|
Дата и час: Чет Яну 30, 2025 9:53 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Забраната на пушенето - за, против; къде, кога; Публикувано на: Сря Юни 02, 2010 12:53 pm |
|
Logrus |
|
|
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
|
Jeanne написа: Всеки си решава дали ще пуши или не, но аз съм си избрала да не пуша и не съм длъжна да дишам чуждия дим. Не си длъжна да живееш в града, но го правиш. В града живеят ТВЪРДе много хора, не може всички да се съобразяват с твоите желанийца.
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Забраната на пушенето - за, против; къде, кога; Публикувано на: Сря Юни 02, 2010 8:07 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Веге, няма да споря с теб, това си е вече твое мнение... кампании има за абс. всичко вече. Мантзи, за чииз ми даваш твоето мнение изказано от някакви слаби комици? Твоето изказване ми струваше мн повече, макар да е същото. И съм отговорил вече на казаното в него. Само ш'те помоля да видиш резултатите. Поне до тук: 60%+ от анимеса са непушачи и са ПРОТИВ пушенето по улиците! 10% са безразличните 10% са НЕпушачи, които са ТОЛЕРАНТНИ към пушачите.
Е кой печели в тая ИНАЧЕ толкова демократична република. Щото нали знаеш как се правят статистиките. Гледаме темата "на колко години сте" и заявяваме СМЕЛО, че населението на БЪЛГАРИЯ между 15 и 25г. са "ЗА" забраната на пушене, НООО няма кой да ги ЧУЕ! Извод - в края на темата. hriskou написа: Иначе какво значи да се забрани изцяло? Да не се пуши въобще, никъде? Да. Нещо като забраната на наркотиците, тревата... поне до определена възраст. Алкохола ако не друго, си има едно мизерно 18+. Колко се спазва за съжаление е ДРУГА ТЕМА. Такааа чеее ще съм ви мнооооооооого благодарееен, ако ПРЕСТАНЕТЕ ДА БЪРКАТЕ темите. Аман с това пиене, вече го изкоментирах дори, а супер-НЕаргументативно e да ми се ОПРАВДАВАТЕ, щото друго не правите с този подход, с ДРУГИ проблеми и вредители. MeTaL_HeArT написа: В същото време, един хлапак минава покрай мен, вдишва ми дима, намусва се, покашля; Но няма да умре, нали? Да бе, и тоя хлапак е астматик, намръщва се, получава пристъп и пада върху изхвърления от някой друг пушач ФАС на средата на улицата. Умира. И? Шанс, а... Не са толкова мн астматиците може би? Обвиняваш потенциалния ти убиец, че се е направил на МЪЖ, пиейки, а ти какво - правиш се на жена пушейки? =0 Не, не се заяждам, просто така ти излиза от потока на мисли. И това, че държавата е "тъпа" и не може да си реши проблемите, не значи, че ти трябва да я ползваш за оправдание ;0 Проблемите на държавата са ТВОЙ проблеми. Логрус, а защо това ти представлява удоволствие? Може би трябва да пусна една десета тема за пушачи "защо пушите" .. грам не схващам. Захарта и сладките неща не ме тровят по улиците. Къде отиде ти, може би ;D всички удоволствия в живота. Някои хора пушат от стрес до колкото знам, не от/за удоволствие. И за частните коли в рамките на града също съм съгласен, макар да са друга тема(още един път и ше превъртя темата). Hardstep написа: Тоя от колите им е вкусен, тоя от цигарите ги дразни ;д Как разбра това, бардзо ми е интересно Може би от това, че съм единствения който си защитава мнението и това на другите НЕпушачи наоколо? Ми всъщност си прав значи... Последното мнение на Логрус е ПРИНЦИПНО невалидно. Защото както показват статистиките, "за" забраната са МНОЗИНСТВО. А обществото трябва да се съобразява с желанийцата на мнозинството, нали така. ПРИНЦИПНО. Само че е това е в реалния живот - това е и извода, който всъщност всички знаем. В България печелят МАЛЦИНСТВАТА. По супер простата и елементарна схема. Мнозинството е разнопосочно или безгласно, докато малцинството е еродирано и мотивирано - всички пушачи скачат яростно и със супер милите си аргументи. С това и печелят. Така става и по избори и навсякъде... end.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Забраната на пушенето - за, против; къде, кога; Публикувано на: Сря Юни 02, 2010 8:46 pm |
|
Hinata_Foxy |
|
|
|
~ Против, ще създаде скандали, на мен не ми пречи (непушач) ~
От толкова години се пуши около мен, че изобщо не ми прави впечатление. Нз, света е толкова разнообразен, че не мисля, че е правилно да забраняваш нечие удоволствие, навик или квото ще да е от неговия живот. Прави, каквото правиш, но не пречи на другите. Точно ти, непушачът, не пречи на тези, които са му се отдали като издаваш забрана. Да, пушачите ВИ пречат, ама проблема не е в пушенето им, а във възпитанието. Липсата на цигари няма да им промени грубото отношение. А и все ще се намери нещо друго, с което да ви дразнят простите хора ;P Тъй че какъв е смисъла ние непушачите да постъпваме по същия начин и да им пречим да си живеят нормално ...
и и началниците на водопади are awesome! (wait) (wait) xD
_________________ Премного милея за ада си, та да те пусна там.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Забраната на пушенето - за, против; къде, кога; Публикувано на: Сря Юни 02, 2010 9:57 pm |
|
dream_dragon |
|
|
Регистриран на: Нед Авг 27, 2006 2:57 pm Мнения: 4124 Местоположение: dragon's land
|
Няма да чета всички постове пък. Ако стане някаква дискусия може.
За, трябва да се забрани на обществени места/заведения! Не е хубаво да си вървиш по улицата и да те лъхне дима на някоя тежка цигара, както става често. Просто е неприятно. Заведенията са твърде опушени и непушачите го отнасят заради пушачите, които дори не заемат и 30% от пространството в даденото помещение. Става задушно и т.н., особено през зимата, когато и да проветриш не можеш. Но също така не е хубаво един непушач да твърди и да настоява, че пушенето е вредно, пречи и трябва да се забрани навсякъде (на обществените места). Най-малкото всеки си прави избора и да натякваш на един пушач нещо, все едно той е едва ли не е червей, защото е пушач е тъпо от странна на човека (да наричам "тъп" въпросния човек/хора). На мен пък ми пречат хората дето си пръскат тежък парфюм. Пречат ми и симпатягите с лош дъх (примерно яли са нещо, пили са и не са взели дъвка), пречат ми и заведенията за хранене понеже аромата на храна за разнася извън границите на заведението. Предлагам да ги забраним както и разни други неща.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Забраната на пушенето - за, против; къде, кога; Публикувано на: Сря Юни 02, 2010 10:13 pm |
|
MeTaL_HeArT |
|
|
Регистриран на: Сря Апр 02, 2008 12:58 am Мнения: 609 Местоположение: чонън Суопхиа-е самнида.
|
SayanMk написа: MeTaL_HeArT написа: В същото време, един хлапак минава покрай мен, вдишва ми дима, намусва се, покашля; Но няма да умре, нали? Да бе, и тоя хлапак е астматик, намръщва се, получава пристъп и пада върху изхвърления от някой друг пушач ФАС на средата на улицата. Умира. И? Шанс, а... Не са толкова мн астматиците може би? Обвиняваш потенциалния ти убиец, че се е направил на МЪЖ, пиейки, а ти какво - правиш се на жена пушейки? =0 Не, не се заяждам, просто така ти излиза от потока на мисли. И това, че държавата е "тъпа" и не може да си реши проблемите, не значи, че ти трябва да я ползваш за оправдание ;0 Проблемите на държавата са ТВОЙ проблеми. Аз си говоря за мене си. Намери ми го тоя астматик, дето точно от мен ще се оплаче. По пътя не пуша, само като седна някъде. Както казах, всичко е до възпитание. И тоя астматик, много ми е интересно, закво ще минава точно покрай мен, като ме вижда с фас в уста? /седнала съм си на кафе,нали, в зоната за пушачи/. Той като цяло ще избягва кафенета, или ще сяда на по-отдалечени места. В случая не сме пушачите виновни, че така са разпределени и са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО близко една до друга тези маси. Не се правя на "жена". Ако не пуша, ставам раздразнителна. Не толкова заради зависимостта; по принцип съм изключително нервен човек, но откакто пуша, посрещам всички с лъчезарна усмивка. Имало е времена, когато със седмици съм стояла без цигари. Хората, дори и по нета, хем не им крещя в лицето, направо не щат и да ме чуят. Такава съм. Пуша, защото иначе съм непоносима (: Причините, мисля, не са за тази тема. Нито пък ми е до драматизиране сега. Ти си изразяваш мнението, аз моето. Никой на никого няма да го промени. Решения има къде-къде по практични и за ДВЕТЕ страни, това ми е мисълта. Аз също съм била астматичка, или поне така ме водеха, така че знам какво е. Дядо ми е астматик. И пуши D: Strangely enough D: Хората трябва някак си да се приспособяваме. Но по-добре ще е държавата да си измисли по-практични закони. Аз вече съм направила ВСИЧКО възможно да не се пречкам на хората като пуша. Така че не ми чети морал. Нито пък съм тръгнала против държавата. Даже съм си патриот и се гордея с това. D:
_________________ My 2D waifu: Ritsu Tainaka <3 My 3D waifu and biggest obsession yet: Leisha Hayley <33333
Find me on Faceshit
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Забраната на пушенето - за, против; къде, кога; Публикувано на: Сря Юни 02, 2010 10:38 pm |
|
UchihaItachi |
|
|
Регистриран на: Съб Авг 05, 2006 7:23 pm Мнения: 2837 Местоположение: Shamballa
|
F*ck...Answer 1:Цялостна забрана! Мнението ми е както на почти всеки непушач...загуба на пари и здраве .
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Забраната на пушенето - за, против; къде, кога; Публикувано на: Чет Юни 03, 2010 11:51 am |
|
Logrus |
|
|
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
|
SayanMk написа: (1) Логрус, а защо това ти представлява удоволствие? Може би трябва да пусна една десета тема за пушачи "защо пушите" .. грам не схващам. Захарта и сладките неща не ме тровят по улиците. Къде отиде ти, може би ;D всички удоволствия в живота. Някои хора пушат от стрес до колкото знам, не от/за удоволствие. И за частните коли в рамките на града също съм съгласен, макар да са друга тема(още един път и ше превъртя темата).
(2) Последното мнение на Логрус е ПРИНЦИПНО невалидно. Защото както показват статистиките, "за" забраната са МНОЗИНСТВО. А обществото трябва да се съобразява с желанийцата на мнозинството, нали така. ПРИНЦИПНО. Само че е това е в реалния живот - това е и извода, който всъщност всички знаем. В България печелят МАЛЦИНСТВАТА. По супер простата и елементарна схема. Мнозинството е разнопосочно или безгласно, докато малцинството е еродирано и мотивирано - всички пушачи скачат яростно и със супер милите си аргументи. С това и печелят. Така става и по избори и навсякъде... end.
(1) съгласен съм, че захарта и сладките неща не тровят по улицата, но и алкохолът и твърдите наркотици не те тровят по улицата, а последните са силно забранени и като цяло - вредни. Така че едно нещо не е необходимо да има видим "недостатък", че да се налагат мерки срещу него. По повод удоволствието - наистина изпитвам ехидно съжаление към всеки, които пуши без него. Да пушиш по задължение/навик или каквато и да е такава смешна причина е обида към самия теб. Факт, че хората непрекъснато се "мачкат" сами себе си по този начин, е изцяло техен проблем, уви много мой близки го имат същия. Това според мен е заради конфликт на "какво искам, какво ми казва обществото, че трябва да искам и какво правя в крайна сметка". Пусни една голяма тема за удоволствията и ще опиша в нея по подробно какво имам предвид (2)Ами по мои спомени за да е валидно едно такова гласуване, трябва да е от пълнолетни + че в момента се води такава широка кампания СРЕЩУ цигарите, че не е трудно да се досетиш защо повечето хора са настроени зле към тях. От друга страна пък пушачите твърде дълго си развяваха коня необезпокоено, правейки си каквото искат, без да се съобразяват с непушачите, така че това е добър урок и за тях
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Забраната на пушенето - за, против; къде, кога; Публикувано на: Чет Юни 03, 2010 1:58 pm |
|
Hardstep |
|
|
Регистриран на: Пон Май 12, 2008 10:13 pm Мнения: 920 Местоположение: hiDDeN~ mushroom villagE
|
SayanMk написа: Hardstep написа: Тоя от колите им е вкусен, тоя от цигарите ги дразни ;д Как разбра това, бардзо ми е интересно Може би от това, че съм единствения който си защитава мнението и това на другите НЕпушачи наоколо? Ми всъщност си прав значи... Не очаквах някой да се хване за думите ми... на тебе ти отговарям щото по някъв начин си заслужил някво уважение от моя страна. Разбрах по тва, че никой не се оплаква от дима от колите, който е незимеримо повече като количество и доста по вреден. На никой не му пречи щото има милиони пристрастени дето ги мързи да изминат малко разстояние пеш или с колело, или се притесняват да се возят в градски транспорт, или искат да спестят от пътуване малко от супер безценното си време, забързани роботчета на навиваема пружинка. Направо като гледам кво става покрай тая тема напоследък оставам с впечатлението, че единствения проблем на всички непушачи, е шибания вторичен дим, и че премахването му ше реши сичките им шибани житейски проблеми.Излиза и че непушачите са в пъти по-обременени от тютюнопушенето от пушачите и си вредят в пъти повече.Вторите поне получават в добрия случай удоволствие, в лошия успокоение. А просто за крайните мнения които чувам покрай цялато тва нещо нямам думи... За тва и не гласувах за нищо в тая анкета и не исках да казвам нищо щото напоследък ми писна от простотии, и още повече ми писна от шибаните крайности дето се разнасят, и да, спорът на тая тема е абсолютна безсмислена простотия. По-добре другия път като някой непушач се ядоса на пушач да отиде да го пребие, и така да станат масови сбивания навсякъде, надявам се като на всички им омръзне да се бият по между си и излеят насъбраната агресия, да започнат да се разбират и да пренасочат енергията си към нещо полезно, нещо за ОБЩТОТО шибано благо. Hardstep написа: Нямаше ли такава тема вече ?? ;? anyway, са като не пуша не искам никой около мен да пуши! Обаче след време ако ми се припуши пак искам всички да почват да пушат и те, да има от кой да зимам, оК? Всеки иска на него да му е кеф, независимо в къв предтекст го обличаме, така сме устроени просто.Някой го дразни дима, друг пушача, 3ти задръстването и така... Тва си е НЕГОВ проблем. Проблемите са, за да се разрешават, в благоприятна за това среда.Да се товариме един друг с личните си проблеми ми се струва безсмислено, тъй като всеки си има свои.По-добре всеки да споделя положителния си експириънс, например, в периоди когато не пуша, ми е приятно колко по-свободни са дробовете и гърлото ми, колко по-лесно и по-дълбоко дишам и колко повече разстояние изминавам без да се уморявам и задъхвам, тва е нещо което всеки пушач може да опита и да види дали ще му хареса, ако не за постоянно то поне за разнообразие. И накрая да кажа, че вчера се състоя гласуването, законът е прокаран, резултатът е ясен, победителите ликуват, sore loosers should get over it!!!
_________________ why no podpis, brah ? ;?
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Забраната на пушенето - за, против; къде, кога; Публикувано на: Пет Юни 04, 2010 5:07 am |
|
Squall_1st |
* |
|
Не мога да ви чета психологичните отклонения, защото са прекалено дълги, но е абсурдно да приема насериозно хора, които защитават нещо, което ги убива. Реално цигарите са... ебати уевината. Гадни са, т'ва е скапан дим, тъп навик от тъпи хора, десетки минуси... защо?
На кандидат-студентски писах по темата и, разбира се, бях против. Но едва ли ще пиша същите глупости някога. Изобщо темата ми е тъпа. Давайте си парите за нещо, което ви е'ава майката, радвайте се. ;]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|