|
Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:37 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Събития: Живей Активно 4! (коментар) Публикувано на: Пон Юни 15, 2009 2:06 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Важното е да живееш активно... и здравословно! Вчера (14.06.2009) се проведе за 4та поредна година кампанията Живей Активно на Нестле България. Тази инициатива се провежда с удобрението и подкрепата на столичния кмет за 4та поредна година и събира заръждавелите софиянци пред НДК, разхождайки ги до Южен парк, където цял ден има забави и изненади. Тази година домакини бяха прочутите тв-водещи и продуценти - Иван и Андрей. Бяха поканени много спортисти призоваващи за активен и здравословен начин на живот, в Южен парк имаше 13 сцени с интересни и забавни занимавки, много награди и безплатни благини, и накрая отново концерт на музикалните идоли на България - от Мюзик Айдъл. За да мотивират хората да живеят активно, Нестле раздаваха отново тениски и шапки пред НДК, в началото на събирането, преди потеглянето към Ю.Парк. И тук свършва представянето и започва моят коментар. Преди всичко мога само да се радвам на този импровизиран празник на пешеходците в столицата, тъй като аз съм един от тях и докато мога - ще бъда. Евала на хората организиращи го и на Нестле България. Не ме интересува колко реклама си правят те така, включително с фланелките и шапките и всички онези безплатни изненади по сцените в парка - евала им правя, че организират нещо такова. И сега започва неприятната част от коментара ми - а именно хората! Първо, че е по-кратко - отиваш на събиране на пешеходци и палиш цигара в средата на тълпата... По-гнусно нещо, за мен, като пешеходец - НЯМА! Да въря по Софийските улици би ме отказало само това - пушачите по тях. Един варбург не може толкова да ме задуши, колкото един пушач по тротоара, който не мога да задмина по една или друга причина. И отивам на този празник на пешеходците, където има ТОЛКОВА много хора - а те си вадят цигарите и си паффкат, облекли фланелки, призоваващи за активен и здравословен начин на живот . . . Второ - колкото и да се делят от животните, хората са си поредното стадо - и по-зле! Стадо с мнение!! Брех то не беше борба не беше чудо Още към 9:30-40, пред щандовете, на които се раздаваха фланелки бе М-А-З-А-Л-О! от хора. При изричните призиви на раздаващите - че тениски се дават само на тези, които ще ги облекат, идваха баби взимащи по 2-3 за децата ;0 Един щанд, който е 2х1, бе обграден от над 50 човека по онова време, а към 10 часа не мога да ви опиша какво беше! Всички посягащи да си вземат безплатната тениска! Говеда да бяха, щяха да се наредят... За шапките бе ОЩЕ по-страшно, тъй като идеята на организаторите бе като дават тениска и шапка, то да я дадат на някой, който ще я сложи и ще се включи към шествието. Съответно шапки се даваха само на хора облекли тениски. Логично. Евала. Добро мислене. Само едно нещо бяха изпуснали - хората! Как тези млади служители, раздаващи тениски и шапки най-вече, ще се справят със СТАДО като ХОРАТА?! В един момент около шапките имаше маса хора без тениски, крещящи по служителите, мачкайки ги заради напорите на другите зад тях, да има дадат шапка, пък те щели да ходят после да си вземат тениска. И "къв е проблема" и "аре бе, на тениските има още повече хора" и "аз ше я сложа, дайте ми я". Докато не се стигна до пика на свинщината, когато някой е разкъсал(това вече не се виждаше от мойта гл. точка) кашоните и съответното СТАДО (не ми се ще да ги наричам ИДИОТИ, ГОВЕДА и прочее, защото би било грубо . . . ) са почнали да ГРАБЯТ от кашоните като гладни вълци o_O Към 10 и нещо часа, се виждаха хора разхождащи се с по 4+ шапки, няколко тениски(отделно облечени със същите) и най-нагло коментиращи "ъх, то всъщност тия не ми трябват, кво да ги правя" >__< Беше наистина весело. Изключително весело бе, да гледаш на какво е способно едно стадо хора. Но жалните хорица, които раздаваха нещата =/ Полицията, въпреки, че присъстваше, нямаше какво да направи в тази лудница. В случая хората бяха повече от на стачките против правителството . . . Защо?! Защото има безплатни тениски естествено ^^ b /// това са то, пешеходците на София. Стари хора(които не виня за което), нямащи пари да си купят една тениска, млади и нагли тиинове, разграбващи и рушащи всичко, загрижени бащи и майки-хипокрити, дошли да вземат своя дял и т.н.... След това, към 10:15, явно някой човек/групичка решиха да подранят в тръгването си към парка, което е разбираемо, жега бе, а цялото стадо вече се бе презапасило с тениски и шапки, та нямаше какво да се прави . . . . (facepalm). И съответно - знаете как е при стадата ^^ - маса хора ги последваха, след тях ОЩЕ повече тръгнаха. Блокираха коли и трамваи, които през това време трябваше да си се движат спокойно! Полицията още не бе спряла движението - тепърва щеше да го прави. Но не, те се юрнаха в насрещното платно, точно като стадо диви животинки, но за разлика от последните - те и протестираха чак... Наложи се водещите да изскачат на сцената да обяснят, че след 5 мин. е тръгването и то се обявява (логично ;/) и ще има водещи на това шествие... но нъцки, не-малка част от стадото не се и обърнаха. Дано не са прецакали мн движението... След 10тина мин после вече абс. всички тръгнахме, както си му е реда.. може и да кача клипче от тръгването. Хората бяха изключително много. СЛЕД ТОВА(да бе, още има), на сценките в Южен парк, поне някои от тях, се раздавах безплатни: я сладолед, я кафе, я фрапе в чашка, я супичка маги и т.н. - в зависимост от спонсорите, които са се наели(и най-вече нестле)... Докато аз и мойта групичка си се разхождахме спокойно, оглеждайки се наоколо, в един момент се озовахме между 2 сцени: от едната се чуваше "Не може да ви раздаваме сладоледи по този начин! Наредете се! Това е най-големия фирзер на нестле, повярвайте ми, само се наредете, какви европейци сме?!" и съответно хората чули, че се раздава сладолед се засилваха(замалко да ни смажат, а бяхме далече) още повече привлечени от добрата новина и ръганицата се увеличаваше с всяка секунда. От другата: "Ама не, моля ви се, слезте от сцената, така няма да ви дадем награди... "; "Спираме да раздаваме сладоледи" ; "Слезте от сцената, трябва да имат място участниците"; "Докато не се наредите никой няма да получи сладолед" ............... Направо да се чудиш на къде да гледаш. И 2те тълпи се увеличаваха все повече, никой не отстъпваше и крачка назад, а дори напротив - стадото с мнение претендираше. Особено първите редици, които "само да вземат и изчезват", нали.... Трето... е, предполагам няма смисъл да коментирам на какво приличаше парка след като стадото се разотиде . . . В един момент се почувствах като рядко изкопаемо, защото бях напълнил пликчето си с боклуците, които после си ихвърлих по реда... чувството беше добро де. За протокола: взех си и тениска и шапка, без да бутам който и да е било. Попитаха ме ще я нося ли - взех я, направих 2 крачки назад и си я облякох. Шапка също не ми трябваше да се бия с хората, за да си взема. Но това бе, защото бях по-рано. Ако бях по-късничко, както бях миналата година, щях да направя както тогава - просто да си седя от страни ^^ С групичката ми си изкарахме доста добре, заобикаляйки масовите ръгбита, а някои от тях без проблеми/ нахалство/ръчкане/блъскане си взеха и от някои от другите неща ^^Хората действително бяха повече от миналата година.. повече и по-алчни!
Последна промяна SayanMk на Пон Юни 15, 2009 3:12 pm, променена общо 1 път
|
|
|
|
Заглавие: Re: Събития: Живей Активно 4! (коментар) Публикувано на: Пон Юни 15, 2009 2:18 pm |
|
snookie |
|
|
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
Само името на събитието коментирам, пускайки цитат: Stephen Fry написа: Well I don't know about that ... I mean what does it mean... "active"... in the community... Burglars are also very active in the community.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Събития: Живей Активно 4! (коментар) Публикувано на: Пон Юни 15, 2009 2:22 pm |
|
HollowMan |
|
|
Регистриран на: Съб Апр 29, 2006 3:39 am Мнения: 691 Местоположение: EXILED
|
SayanMk написа: ...загрижени бащи и майки-хипократи, дошли да вземат своя дял и т.н.... ... сори, ма на пръв бърз поглед, само до тука издържах... no comment
|
|
|
Заглавие: Re: Събития: Живей Активно 4! (коментар) Публикувано на: Пон Юни 15, 2009 3:11 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Какво значение има името на дадена кампания... Като бях 9ти клас с класа ми основахме "жива земя". Well i don't know ~ is the earth alive or smth'n~ ай сиктир Важна е идята. Не може да я кръстиш с 3 изречения определение.... HollowMan, "no comment" = comment Прощавай, че съм объркал ЕДНА БУКВА omg how could I.... FIXED!
|
|
|
|
Заглавие: Re: Събития: Живей Активно 4! (коментар) Публикувано на: Пон Юни 15, 2009 3:46 pm |
|
snookie |
|
|
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
SayanMk написа: Важна е идята. Не може да я кръстиш с 3 изречения определение.... И идеята не е важна, важно е изпълнението... Както каза - сам си ги видял колко са "активни" софийските говеда... Поправка - не е толкова важна, колкото изпълнението...
|
|
|
|
Заглавие: Re: Събития: Живей Активно 4! (коментар) Публикувано на: Пон Юни 15, 2009 5:11 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
|
Така е киси.. ;/ Забравих да спомена и за тия, дето дойдоха, сложха си фанелки и шапки - дори на кучетата си - и си отпрашиха веднага след това Така е знуки, ама нали се сещаш, че изпълнението не зависи от тях изцяло. Те си бяха супер подготвени.. - имаха охрана бая.. ама трее ли да има охрана до зъби, че да застанеш културно на една редичка и да не грабиш като свиня...Е, и охраната не можа изцяло да се справи де, ама е разбираемо... После обаче всичко на всички им е криво в тая държава и всеки разбира от работата на другя повече от него... Догодина да хванат да го направят с билетче и заверка в Ю. Парк в края на деня... ама по време на похода хората ше са доста шарени... Или да направят похода с некъв луд маршрут... макар, че не - те всъщност ако го направят така, че в Ю.парк да няма награди/концерти, а само щандове да речем, сигурно ще останеме 50-100 човека за "похода". Нема такава мизерия като софийската мърша...
|
|
|
|
Заглавие: Re: Събития: Живей Активно 4! (коментар) Публикувано на: Пон Юни 15, 2009 6:09 pm |
|
snookie |
|
|
|
Тва за маратона е идея, ама нема кой да го организира... A бе вьобще ако се надявате, че нещо ще накара софиянеца да се замисли (освен самия софиянец) ... така де, надеждата умира последна.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Събития: Живей Активно 4! (коментар) Публикувано на: Пон Юни 15, 2009 11:56 pm |
krumisimo |
|
|
|
SayanMk написа: когато някой е разкъсал(това вече не се виждаше от мойта гл. точка) кашоните и съответното СТАДО (не ми се ще да ги наричам ИДИОТИ, ГОВЕДА и прочее, защото би било грубо . . . ) са почнали да ГРАБЯТ от кашоните като гладни вълци o_O Мда... Това се случи точно пред мен... Наистина беше грозна гледка... Все едно се беше събрало стадо говеда на водопей... Или на група хиени някой да е подхвърлил умряла антилопа... Всеки с цената на всичко да си вземе неговия дял... Аз като всички (добре де... почти всички) си взех тениска и след това отидох за шапка... И тогава стана екшъна... Шапките ги раздаваха 2 млади момичета, които направо се видяха в чудо... Обградени отвсякъде от гора от протягащи се към тях ръце... От дясната ми страна 2 жени, чието поведение въобще не им отиваше на възрастта - разбутваха всичко живо, за да се доберат до кашоните... Едно от момичетата се опита да успокои "стадото", при което един мъж му се развика с думите: "Вие сте служители на Нестле, вашата работа сега е да раздавате шапки..." Почти веднага след това жените, за които стана въпрос по-нагоре хванаха кашона и го разкъсаха... Другите като че само това чакаха и започнаха да грабят с "пълни шепи" - кой по 4, кой по 5... Това е възможно най-невинно описание на епизода... Апаратът беше в джоба ми... Може би трябваше да го извадя и да снимам на живо от мястото на събитието... Видеoто със сигурност щеше да е достойно за Animal Planet... Голяма част от хората бяха дошли само за да си гепят тениски и шапки... Хич не ги интересуваше замисълът на цялото мероприятие на Нестле... Или пък за тях точно това е да водят активен начин на живот - да влязат, едва ли не, в ръкопашен бой за едната шапка... Но иначе, както каза Саянски по-горе, ЕВАЛА! на Нестле за цялата проведена инициатива...
Последна промяна krumisimo на Пет Юни 19, 2009 6:43 pm, променена общо 1 път
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Събития: Живей Активно 4! (коментар) Публикувано на: Вто Юни 16, 2009 12:04 am |
|
Vego |
Мародераторче |
Регистриран на: Чет Май 10, 2007 5:27 am Мнения: 15576 Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
|
Не съм бил там,Саянски,и затова може би ще мога да коментирам малко по-безпристрастно. Ако хората не бяха такива,като цяло, нямаше да има нужда от държави,органи на реда,политици и всякакъв вид власт. Колкото по-тъп и алчен е средностатистическия човек,толкова по-добре за тези,които все пак имат грам мозък в главите си. Дали това е културно мероприятие с някаква измислена здравословна цел,агитация за някоя политическа групировка или кой знае какво още,за мен няма значение-всичко се прави заради стария но запазен принцип „хляб и зрелища“.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Събития: Живей Активно 4! (коментар) Публикувано на: Пет Юни 19, 2009 2:58 am |
|
sarfios |
|
|
Регистриран на: Сря Яну 04, 2006 11:29 pm Мнения: 1117 Местоположение: Sofia
|
Аз чесно не можах да стана, но много ме е яд, че не съм бил за да гледам как са се налагали за тениски което ... от своя страна си е забавно да се мяташ в мелето, ама се чувствам супер жалък. Все едно умирам от глад и мятам мръвка... Карай то и не беше интересно НДК- ЮЖЕН парк 12-13 минути...
_________________ Trying to fit in the latest social anime trends and aristocracy circles. My daily routine starts with posting weird pseudo-humoristic s*it. Yeah.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|