Дата и час: Съб Фев 22, 2025 1:41 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 2 [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 05, 2008 11:31 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Предполагам не очакваш много различни отговори от "х2" :)
Че си прав, прав си, за това и ми е любопитно защо си направи труда да пуснеш тема като тази :mm:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 05, 2008 11:52 pm 
Аватар

Прав си,а и е изключително изморяващо да се ровиш из филмите докато намериш нещо стойностно.Но времето в което киното се е считало за изкуство ,а не бизнес е отдавна отминало явно. :?

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 05, 2008 11:52 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Аз ще ти дам малко по-различен отговор от x2-не сме се изчерпали-задушени сме,задушени от пренасищане,пренаселване,преебаване на детското ни съзнание в най-ранна възраст.Човечеството е станало урбанизирано до гомната в гащите си-не очаквай нещо ново от хора които стоят пред бетонната стена или гледат в бетонния таван през почти целия си живот,или когато излезнат сред планината се мъчат да се върнат в уютните си дупки възможно най-бързо.Човечеството е прецакано-това не е апокалиптично предсказание ала Нострадамус,просто е логично извадено от наблюденията ми през последните 4-5 години,баси все пак някъде 8 милиарда та и повече сме да го ева,ако пръднем всички едновременно ще разрушим озоновия слой за 3 секунди...хората не искат да гледат нещо ново-те не могат да го възприемат вече-аз лично знам за поне 30 книги които съм чел които не са филмирани никога а идеите им са навероятни...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 05, 2008 11:56 pm 
Аватар

Мм хора искат лесни и бързи пари .. За кво да измислят нова идея като вече я имат на готово , и е доказано че печели ?
Има филми , който си заслужава да гледаме , но те просто не стигат до БГ киносалона , щото не изкарват толкова пари и тн . Лошото е , че холивуд ни залива с 900 филма на година , от който 3 или 4 са малце по-смислени .
Вече не можем често да срещнем филми като The Prestige , а това е жалко .

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 06, 2008 2:21 am 
Аватар

Newbie написа:
Вече не можем често да срещнем филми като The Prestige , а това е жалко .

е ти пък даде егати примера - Престиж е на година и половина, и точно преди него излезе Илюзионистът, който по идея е същия

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 06, 2008 2:36 am 
Аватар

книгата по която е правен Престиж е от '95
а Илюзионистът е правен по някакъв разказ на друг автор
е? като идея са еднакви, въпреки че не са копи-паста един от друг
мисълта ми беше че Престиж не е с нищо уникален, след като месец преди него излезе подобен филм, дори и да е по-тъп

но както и да е - стига ОТ (поне от мен)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 06, 2008 2:52 am 
Аватар

мисля че не сме се изчерпали просто повечето талантливи хора не правят това което им е талант, демек ако има някакъв потенциално супер маниакален композитор на музика, то той няма да прави музика а нещо с което няма да се различава от другите, всичко е до слука, но по тази логика и в бъдеще ще се намери някай талант който да работи където му е работата

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 06, 2008 3:18 am 
Аватар
Всепризнат Спамър

Това не е ли по-скоро за киномания и музикален свят ли к'во беше...все тая де...аз съм
x2 абсолютно е прав PB

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 06, 2008 10:03 am 
Аватар

Прав си и не си прав. Просто се дава излаз на бързото и лесно правене на пари. А най-бързо и най-лесно се правят МНОГО пари, като се римейк-ват стари ленти. С 1-2 изключения римейк-овете са в пъти по-тъпи.
Същото е и в музиката. Явно сме в десетилетието на римейк-овете.
Иначе яки филми има, наскоро гледах Death Sentence и ми направи добро впечатление.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 06, 2008 12:50 pm 
Аватар

Spokesman Of Madness написа:
Прав си,а и е изключително изморяващо да се ровиш из филмите докато намериш нещо стойностно.Но времето в което киното се е считало за изкуство ,а не бизнес е отдавна отминало явно. :?

Изморяващо ли ? Направо си е ш%$@н къртовски труд :? Аз поне вече не намирам сили и желание да го правя. Толкова много разочарования, една разчупена сюжетна линия не видях в новите филми. Те са отегчителни, досадни, пълни с клишета и от тях ми се доспива след първата четвърт. Ако не бяха мангите, аниметата и старите руски филми сигурно щях да си изтрия видео плеърите на компа :ambulance:

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 06, 2008 2:14 pm 
Аватар

Пробвай по-горе споменатия от мен филм. Освен него има и много други готини филми, които излизат. Човек просто трябва да знае как да търси и по-важното - какво иска.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 07, 2008 1:12 am 
Аватар

аха
И моя милост изпитва носталгия за изминалите 80-90 години на миналия век. Златни за киното музиката, и какво ти дойде още на ум.
Моето мнение по въпроса "защо вече не е така" е просто на "хората им писна" и все търсят ново и ново и не може да се създаде основа на което ново да правят нови неща. В момета целия свят се е забързал на някаде. Правят се филмови премиери, компютърни игри излизат почти веднага. След това се правят клипове и нз си още какво рекламирайко го тоя филм, без дори да изчакат да се види мнението на публиката. Подобно нещо става и с музикални албуми. Тави се наричат хитове още в деня на премиерата си, смятайки че по този начин ще привлекът още хора да ги купуват.
Не мисля че поне още 10 години нещата ще се променят. За да се появи група като Битълс, трябва да стане нещо голямо в света.
Просто времената са различни, хората се променят :/

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 07, 2008 3:23 pm 
Аватар

Хъх е са видях една тема за спиране на човешкото развитие тука по форума, ма не ми се четеше толкова много.. иначе като гледам идеята е същата - имали сме пре-силно време в развитие и са сме спрели :lol: Ма там си говорят и за др неща де, не само музика-филми. Иначе съм съгласен да, нови неща в тия сфери мн трудно се изкопват, а ако се изкопат, то те са просто брутално прецаканите пак стари, но изкривени до отвратителна степен, че да е нещо ново. :lol:
Новото е единствено в сферата на ефектите и на подобряване на старото. Лошо няма, старото да се обновява, все пак ;) Един рефреш винаги е полезен :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 09, 2008 12:22 pm 
Аватар

Така е, но все пак не е така. За музиката .... не мога да кажа и копче против мнението на ПБ, защото за съжаление е истина.

Но за филмите... Хм правят се хубави как да не се правят. Само трябва да знаеш къде да търсиш и кого да питаш. Ако гледаш чартовете и блокбъстърите естествено е, че няма да намериш нищо хубаво. Това е като някакъв щанд за онези химично направените плодове, които изглеждат прекрасно захаросани, но отхапеш ли са с вкус на :censored: . Комерс комерс комерс. А и не е като да не се раждат качествени актиори. Нито пък качествени режисиори. Не съм разочарована от днешното кино ни най-малко..

Европейското кино примерно може да не е било това, което е било преди, но не бих казала, че се е изчерпало от идеи. А да не говорим за азиатското. Но май... за вас друго освен американското не съществува, ако съдя по постовете ви? Винаги е имало скапани филми и скапана музика, времето рендва качественото от гадното и то се забравя в последствие.

Реших да поговоря с родителите ми на тази тема и те ми разказаха, че и по тяхно време е имало смешни филмчета и смешни групички. А и не е като сега да няма качетсвена музика и кино. Просто то не винаги е в Америка. Изкуството е нещо, което винаги ще живее.

ПП: Ама филмът "Аз съм Легенда" е правен по едноименната книга на Ричард Матисън. И по-скоро нея я прочетете, бива си я.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 09, 2008 4:19 pm 
Аватар
Alice in Wonderland

Честно казано се радвам , че се пусна такава тема . От известно време ми се върти в главата абсолютно същото нещо.

Нека да започна първо от музиката. Честно казано "песните" . . "музиката" , която се прави , която се слуша сега е просто помия . Това си е моето лично мнение - просто тя не провокира в мен никакви чувства , дори танцувална тръпка . Не съдя феновете на хауса , на RnB , но за мен ( особено пъвото ) е толкова скучна и еднообразна музика. Естествено има някои парчета , които ми харесват , но на фона на всичко останало , което излиза сега , те са направо в нищожни съотношения .

Не знам дали някой друг е обърнал внимание , но според мен се превръща в тенденция да се смесваш в тълпата - като се разхождам из центъра - еднакви момичета , еднакви момчета , с еднакви прически и абсолютно еднакъв стил на обличане , еднакви музикални интереси и еднакво държание. Става ми смешно и тъжно , защото като че ли целенасочено затриват индивидуалността си .

( не искам никакви хейтърски мнения !! изразявам моето собствено , на базата на лични наблюдения )

Относно филмите - ако не са римейкове , то те са написани по някой роман или книга. Другата голяма група са американските смешни екшънчета и заБААААААВНИ комедии . Нямам абсолютно нищо напротив ако дори филма е направен било то по книга или е римейк стига сюжета да е интересен . Естествено сценария , актьорския състав и оператора също си казват думата , но мисля , че разбрахте какво имам в предвид . А 3те филма които Perfect blue спомена , а именно Requiem for a dream , Pi и The Fountain са невероятни филми и съм наистина благодарна на хората , които ми ги бяха препоръчали .

Амии това е за сега , съжелявам ако съм се отплеснала някъде , но няма как - едното води до другото ^^' .

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 2 [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]