Дата и час: Чет Яну 30, 2025 10:32 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 3 [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 21, 2006 4:24 pm 
Аватар

черните дупки не са видими.досега не съм виждал снимка на черна дупка....защото такива няма.има картинки и тн. и предположения.доказано е че съществуват,но не могат да се видят,защото погълнатата от тях светлина не може да излезе.а това за кислорода го обърках признавам си никъде не съм го чел затова предположих.но това за поглъщането на светлината и невидимостта е истина.четох го в учебник по медицинска физика.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 21, 2006 4:30 pm 
Аватар

Сега ако обект е осветяван пряко от сл светлина няма как да няма сянка :/
единствените обекти коити нямат сякна са тези които излъчват светлкина или както каза лелборин тези който поглъщат светлина :P

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 21, 2006 5:24 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

leldorin - нещо надценяваш очите си май :) Да съм казал, че светлината няма да се отразява? Само дето при такова отразжение, се получва сляпа точка, в което единственото което виждаш е отразената светлина. Тоест - като виждаш светлина от заслепение - не виждаш обекта - тоест, обекта е "невидим" :)
Или тъй наречения Whiteout примерно - слагаш черен обект в напълно бял сняг и тръгваш да го търсиш - бая трудно е, тъй като всичко свети...
Може да се каже - абсолютно бяло тяло :lol: За разлика от черните дупки, които са ясни като черен ден :lol: Черна дупка на фона на засмукано слънце би трябвало да може да се види, но за съжаление и аз не съм виждал снимка...
ОБАЧЕ, природата кърти кофички:
Изображение Изображение

И все пак не говориме за това >_>

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 21, 2006 7:07 pm 
Аватар

SayanMk написа:
leldorin - нещо надценяваш очите си май :) Да съм казал, че светлината няма да се отразява? Само дето при такова отразжение, се получва сляпа точка, в което единственото което виждаш е отразената светлина. Тоест - като виждаш светлина от заслепение - не виждаш обекта - тоест, обекта е "невидим" :)
Или тъй наречения Whiteout примерно - слагаш черен обект в напълно бял сняг и тръгваш да го търсиш - бая трудно е, тъй като всичко свети...
Може да се каже - абсолютно бяло тяло :lol: За разлика от черните дупки, които са ясни като черен ден :lol: Черна дупка на фона на засмукано слънце би трябвало да може да се види, но за съжаление и аз не съм виждал снимка...
ОБАЧЕ, природата кърти кофички:
Изображение Изображение

И все пак не говориме за това >_>

и аз това имах предвид :) но май не си ме разбрал.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 22, 2006 1:06 am 
Аватар

Цитат:
доказано е че съществуват черни дупки

аааа въобще НЕ е доказано, че съществуват!!! Има само тоерии и се допуска, че има такива. Стивън Хокинг е стигнал чрез логични изводи и там си някви опити, че е логично да има черна дупка. Но практически все още нямаме доказателсвто за това. А относно 4D-то ( не помня кой го написа) още едни пълни глупости. Не знам къде сте го чули това, но то е още по сюрреалистично и от черните дупки. Има какви ли не теории, че 4D е времето, че е раят дори ( :!: )

Сори за спама, но просто не можах да се сдържа като прочетох толкова много умни неща наведнъж.

Иначе по темата, веднага и аз си помислих, че на подобно място трябва да се сложи, не мисля, че е толкова сложно. Е не ми хрумна за екватора. Сенките са ми били винаги супер интересни. Сянка в космоса как ли изглежда? >.<

малко по-късно мнение след weebee Тц тц, това не ме учудва, не съм се сетила да търся в ъукито за това. Но съм чела и преди такива неща. Но пак да си кажа Стивън Хокинг си е казал, че съществуването на такива дупки не е съвсем доказано. За щото много от наблюдаваните черни дупки се оказват не такива, а други обекти. Досега не е било възможно да се локализира истинска черна дупка. Е кой знае,де? Могат да го крият от нас. Ухууу конспирация.

Последна промяна Dunan_Knut на Чет Юни 22, 2006 1:20 am, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 22, 2006 6:46 am 
Аватар

Offtopic:
4 тото измерение си е времето...

Иначе за черните дупки... виждат се не те а завихрянията на нормална материя около тях.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 22, 2006 9:56 am 
Аватар

Dunan_Knut написа:
Цитат:
доказано е че съществуват черни дупки

аааа въобще НЕ е доказано, че съществуват!!! Има само тоерии и се допуска, че има такива. Стивън Хокинг е стигнал чрез логични изводи и там си някви опити, че е логично да има черна дупка. Но практически все още нямаме доказателсвто за това. А относно 4D-то ( не помня кой го написа) още едни пълни глупости. Не знам къде сте го чули това, но то е още по сюрреалистично и от черните дупки. Има какви ли не теории, че 4D е времето, че е раят дори ( :!: )

Сори за спама, но просто не можах да се сдържа като прочетох толкова много умни неща наведнъж.

Иначе по темата, веднага и аз си помислих, че на подобно място трябва да се сложи, не мисля, че е толкова сложно. Е не ми хрумна за екватора. Сенките са ми били винаги супер интересни. Сянка в космоса как ли изглежда? >.<

малко по-късно мнение след weebee Тц тц, това не ме учудва, не съм се сетила да търся в ъукито за това. Но съм чела и преди такива неща. Но пак да си кажа Стивън Хокинг си е казал, че съществуването на такива дупки не е съвсем доказано. За щото много от наблюдаваните черни дупки се оказват не такива, а други обекти. Досега не е било възможно да се локализира истинска черна дупка. Е кой знае,де? Могат да го крият от нас. Ухууу конспирация.

ако искаш да знаеш са били локализирани черни дупки,и една от тях е точно във центъра на млечния път.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 22, 2006 11:22 am 
Аватар

ако искаш да знаеш, знам това, но както вече казах, не е съвсем сигурно, някои учени отхвърлят твърдо идеята за черни дупки. Знам къде има и други предполагаеми черни дупки. Аз специялно си вярвам напълно в тяхното съществуване. Ааааа и с това 4D! Толкова е доказано, че е времето, колкото и, че Бог съществуа!

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 22, 2006 11:48 am 
Аватар

значи 4д е времето :x

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 22, 2006 12:17 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Бя,

Мначи за дупките- Dunan - то дали ще му викат черна дупка, черен марсианец, негър или просто "нещо", което гълта и плюе на много далече -> няма значение :lol: Общо взето на тия неясни феномени им викат черна дупка. А то, че може да се дължат на 3948 различни неща - ся, никой не спори за това, освен тия учени, дето викаш :)

Четвъртото измерение..
Начи - до колкото съм гледал DB saga по RTL7, според поляците или ... по принцип според някои народи - безкрайността се дели на 6 части. Ние живеем в третото измерение. Седмото е това на мъртвите. Четвъртото си е просто измерението между третото и петото :lol: Да го наречем - паралелни светове.
Друго - че четвъртото измерение е времето. Ам по принцип, времето е измислено понятие от човека, да не брои летата на пръсти и случки, а на цифри, че е по-лесно... Тъй че недейте просто така да бълвате - "времето", че някой ще си помисли за природния фактор - време :lol:
4D ако ще е време, то ще е космическо време. Нещо, което няма точна меримост и все пак съществува, като обосновка на период на съществуване... или нещо такова...
Но все пак- трите измерения са ни характеристики на дълбочина, височина и широчина - това са си яко геометрични характеристики. Защо ще се намесва космическото време в тях ? Аз предлагам, 4Dто да е някаква характеристика на пространственост, която още не е открита. :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 23, 2006 12:39 am 
Аватар

оф не ми се обеснява, но е лесно да си изчисли какъв ъгъл трябва да има слънчевата светлина, за да не прави сянка пирамидата - просто падащият лъч не трябва да е по-голям от ъгъла му страните и основата на пирамидата :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 19, 2007 11:27 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Някакви други идеи? Блъскане в главата не е лошо чат-пат. Някое ново попълнение? ^^

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 19, 2007 11:51 pm 
Аватар

не мога да споря по темато но помня че бях чел че мравки и другите гадини(хлебарки...абе сичко пълзящо) живеят в различно от нас измерен ие за тях всичко е една безкрайна равнина (стени дори да флезе в дупка)

Не съм много сигурен че беше точно така четох го одавна 8) :?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 20, 2007 10:29 am 
Аватар

Ето ви малко материал за размисъл ;)

Черните дупки

ето целия архив, ако си намерите нещо интересно

Който си има 3Д очила може да се наслади на този "многоизмерен" модел ;) пляк

Ето ви сянка: Saturn

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 20, 2007 11:18 am 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

хЪъъ... такава 'снимка на сатурн' и аз мога да направя Изображение. Толкова е преекспонирана, че изглежда повече от нереално =/ Ако я щракнат по-добре следващия път може и да им повярвам...

бтв- Ето един обект, смятан за 4ри измерен
http://img292.imageshack.us/img292/3826 ... acthf2.gif
Вижте Вики...

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 3 [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]