Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:26 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 10 [ 145 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Интернет пиратството!
МнениеПубликувано на: Пон Дек 15, 2008 10:39 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Правила на АнимеS-bg.com написа:
I. Общи правила:

3. Материали за незаконни продукти (кракове/серийни номера/хакове и т.н.) както и обекти на авторско право (лицензирани филми/музика/и др. в България) са изрично забранени. Ако някой разпознае своя творба и докаже по уместен начин забележката си, материалът ще бъде незабавно премахнат.

Интернет позволява много свободия, но още толкова пиратство и разпространение на пиратството! Лично аз съм жертва на пиратство и в момента и кой знае още колко пъти ще бъда и кой знае къде ли още не съм, но просто не знам все още. . . . . .
Интернет пиратството е грозно, особено що се отнася до лични творби. В днешно време човек го е страх да качи своя снимка в интернет, защото не се знае на какъв монтаж ще се намери утре! Достоянието и правата, защитавани от Creative Commons & GPL лицензи биват масово игнорирани и адски пренебрегвани от злонамерени и/или ненавлезли добре в пространството интернет потребители, искащи да си изградят "име" по бързият начин!
И забележете, все още не съм споменал за филми, музика и други обекти на световни права за копиране и ISO стандарти, които са най-масовото и трудно за преборване пиратство в нета.

НСБОП провежда вече акции срещу потребители, предлагащи достъп до пиратско съдържание от домашните си компютри, но това за съжаление също се оказва неефективно, а дори и абсурдно. Занимаването с дребните риби не решава проблемът с големите...

Искате ли някой ден да качите своя творба в интернет и вместо вие, някой случаен крадец да обере овациите и облагите от ВАШАТА работа, вместо ВАС? Това не просто щестане, не просто е, а дори се превръща в тенденция! Няма как проблемът да бъде решен, ако подкрепяте интернет пиратството!

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 15, 2008 10:48 pm 
Аватар

Katana Samurai написа:
И тази тема е във форум който предоставя линкове и информация за нелегално сваляне и гледане на анимета ?

Get real...

Хахаха... хмм... интересно... waiting for a come-back to that one... :lol: :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 15, 2008 10:49 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Мнението ми :arrow: :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 15, 2008 10:50 pm 
Аватар

Чета го това и се чудя "Кого цитираш Sayan-e?" :lol:

едит

Като гледам цялата първа страница ще излети в коша. :lol:

Последна промяна victor_1988 на Пон Дек 15, 2008 10:54 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 15, 2008 10:52 pm 
Аватар

Belgarion написа:
Мнението ми :arrow: :lol:

моето - :neko:
Сериозно - това е все едно да пуснеш такава тема във форума на Арената

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 15, 2008 10:53 pm 
Аватар

Katana Samurai написа:
И тази тема е във форум който предоставя линкове и информация за нелегално сваляне и гледане на анимета ?

Get real...

да, нали, то оставаше да си купуваме ДВДтата с малки, плицикащи се във вана момиченца, от чийто задници излизат по няколко динозавърски хуя на корицата...

И, хайде, покажи поне един сайт, който да изисква плащане на фенсъбнати епизоди преди даунлоуд. А откъде, по дяволите, би могъл да си купиш анимета в България?

Get real..

Последна промяна Line на Пон Дек 15, 2008 10:55 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 15, 2008 10:55 pm 
Аватар

Line написа:
Katana Samurai написа:

Get real...

да, нали, то оставаше да си купуваме ДВДтата с малки, плицикащи се във вана момиченца, от чийто задници излизат по няколко динозавърски хуя на корицата...

Get real..
истината е че ТРЯБВА да се купуват :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 15, 2008 10:59 pm 
Аватар

А какво да си купувам всичко оригинално ли ? Ти знаеш ли колко ти струва 1 оригинален "Прозорец" или някоя анти-вирусна ? Някои хора немогат да си позволяват всичко , и какво аз като нямам парите да си купя оригинален "Прозорец" и не трябва да подкрепям пиратството да не ползвам компютъра ли ? Айде стига тъпотии , същото и с Близард дето сега са подгонили да затварят всички нелегални сървари на УоУ дето все 1 ако сега си направя сървар ще ми цъфнат пред вратата и ще ме закопчаят ли...

Последна промяна IcyTiger на Пон Дек 15, 2008 11:10 pm, променена общо 1 път

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 15, 2008 11:01 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

На компа си имам софт за близо 100 000$ приблизителна себестойност. Смешно е да се мисли дори за частичното му легализиране, дори бих нарекъл идеята нелепа. По дяволите, една от програмите с които работя е 7000 евро - да се насера от бачкане пак няма да имам парите да си я купя в близко време :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 15, 2008 11:01 pm 
Аватар

Местоположение: Paradise Lost /otoko-tachi ha ikutsu mono umi wo wadari!
IcyTiger написа:
А какво да си купувам всичко оригинално ли ? Ти знаеш ли колко ти струва 1 оригинален "Прозорец" или някоя анти-вирусна ? Някои хора немогат да си позволяват всичко , и какво аз като нямам парите да си купя оригинален "Прозорец" и не трябва да подкрепям пиратството да не ползвам компютъра ли ? Айде стига тъпотии , същото и с Близард дето сега са подгонили да затварят всички нелегални сървари на УоУ дети все 1 ако сега си направя сървар ще ми цъфнат пред вратата и ще ме закопчаят ли...

Вярно за сървърите.
Еми пич, ако си на територията на щатите, точно това ще направят.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 15, 2008 11:16 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Детска му работа :roll:
Айде малко включете мисловната дейност или се поинтересувайте, преди да ми опропастявате темата :roll:

Katana Samurai, досега не сме получили оплаквания за притежаване на авторски права върху нещо на сайта, или аз поне не знам. Информацията в интернет се разпространява безплатно!! А дали аниме субът е легален, не дискутираме тук, а по-скоро можеш да прочетеш http://forum.animes-bg.com/viewtopic.php?t=39662

Наричате forum.animes-bg.com нелегален, колкото пиратски тракър като арена? Посочете, моля, къде точно на домейна forum.animes-bg.com има качено нещо нелегално(давам само форума като пример, защото само той пряко ме засяга и само в него съм пуснал темата и съответно вие на това се присмивате...) ?!

IcyTiger, Уиндоуса ти може да бъде инсталиран от професионална фирма срещу някаква различна от дистрибуцията сума. За съжаление 99% от последно споменатите също инсталират пиратски софтуер, с което се набутваш двойно, което прави опцията абсурдна, НО!! АКО! ти използваш този Windows, за да изкарваш пари, то тогава ТРЯБВА да си го платиш!! Анти-вирусни има ПРЕ-достатъчно безплатни, да не говориме, че ако имаш достатъчно опит, такава не ти и трябва... Ако бях на Близард отдавна да съм го направил...

Belgarion, такава е реалността у нас, за съжаление, но както знаеш, това не те оправдава. На запад за 4-5 графични изделия и си си платил чисто нов CS4 с ъпдейти за 2 год напред, тук ще ти трябват 40-50, ма това е вече тема за държавата, не за пиратството...

Надявам се все пак сте прочели първото мнение и осъзнавате, че не говоря само за мп3 и филми :roll: :roll:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 15, 2008 11:22 pm 
Аватар

Саяне толко се осра с тая тема, че няма да ти я насирам допълнително...

Katana Samurai написа:

Get real...

Това си казва всичко...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 15, 2008 11:29 pm 
Аватар

Пффф без пиратсвото 1 компютър би струвал 10 000 лева да го еба ... ПИРАТСВО РУЛС ...
Тъкмо си копуваш некаф супер як комп (3000 леа) и си викаш леле ся как ше играя. Обаче се оказва че трябва да си купиш игри ( 120 кинта each) след което трябва да си купиш и антивирусна ( 30$ per month ) да не забравяме и програмите като Nero, Daemon Tool PRO, Photo Shop , и още милярд програми за които трябва да предоставиш съответната сума ... е кажете това чоешко ли е ?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 15, 2008 11:40 pm 
Аватар

Имаше мнооого добра тема/лекция на OpenFest 2005 в пловдив за авторските права и пиратството
Жалко, че не работи нещо линка в сайта им за видео архивите :?

С две думи - както пиратството ограбва материалното, така авторските права ограбват интелектуалното в опит да запазят/помогнат на автора

А ето и едно друго линкче по въпроса - правото да четеш
SayanMk мился че ще ти допадне или поне може би някои идеи от там :lol:

Темата е много обширна и до консенсус трудно ще се стигне 8)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 15, 2008 11:41 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Изображение Това е то, реакция от хора, които цял живот разчитат на пиратство, добре им е, и изобщо не се интересуват от другата страна.
Пожелавам ви някой ден да станете собственици на интелектуален материал и професионално да ви се наложи да му приложите защититите. Тогава щете нещете ще минете през кръговете на ада и ще си излезете я с костюмче, я с празен джоб . . . зависимост от това дали сте се замислили/поинтересовали преди да пишете или не...

едит: изкл. Гелето..

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 10 [ 145 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]