|
Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:33 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
|
Заглавие: Сезонната работа Публикувано на: Чет Май 28, 2009 3:34 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Сезонната работа Навърши ли 16 човек, идва и тоя неизбежен момент - заработването на някой и друг лев. Някои от по-рано, някои от по-късно, разбира се. Сезонната работа е работата на учащите се - тази, която е само през летния сезон, въпреки, че не е уточнено. Идва лятото и съответно идва и времето за търсене на работа, което всъщност не е лошо да започне по-рано от датата на пускане на тази тема... - Та вие търсите ли си работа вече?
- Смятате ли да работите?
- Работили ли сте до сега сезонно(независимо със или без договори - просто не уточнявайте)?
- Какво предпочитате да правите лятото - работа или лентяйстване... а какво ще правите?!
- По какъв начин си търсите работа - приятели, връзки, обяви по улицата, обяви във вестник, чрез интернет, чрез радио..?
- Защо си търсите работа - за лично удоволствие, за изкарване на допълнителни пари, за да угодите на родителите, защото ви трябва стаж, защото така правят приятелите ви, защото трябва да ядете нещо....?
- Кой начин е най-ефективен за вас? Защо?
- Какво смятате за българските портали за работа?
- А за българските работодатели като цяло? (бележка: Ако ще е дълго, ползвайте nedovolni.com ;D )
- Каква работа си търсите?
- А каква работа ЩЕ си търсите, след време, за постоянно?
- Какво заплащане очаквате?
- Очаквате ли да бъдете ре-назначени на по-късен етап след една стажантска програма/работа?
- Бихте ли преминали едноседмичен/месечен период на присъствие/обучение - неплатен, за да започнете дадена работа? Какви са вашите условия?
- Написахте ли си сами CV-то или ползвате услугите на уебсайтове за целта?
- А искате ли да направим база данни - jobs.animes-bg.com, където потребителите на сайта да могат да публикуват своето CV, да го редактират 24/7 при нужда и да можете да линквате отвсякъде по всяко време вашият профил? Ако има достатъчно желаещи, ще го предложа на Транс. Това е да си в комюнити.
- Пък и ще се работи съвместно с някой, защо да не предложите дружка от форума на шефа си, вместо random желаещ!?
Май стига толкова с въпросите, нека уточня, че няма да ви назначавам на работа/нямам фирма, това е просто тема xD Но знае ли се в бъдеще ;D Та аз днес най-сетне хванах да си търся работа, защото се разбра какво ми представлява учебния стаж - и той няма да ми пречи(язък, трябваше по-отдавна да търся..), и съответно налазих бг- порталите за работа... ииииииииииииииииии.... е още един-два въпроса ще сложа xD : 18. Бихте ли кандидатствали за работа, ако самата обява за работа е с правописни грешки? 19. Срещали ли сте такива обяви, от които изискванията са повече от това, което пускащия обявата явно може да покрие? Защото лично според мен, един портал за обяви за работа е много по-весел от портал за вицове... давайте и вие примери, ако намирате: Примери: написа: "обяви за работа в град София" отварям -> магазина се намира в гр.Приморско.... --------------------- " за кандидатите на полувин работен ден!" ------------------ Град София - Шофьори категория B
отварям
шофьори категория B И C за Великобритания! Интересно е, че "работа в Бизнес Център София" го слагат като няк'во турбо-предимство на дадена обява за работа. Мен пък това яко ме отблъсква, защото това означава 2 часа път в едната посока... Авторитета, който държи тоя бизнес парк, със всичките му супер-фирми там, ми е толкова смърдящ... Бизнес парк, та голямата работа, всяка фирма трябва да има офис там, иначе е слаба... пфф....... Та, давайте и вие ;D Едит: Оле, я по-добре да им наслагам номерца на въпросите x}
|
|
|
|
Заглавие: Re: Сезонната работа Публикувано на: Чет Май 28, 2009 3:41 pm |
|
snookie |
|
|
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
Всъщност това ми е последното свободно лято. След 11 клас стаж И няква друга работа... Иначе нямам никаква идея какво мога...
|
|
|
|
Заглавие: Re: Сезонната работа Публикувано на: Чет Май 28, 2009 3:42 pm |
|
Pres |
|
|
|
- Та вие търсите ли си работа вече?
няма нужда да си търся, имам договор за работа през лятото - Смятате ли да работите?
разбира се, допълнителните $ доста помагат - Работили ли сте до сега сезонно(независимо със или без договори - просто не уточнявайте)?
да, миналото лято, но без договор - още нямах 18 години - Какво предпочитате да правите лятото - работа или лентяйстване... а какво ще правите?!
зависи от работата, но попринцип да работя, много по-приятно е, ако вършиш нещо, което ти харесва. НО ако е нещо, което не ти допада, по-добре лентяйстване - По какъв начин си търсите работа - приятели, връзки, обяви по улицата, обяви във вестник, чрез интернет, чрез радио..?
връзки? XD всъщност да, с връзки - Защо си търсите работа - за лично удоволствие, за изкарване на допълнителни пари, за да угодите на родителите, защото ви трябва стаж, защото така правят приятелите ви, защото трябва да ядете нещо....?
лично удоволствие, допълнителни приходи и защото е престижно да кажеш, че си работил лятото, поне според мен - Кой начин е най-ефективен за вас? Защо?
в какъв смисъл "начин"? - Какво смятате за българските портали за работа?
не съм посещавал такива, но със сигурност като за начало е добър старт - А за българските работодатели като цяло? (бележка: Ако ще е дълго, ползвайте nedovolni.com ;D )
попаднах на страхотен работодател, с когото и се познаваме от дълго време, така че мога да дам само един високо вдигнат палец за него а попринцип не знам, чувал съм, че повечето работодатели са добри, всеобщото мнение зависи от работниците (и дали те струват) - Каква работа си търсите?
няма значение, важното е да е нещо, което ми е интересно, но принципно работа с компютри в офис ми допада най-много - А каква работа ЩЕ си търсите, след време, за постоянно?
^ същото като на горния въпрос - Какво заплащане очаквате?
прилично, да мога сам да се издържам (поне за начало) - Очаквате ли да бъдете ре-назначени на по-късен етап след една стажантска програма/работа?
кой знае, ако си заслужава - разбира се, че ще се постарая (което значи и че ще бъда назначен) - Бихте ли преминали едноседмичен/месечен период на присъствие/обучение - неплатен, за да започнете дадена работа? Какви са вашите условия?
още веднъж - за мен важното е да ми харесва самата работа, при изпълнено това условие, нямам други изисквания - Написахте ли си сами CV-то или ползвате услугите на уебсайтове за целта?
ако ми беше нужно, щях да си го напиша сам - А искате ли да направим база данни - jobs.animes-bg.com, където потребителите на сайта да могат да публикуват своето CV, да го редактират 24/7 при нужда и да можете да линквате отвсякъде по всяко време вашият профил? Ако има достатъчно желаещи, ще го предложа на Транс. Това е да си в комюнити.
не - Пък и ще се работи съвместно с някой, защо да не предложите дружка от форума на шефа си, вместо random желаещ!?
всичко зависи от "дружките" и от шефа, но рядко бих си позволил да давам подобни "идеи", без да са ми искани - Бихте ли кандидатствали за работа, ако самата обява за работа е с правописни грешки?
ако са фрапиращи - не, с дребни грешки съм свикнал, те са навсякъде - Срещали ли сте такива обяви, от които изискванията са повече от това, което пускащия обявата явно може да покрие?
факт е, че по-голяма част от работодателите са по-некомпетентни от служителите си, но има и хора като кръстника ми, които ... не наемат хора, по-квалифицирани от него въпрос на принципи
Последна промяна Pres на Чет Май 28, 2009 4:41 pm, променена общо 2 пъти
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Сезонната работа Публикувано на: Чет Май 28, 2009 4:15 pm |
|
Jeanne |
|
|
|
1. Та вие търсите ли си работа вече? Почвам от другата седмица 2. Смятате ли да работите? Налага се. 3. Работили ли сте до сега сезонно(независимо със или без договори - просто не уточнявайте)? Да. 4. Какво предпочитате да правите лятото - работа или лентяйстване... а какво ще правите?! Е разбира се да лентяйствам, обаче ще се наложи да поработя. 5. По какъв начин си търсите работа - приятели, връзки, обяви по улицата, обяви във вестник, чрез интернет, чрез радио..? Ами интернет, приятели 6. Защо си търсите работа - за лично удоволствие, за изкарване на допълнителни пари, за да угодите на родителите, защото ви трябва стаж, защото така правят приятелите ви, защото трябва да ядете нещо....? Защото ми трябва компютър, а не искам да искам от наще 7. Кой начин е най-ефективен за вас? Защо? 8. Какво смятате за българските портали за работа? мм все още нищо, когато имам повече опит с тях, тогава ще мога да кажа 9. А за българските работодатели като цяло? (бележка: Ако ще е дълго, ползвайте nedovolni.com ;D ) Пак нямам много опит:} 10. Каква работа си търсите? Мии от сервитьорка до нещо свързано с компютър 11. А каква работа ЩЕ си търсите, след време, за постоянно? Ами да се надяваме, че ще си следвам, това което искам и евентуално пак ще е свързано с компютри 12. Какво заплащане очаквате? За сезонната ми е все едно, стига да ми стига 13. Очаквате ли да бъдете ре-назначени на по-късен етап след една стажантска програма/работа? Зависи каква е работата 14. Бихте ли преминали едноседмичен/месечен период на присъствие/обучение - неплатен, за да започнете дадена работа? Какви са вашите условия? Да, стига работата да ми харесва, мястото да ми е що годе сигурно, заплащането след това също да е добро 15. Написахте ли си сами CV-то или ползвате услугите на уебсайтове за целта? Сама си ги пиша, естествено по образец 16. А искате ли да направим база данни - jobs.animes-bg.com, където потребителите на сайта да могат да публикуват своето CV, да го редактират 24/7 при нужда и да можете да линквате отвсякъде по всяко време вашият профил? Ако има достатъчно желаещи, ще го предложа на Транс. Това е да си в комюнити. Добра идея 17. Пък и ще се работи съвместно с някой, защо да не предложите дружка от форума на шефа си, вместо random желаещ!? Ако има подходяща дружка - естествено 18. Бихте ли кандидатствали за работа, ако самата обява за работа е с правописни грешки? Зависи какви са правописните грешки, грешки стават по невнимание, но ако преценя, че хората са просто неграмотни, е не мерси 19. Срещали ли сте такива обяви, от които изискванията са повече от това, което пускащия обявата явно може да покрие? Не съм обръщала внимание, но сигурно ги има доста
Последна промяна Jeanne на Чет Май 28, 2009 4:18 pm, променена общо 1 път
|
|
|
Заглавие: Re: Сезонната работа Публикувано на: Чет Май 28, 2009 4:20 pm |
|
Super_Beast |
|
|
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 9:40 pm Мнения: 7954 Местоположение: FIRELINK SHRINE
|
Цитат: иначе аз съм супер фен на сезонната работа, с удоволствие бих бачкал някъде на морето мда само дето не си наясно какво е там. Сезонна работа FAIL!
_________________ It`s Over 9000!!!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Сезонната работа Публикувано на: Чет Май 28, 2009 4:28 pm |
|
Punkass |
|
|
Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 4:41 pm Мнения: 602 Местоположение: Търговище/София
|
Brokerz написа: шото станах възрастна, да ебеш.
аре аре ... не се прави ...
Koфти е , не за друго, изморявам се лесно, доспива ми се рано, работя често и съботите, не ми плащат достатъчно, кризата още повече ми оряза парите ... дали трябва да се радвам? и аз съм фен на сезонната работа, шото е само за сезона .. дано поне ме приемат тази година ...
_________________ Boku No Shiri Ni Kisu Siro
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Сезонната работа Публикувано на: Чет Май 28, 2009 5:14 pm |
|
Karibdus |
|
|
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 1:36 am Мнения: 3340 Местоположение: MetalLand
|
Много мой връсници са ги прецаквали с парите накрая... тъй като не са на договор .. така че малко ще ми е трудно да намеря някоя работа която да ми хареса сега х)
|
|
|
|
Заглавие: Re: Сезонната работа Публикувано на: Чет Май 28, 2009 5:17 pm |
|
spiralkinda |
Цар Алко |
|
Аз как да се впиша след като на постоянната ми работа съм си взел неплатен отпуск за да работя две временни, ама те и май не се водят сезонни?
|
|
|
|
Заглавие: Re: Сезонната работа Публикувано на: Пет Май 29, 2009 12:02 am |
|
Naruto |
AnimeGod |
|
Като не добре платен... Аз пък си взех платен че шефа нещо съвсем се е сдухал и ще поработя на частно.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|