Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:37 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 7 [ 95 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Подходящата половинка - как и къде
МнениеПубликувано на: Пон Дек 15, 2008 9:55 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Изображение

противоположностите се привличат... ~е казал някойси. И бая народ му вярват! Вие смятате ли така?
На първо време - има ли толкова приличащи си хора, че да не могат да се нарекат противоположни изобщо и на второ място - не е ли сходността в характерите важното подходящата половинка?
Защото в тази тема, ще си говорим за подходящата половинка, как може да я определим, вие определили ли сте я, имате ли критерии за такава, търсите ли или чакате да ви намери, изобщо трябва ли ви или не...
Не говориме за непостоянните връзки дето свършват със започването си..., а за подходящата половинка, която чакате цял живот уж и с която ако се намерите, непременно ще си паснете като 2 капки вода.

Как е при вас, търсите ли различното и уникалното, или търсите сходното? В днешните времена на кризи и соц. недостатъци за мнозинството от населението, соц. проучвания показват, че подходящата половинка обикновенно е човек, близък до нас, с което си гарантираме спокойствие и уютен дом.

____
Определяне на подходящата половинка чрез налучкване - много хора са на принципа, че трябва да опитат много и различни партньори(било то сексуално или емоционално или комбо), за да добият представа за чуждите и собствените си желания, с което да могат да вземат финално решение и направят своят избор за подходящата половинка. Какво смятате за този начин на мислене? По-консервативните биха го нарекли "развращение", а по-разпуснатите - "опит"...

___
Определяне на подходящата половинка чрез изчакване. - е метод, който на днешната младеж се струва абсурден. Малцинство са чакащите, повечето от които -момичета, от поколенията преди "88 предимно. Чрез чакане на подходящия партньор и не-обвързване по една или друга причина с никой преди това, или пък частично такова, само за проба, единствено емоционална...

__
Определяне на подходящата половинка чрез сравнително смешни суеверия, като например тест в интернет, гледане на кафе и прочее...

__
Определяне на подходящата половинка чрез целеустремено търсене - Метод, при който търсенето на половинката е обсебваща мисъл и единственото, което се вижда в отсрещния пол е "правилният избор!!".

~~ И така нататък- според едни, срещането на подходящата половинка е въпрос на съдба... и късмет. Според други - на ходене по кръчми и дискотеки. Според трети - на търсене в сайтове за запознанства. Според четвърти - на търсене в аниме/манга... Как мислите вие =0
Как и къде се намира подходящата половинка..
Ако сте намерили вашата, и искате да споделите - заповядайте. Не искам да давам стремглава насоченост на темата, отворена е за дискусии извън въпросите, но по темата ^^

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 15, 2008 10:51 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Аз не си търся половинка, просто защото съм едно цяло :) На дефектните им пожелавам успех в опитите да се съединяват с рандом парчета с надеждата да уцелят тотото ;)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 15, 2008 11:08 pm 
Аватар

аз чесно казано не си търся половинката, смисъл не искам още от сега да я намирам. Ако имам `половинка` някъде там ОК, но е по-добре по-късно да се намерим и да сиживеем щастливо.

Понякога си мисля, че няма такъв човек, с когото да искам да прекарам живота си и да ме допълва.

А това за противоположностите винаги ми се е струвало ммм съмнително..
Къде да я търся ли?

Ми съдба както каза, това дали ще я намеря в нета или в бара или на улицата, то си е пак съдба нали :wink:
ВЪпросът е дали изобщо ще я намеря?
Или ще си блеждукам с нечия чужда половинка...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 15, 2008 11:14 pm 

Self-Depending Unit of Hentai (SDUH).

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 16, 2008 12:04 am 
Аватар

това че противоположностите се привличат за мен е пълна глупост, ние да не сме магнити :crazy: даже при хората най-много се отнася правилото че еднаквостите се привличат, най-вече заради начина ни на мислене който оформя реалноста ни и тя ще е еднаква с начина на мислене, демек с нас
а за двойките мисля че НЕ трябва да се допълват, това е голяма грешка но не ми се обяснява на дълго и широко защо
за приличащите се хора е очевидно, света е адски разнообразен и има адски различни хора направо хора които нямат нищо общо с други освен с това че са от един биологичен вид, също така е и бол от напълно еднакви, като душа и външност, чак е плашещо колко са роботизирани някои

подходящата половинка не е нужно да има сходен характер но ако е от тези напълно различни за които говорих пък нищо няма да се получи

не е нужно да измисляме критерии по които да определяме подходяща половинка, ти като я/го видиш и опознаеш ще разбереш инстинктивно че е подходяща, не с мислене
това се однася по-силно за по-подходящите ви половинки, даже има един момент който се казва любов от пръв поглед, демек ти не мислиш а инстинктивно го разбираш на момента

аз за при мене няма какво да говоря, поради характера си не си правя илюзии за събиране с подходяща половинка, поради 2 причини -1. хората които биха ме харесали не са много 2. хората които аз бих харесал са още по-малко и като ги събереш тези неща е трагична ситуацията, но мене вече не ме притеснява това
става дума за подходящи половинки, ако вече си говорим за перфектния човек(ако изобщо има такова нещо) то тогава е очевидно че няма да се намерим, поне не и в този живот
обаче тези бол еднаквите хора, демек масата, те лесно си намират перфектните половинки, поради очевидни причини

Определяне на подходящата половинка чрез налучкване - не става определено, а за тея които са малко по-моногамни не само че не става ами и самата техника е неизпълнима
Определяне на подходящата половинка чрез изчакване. - от личен опит знам че не става :lol:
Определяне на подходящата половинка чрез сравнително смешни суеверия, като например тест в интернет - no comment
Определяне на подходящата половинка чрез целеустремено търсене - то ако си нямаш друга работа може да го пробваш това ама времето ми е по ценно от преследването на някакъв мизерен шанс
което ни довежда до единствения начин, поне за мене, - да извадиш късмет lol :D май пак до чакането го докарахме, не че ме грее вече, дам примирих се, или просто съм бъгнат в главата :?

тъй като аз си падам особен тип, то мене може да ме задоволят и фантазиите най-общо казано, пък ако има съдба още по-хубаво, значи няма смисал и да се опитвам да я напъвам, виждате ли аз обичам идеята за нещата, не самите неща в живота

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 16, 2008 10:38 am 
Аватар

http://www.youtube.com/watch?v=FbknGnZXHUk - винаги съм я обожавала~

Но според мен перфектната половинка е човек, с който знаеш, че няма за какво да се скараш, с който можете да се гледате и в най-тегавите моменти, който те слуша, който те уважава, който разбираш с поглед. Жалко, че няма как да попаднеш на такъв човек и да не ви се преебат нещата. Но това за мен преставлява човек, с който да прекараш целия си живот.

Ама пък и знам, че тази моя представа ще се измени докато ми стане време за женитба. ^^'

За момента съм доволна от това, което имам (:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 16, 2008 11:10 am 
Аватар

SayanMK написа:
Подходящата половинка - как и къде

ТУК... И СЕГА...

Саяне, обичам те, ела да та гушне батко :sex: :sex: :lol: :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 16, 2008 11:32 am 
Аватар

Това за намиране на половинката е мит... който произлиза от друг мит - за андрогините... Не вярвам в това, че ти е нужен друг човек, който да те допълни, защото това е прекалено голяма отговорност, която рано или късно натежава и съответно проваля "перфектната" връзка.

Противоположностите се привличат до едно време... Отначало е ново и интересно да си с някой толкова различен от теб, много е бурно, но в един момент, когато вече искаш нещо по-спокойно тези постоянни различия по-скоро раздалечават. Та в този смисъл, партньорът в живота мисля, че е най-добре да е някой със сходни интереси, мироглед, светоусещане и прочее... Как да го срещнем ли? С късмет, може да е на всяко едно място или по всеки начин от изброените, просто всичко опира до вътрешния късмет...

ПП. не е ли 2 месеца по-рано за любовни теми :lol:

И най-изкусната ръка е само слугиня на мисълта. (О. Реноар)
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 16, 2008 1:09 pm 
Аватар

This is PURE BULLSHIT няма такива щуртии...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 16, 2008 5:13 pm 
Аватар

Eto~ аз може и да си мисля, че съм я намерила, но на тия години хората често си го мислят и не след дълго време осъзнават, че не е така~~ времето ще покаже ^^~

За противоположностите съм твърдо против тая идея .. хора с коренно различни интереси няма как да останат дълго заедно или поне аз не съм успявала да задържа такава връзка .. Да си с човек с подобен на твоя мироглед, със сходни интереси е къде-къде по добре, най малкото винаги ще те разбере ^^~ въпреки че като почне и да ти довършва изреченията става малко плащещо и почваш да се чудиш да не би да имаш изгубен брат близнак и да не знаеш за това :lol: [incest ftw] .. ии да, смятам, че съдбата or whatever it is exactly има пръст в тая работа >3<

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 16, 2008 5:19 pm 
Аватар

http://www.youtube.com/watch?v=WcX6ZYHg ... annel_page
ето я истината
:lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 16, 2008 5:45 pm 
Аватар
Alice in Wonderland

Защо пък да няма такова животно !? xD

Според мен има , но не споделям мнението , че е човек , който те допълва или с който не се карате - иначе няма да интересно , ще е просто еднообразно и в следствие скучно . Аз обичам да се дразня X3 .

Нямам нито определен тип , нито условия за запознанството , нещата просто се случват .

Но за едно съм категорична , ще го напусна ако спре да ме разсмива~

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 16, 2008 6:48 pm 
Аватар

Не търся подходяща половинка.
За не особено ползотворния ми откъм емоционални взаимоотношения любовен живот, съм открила две неща: избирам/избират ме само хора, с които сме дотолкова различни, че и здрасти да си кажем няма да се разберем като хората и, че за мен няма по-трудно от това да звържа свястна връзка. Тъй, че не съм се отдала на търсене. Ега ми падне от небето, а ако не...Не съм особено нещастна, когато съм сама. Май се обичам достатъчно, за да не си преча.

А колкото до типа...дет се вика неподходящия. :blush: Имам си, но просто колкото повече човек се набутва в типове, толкова повече накрая се отдалечава от тях.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 16, 2008 6:59 pm 
Аватар

Ами изчаквам. Май само това правя напоследък. :lol: Опитах да търся сходен характер. Не се получи. Опитах да на два пъти с напълно противоположни и пак не стана. Опитах и с тест, ама тоя интернет само лъжи бълва, май. :lol:
Абе в края на крайщата почти винаги, не знаеш на какво си попаднал, докато не го опознаеш съществото до теб. Времето показва дали теста е показал правилно, дали противоположностите се привличат и т.н.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 16, 2008 7:19 pm 
Аватар
Spamoza Vulgaris

Zenith написа:
Не търся подходяща половинка.
За не особено ползотворния ми откъм емоционални взаимоотношения любовен живот, съм открила две неща: избирам/избират ме само хора, с които сме дотолкова различни, че и здрасти да си кажем няма да се разберем като хората и, че за мен няма по-трудно от това да звържа свястна връзка. Тъй, че не съм се отдала на търсене. Ега ми падне от небето, а ако не...Не съм особено нещастна, когато съм сама. Май се обичам достатъчно, за да не си преча.

А колкото до типа...дет се вика неподходящия. :blush: Имам си, но просто колкото повече човек се набутва в типове, толкова повече накрая се отдалечава от тях.

Взе ми думите от клавиатурата.....

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 7 [ 95 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]