Дата и час: Съб Фев 22, 2025 1:19 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 2 [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: За едно по-светло бъдеще за eSportа в България
МнениеПубликувано на: Пет Окт 03, 2008 5:43 pm 
Аватар

Мноу се чудех тва тука ли да го прасна в гейм форума ли ама накрая реших тука, че повечко хора го четат :)
Обръщам се към всички които цъкат нещо във виртуалния свят, като един пребозил геймър към друг.Проблема е доста сериозен както в скоро време сме свикнали да гледаме корупция навсякъде така и тук.Сигурен съм, че вече сте измисили 100причини да цъкнете backspace бутончето и да се върнете към приятното спамене и гледането на анимета, защото си мислите, че какъв е смисъла от цялата работа.Смисъла е че хора като тези в БФЕС не дават шанс на България да се изявява в която и да е електрона дисциплина.Трудно ми е да опиша какви са ми били преживяванията по турнири и тези момчета от БФЕС спират новите геймъри да преживят същите.Организацията на която са и дадени права да проведе калификаций за WCG в България ги превъща в пълна пародия.Ще кажете, че и ния без това нямаме достойни хора да отидат да представят България на Олимпийските игри па камо ли за електронен спорт...ще ви кажа, че точно заради такива хора нямаме и в нормалниете спортове.Блъгария е имала доста геймъри които са постигнали много:
Insomnia(Здравко) който спечели WCG през 2003 и играеше в SK от 2002 година до миналата.HomeLAN които показаха на света, че и Блъгария също може да играе CS.След 2005 обаче от БФЕС решиха да пращат хора на това голямо гейм събитие само от тяхната организация или някой от спонсорите им.Хора който си нямат никаква представа какво правят там, те са просто на екскурзия.За това с подкрепата на Здравко "Insomnia" Георгиев българското гейминг общество се опитва да оправи нещата.Може и вие да помогнете като се регистрирате ето тук:http://www.petitiononline.com/WCGBG/petition.html
И подпишете петицията.Благодаря предварително :)

ПП:Ако някой мод сметне, че темата не за вобще целия форум да я изтрие.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Окт 03, 2008 6:25 pm 
Аватар

fire in the hole.. :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Окт 03, 2008 7:55 pm 
Аватар

:ave: :ave: :ave: Веднага пращам линка на всички в Skype!

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Окт 03, 2008 7:59 pm 
Аватар
Let there be SPAM!
Let there be SPAM!

Местя темата в лафчето

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Окт 04, 2008 11:50 am 

Вече се вписах !

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Окт 04, 2008 12:22 pm 
Аватар

me too

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Окт 04, 2008 12:36 pm 
Аватар

всички заслужават сцена за изява, не по-лоша от на останалите

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Окт 04, 2008 12:41 pm 
Аватар

бфес са зло за бг еспорта, но няма да подпиша поради една проста причина не виждам кой ще започне да се занимава и да тарси нови спонсори ако има алтернативна организация която може да ги замести ще се подпиша 10-пъти даже

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Окт 04, 2008 12:51 pm 
Аватар
Let there be SPAM!
Let there be SPAM!

Не мисля, че една петиция ще промени нещата, но винаги може да се намери кой да ги замести

В момента гейминга тепърва се развива и влизат големи фирми занимаващи се точно с това

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Окт 04, 2008 2:24 pm 
Аватар
RyuKo FanSubs

DeathSoul написа:
Трудно ми е да опиша какви са ми били преживяванията по турнири

Ае бе, честно ли ? :lol:
Тия пе :censored: ераси вредят на цялото про-гейм общество във страната от край време. Заради тях се отказах преди време от про-гейминга, а тогава поне клубовете бяха по-ентусиазирани да спонсорират. Връзки и корупция има и в игрите брато... повече няма кво да говоря. Майната му на тва WCG. ESL и тва е. И без тва повечето стойносни дисциплини са там, а като цяло лигата е много по-престижна, специялно от моя гледна точка.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 05, 2008 10:37 am 
Аватар

Цитат:
ESL и тва е. И без тва повечето стойносни дисциплини са там, а като цяло лигата е много по-престижна, специялно от моя гледна точка.

А защо и ЕСЛ го казваш като нещо различно? Примерно Мартин Кадинов (420, four20) е главен админ в есл - работи за БФЕС. За jimmy a.k.a. Alkazar и Георги (ZaBeTo) не знам дали работят за БФЕС, но предполагам.
МММ това ми е една от болните теми :). Доскоро бях главен админ по wc3 и DotA в www.esl.eu/bg, главен администратор (създател) на BCL (balkan champions league) и къде ли не още. Напуснах, защото това е една тъпа мафия, корупция навсякъде. Има 2-3, които се подкрепят и не се дава поле за изява на други отбори наистина. Въпреки това странното е че в България има няколко отбора, които се представят уникално в този спорт. Примерно в дисциплината Counter-strike, в WoW в CoD имахме преди (сега нз), в DotA имаме добри отбори. Въпреки "опитите", или не знам как да ги нарека, на БФЕС да потъпчат желанието на играчите българските играчи се справят някак си.
Наистина е жалко, че се постъпва така с този спорт (спорта на бъдещето). Все пак сме седмата държава признала компютърните игри за официален спорт. Абе много може да се изпише по тази тема, но просто не знам. Все така тайничко се надявам всичко да се оправи. БТК подават ръка на този спорт ... дават десетки хиляди на година за турнири, награди, за такива неща. Дано скоро нещата да се подобрят.
Другият проблем в БГ и този спорт - администраторите. 99% от хората смятат че да си админ означава само че си VIP и че това е нещо лесно и всеки може да го прави. Всъщност не е така, ама като ти се случи на няколко поредни мача да имаш админ-олигофрен и ти се отщява да играеш.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 05, 2008 7:58 pm 
Аватар

Amazoneca един от малкото админи който си варшиха работата в епс 2 :clap:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 05, 2008 8:38 pm 

бла, бла
празни приказки приказвате
благородна идея, но отсега обречена на провал
пък и Йо не е толкова слаб, в действителност;
другите не ги знам
преди време все някой от [LnX] се класираше за Фифата - и те не бяха хич зле, но ся гледам някакви нови...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 05, 2008 9:15 pm 
Аватар

Както казах това ми е болна тема и за това пиша :). Просто за някой неща като чуя и няма как да не почна да наливам ... това е едно от тях. Олеква ако не друго :D

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 05, 2008 10:17 pm 
Аватар
RyuKo FanSubs

Amazoneca написа:
А защо и ЕСЛ го казваш като нещо различно?

Искаш да ми кажеш, че между WCG и ESL няма разлика ли кво ? Определено е, нещо доста по-различно. Тва че БФЕС са навсякъде е отделен въпрос. Обаче ESL е електронна, он-лайн лига, което дава много по-широки възможности за изява на един геймър, бил той про или не. Има си ледъри, има си аматьорски девизии. Верно не съм толкова навътре в цялата работа. Никога не съм се познавал с големите клечки и гъзоблизците на БФЕС, не съм и имал желанието. Корупция винаги ще има, то половината инфаструктура на шибана държава е изградена от тва. Работата е че в ESL може да се види много по-лесно, ако се появят таланти в някоя дисциплина. Например момчетата от iNNERFiRE се класираха в 2те дисциплини по CS и WoW на Intel EM S3.
Хлава
:ave:

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 2 [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]