|
Дата и час: Сря Фев 19, 2025 1:06 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1 [ 12 мнения ] |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: курс „ЯПОНСКА ПОП-КУЛТУРА И ЕЗИК“ ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Окт 14, 2009 8:12 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2891.jpg) |
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
Курсът се организира от Агора София, което е училище за изучаване на японски език. Малко късно го пускам, но чак сега ми пуснаха нета в общежитието да им се не знае и на японците! ![:dull:](./images/smilies/dull.gif) Та който се интересува може да отиде да провери на сайта им за повече информация. КУРС „ЯПОНСКА ПОП-КУЛТУРА И ЕЗИК“ За първи път в България – курс по японска поп-култура и език! Всички видове младежки субкултури от аниме отаку до J-drama! Богат аудио-визуален материал, много примери и нови езикови употреби! Запознайте се с Япония от 21-и век – по-причудлива от всякога! По време на курса ще разглеждаме темите: * Tokusatsu * Moe * Отаку субкултура * Idol, cosplay * 2channel, NicoNico Douga * Субкултури на уличната мода * Съвременна манга * J-pop/Anison * J-drama/ TV bangumi * Light novels/ keitai shousetsu * и други!… КОГА: 10.10.-23.12.2009г. КАКВО: занятията се провеждат веднъж седмично в събота или неделя КОЛКО: два часа дневно НИВО НА ЯПОНСКИЯ ЕЗИК: минимум ниво 4 от JLPT, препоръчително е и по-високо ЦЕНА: 144 лв. КЪДЕ: АГОРА СОФИЯ София 1303, ул. „Средна гора“ №97 Тел: 0884 526 419 Mail: agorasofia@gmail.comhttp://agorasofiabg.wordpress.com
_________________ Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^
![Изображение](http://www.picvalley.net/u/143/35517_123.JPG)
I pity the FOO!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: курс „ЯПОНСКА ПОП-КУЛТУРА И ЕЗИК“ ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Окт 14, 2009 8:57 am |
![Аватар](http://i.imgur.com/s8UT6FM.png) |
Vagabond |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Пон Фев 11, 2008 7:30 pm Мнения: 4507 Местоположение: До оня от лево
|
Цитат: НИВО НА ЯПОНСКИЯ ЕЗИК: минимум ниво 4 от JLPT, препоръчително е и по-високо тоест трябва вече да знаеш Японски г/д ?
_________________ Facebook Twitter DeviantArt Tumblr
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: курс „ЯПОНСКА ПОП-КУЛТУРА И ЕЗИК“ ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Окт 14, 2009 11:56 pm |
![Аватар](http://i200.photobucket.com/albums/aa223/Darkz0n3/GTO.gif) |
D@rkz0n3 |
|
![](./images/ranks/rank1.gif) |
|
Safiir написа: 4-то ниво е най-ниското. Ако си гледал много анимета и знаеш катакана и хирагана можеш да вземеш 4-то ниво. Демек трябват ти поне минимални познания по японски за курса. Глупости! А граматика? А Канджи? А 700-те думи? Това не се научава от аниме ![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif) Не знам защо точно на теб трябва да го казвам, като много добре го знаеш това! Трябва учене, а не гледане на аниме! А относно този курс просто нямам думи :/
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: курс „ЯПОНСКА ПОП-КУЛТУРА И ЕЗИК“ ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Окт 15, 2009 2:31 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=269_1419871212.png) |
Ensenga |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Нед Сеп 04, 2005 4:06 am Мнения: 3381 Местоположение: cyber-sekai
|
Safiir написа: А канджитата са само част от теста тъй че и да се издъниш на тях пак може да го вземеш омг ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) верно ли? мислех че всяка отделна част от теста има отделно оценяване(за канжи 1, за друга - друго), и ако те скъсат на 1 част си заминаваш от теста, не знам от къде ми хрумна тва де, но явно съм се заблуждавал че то кво излиза че и аз мога да го мина... при колко % те късат? май имаше някаква промяна на скоро не помня но гледах че нивата вече са 3 или нещо такова ![:hmm:](./images/smilies/hmmm.gif) не ми се проверява не ми се дават парите, иначе щях да се замисля за курса
_________________ skype: zenscape
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: курс „ЯПОНСКА ПОП-КУЛТУРА И ЕЗИК“ ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Ное 01, 2009 12:30 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=1947_1547873176.jpg) |
sarfios |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
Регистриран на: Сря Яну 04, 2006 11:29 pm Мнения: 1117 Местоположение: Sofia
|
sasuke_fen написа: Оххх всичко в София ![:doh:](./images/smilies/doh.gif) . Стига сте спорили ![:hand:](./images/smilies/talk_to_hand.gif) . Който иска да си ходи, който иска да учи от анимета и точка. ![:tired:](./images/smilies/tired.gif) offtopic//кой, кой от кой храсталак се появява да каже точка... ontopic//аз бях на курсове в зградата зад 18-то, но ги спрях защото просто мързеля наделя, но за подобен курс ще си е хубаво, ако го знаете г/д езика, а това наистина не се учи от Anime-тата. Говоря като човек с над 50 денонощия изгледано аниме време... Но истината е, че езиците не ми вървят както на други. Идеята е, че ако нямате достатъчния хъс не се записвайте защото после ще ви яд както мене ме беше, че съм най-големия несериозник. xD
_________________ Trying to fit in the latest social anime trends and aristocracy circles. My daily routine starts with posting weird pseudo-humoristic s*it. Yeah.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: курс „ЯПОНСКА ПОП-КУЛТУРА И ЕЗИК“ ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Ное 01, 2009 9:36 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=1080_1282125111.gif) |
Iryoku |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
|
Въпросният курс не просто ми се вижда като загуба на време, а като пълна загуба на време ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Поредното отаку събиране. УжсТ! Просто си го представям... Някой ако тръгне да приказва на японски, другите я чули, я недочули една дума на всеки 20 изречения (щото това са минималните познания). Голям цирк ще да е ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Колкото до JLPT-тата... Както D@rkz0n3 спомена, тази година ще са последните 4 нива, а от следващата ще са 5(ще има едно средно между сегашните 3 и 2). Но най-големият плюс в ситуацията е, че всеки ще може да се явява на бъдещите N2 и N1 (еквиваленти на тазгодишните 2 и 1) през лятото, около Юни, ако не се лъжа. Останалите са както преди - през зимата. По темата има доста информация в интернет. P.S.: Ако някой може да научи нещо от аниме, без да прехвърли някой учебник/речник или да използва интернет ресурси... Хахаха!
_________________ 人は負けを知るほど強くなれる。 贋作が本物に劣ると誰が決めた! やろうとする意力、やってやろうする気力。 Do or do not. There is no try. The words of truth are always paradoxical.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Страница 1 от 1 [ 12 мнения ] |
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|