Дата и час: Съб Фев 22, 2025 11:40 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 2 [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Подкрепяте ли го?
 Не  42%  42%  [ 15 ]
 Да  58%  58%  [ 21 ]
Общо гласове : 36

Автор Съобщение
 Заглавие: Роднински връзки на работното място?
МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2008 2:18 pm 
Аватар
Spamoza Vulgaris

allinyourhands написа:
Ам...искам да ви попитам за мнение.С колегията дискутирахме нещо,та да си кажете какво мислите.Роднински връзки на работното място.Подкрепяте ли го?!(дефинирам:братовчед ви работодател ли ви е?Бихте ли работили за тате,макар да сте некадърен?)
Споделете.

Също ми е интересно това дали вие бихте работили на място, където един или повече от колегите ви са роднини с шефа? Възможно ли е да има равноправие и справедливост или винаги брадчеда на шефа ще е по-привилегирован от останалите?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2008 2:26 pm 
Аватар

пфу аз съм пристрастен - все пак работя и с единия и с другия си родител и всички сме или приятели или роднини, във фирмата :D (или сме си ражождали кучетата заедно :D )

има си своите плюсове, както и своите минуси ест, но е по-добре от това да работя за чужд човек ... поне за сега

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2008 2:36 pm 
Аватар

зависи

ако е родителите ти
1: ще ти ебат майката
2: ще живееш райски
и в двата случая взимаш обикновено по-малко пари

други роднини
1: коткат те, но пак може да се обясняват на вашите
2: може да те третират като съвсем нормален работник

приятели
1. можеш да поставиш близките, които са те свързали в наистина неудобни положения
2. нормални взаимоотношения
3. шефове наемат фирма на приятел да върши нещо, дава повече пари и после си ги делят

може би при всичките е, че може да заемеш място на някой, който го заслужава повече, но ако фирмата иска да изкарва пари...освен ако не е на вашите.... не мисля, че ще креташ дълго ако нямаш желанието да се развиваш

ако краде или пере пари вече сигурно ще е просто да седиш и да си клатиш краката, но тогава ще е нормално да си сложиш близки, макар че пак е тъпо...ако ще переш пак може да развиеш нещо

но като цяло не мисля, че е задължително лошо
зависи от хората

Omega Red написа:
пфу аз съм пристрастен - все пак работя и с единия и с другия си родител и всички сме или приятели или роднини, във фирмата :D (или сме си ражождали кучетата заедно :D )

има си своите плюсове, както и своите минуси ест, но е по-добре от това да работя за чужд човек ... поне за сега

това не е ли семеен бизнес...там вече нещата седят друго яче

Последна промяна BlossomStar на Вто Фев 26, 2008 2:38 pm, променена общо 1 път

When you`re hiding in your cloud castle of blind clowns and sinister butterflies.Don`t you feel like wanting to be erased from existence?What is not will never be and what if it was?...Don`t cry...I`ll take care of your dark heart while you glow in anger.
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2008 2:37 pm 
Аватар

Ще дам един нагледен пример от какво съм отвратен.
Аз съм един (смело твърдя) кадърен човек в областта си,занимавам се интензивно с ИИ от 12години.Не получих работа в рекламна къща.Получи я щерката на шефа,която се занимава от 5 и не е по-талантлива от мен;всеки,с който говорих потвърди...за да не звуча надуто.Such as life.
Това не е нормално и високо и ясно изразявам протеста си.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2008 2:39 pm 
Аватар

Ако шефа ми е баща(роднина) одобрявам
Ако трябва да се конкурирам с детето(роднината) на шефа не одобрявам

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2008 2:46 pm 
Аватар
RyuKo FanSubs

Мии може и да има равноправие и справедливост, зависи от самият човек, но в повечето случаи... едва ли :? По-принцип си е естествено да искаш да уредиш някой свой близък вместо непознат. Гадно е когато е имало по-достоен кандидат за позицията, а си избрал своят човек ама...тва е положението.
За другото, аз лично в Никакъв случай не бих искал да работя заедно с родителите си :!: Тук до голяма степен зависи от това до колко можеш да траеш вашите и въобще от взаимоотношенията помежду ви :mm:

Последна промяна ThundeR на Вто Фев 26, 2008 2:47 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2008 2:46 pm 
Аватар

Който както се уреди.Такъв е принципа.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2008 2:50 pm 
Аватар

Това че ти искаш нещо и разполагаш необходимите умения нищо не значи - фирмата не е твоя и сори - гориш.

Но ако шефа е допуснал грешка назначавайки отрочето си, то после и той гори с фирмата си :D Да е мислил като му е било времето. На такива неща им се вика баланс в природата :D

+ че тя разполага с две много сериозни качества
1) може да се разчита на нея повече (на теория, щото ти е дете и уй ... абе знаете ги клишетата) ; шанса да краде, мами, прецаква нарочно фирмата е по-малък
2)в дългосрочна перспектива тя е по-изгодно капиталовложение, ако фирмата ще минава на нея

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2008 2:53 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Horde написа:

С това се изчерпва моя отговор.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2008 2:55 pm 
Аватар

Мии работил съм с роднини и не е толкова лошо само дето при мен нямаше никакво равенство с другите работещи.
Не трябваше да закъснявам, трябваше абсолютно всичко да е точно и ясно иначе направо ми разкатаваха фамилията :lol:
Поне в моят случай искаха много пъти повече от мен отколкото от останалите а това си беше доста :)
Иначе бих работил с роднини и блиски приятели защото е доста по приятна самата обстановка :D
Но определено мразя изцепки от рода да ме турят на мястото на някого само защото суъм роднина(никога не ми се е случвало и не бих искал да ми се случи).

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2008 2:56 pm 
Аватар

Omega Red написа:
Това че ти искаш нещо и разполагаш необходимите умения нищо не значи - фирмата не е твоя и сори - гориш.

Но ако шефа е допуснал грешка назначавайки отрочето си, то после и той гори с фирмата си :D Да е мислил като му е било времето. На такива неща им се вика баланс в природата :D

+ че тя разполага с две много сериозни качества
1) може да се разчита на нея повече (на теория, щото ти е дете и уй ... абе знаете ги клишетата) ; шанса да краде, мами, прецаква нарочно фирмата е по-малък
2)в дългосрочна перспектива тя е по-изгодно капиталовложение, ако фирмата ще минава на нея

зависи какъв е шефът...ако е собственик - да, но ако е управител

When you`re hiding in your cloud castle of blind clowns and sinister butterflies.Don`t you feel like wanting to be erased from existence?What is not will never be and what if it was?...Don`t cry...I`ll take care of your dark heart while you glow in anger.
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2008 2:57 pm 
Аватар

vegetosayajin написа:
Horde написа:

С това се изчерпва моя отговор.

x2

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2008 3:01 pm 
Аватар
Spamoza Vulgaris

Кофти е да си от другата страна....но пък съм виждала и такива родители, които точно своето не поощряват,а го правят лудо... пример с една учителка от 1 до 4 клас, чийто син учеше при нея....все него го юркаше, какво ли не изискваше от него, и пак накрая му пишеше петици за края на годината.....Вярно, че така го караше да учи и знае тройно повече от нас, ама представете си какво е от 1 до 4 клас да имаш петици за края на годината...но все пак на работното място е друго, там става въпрос за пари и всеки гледа да уреди своите хора :? Обаче аз съм готова да наема човека, който знае повече от роднината първо, защото ще ми свърши по-добра работа и второ бих излязла тъпа и несправедлива да наема някой с по-малко качества,ама роднина....може би щях да му дам работата, ако е по-възрастен и му остават няколко години до пенсия, все пак за по-възрастните е много трудно да си намерят работа :?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2008 3:32 pm 
Аватар

Все ми е тая дали имам роднини на работното ми място :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2008 3:44 pm 
Аватар

понякога е хем по-удачно, хем по-справедливо да наемеш по-неопитния
ако работата ще може да я свърши човек който го е правил това 5 години, значи тя не е за другия който е 2 или 3 пъти по-опитен
ако този дето го е правил 5 години ще може хем да работи, хем да се развива на това място - защо да наемаш този с по-голям опит, който само ще си клати краката - като той със опита си може да си намери хем по-сериозна хем по-добре платена работа
ако този дето го е правил 5 години му кажеш да направи нещо и той седне да го прави - защо да наемаш 2 или 3 пъти по-опитен, който да оспорва всяко решение с остроумни забележки, че едисикак е по-удачно - резултат от опита му
освен това ако е важна работата в отбор - няма файда да наемаш някой много по-опитен, който да се отличава, да се изявява и да генерира завист/заяждане/неразбирателство или каквото дойде в екипа
въпрос на мениджмънт ^^

естествено това хич не значи че в конкретния случай е било така - шуробаджанащината си е широко разпространена у нас :drop:

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 2 [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]