Дата и час: Сря Фев 12, 2025 11:11 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 2 [ 27 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Социална структура на една извънземна планета
МнениеПубликувано на: Съб Юни 18, 2011 7:46 am 
Аватар

Местоположение: Akihabara Town Music:Drum&Bass Movement:WalkingVehicles MAD
AKIRA_SAN написа:
Те извънземните са много по-напред от нас, щом нямат пари.

Ако няма пари няма да работя, ще правя каквото си поискам и ще имам всичко така ли ?
Чудя се това "всичко" кой ще ми го даде ако всички са като мене :D
най вероятно ще умра от глад :lol:

МнениеПубликувано на: Нед Юни 19, 2011 2:41 pm 
Аватар

>Парите не бутат цивилизацията напред те я задържат.
не съм чувал разумно доказателство на този факт; забележи, една сериозна част от приятелите ми са комунисти и анархокомунисти. Говорели сме на тази тема, и даже те не се опитват да твърдят това. Под това имам предвид момента със задържането; мързи ме да се опитвам да обяснявам защо я бутат напред, ти така или иначе няма да се съгласиш.

>Те извънземните са много по-напред от нас, щом нямат пари.
like... no. Такова 'общество' да е по-напред от нас... не, чакай, ще го напиша по друг начин това, което искам да кажа.

>Това са политически идеологии, с които искат да ти лепват етикетчета.
Това са дефиниции, които ни помагат да разбираме за какво става дума. Ти с това свое изречение все едно казваш "Това да кажеш, че карам кола, е просто начин да ми лепваш етикетче, аз карам ФЕРАРИ".

>аз не вярвам в стагнация, всяко общество се развива.
Добре, ще ти повярвам. Защо тогава даваш цитат, описващ нещо, което даже не може да се нарече общество в твоите очи? Моля те, кажи че си трол, и ще се успокоя.

>Човешкото държание се определя от средата, от възпитанието ни.
Ако не живееш в СССР и спътниците, би трябвало да смяташ, че човешкото държание се определя както от възпитанието, така и от гените. Аз лично предпочитам да мисля, че влиянието на гените е доста малко, но не съм и краен като теб.

>Това е така, защото, те не знаят нищо друго.
Защото, виждаш ли, тези, които са на власт, не са хора като нас. И като теб, колкото и да не искаш да го признаеш.

>Аз спестих много неща. Ако те бяха анархисти, едва ли щяха да стигнат до там, където са сега.
Ние разсъждаваме върху това, което си показал, и ако то е вярно, а не влиза в действие "unreliable narrator" (което би било супер странно за времевия период, за който говорим, тази тропа става популярна едва наскоро), то вече виждаме достатъчно противоречия, че да можем да твърдим, това което твърдим.

Между другото, защо смяташ, че едно анархистично общество не може да се развива и да стигне "до там, където са сега"? Не, не ми отговаряй... така или иначе анархистичното общество просто е друга утопия.

МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 2:00 am 
Аватар

Е то той Erejnion те опуха по всяка точка. :lol: Нещо си "назад" в спора, така да се каже. :P

Иначе не може да няма система. Просто не виждам начин една планета с извънземни, да речем около 50 милиарда и всеки сам да се ръководи. И след като няма контролиращи, то тези решения могат да бъдат и лоши. Въобще едно такова общество би се разпаднало на парчета. Просто не го виждам да просъществува....

Естествено, ако извънземните някой ден ме опревергаят, ще си взема думите назад. :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 4:01 pm 
Аватар

Manga Anime
Ти си отговорен за себе си и никой друг.

erejnion
Ако създадеш магнитен мотор, който да ти захранва колата и произвежда електричество, така че да измести всички други Ел. централи. Дали петролните компании ще са доволни и всички други, на които бизнеса с горивото ще им замине? Дали, те не убиха създателя на водната кола, така да се каже. Сега парите задържат ли развитието или го убиват? Затова твоите приятели просто не могат да мислят извън кутията или средата. След като, те не познават нищо друго.

Цитат:
>Това са политически идеологии, с които искат да ти лепват етикетчета.
Това са дефиниции, които ни помагат да разбираме за какво става дума. Ти с това свое изречение все едно казваш "Това да кажеш, че карам кола, е просто начин да ми лепваш етикетче, аз карам ФЕРАРИ".

>аз не вярвам в стагнация, всяко общество се развива.
Добре, ще ти повярвам. Защо тогава даваш цитат, описващ нещо, което даже не може да се нарече общество в твоите очи? Моля те, кажи че си трол, и ще се успокоя.

Истина, казах доста неща без да обясня нищо, с което да ги подкрепя. Вземайки само 2 странички от целите 20, със сигурност не може да се разбере много за това извънземно общество. Но винаги можеш да си дръпнеш книгата и да прочетеш цялото нещо. Ако стагнация съществуваше, нямаше ли вече да сме мъртви? Как се създава стагнация, ако имаш представа?

Гените нямат нищо общо с държанието ни, нито е някаква човешка природа. След като се намираме в такова съперническо общество, какво може да се очаква от нас.

Цитат:
>Това е така, защото, те не знаят нищо друго.
Защото, виждаш ли, тези, които са на власт, не са хора като нас. И като теб, колкото и да не искаш да го признаеш.

Това е истина, те ще гледат да си запазят статуса.

Ето какво аз разбрах:
1 - Те живеят в глобално общество (дошли от друго място и колонизирали планетата), те нямат закони, както ние тук. Направени да ни държат оковани из системата, да се страхуваме от тях или от нас самите. Точно както Алекс Кулиер каза: "само-власт, само-управление, само-отговорност."
2 - Няма единствен лидер. Има съвет от индивидуални хора избрани с общ вот, с единодушното съгласие на населението.
4- Съвета определя политиката на планетата. Намерението е общата цел. Или както аз го разбирам - трябва да има цел населението, може би целта е да се развием технически и да колонизираме други планети, да докараме населението в бъдещето или прочие...
5 - След като съществува взаимно единодушие, няма скарвания, опити за преврат и прочие.
6 - Винаги можеш да се оттеглиш от съвета, когато чувстваш, че си свършил достатъчно и искаш да се занимаващ с нещо друго. Работата в офиса е като хоби.
7 - Съвета ръководи планетата не властва над народа. Като четвърто. Популярното единодушие е за доброто на всички. Общото добро е изразено много по лесно. Хората са по-свободни.
8 - На Земята, гласуването е един вид от политиката, една от фасадите от цялата картина. Доста интересно, не мислите ли!?
9 - На Земята, религията и политиката са създадени от необходимост, ако не са необходими, няма нужда от това средство. Или контрол и манипулация за полза на определи хора.
Религията е един политически субект, в повечето случаи, на тази планета през повечето време. Свързаността с Върховно Същество или знанието на Създателя, е това което изглежда, че издига религията до високи позиции. Но е нищо повече от това да си Демократ или Републиканец. - Това казва доста.
10 - Образованието е свободно, то не е задължително. Всеки естествено иска да учи, това е лична еволюция. За това всичко му е дадено.
11 - Няма полиция, военни и прочие, защото съществува само-отговорност.
12 - На всеки му е помогнато. Ако нараниш някой, те се опитват да ти помогнат до възстановяване, а не както тук да те тикнат в затвора.
13 - Пари не съществуват. Ти сам избираш какво искаш да вършиш в обществото, с какво да се занимаваш, да направиш живота по-добър. Всеки има цел, която е част от собствената еволюция в живота, в развитието ти.

МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 4:56 pm 
Аватар

AKIRA_SAN написа:
Manga Anime
Ти си отговорен за себе си и никой друг.

Това ми звучи много егоистично..

"Пари не съществуват (всеки сам за себе си ?), няма богати и бедни,
няма полиция, военни и прочие.. няма закони.."

Ако няма закони всички трябва да са идеални,
дори идентични един с друг за да има мир и разбирателсво.
Тея извънземни да не са машини ?

МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 5:04 pm 
Аватар

Да бе... и ЕС не прие онзи закон, че коли на бензин и дизел няма да могат да влизат в европейските големи градове... неее, няма такива неща... и в никакъв случай проблема с водородните двигатели не беше как ще се складира този водород, а беше че петролните мангати са прецакали нещата... и в никакъв случай половината световни премиери напоследък не са хибриди... И в никакъв случай водородните коли и хибридите не се правят защото автомобилните компании не могат да изкарат по-висока печалба от тях... неее...

Мда, не успя да представиш смислен довод срещу парите. Айде да се откажеш?

А за стагнацията: общество, което е с ясно зададена цел, с ясно зададени параметри, и с толкова убит елемент на хаоса, може и случайно да успее да постигне тази цел. Знаеш ли само че колко неща се постигат точно защото човешкото общество няма точно определена цел? Повечето открития не са търсени нарочно, как да кажа. Едно общество без достатъчно хаос в себе си за мен не може да се развива. И съответно е в стагнация.

@Manga Anime
мда, машини са.

П.П. защо повтаряш цитата? не сме глупави, можем да четем.

МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 5:28 pm 
Аватар

@Manga Anime
Това което казах, е че съществува само-отговорност. Това ти казва, че не се нуждаеш от по-висша власт да ти нарежда какво да правиш. Умът е настроен съвсем различно, имаш други ценности.
Ако караш кола ще тръгнеш да газиш всички наред ли? Само защото няма закони? Има закони разбира се. Това може да са законите на природата. Всеки може да разбере текста както си иска. По важното е да вземеш това, което ти хареса и да го използваш.

@Eien Ryuu
Ами хубаво. :lol: Както пише, те имат съвет и той ги ръководи. Извънземните по-добре да побързат тогава. :D Но ако искаш да ги видиш просто си мисли за тях. :)

[quote=erejnion]Мда, не успя да представиш смислен довод срещу парите. Айде да се откажеш?[/quote]
Ами как ще направиш така, че да няма бедни, болни и прочие. Тези неща не произлизат ли от парите или положението е такова и няма мърдане на другаде. Звучи ми, все едно защитаваш системата, която те убива.

Анархия е да работиш за себе си, и да си съперничиш с другите. Работейки заедно, сътрудничейки си, тогава обществото преуспява и съществува мир и хармония.

МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 5:36 pm 
Аватар

Предпочитам да има бедни, болни и прочие пред това човечеството да не се развива.

Ще бъде готино, ако няма бедни, болни и прочие, но, честно казано, това не е приоритет за мен. Не ме интересуват и неизпълними утопии, постигащи "мир и хармония", защото ако има само мир и хармония, креативността на човечеството ще спадне. Така или иначе предпочитам да правя нещо за ситуацията, която е пред мен, вместо да мисля за нещо, което е само идеал. Не, нека кажа направо: мразя идеалите.

Болни между другото винаги ще има: както лекарствата се развиват, така и вирусите.

МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 6:10 pm 
Аватар

AKIRA_SAN парите нямат нищо общо с бедните и болните.

Да кажеме ако един беден много иска да има самолет (напр.) :lol:
Той трябва да направи нещо за да изкара пари (и то много пари) за да има самолет! логично (отделно да се учи да го управлява) :D

Ако не съществуват пари ми кажи, какво по дяволите трябва да направи "ивънземното" за да има самолет ?

ако отговора ти е - Нищо. То си има самолет вече!

Тогава ми кажи кой му го е дал, кой го е направил ?

МнениеПубликувано на: Сря Юни 22, 2011 12:38 am 
Аватар

@erejnion
Много добра мисъл. :)
Прав си, ти трябва да имаш средствата, за да се занимаваш с тези неща. Нещо като политическа намеса или прочие.

@Manga Anime
Цитат:
AKIRA_SAN парите нямат нищо общо с бедните и болните.

Каква е дефиницията на беден?

Един извънземен първо ще се запише на курсове по обучение и после ще получи самолета. Той не трябва да работи за пари, след като той не иска пари, просто иска да има самолет или да пилотира самолет, може би му харесва небето. Той иска да бъде близо до него. Самолета го е получил от тези, които са отговорни и прочие. Хората са го построили. Използвайки автоматизация, също както при колите. Автоматизацията ти скъсява работния ден и имаш повече време за себе си.

МнениеПубликувано на: Сря Юни 22, 2011 6:36 am 
Аватар

акира-сан трябва да смени своята трева-сан.

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 26, 2011 4:01 pm 
Аватар

elvenom написа:
акира-сан трябва да смени своята трева-сан.

Perfect-Blue написа:
Супер! Невероятно е! Искам и при нас да е така? Хайде да го приложим? Искам лаптоп! Какво, според Акира-Сан, трябва да направя, за да имам лаптоп? (освен свирки на магистралата...)

:lol: :lol: =)) =))
Дори да исках, всичко това няма как да се приложи на нашата планета. Така или инъче цялата идея не ми харесва. Просто ще се съглася с казаното от erejnion за сега.

RAINBOW

===============================
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 2 [ 27 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]