|
Дата и час: Чет Фев 06, 2025 10:38 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Дъвките и Вие Публикувано на: Нед Юли 20, 2008 11:53 am |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
image: google
Дъвката е хранителен продукт, който е предназначен за дъвчене, не за ядене. 1848 г. е създадена първата дъвка за масово ползване/продажба. Wiki.
Дъвчите ли дъвки и колко често? Защо го правите? Коя ви е любимата? От къде се снабдявате с тях? Правите ли разлика дали е с или без захар и интересува ли ви? Правите ли балончета? Смятате ли за некултурно при общуване/диалог да се дъвчи дъвка? Къде изхвърляте издъвканата дъвка и как? По колко време, що-годе, дъвчете една нормална дъвка? Кои други залъгалки или освежители бихте предпочели вместо дъвка? Дъвката VS. Четката+пастата?
Ако ще само на въпросите да ми отговорите, било то и в свободен текст, а не като някакви ботове, пак ще се получи добра тема. Аз лично до скоро ползвах само Orbit Wintermint(тъмносините), но вече тежжжжко ми писнаха =/ И реших другата седмица да хвана и да обикалям магазините да си търся най-различни дъвки... Едно време избора беше по-голям. Сега навсякъде са само най-ползваните орбити... ; Орбит Диня, което го има само в БГ и Чехия впрочем, си е 1000% пъпеш, нали? Няма спор тука =0 Защо подемоните му викат диня не разбирам... А имало и Ябълка, освен лимона и тия детските ягодки, някой да е пробвал?; ХуббаБуббата са мн тежки дъвки и мн бързо омръзват, макар да е интересно чат-пат да си правиш някакви огромни балонища..
Едно време дъвчех само дъвка ТУРБО и събирах разни колички, предполагам повечето от вас са го правили също. Рекорд ми бе да си вкарам 10 турбота в устата, след което не можех да я затворя, камоли да дъвча, че квито беха твърди .... са що са ми толко зле зъбите =О
Иначе джвакам сравнително често мисля, за свеж дъх и освежаване след ядене най-вече, любима не бих казал, че имам, а на другите си въпроси ще отговоря, като направя един подробен рисърч на темата по магазините и не си намеря най-добрата.. но няма да правя същата грешка като с Wintermint да я over-use-вам.
Дъвката VS пастата, бих предпочел (четката+)пастата, макар дъвката да има по-дълбок ефект, заради вдишване и издишване докъто я дъвчиш. Но все пак четката си и чисти по-добре, а вече от пастата зависи до колко ще освежи или усмърти. По другите неща ще си пиша след рисърча, че отдавна не съм джвакал разнообразни дъвки ^^
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Юли 20, 2008 12:19 pm |
|
Zenith |
|
|
Регистриран на: Чет Ное 08, 2007 10:14 pm Мнения: 3686 Местоположение: Къде ми е портфейлът?
|
Е кой не е джвакал дъвки ТУРБО? Аз съм имала сумааа ти картинки и не знам накрая къде ги затрих, ама нейсе...
Орбит нрулират, ама не обичам ментовите им вкусове. Всъщност мразя люти дъвки, затова съм само на Диня и Лимон. И е диня бе, пъпеша есъвсем различен на вскус. пробвай Фрешболс бонбоните, за да разбереш.
Иначе дъвски зверски рядко си купувам, обикновено муфтя и то след като съм пушила, че си е гадно. просто като си купя и пакетчето свършва за около 15 минути и само ме боли сърцето.
Обаче едно време, докато се науча да правя балончета...Изяждала съм пакетчета от 10 Хуба Буба и после така ме е боляла устата. даже веднъж си залепих дъвка за косата и трябваше да я режа. много плаках.
Не знам колко е лошо, обаче не си изхвърлям дъвката, ами си я гълтам обикновено. Не нарочно, просто така си става.
Но дъвка вс. паста? Паста естествено. Минумум два пъти дневно.
_________________ ...всичко се свежда до секс и насилие,обикновено в комбинация...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Дъвките и Вие Публикувано на: Нед Юли 20, 2008 12:28 pm |
|
Smoke_Taz |
|
|
Регистриран на: Чет Ное 03, 2005 9:57 pm Мнения: 2837 Местоположение: The Neutral Zone Leader
|
Дъвчите ли дъвки и колко често? - Еммм поне 1 пакетче дъвки на ден, преди беше повече, бях пристрастен xD Защо го правите? - Занимавка, вкус, дъх ... ми най-често защото обичам да дъвча нещо иии като няма какво -> дъвкааа xD Коя ви е любимата? Orbit Диня xD и Лимона става, но Динята FTW xD От къде се снабдявате с тях? - Ооот навсякъде където има дъвки Правите ли разлика дали е с или без захар и интересува ли ви? - Ооо еми не, никва разлика, важното е да дъвча нещо xDD Правите ли балончета? - Като се сетя, ама с повечето дъвки не стават хубави Смятате ли за некултурно при общуване/диалог да се дъвчи дъвка? - Еми не, смисъл, ако е двете едновременно е някво бъгаво, всъщност не, все ми е едно, аз го правя така че Къде изхвърляте издъвканата дъвка и как? - Eммм понякога в кошче, понякога само я плюя където ми падне, имаше един период когато си ги залепях на асанцьора иии главно на това се държеше. Иначе по принцип си надувам балонче и я плюя да се вижда къде е По колко време, що-годе, дъвчете една нормална дъвка? - Ако се отплесна може и цял ден, не ми е само до вкуса а нещо да ми спира глада for flesh xDDD Кои други залъгалки или освежители бихте предпочели вместо дъвка? - Пас xD Дъвката VS. Четката+пастата? - Both xD
На кратко ... дъвката FTW
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Юли 20, 2008 12:41 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
К'ва диня бе Зенитче, я иди си вземи една БАШ диня и хапни, после пробвай дъвката. Нищо общо. Има едни бонбончета Freegells мисля, зелени, които са МЕГА-силен аромат на пъпеш. Ми динята на орбит ми напомня на тях 1:1. Никва диня няма в тоя пъпеш и колкото хора да съм говорил, са се съгласявали, хем аз не си падам по пъпеши =D И как ше я гълташ брее xD
смоук, мъ аз ако дъвча дъвка повече от час и вече челюста ми се пропуква. Супер много се сбабичосват съвременните латекси и стават на гад дето руши кариеси и емайл и венци... =0
А как си изхвърлям дъвката аз, и как трябва да си я изхвърляте и вие - завита в хартийка или върху друг боклук. Never on teh ground!!1 Това е яко лейм, щото на всеки му се е случвало да настъпи и да се "израдва" от факта.. А ако си я хвърляте в кошче, в което няма нищо друго, тя като залепне после иди я изрежи. За това винаги в някоя пълна кофа се пуска върху некви боклуци, ако е празна кофата, 1/20та от 1 носна кърпичка върши работа =0
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Юли 20, 2008 12:50 pm |
|
Zenith |
|
|
Регистриран на: Чет Ное 08, 2007 10:14 pm Мнения: 3686 Местоположение: Къде ми е портфейлът?
|
Сега ям диня бе, има някакви наченки на въпросния плод, така че е диня. Тва са да спориш за такива глупости. Все едно да се сърдиш, че сладоледа ягода има вкус на всичко друго, но и на ягода.
За същите бинбони ти говоря. Ама много сладки стават в един момент, та ги заебах...И нямат общо с динята бе. Едното е диня, другото е пъпеш.
Е какво да ги правя тия дъвки. като вече няма вкус и няма за кво да си играя с нея гълтам. И недей да си вкарваш въображението в действие. За дъвки говорим.
Абе много сладк тая диня бе.
_________________ ...всичко се свежда до секс и насилие,обикновено в комбинация...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Юли 20, 2008 12:55 pm |
|
Smoke_Taz |
|
|
Регистриран на: Чет Ное 03, 2005 9:57 pm Мнения: 2837 Местоположение: The Neutral Zone Leader
|
SayanMk написа: смоук, мъ аз ако дъвча дъвка повече от час и вече челюста ми се пропуква. Супер много се сбабичосват съвременните латекси и стават на гад дето руши кариеси и емайл и венци... =0
Е да вече се поспрях иначе бях мега дъвка адиктед xD а за изхвърлянето ... ее хубу де, не е от най-приятните неща, ама повечето време не мисля как да я изхвърля а инстинктивно го правя ^^'''
|
|
|
Заглавие: Re: Дъвките и Вие Публикувано на: Нед Юли 20, 2008 1:36 pm |
|
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
http://store.picbg.net/pubpic/DC/77/75a ... 9dc77.jpeg - ей ся ако не си набия една на тоя пик :3 XDDD
Дъвчите ли дъвки и колко често? - 2,3 пъти в месеца
Защо го правите? - рядко ми се случва да имам лош дъх, и пастата да не свърши работа, тогава идва дъвката на помощ
Коя ви е любимата? - дъвча само Orbit Professional/таблетки, сините/
От къде се снабдявате с тях? - от рандом хранителни магазини ест
Правите ли разлика дали е с или без захар и интересува ли ви? - въобще не обръщам внимание на такива подробности
Правите ли балончета? - от 10г. възраст не правя /щото като се пукнат и цайса става леш /
Смятате ли за некултурно при общуване/диалог да се дъвчи дъвка? - всъщност аз се възбуждам когато някой го прави xD
Къде изхвърляте издъвканата дъвка и как? - в рандом кофа ве
По колко време, що-годе, дъвчете една нормална дъвка? - ми, докато си свърши работата? /освежаване на дъха/почистване на зъбите/
Кои други залъгалки или освежители бихте предпочели вместо дъвка? - клитора на възбудена мацка
Дъвката VS. Четката+пастата? - дъвка loose ^^
Цитат: Рекорд ми бе да си вкарам 10 турбота в устата, след което не можех да я затворя, камоли да дъвча, че квито беха твърди .... са що са ми толко зле зъбите =О и ти ли си го правил , беше мн яко
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Юли 20, 2008 1:44 pm |
|
snookie |
|
|
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
Цитат: Дъвката е хранителен продукт, който е предназначен за дъвчене, не за ядене.
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Юли 20, 2008 3:59 pm |
|
Vagabond |
|
|
Регистриран на: Пон Фев 11, 2008 7:30 pm Мнения: 4507 Местоположение: До оня от лево
|
snookie написа: Цитат: Дъвката е хранителен продукт, който е предназначен за дъвчене, не за ядене.
x2 Или се казват дъвки щот е по-благозвучно...
_________________ Facebook Twitter DeviantArt Tumblr
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Дъвките и Вие Публикувано на: Нед Юли 20, 2008 4:17 pm |
|
Shadowcat |
|
|
Регистриран на: Съб Авг 05, 2006 12:36 pm Мнения: 3228 Местоположение: In the middle of nowhere...
|
Дъвчите ли дъвки и колко често?- Дам всеки ден по 4, 5
Защо го правите? Защото обичам вкуса на мента в устата, или нямам какво да правя
Коя ви е любимата?Орбит, всякакви, Winterfresh също са добри
От къде се снабдявате с тях? Магазина..оО"
Правите ли разлика дали е с или без захар и интересува ли ви?- не съм яла без захар, ако е вкусна, не ме интересува с какво е
Правите ли балончета?не, защото не съм добра и ...да. xD орбит не стават за балончета. Ядях по едно време мн Huba buba, ама...бързо им се губи вкусът..
Смятате ли за некултурно при общуване/диалог да се дъвчи дъвка?М, ако не джвакаш с отворена уста и си личи дали имаш сливици или не, не е толкова зле...в смисъл, поне тярбва да е дискретно. Ако е неуважително, предлагаш дъвка и на този срещу теб ^^
Къде изхвърляте издъвканата дъвка и как? или я гълтам xD, или я пъхам в някаква хартийка.
По колко време, що-годе, дъвчете една нормална дъвка? 1 час...горе долу
Кои други залъгалки или освежители бихте предпочели вместо дъвка? бонбони
Дъвката VS. Четката+пастата? - не винаги имаш четка з азъби в чантата и не можеш насред улицата да започнеш да си ги миеш оО" , дъвката си е едно предимство.
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Юли 20, 2008 4:25 pm |
|
ZerraX2 |
|
|
Регистриран на: Нед Юни 17, 2007 12:13 pm Мнения: 1937 Местоположение: Valhalla Axe Mastery:Over 9000!!! Хоби: Pagan
|
Дъвчите ли дъвки и колко често? - седмично 2-3 пъки
Защо го правите? - ем когато нямам апетит или когато трябва просто да губя време >,<
Коя ви е любимата? - тъмносин Орбит
От къде се снабдявате с тях? - от Ирак...от магазин деа...
Правите ли разлика дали е с или без захар и интересува ли ви? - мда не по принцип не обичам със захар.
Правите ли балончета? - мъча,но не ми се отдава xD
Смятате ли за некултурно при общуване/диалог да се дъвчи дъвка? - Да
Къде изхвърляте издъвканата дъвка и как? - ем случвало се да я гълтам/не е полезно/,иначе увивам я в опаковката й и я хварлям,е имало е случаи,когато просто и бия шута xD
По колко време, що-годе, дъвчете една нормална дъвка? - докато не ми изпадат зъбите/a.k.a. ме заболи ченето/,огладнея много или докато не стане на пихтия и не може да се дъвче xD
Кои други залъгалки или освежители бихте предпочели вместо дъвка?
Дъвката VS. Четката+пастата?
Дъвката VS. Четката+пастата Дъвката + Четката+пастата
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Юли 20, 2008 4:44 pm |
|
SHADOWSONG |
|
|
Регистриран на: Съб Мар 31, 2007 11:48 am Мнения: 2219 Местоположение: Харманли!The town :D!
|
Дъвчите ли дъвки и колко често? Всеки ден!
Защо го правите? Гот е и ми стана навик!
Коя ви е любимата? Орбит квито си зема не подбирам!
От къде се снабдявате с тях? Кварталния дилър....Магазина!
Правите ли разлика дали е с или без захар и интересува ли ви?Не ми пука важното е да си правя гимнастика на устата!
Правите ли балончета? Ако ми е изключително тъпо и ако дъвката я бива.
Смятате ли за некултурно при общуване/диалог да се дъвчи дъвка?Зависи, ако оня ти са плюнчи с нея докато говориш да.Но ако си дъвчи като хората няма проблем.
Къде изхвърляте издъвканата дъвка и как? На земята, ако има близък кош поне на 20 сантиметра от мен в него иначе не ми се разкарва.
По колко време, що-годе, дъвчете една нормална дъвка? 2 часа после става банално.
Кои други залъгалки или освежители бихте предпочели вместо дъвка? Цигара!
Дъвката VS. Четката+пастата? И двете едновременно!
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Юли 20, 2008 4:51 pm |
|
RICKA |
|
|
Регистриран на: Чет Сеп 14, 2006 4:24 pm Мнения: 510 Местоположение: In other Dimension
|
Дъвчите ли дъвки и колко често?Всеки ден и всеки час <.<
Защо го правите? Защото ми харесва да имам винаги свеж дъх
Коя ви е любимата?МENTOS cube,просто като се дъвчат са много меки
От къде се снабдявате с тях? От всеки магазин който видя.
Правите ли разлика дали е с или без захар и интересува ли ви?Интересува ме и не взимам дъвки които са със захар.
Правите ли балончета?Много,много рядко-само когато искам да дрязня някой...
Смятате ли за некултурно при общуване/диалог да се дъвчи дъвка?Зависи дали я дъвче показно,иначе не ми пречи,предпочитам човекът срещу мен да има хубяв дъх. =)
Къде изхвърляте издъвканата дъвка и как? Изхвърлям дъвката в кошче за боклук,поради същата причина която SayanMk е дал,пък и гледам да опазвам околната среда.
По колко време, що-годе, дъвчете една нормална дъвка?По-няколко часа,но аз много рядко я дъвча-смучам я^^'.
Кои други залъгалки или освежители бихте предпочели вместо дъвка?Арабски ментов чай и Саке като освежител,за залъгалки нямям.
Дъвката VS. Четката+пастата?Четка+паста,естествено,никой не може да ги замени.
Като малка най-често дъвчех Хуба-буба,заради вкусът й, но сега я развалиха и вече не я пипам =/
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|