агресията във всичките и форми. Дискутирайки установихме, че хората не помагат при подобни ситуации, защото са безсилни, защото ги е страх.
Добре де и аз не съм помагала защото няма какво да направя, когато двама възрастни хора се карат. Все пак съм на 14 дете още, достатъчен ми е един шамар за да се откажа да ги разтървавам. А и това не е само при мен. Но защо да не се опитам да разтърва децата, и да им кажа две три думи, които да им повлияят положително?
Винаги ми е било интересно, защо момчетата имат една такава възраст, в която са бунтарски настроени и са готови да ударят момиче, за да покажат колко са силни, колко са мъжествени, и че никой не може да им се изпречи. Отиват и почват да малтретират по-слабите от тях за да се издигнат в очите на хората, като по силни. А всъщност това не става така.
Защо не можем да разговаряме нормално, да се изслушваме взаимно?
Защо трябва да се прибягва до физическо или психическо насилие да се наложим?
Защо няма кой да ни помогне, когато попаднем в подобни ситуации?
Винаги съм си мислила, или по скоро само заблуждавала, че ако ми се случи нещо на улицата, че ако някой ме нападне винаги ще има човек, който да ми помогне, но това не е така. Страх ме е да се прибирам сама, но го крия от майка ми, защото не искам да я тревожа. Страх ме е и да изкажа мнението си, защото може никой да не ме подкрепи.
А полицията? Това което каза SayanMk е доста правилно. Докато се домъкнат, като се почне с разтягането на вафли и локуми замина деня и пак нищо не са направили.
Изглежда всичко е безнадеждно. Не мога да давам съвети на хората, да бъдат по добри, да се уважават, и да си помагат взаимно, след като не преодолеят страха си и не поискат сами да направят нещо по въпроса.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 09, 2009 1:33 pm 
Аватар

Най-често се навирам между шамарите...
и го отнасям де...
Иначе най-често си го отнасям в рейса, щото си отварям устата, когато някой посмее да каже някоя глупост :lol: :lol:

П.П.
Цитат:
[12:32:14] snookie каза: Какво правите, когато видите мъж и жена да се бият по улицата(едностранно или не, с крещене или не)?
[12:32:42] Боги каза: gledam i se hilq

:lol: :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 09, 2009 2:06 pm 
Аватар

Не ми пука и си подминавам, щом не засяга мен или някой близък. За тия неща "принципно" има органи на "реда".

МнениеПубликувано на: Пон Ное 09, 2009 2:31 pm 
Аватар

GoDSmAcK написа:
Не ми пука и си подминавам, щом не засяга мен или някой близък. За тия неща "принципно" има органи на "реда".

Тва ли ти е оправданието... полицията?
Да ти пикам на оправданието...

Именно... да пикам на полицията...

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 09, 2009 2:35 pm 
Аватар

Шшшш, по-спокойно, че както имат право да ти подслушват интернета =)) Ти дойдат да те сурвакат в бързинката.

Полицията може да я псувате, ама когато реши може да действа много добре. Само дето тея решения ги взимат разни чичковци зад едни бюрца :)

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 09, 2009 2:36 pm 
Аватар

Ти кво си мислиш, че полицаите нямат решения да взимат?
И че предпочитат да си вършат работата както трябва?

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 09, 2009 2:53 pm 
Аватар

Какво правите, когато жена крещи "помощ", а мъжа до нея изглежда спокоен и уравновесен, обясняващ на всеки приближил се, че това е жена му, която я не е в ред, я нещо са се скарали...?
Какво правите, когато 2 деца се сбият, ама ЯКО пред вас?
Какво правите, когато пълнолетни се сбият пред вас, ама независимо 2ма един с друг или 20 едни с други?
Какво правите, когато куче залае някой случаен човек, ама яко?
Какво правите, когато чувате съседа да агонизира и някакъв/какви други гласове да ругаят по него?
Какво правите, когато видите майка/баща да бие детето си насред улицата - силно или слабо?
Какво правите, когато чуете как детето на съседа пищи и утре е понасинено?

1.-сигурно няма да обърна внимание
2.-ще се обадя на полицията
3.-ще ги разтърва
4.-ще се опитам да спра боя
5.-тва се е случвало едно от кварталните кучета залая някъв дядо с колело и го събори и аз и един фр почнахме нещо да го цлеим кучето с камъни и то избяга
6.-отивам да видя какво става
7.-сигурно си го е заслужило
8.-ще се пробвам да говоря с човека и ако стане още веднъж...полиция(пак)

МнениеПубликувано на: Пон Ное 09, 2009 4:16 pm 
Аватар

snookie написа:
Ти кво си мислиш, че полицаите нямат решения да взимат?
И че предпочитат да си вършат работата както трябва?

решения всеки има да взима. имах предвид специално за обискиране на дома ти за нелегален софтуер примерно :twisted:
Иначе всеки предпочита да си върши работата, когато е добре осигурен с нея. Е, полицаите не са цъфнали и вързали, ако случайно не знаеш. патрулката не се кара бавно на 2-ра без газ само за да се тежкареят, минавайки покрай кварталните келеши.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 09, 2009 6:18 pm 
Аватар

В такива моменти първо трябва да прецениш дали си струва и ако си зарибен отиваш и помагаш.
Искам обаче да видя някой да отиде да разтърве деца ,а те да се обърнат и да го смачкат. :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 09, 2009 6:20 pm 

sasuke_fen написа:
Еми, който и да се сбие, аз няма да се намеся. Само на 14 съм, а и съм момиче. Лошото е, че всички са безучастни, дори големите хора, които всъщност трябва да помогнат. Ако се извика полиция, тя ще дойде след около 30 минути (ако дойде). Просто ако нещо стане, може да се стигне до затвор и затова хората предпочитат да не правят нищо, а просто да се правят, че не са видели. Аз не съм присъствала и не искам :confused:

И аз съм горе доло на твоята възраст , ама не мислиш ли , че много филми си гледала последно време ?

МнениеПубликувано на: Пон Ное 09, 2009 6:30 pm 
Аватар

Нарутард написа:
sasuke_fen написа:

И аз съм горе доло на твоята възраст , ама не мислиш ли , че много филми си гледала последно време ?

Какви филми , я обясни последната част от това което каза.
Това е сериозен проблем в някой държави / Тайван , Япония .. /.
Жена пада от мотора си и хората я подминават в страх ,че ако я докоснат тя ще може да обвини тях за случилото се!
В Япония пък веднага когато стане нещо и всички си изкарват телефоните и почват да снимат , егати нечовечното.
Саларимените те гледат с поглед който те презира до незнам си къде , по-младите се хилят.

Това са просто неща които са ми набити в главата , дано да не се случват толкова често колкото си мисля.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 3 [ 41 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]