Дата и час: Сря Фев 12, 2025 11:08 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 12 от 18 [ 269 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 18  Следваща
500 Римски Легионера или 500 Самурая? Кой ще победи?
 Самураите?  61%  61%  [ 172 ]
 Легионерите?  39%  39%  [ 112 ]
Общо гласове : 284

Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 10, 2008 6:37 pm 
Аватар

Katana Samurai написа:
[Катаните се използват предимно за разсичане...Крайниците,врата не са им предпазени...Щита ? Тука влиза гореспоменатото обучение...Както и да го погледнеш,самурая е по-бърз от легионера...Съмнявам се този щит да му помогне особено,освен да го забави още...Най-добрата защита е атаката...Не може само пича да се пази зад щита и да чака оня да падне от самосебе си ...

Римляните бавни?

http://www.youtube.com/watch?v=qpg8oisp7u8

http://www.youtube.com/watch?v=ijq2Xzrc1hY

http://www.youtube.com/watch?v=0C30e-wdO84

та.. това са българи обучавани във римска фектовка само няколко дни.
представи си това да им беше начин на живот 20 години?

освен това кой ти каза че вратът на римлянина е незащитен? легионерите имат половин сантиментър стомана около врата!

проблемът на катаната е че няма достаъчно маса за пробив на стоманата. виж.. ако въпросът беше самураи срещу римска лека пехота (кожени брони)- тогава да, самураите ще надделеят. но срещу тежковъоръжените легионери нямат никакъв шанс. със или без тактика.

Джийсъс срещу Хитлер. Бия го до скъсване!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 10, 2008 7:41 pm 
Аватар

lol ако това трябва да ни впечатли... поне да се беше постарал за добро видео, виж ако битките са като във Троя филма тогава да, не са бавни ама видеотата са фейл

иначе нз защо още продължава тази тема, даже повечето просто казват ей тоя ще победи и некви лейм обяснения, ако изобщо дадете такива

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 10, 2008 7:58 pm 
Аватар

Frostburn написа:
lol ако това трябва да ни впечатли... поне да се беше постарал за добро видео, виж ако битките са като във Троя филма тогава да, не са бавни ама видеотата са фейл

То ако всичко ставаше като по филмите и аниметата, само Джин самурай чамплуу щеше да помете 500 легионера, но за съжеление реалността е съвсем различна.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 10, 2008 8:40 pm 
Аватар
RyuKo FanSubs

Jesus написа:
Katana Samurai написа:
Самураи без спор...Не защото сме в аниме форум,а защото като войни са много по-добре обучени......

Да.. ама техниката им е бъгава! броните са им калпави а оръжието не може да пробие римската стоманена лорика сегментата!

Явно не сте гледали това
Предлагам първо да хванете да го изгледате цялото и после да пишете подобни коментари. Във филма имаше дори сравнение между самурай и тежко въоражен средновековен рицар. Самурая можеше да нанесе 3 удара с катаната, докато рицаря за същото време успя да ненесе 1 и почти 2-и, но самурая нанесе 3-я преди неговия 2-и. Освен това, след като изгледате филма, ще се убедите, че каквито и да било средновековни бронии не могат да остоят на остротата на катаната, пък камоли антични бронии, каквито са римските...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 10, 2008 8:43 pm 
Аватар

inuyasha написа:
Jesus написа:
Katana Samurai написа:
Самураи без спор...Не защото сме в аниме форум,а защото като войни са много по-добре обучени......

Да.. ама техниката им е бъгава! броните са им калпави а оръжието не може да пробие римската стоманена лорика сегментата!

Явно не сте гледали това
Предлагам първо да хванете да го изгледате цялото и после да пишете подобни коментари. Във филма имаше дори сравнение между самурай и тежко въоражен средновековен рицар. Самурая можеше да нанесе 3 удара с катаната, докато рицаря за същото време успя да ненесе 1 и почти 2-и, но самурая нанесе 3-я преди неговия 2-и. Освен това, след като изгледате филма, ще се убедите, че каквито и да било средновековни бронии не могат да остоят на остротата на катаната, пък камоли антични бронии, каквито са римските...

Гледал съм го вече. Филма е за изработване на катаните. Обаче многобройните техники на легионерите > от оръжията на самураите и техният 1в1 комбат стайл.

Последна промяна Wind_Falcon на Вто Ное 11, 2008 6:36 am, променена общо 1 път

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 10, 2008 8:48 pm 
Аватар
RyuKo FanSubs

Да, ако става дума за това, вероятно легионерите ще победят. Но ако имаше и добра организация при самураите, тогава най-вероятно те щяха да победят. Ама мен, ако ме питате всичко е въпрос на шанс, е примерно, ако Gats от Berserk съществуваше в действителност и 10 самурая да му пуснеш, пак ще ги изколи :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 11, 2008 6:36 am 
Аватар

inuyasha написа:
Да, ако става дума за това, вероятно легионерите ще победят. Но ако имаше и добра организация при самураите, тогава най-вероятно те щяха да победят. Ама мен, ако ме питате всичко е въпрос на шанс, е примерно, ако Gats от Berserk съществуваше в действителност и 10 самурая да му пуснеш, пак ще ги изколи :lol:

Ако съществуваше човек който да може да дигне меча на Гатс щеше да е ебахти чикибоеца...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 11, 2008 11:07 am 
Аватар

Самураи.
Смятам,че бързината и техниката която използват би имала надмощие в битката. Но все пак от римляни до японци има огромна разлика и сравнение не би могло да се направи заради двата съвсем различни стила на битка.
Но аз си оствам пристрастна и съм за самураите!
Не бих си развалила образа на великия безстрашен войн пред еднотипният образ на римлянина. :)

Изображение
~ Is this my reward for serving God's own war?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 11, 2008 11:57 am 
Аватар

inuyasha написа:

Само за сведение Guts не е самурай :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 11, 2008 12:01 pm 
Аватар

GoDSmAcK написа:
inuyasha написа:

Само за сведение Guts не е самурай :lol:

Шшшшт... не издавай :lol: :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 12, 2008 4:45 am 
Аватар

es ~ vampire. написа:
Не бих си развалила образа на великия безстрашен войн пред еднотипният образ на римлянина. :)

Искаш да кажеш психично болния страхливец който си разпорва корема след като бъде "опозорен"?

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 12, 2008 4:52 am 
Аватар

веднъж гледах по телевизията имало някво племе на един остров някъде из океана .. черепите им били с дебелина почти 10 см хахах и средна височина 2 метра ... ми смятам ,че ако изкочат 100тина такива ,ще шамаросат и римляните и самураите с камани само :lol: :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 12, 2008 8:21 am 
Аватар

Смятам, че римляните щес печелят. Самураите се водели масовките си на дуел срещу един конкретен враг до смърт. Също така остава момента, че японските мечове имат нужда от голямо пространство. Римляните от друга страна римлянитее, със своите големи щитове и бойни формации, "играят отборно". Плюс това стената от щитове ми се струва, че доста жестоко намалява боеспособността на самураите.
Мисля, че в индивидуален дуел победа би одържал самурая, но в масовка 500 vs 500 римляните биха победили.

Бтв, изкуството да се борави самурайския меч е служило само срещу друг самурайски меч и цаката е била да бъдат засегнати фаталните слабо защитени места в момент, когато сеп ояви пролука в защитата нап ротивника. За това в 98% от случаите еднакво добри мечоносци са се убивали взаимно.

Заглавие: Re: 500 Римски Легионера или 500 Самурая
МнениеПубликувано на: Съб Мар 14, 2009 9:39 pm 
Аватар

1. 500 самурая въоръжени с двойката мечове- катана и уакизаши- , със бамбуковите доспехи и шлемове и със супер добрата тренировка

Заглавие: Re: 500 Римски Легионера или 500 Самурая
МнениеПубликувано на: Съб Мар 14, 2009 9:45 pm 
Аватар

Samurai = FTW :rocknroll:

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 12 от 18 [ 269 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 18  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]