Дата и час: Чет Яну 30, 2025 9:49 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 5 от 10 [ 145 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 17, 2008 9:38 pm 
Аватар

MorticiaN написа:
Не, той ще се изръси 50 кинта за нещо, което може да има безплатно, и което не е всичко - кто плати тези 50 кинта не получава нищо повече!

Не получава нищо повече ли? Абе, човек, ти имаш ли нещо легално у вас? Нещо, хладилник, пералня, микровълнова, телевизор? Ако ги беше гепил от витрината щеше да имаш само тях. Ама не - те си имат и упътване (на няколко езика) и гаранционна карта и телефон за контакти и т.н. Да не споменаваме малките бонуси в повечето случаи - подаръче или отстъпка при закупуване на друг продукт от същата фирма. Така е и със софта, музиката и хляба. Първите като ги откраднеш - няма съпорт, няма няма ъпдейти в част от случаите. Няма диск, кутия, менюъл. При вторите няма кутия, арт и евентуално текстове. Да вземеш автограф от изпълнител на пиратски диск пък забрави. За хляба - трябва да бягаш, може да те хванат, повече в този магазин не можеш да влезеш. Такива ми ти работи.

My anime and manga list
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 17, 2008 9:46 pm 
Аватар

Почти всички отговаряте първосигнално на заглавието (с неща набити ви от телевизията)
В първия пост има и други неща споменати и загатнати

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 17, 2008 11:04 pm 
Аватар

бъдещето е на безплатният софтуер и платените услуги към него
другото е прах в очите
в момента започват да се развиват безплатният софтуер и примерно след 10 или след 20 години ще стане невъзможно да се продава такъв, защото безплатният ще предлага това, което и платеният

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 18, 2008 12:28 am 
Аватар

Дам тая програмка дето ти седи на е-мейла и като отидеш на клуб взима всички оригинални кийове рулира...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 18, 2008 1:06 am 
Аватар

ааааааааааааааааа бп ти куче пиратскоооооооооооооо
аз си я купих бре XD
и върви под стиим, тва дето си свалил са ноу стиим кракнати лайна
инсталирай си стиим и ще и пратя едно безплатно копие на епизод 1 и hl2 dm ;)
ако не тръгнат не си я купувай, но щти кажа за мен само хл2 си заслужаваше да си купя XD

Заглавие: Re: Интернет пиратството!
МнениеПубликувано на: Чет Ное 05, 2009 10:35 pm 
Аватар

Аз нищо не си копувам :lol:. За какво по дяволите да си харча парите, след като ги има безплатно :o. Прецакваш се :mock:

Заглавие: Re:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 05, 2009 11:23 pm 

Belgarion написа:
На компа си имам софт за близо 100 000$ приблизителна себестойност. Смешно е да се мисли дори за частичното му легализиране, дори бих нарекъл идеята нелепа. По дяволите, една от програмите с които работя е 7000 евро - да се насера от бачкане пак няма да имам парите да си я купя в близко време :lol:

Ще споделиш ли коя е тази диамантена програма ?

МнениеПубликувано на: Пет Ное 06, 2009 2:29 am 
Аватар

Ми много просто бе :doh:

качвате Линукс
на всички снимки си слагате воден знак
на всички артове си слагате воден знак
на всичко писано - правите го във формат, който не е лесен за копи-паста :doh:

Аз съм писал не малко неща и кво? ако си прочета писаното в друг форум ми стига удовлетворението че още хора са видели моето творение :D
някой като създава нещо за какво да си го държи само за себе си? Знае ли се кой е автора на "Дельо Хайдутин" примерно? Един човек ли е изобщо? води се фолклор, вече е обществена собственост. Ама лети в космоса, нали?

Аз пък лично много се дразня някой кат се разврещи "ей, това е мойта снимка, аз съм си я снимал, нямате право да я гледате без мое съгласие!" ами пич, що си я качил в нета тогава? някой да не те е заставил насилствено ?!? :bash:

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 26, 2009 11:24 am 
Аватар

Обвявам се ЗА кражбата на интелектуална собственост, защото според мен никой не притежава нито интелект, камо ли пък собствен.
Обявявам се ЗА виртуалното пиратство, защото от него потънаха много прогнили гемии.
Обявявам се ЗА всяко нарушаване на авторските права, защото хората забравят, че там където има права, има и задължения.

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 26, 2009 5:08 pm 
Аватар

За пиратството съм поради липсата на алтернатива в момента.
При първа възможност ще си закупя продукта с най-голям кеф бил той игра, аниме , филм , софтуер или каквото и да е друго.

Пари отказвам да давам за игра която съм си закупил веднъж и после да ме цедят за продълженията и - не говоря за нова игра а за експанжън в който няма някакви велики подобрения.

Когато мога си купувам игра/диск стига да ми е харесал , това става или след като вече съм го свалил от нета и съм го пробвал или с останалите ми добри впечатления от предишен продукт.

Примерно - мога да си сваля доста книги от нета , но предпочитам да си ги купя.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 26, 2009 8:25 pm 
Аватар

Ох, моето мнение едно никакво...
По принцип не одобрявам пиратството, но съм пират по принуда. Ако имах парите, бих си закупила цял куп манга. Вместо това не чета особено, защото, еми, монитора ме убива. Очите ми по-зле не можеше да са, след 20тина чаптъра се насълзявам все едно досега съм рязала цял килограм лук. С филмите и аниметата е малко по-различно... Аз самата си нямам ДВД плеър, компа ми не чете ДВД, е кво да правя? Как да гледам, дори да закупя? Отделен е въпроса, че особено лицензираното у нас винаги е минато през пръсти.
Точно в момента ми иде да си пукна главата на две от разочарование към самата мен, защото очаквам да качат някъде "Източни пиеси", български филм, който си умирам да гледам. Баш тази седмица се върти по кината, парите ги имам, но видиш ли, няма кой да дойде с мен, защото като чуят за бг филм и бягат надалеч. Което не е оправдание и затова с голяма доза вина ще го изгледам, когато му дойде времето.
За самото крадене на авторското право... от т.нар. дребни рибки, които не са лицензирани по закона, нито пък искат нещо в замяна, а труда им се разпротранява най-лицемерно без да е даден какъвто и да било кредит, или, не дай си боже, направо пък е приписана заслугата му на ъплоудъра... Ами да, против съм. Не само защото съм ставала жертва. Не виждам какъв е пшроблема едно именце/никче да впишеш като разпространяваш чуждия труд... Но не знам това дали вече не се отклонява от темата.
Дай боже да си купя ДВД, ще си изкупя всички бг филми, които са ми харесали, ще си купя и дискове на изпълнители, които си заслужават, както съм и правила, когато интернет не бе така разпространен и съм купила тон касети. Дотогава ще тегля. А специално за аниметата едва ли ще доживея стойностен релийз, че да си го закупувам. По-скоро директно японски диск да се вземе и да вградя някой-друг суб :roll:

Find me on Faceshit
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 16, 2010 8:44 pm 
Аватар

Safiir написа:
Roland написа:
Аз в момента не говоря за списанието конкретно, а за пиратството по принцип. Фенсъбърите не вредят на японските студия, когато продукцията на японските студия не се предлага легално в страните, където се правят фенсъбовете. Когато тази продукция се предлага легално, фенсъбърите почват да вредят. Затова и съвестните сред тях спират работа по такива проекти и ги свалят от сайтовете си.

Какво значи "не се предлага легално"? В щатите от сума ти години можеш да си купиш анимета (и други японски стоки) от магазини, които предлагат внос от Япония. Как това е по-различно от Пулсар да речем?

Бтв сплит на темата? Много оффтопик стана с туй пиратство ><

Импортът е тотално встрани от темата. Никой не може да те задължи да плащаш четворно и петорно за неща, за които често ти трябва и специална технология (щото не всички са тарикати като българите, че да ползват кракнати плейъри или марки като Елит и Нео, дето нямат регионална кодировка). Разликата с Пулсар е, че те внасят легално игрите в България, а много от тях са и специално превеждани поне на ниво книжки за тук, т.е. аналогията е с легализирането, а не с импорта. Просто за игрите още не сме стигнали до нивото, в което самата игра ще се превежда като озвучаване, щото ОТНОВО не се купуват достатъчно, че да си избие парите.

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 17, 2010 4:17 am 
Аватар
Пантсу Мастър

Въобще не съм сигурен, че Пулсар са плащали за правато на разпространение. Имаш ли информация дали е така?

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 17, 2010 5:33 am 
Аватар

Щото е жалка цигания и признак за ниско самоуважение?

Иначе доколкото знам Пулсар са официален вносител. Не са лицензиант, щото игрите конкретно повечето не се локализират. Но са официален вносител, което си е същото.

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 17, 2010 6:01 am 
Аватар
Пантсу Мастър

Е как ще е същото? Сам каза - официален вносител. Точно каквито са и въпросните компании внасящи японски стоки. Те си имат договор с японския производител и печелят от това, че им се продават тези стоки на по-ниски цени отколкото ако човек сам си ги поръча директно от Япония. Същото правят и Пулсар.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 5 от 10 [ 145 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]