|
Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:39 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1 [ 9 мнения ] |
|
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Протест за спасяването на Рила Публикувано на: Чет Мар 27, 2008 1:08 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Да издигнем гора от ръце и плакати за Рила пред председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу, който е на посещение в София.
Утре, 28.03.2008 --
Повече информация на: http://saverila.ludost.net/ или http://forthenature.org/actions/112
Изисквания на активистите написа: - Незабавно прекратяване на строителство на лифт х.Пионерска – х.Рилски Езера - Пълна рекултивация на засегнатите зони до възстановяне на предишното състояние - Ефективна забрана за движение на моторни превозни средства в Национален Парк Рила (вкл. моторни шейни и рактракове) - Спазване на европейското и българското законодателство за Натура 2000 в Рила - Връщане на Рила Буфер в Натура 2000, като не се изключва Паничище под натиска на инвеститорите! - Държавно съдействие за развитието на алтернативен и селски туризъм, който носи реални приходи за местните хора и задържа печалбата и приходите в страната.
Незаконните строежи по Рила, а и не само там, продължават. Застрояват се площи които я влизат в Натура 2000, я са защитени зони и нац. паркове от край-време. Но инвеститорите и парите натискат...
Честно казано, моето становище е, че няма да стане номера, истината е кофти, но това не е първия не е последния протест/митинг etc.. Не пускам темата, за да ви карам да стачкувате или нещо подобно, просто ако имате гражданска позиция по въпроса, да я изявите. Аз лично вероятно ще съм там де, въпреки по-горното ми становище. Дреме ми, че мутрите ще си наложат волята, все пак е важно да им покажем, че Те са смотаните.. просто няма как и ние да извадиме пистолети и бухалки и да идем да ги изпъдим, което реално трябва да стане и е единственото, което би имало ефект...
В медийте кви ли не глупости се говорят, споменава се и за тия строежи, но кервана си подминава и строежите си продължават. Парите са на власт... И все пак.. какво мислите вие по въпроса...
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Мар 27, 2008 1:58 pm |
|
ludgidia123 |
|
|
Регистриран на: Пет Сеп 28, 2007 7:45 pm Мнения: 4155 Местоположение: Пловдивь
|
Както затворника бие с канчето за още храна,така и ние си скандираме за природата,жалко,наистина жалко.Аз може и да дойда в София утре,но не виждам файда в мирните протести вече.Докато онези педали в Парламента не видят горящи коли и сгради нищо няма да направят,и не говоря само за управляващата коалиция,говоря за всичките ни политици,защото са един дол дренки.Но и протестиращите трябва да знаят за какво иде реч,не да се увличат по изказванията на този и онзи.
Щом си тръгнал за вода,значи трябва да донесеш вода,а не празни или строшени менци
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Мар 27, 2008 4:01 pm |
|
Darkstalker |
СЕЛСКИ БЕКs |
Регистриран на: Пон Сеп 12, 2005 6:26 pm Мнения: 3158 Местоположение: none
|
И кво точно ще се промени с тоя протест? Maй нищо. >.>
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Мар 27, 2008 4:12 pm |
|
Vego |
Мародераторче |
Регистриран на: Чет Май 10, 2007 5:27 am Мнения: 15576 Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
|
Саянски оправям ти заглавието
Цитат: Простест за спасяването на Рила
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Мар 27, 2008 4:27 pm |
|
animefen2007 |
|
|
Регистриран на: Вто Май 08, 2007 8:34 pm Мнения: 2350 Местоположение: Пловдив
|
Darkstalker написа: И кво точно ще се промени с тоя протест? Maй нищо. >.>
И кво точно ще се промени без тоя протест? 100% Нищо...
Бих желал да дойда и да подкрепя инициативата но за съжаление не съм от София. Иначе have fun
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Мар 27, 2008 5:33 pm |
|
Darkstalker |
СЕЛСКИ БЕКs |
Регистриран на: Пон Сеп 12, 2005 6:26 pm Мнения: 3158 Местоположение: none
|
animefen2007 написа: Darkstalker написа: И кво точно ще се промени с тоя протест? Maй нищо. >.> И кво точно ще се промени без тоя протест? 100% Нищо... Бих желал да дойда и да подкрепя инициативата но за съжаление не съм от София. Иначе have fun
Ето 1 от причините, която прави поста ти безсмислен и неуместен. Ето т'ва е критерия да се обезсмисля темата, колко от хората извън Сф
ще се вдигнат с цел да подкрепят протеста.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Страница 1 от 1 [ 9 мнения ] |
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|