Дата и час: Чет Фев 06, 2025 10:33 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 2 [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Софийско метро / Метрополитен
МнениеПубликувано на: Нед Дек 14, 2008 4:37 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Изображение
Копирано от Wikipedia, свободната енциклопедия
http://bg.wikipedia.org/wiki/Софийско_метро

Софийското метро е първото и единствено метро в България. Влиза в действие на 28 януари 1998 г. Към януари 2008 г. има 8 метростанции с обща дължина 10 км между кв. „Обеля“ и пл. „Св. Неделя“. Метрото е Национален обект, което означава, че неговото строителство се финансира както от общинския, така и от националния бюджет, а също така и от европейски фондове.

Забележете
Цитат:
Първите строителни работи започват по най-натоварения първи метродиаметър - от жк. „Люлин“ до пл. „Св. Неделя“.

През 1979 г. започва строежът на първия метрорадиус - метростанции "Вардар" и "Люлин".

Във връзка със строителството на НДК и оформянето на околното пространство в периода 1980-1982 г. е проектирана и изградена техническа инфраструктура за софийското метро.

А аз се чудя и се вая как може да забавят с по 2-3 години от оригиналния план пускането на новите станции :roll: За съжаление работата се точи, а колкото повече се точи, толкова по-трудно ще е да се копа след това.. Не съм наясно, не съм експерт, но едва днес започна строежът на втори диаметър... по който изказах мнение и реших да дам възможност на всички да изкажат мнение без темата да се самозатрие след няколко месеца като неактуална..
SayanMk написа:
Баси ако си спазваха сроковете, догодина щях да пътувам вече само с метро по цяла софия, ама нъцки :x
Свързаха Обеля, сега връзват НАДЛЕЗ надежда(което няма нищо общо с квартал НАДЕЖДА, мамка му, мн ме дразни как е обявено навсякъде!!!!!!). Ми да свъжат Илиянци или Княжево преди Надежда тогава.. От Надежда до Обеля копането на тунел сигурно ще отнеме месец най-мн, чисто поле, егати, обаче не - в надежда пак стоиме и чакаме да ни дойде метрото..
По план, със закъсненията, трябвало за 2012 някъде да се надяваме, да направят НАЙ-лесната отсечка за метрото - Обеля Надежда, че да могат жителите на надежда да пътуват с метрото до центъра. Не схващам защо, но не ми е и работата да схващам защо... само може да ме е яд. И като чета за втория диаметър, който едвам ше зализва надежда, по-скоро Толстой, ма и на тях ше им е гадно май.., че щял да свързва Надежда с НДК за 6 мин... аабе.............................

Иначе ето 2 снимки от събитието ~_____~

Изображение ©

Който за съжаление не знам ще ползвам някога.. но - > вие сте

Ползвате ли метрото?
Ползвате ли брошурките в метрото?
Какво ви харесва и какво не?
Искате ли метро до вашият квартал?
И разни такива, свободни коментари ^^

Профил  

Заглавие: Re: Софийско метро / Метрополитен
МнениеПубликувано на: Нед Дек 14, 2008 4:51 pm 
Аватар

Ммм това е България все пак,сроковете тука са само за красота =D
Хич даже и не чакам да стане скоро,това,което е планувано.

Иначе:
*Да,ползвам метрото като се наложи.
*Да,ползвам брошурките,като ги прочета от тях стават удивително полезни ракетки,с които да целиш ближните.
*Като цяло ми харесва,не ми харесва само,че има само една линия и това е :<
*Искам разбира да има метро и до моя квартал (което няма да стане),защото мисля,че на всеки му дошло до гуша от задръствания ~_~

The Resistance
 Профил  

Заглавие: Re: Софийско метро / Метрополитен
МнениеПубликувано на: Нед Дек 14, 2008 4:56 pm 
Аватар

Ползвате ли метрото?
    Доста често и мие доста удобно. А ако стигне и до ТУ, съвсем.
    Ако видя нещо интересно или 19'', но рядко. Предпочитам да слушам музика/цъкам на ПСПто
    Харесва ми, че за 15-20 мин. съм от обеля до центъра. Не ми харесва, че бавят отсечката до младост, но това реално не е проблем на самото метро.
    До моя град направо :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 14, 2008 6:01 pm 
Аватар

Ползвате ли метрото?

Ползвам го много ясно... Когато бързам за някъде метрото е най-добрата опция...

Не...

Дразни ме, че влаковете са през 10 минути, но пък тва не е нищо особено след като няма задръствания и... а бе всичко ми харесва...

Ми аз съм в Люлин... приятелите са ми в Младост...
и тва към Младост има да си го чакам... за 20-30 минути съм 100% там ебаси... докато с транспорт ми е един-два часа, зависи от движението... :? Но те докато го направят в Младост и аз ще се преместя там да живея :lol: :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 14, 2008 6:58 pm 
Аватар

ОШТЕ ЛИ НЕ СА ГО ДОВЪРШИЛИ БЕ!?малеее още от кога си спомням че казваха по новините че е на 50% построено....тия хора кво праят там?маи само си чешат ония работи :shock:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 14, 2008 8:13 pm 
Аватар
Spamoza Vulgaris

1.Ползвате ли метрото?
Метрото ми върши страхотна работа за отиване на гости до реднини в Обеля или Люлин....бързичко, честичко, чиста работа.
2.Ползвате ли брошурките в метрото?
Не
3.Какво ви харесва и какво не?
Миризмата като вляза в метростанцията :lol: Не, сериозно, харесва ми като цяло, дори нови вагончета са сложили....бързо е, начесто е....яд ме е само, че толкова се бави удължаването на маршрута до младост и летището....тия наистина си играят, вярно, че е сложна и важна работа, ама ми става смешно като се сетя, че бяха разминали тунелите и подкопаха Военния клуб
4.Искате ли метро до вашият квартал?
По графиката горе виждам, че има планове да минава от Княжево до НДК, предполагам по бул. Цар Борис III...това е точно до нас, ама май ще си почакам още доста...аз съм горе-долу в центъра и нямам особена нужда от метро, ама не бих отказала :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 14, 2008 8:13 pm 
Аватар

Не ползвам метро. Те хубаво правят спирка до моят блок, ама докато я направят няма да имам нужда от това метро вече...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 14, 2008 10:46 pm 

Wind_Falcon написа:
Не ползвам метро. Те хубаво правят спирка до моят блок, ама докато я направят няма да имам нужда от това метро вече...

Тука грешиш. Ще ти е нужно, понеже колите няма да намалеят, а инфраструктурата на столицата няма да се оправи.

Иначе ползвам го, защото съм в Люлин и то точно до нея, лесно ми е. Не чета брошурките вътре - имам си книга. А много би ми се искало да стига и до Младост, все някога трябва да се местя там все пак.

Какво ми харесва? Каквото и на всички - пропускам задръстванията. Проблема е, че съм се возила в много европейски и не само европейски метра и знам, че нашето е прекалено на рядко. Хората се гъчкат като в Токио в пиков час, когато са на минути влакчетата. Не е нормално. В Мюнхен влакче минаваше на всеки 2-3 минути... А тук...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 14, 2008 10:54 pm 
Аватар

Naku написа:
Не е нормално.

Ти вече се размечта...

Тази държава не може да си позволи да подържа обстановката нормална...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 14, 2008 11:22 pm 
Аватар

snookie написа:
Naku написа:
Не е нормално.

Ти вече се размечта...

Тази държава не може да си позволи да подържа обстановката нормална...

so fucking true

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 14, 2008 11:22 pm 
Аватар

Мислех си да си започна мнението като "стига сте се оплаквали от градския транспорт и сие, файда нема", но в крайна сметка на метрото му ползвам само подлеза, за да излизам от другата страна на улицата. Дори когато го достроят аз пак няма да имам полза от него. И предполагам, че все така ще си ползвам кракомобила, а за далечни дестинации хммм... кой знае, може и да ми се наложи, но дотогава ще му мисля. А относно брошурките и разни други неща: ами само от безплатните вестници се интересувам, които си ги намирам и при спирките на автобусите (които не ползвам).

Метрото в моя квартал ще ми бъде точно толкова нужно, колкото и автобусите. С тая разлика, че в метрото не можеш да минеш гратис.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 15, 2008 12:09 am 
Аватар

Ползвате ли метрото?
- Ами Не. Просто нямам път натам. Ежедневният ми маршрут е Стрелбище - УНСС - Работното място- Стрелбище... Но ще се зарадвам като построят линията стигаща до Княжево, тя да винава наблизо.

Ами не. Има книги, вестници и МР3та за целта.

Не пътувам много често, затова нямам мнение.

И разни такива, свободни коментари ^^
Искам метрото ни да стане като това в МОСКВА!
Изображение

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 15, 2008 1:57 am 
Аватар

Mantzikert написа:
Искам метрото ни да стане като това в МОСКВА!

там особено на гарите от централния кръг ... е страхотно само да стоиш и да се наслаждаваш на гледката, наистина просто там гарите показват величието на града

не съм особено сигурен за София, но рядко чувам положителни изяви за метрото, не съм се качвал, за да потвърдя или отрека, но поне ще е добре да има свързаност и малко по-нормални цени

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 15, 2008 7:52 am 
Аватар

Mantzikert написа:
Но ще се зарадвам като построят линията стигаща до Княжево
И аз ще се радвам T_T

Ползвате ли метрото?

Рядко , но да .
Зависи дали ще чакам/пътувам дълго .
Какво ви харесва ?
Тунелите xD
Искам и ще има , ама има да си чакам T_T

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 15, 2008 9:35 am 
Аватар

ами не ползвам много често метро,но по принцип откакто бях 8 клас все се надявам да пуснат метрото при Интерпред,за да мога да си ходя на даскало много по-бързо,
Но още не са го завършили и сигурно няма да мога да го ползвам за даскало.Иначе точно при моя квартал ще има удобна спирка,която е що годе построена.Определено метро rulz в сравнение с другия градски транспорт плюс,че се стига много по-бързо : )

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 2 [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]