|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 11:12 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Апр 20, 2007 2:11 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2287_1364479654.png) |
faranar |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
|
и аз съм за свободния софтуер ама можеш ли да ми намериш freeware еквивалент на Photoshop за Windows. иначе наистина freeware софтуера понякога е по качествен от платения.
P.S. Linux е решението
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Апр 20, 2007 3:01 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=43_1233954709.jpg) |
MastaG |
|
![](./images/ranks/rank8.gif) |
|
faranar написа: и аз съм за свободния софтуер ама можеш ли да ми намериш freeware еквивалент на Photoshop за Windows. иначе наистина freeware софтуера понякога е по качествен от платения. P.S. Linux е решението ![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif) говоря за нуждите на едно PC.. PS, AE, Vegas, Maya.. и т.н. тва са глезотийки те не ти трябват за да си гледаш филм, чистиш регистри, вируси, червеи, дефрагметация, записвачки и кво ли още не. Тва са глезотийки в сверата на творчеството. Иначе безплатна алтернатива на фотошоп съм срещал само Paint.NET но е далеч от фотошоп, но за любителска работа е така колкото да отбиеш номера за кеф, можеш да направиш доста неща, общо взето е един бейсик фотошоп. Да не говорим също колко са тежки Shareware приложенията, нали трябва да гълтат ресурси за да си ъпгрейдваш машината.. Както се изказа PB в една друга тема: Pefect-Blue написа: Ако нещо не може да работи добре го направи да изглежда добре - Бил Гейтс
PS. Linux е решението и аз така смятам, ма като компютъра ми е семеен немам думата. Плюс това не всичко тръгва под линукс и брат ми не мое си праска игрите така че ще си остана на XP докат не си земем втора машина
_________________ Jagara Bagara
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Апр 20, 2007 3:27 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6319_1693147043.png) |
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
Аз карам по течението. Когато ми притрябва програма за дадена цел просто сърчвам и избирам според нужните ми възможности. Ако е фрийуеър ок, ако не - еми яко кракване, пачове и прочие ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) .
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Апр 20, 2007 8:04 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=434_1389131157.jpg) |
IvanTheChemist |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 11:01 am Мнения: 1817 Местоположение: Между тъканта на лабиринтите, пада се в Надежда-2
|
Абе предпочитам си безплатните програми. Когато това, което ми трябва, е платено си го правя безплатно само ако не мога да ми на без него. Примерно Джама, Офиса, WC3, HOMM5, CIV4... ![Surprised :o](./images/smilies/icon_surprised.gif) ops:
_________________ I hate lame haters that hate just for the hate and because they think that "t3h hat1ng stuv iz kul".
Perfect-Blue написа: Щото в българия сеирджии и даващи акъл много, ама участници малко. My anime and manga list
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Апр 20, 2007 9:24 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=230_1255639838.jpg) |
Vegeta |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
|
IvanTheChemist написа: Абе предпочитам си безплатните програми.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Апр 20, 2007 11:37 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=15_1283841889.gif) |
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
![Anime Sekai Kenkyuuin Anime Sekai Kenkyuuin](./images/ranks/sayanmk.gif) |
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
faranar написа: ама можеш ли да ми намериш freeware еквивалент на Photoshop за Windows.
Ест. GIMP!!! Freeware FTW бе, номера е там, че на човек му трябва време за да се адаптира в него, щото винаги е по-лесно да захапеш сдъвканя сандвич. MS office - Open Office; Photoshop - Gimp, CoreAVC - CCCP(libe), winamp pro - winap free, Internet Explorer - Opera/Mozilla ;northon - avg, sonyvegas - virtualdub; ... etc.. За съжаление windows няма алтернатива Може да е вкисната боза, но поне е боза. Линукса е само съставките за бозата, тряя сам да си я правиш. Съответно пъти по-лесно е да се научиш на win и трябва солидно време, за да се адаптираш на lin, а и както вече се каза, не всичко върви на тях... Та по темата - freeware >>> shareware, НО ако искаш да ти е лесно, да изглежда добре и да се научиш по-лесно да бачкаш с него freeware < shareware(само в някои случаи). За всекидневните нужди на компютъра freeware >>>>>> shareware. И това е нормално.
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Freeware ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Май 21, 2009 12:48 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6319_1693147043.png) |
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
И така минаха 2 години и ето света на фрийуеъра е безкрайно по богат и разнообразен. На практика сега спокойно човек може да си кара с ф. програми за всичко и те да си вършат ефективно работата ^^ От друга страна правилото за забранения плод си важи с неотслабваща сила като гледам
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|