|
Дата и час: Съб Фев 15, 2025 5:15 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Май 03, 2008 11:05 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=330_1314878971.jpg) |
Mantzikert |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Сря Сеп 14, 2005 10:21 pm Мнения: 3194 Местоположение: Мidland
|
по време на династията на Комнините във Византия- Последния период на блясък във империята. Продължил от 1087 до 1177. Време на разкош, блясък, декадентство, култура и в същото време на политика, дипломация и война. Бих живял като един от тези имперски съветници, които в името на държавата и възвръщанетоо на Анатолия от турците биха отровили и самия Василевс.
Друг период в който бих участвал ще е унгария 10 век- точно преди покръстването им. Момент в който тамън Европа си е казала, че българите с вихрената им конница са уседнали на място и его появили са се нови конни варвари с цал колене и палене. Точно като еди нот конните стрелци за които чак във франция монасите в икат "От стрелите на маджарите спаси ни господи"
Русия по времето на татарското им робство.Като богатир посчащ с един замах по 2ма татари и изпиващ на екс по буре медовина...
Или може би Испания по време на реконквистата, но от арабска страна- Време в което Авропа са анатемосвали древногръцките философи и са горяли на клада книгите им, заедно с преписвачите им, докато са се чудили дали къпането веднъж годишно не е лукс. Арабите в испания правят култура, превеждат на арабски зялата тогавашна наука и откриват нови неща. И в същото време не са прощавали на европейските селяни в опитите да отвоюват полуострова... Като велик учен от арабски произход пред който Авицена ще ти изгледа позьор.
Или може би...
Хора, идиот на тема средновековие съм!!! Ще продължа до утре.
_________________ SIR, I HAVE A CUNNING PLAN! Baldrick, let us not forget that your last cunning plan was solving the problem of your mother's low ceiling by cutting off her head.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Май 03, 2008 11:07 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=269_1419871212.png) |
Ensenga |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Нед Сеп 04, 2005 4:06 am Мнения: 3381 Местоположение: cyber-sekai
|
тъй,
аз нямам точно специфични предпочитания за едно нещо,
нещата които ме влечат са предимно свързани с рицарство/самурайство, мечове, тренировка, удар на желязо в желязо, и в същото време никакви задължения, освен това да си боец, не трябва да учиш глупости, не трябва да се занимаваш с ежедневни простотии и хора, и можеш ако някой не те кефи да вадиш меча и аре на дуел
и въпреки това, този вид живот е много по-спокоен от днешния, точно поради факта че нямаш задължения и не се изисква от тебе това което се изисква в днешно време, не е проблем че ще умреш на 35-55 въпроса е че ще си си изживял живота в хармония/с меча/
ако тябва да посоча нещо бих бил високоценен боец от армията на някой китайски император, или пък рицар със среден статус от северна европа, но може и да ми хареса да съм доста по-назад във времето като някой по-първобитен, целта е никой да не може да те задължи да участваш в мероприятия в които трябва да си сътрудничиш с други хора, като днешното разбиране за "ходене на работа"
за по-оптимистично/нереалистичните вариятни бих казал че ще съм някакъв самотник, който сам тренира цял живот бойни изкуства в гората при покрайнините на някой голям китайски град, по цял ден грациозни движения из бамбука, точно като в някои китайски филми
мотиви на темата - уединение, никакви документи/официални дейности, бойни изкуства, спокойствие
_________________ skype: zenscape
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Май 03, 2008 11:08 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=1342_1272143042.gif) |
[dimension] |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
Регистриран на: Нед Ное 27, 2005 1:53 am Мнения: 1394 Местоположение: Звезден пристан
|
Aspirin4o написа: Душа, мен нищо не ме мъчи. Чувствам се волен като птичка - летя и сера, летя и сера....^^
..сереш по темите ;].. браво, браво, евалата ^^
_________________ All that is gold does not glitter, Not all those who wander are lost; The old that is strong does not wither, Deep roots are not reached by the frost.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Май 04, 2008 12:18 am |
bo74o0 |
|
|
Celtic druid // Ireland bard
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Май 04, 2008 1:43 am |
![Аватар](http://i6.photobucket.com/albums/y238/punk_succubus/me4o.gif) |
CursedSoul |
|
|
Yamato написа: Ъм аз съм мислител...Честно казано не бих живял друг живот,не бих искал нито да съм храбър рицар нито мъдър владетел или такива глупости.Искам да съм малкия смешен Ямато и това е.Такива неща са измислени за да се бяга от истината и от настоящето,но то макар и пълно с всякакви мизерий крие в себе си малки оазиси на щастие и стъфф.Честно никога не бих се справил нито с война нито с нещо друго с колосалните размери на събитията от миналото.Част от въпроса беше " живеете ако трябваше да избирате място".Ще кажа на тъпия идиот дето ми дава тоя избор да се засели някъде където няма да ме безпокой защото имам серий на Гънман да гледам.Едно време казвах "Is your live,live it!" сега казвам "Is live,LIVE IT!"
Както винаги , сме на едно и също мнение...Това е нормално и все пак ако трябва да избирам , то ще е в Испания през средновековието , да съм някъв изледовател и т.н
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Май 04, 2008 10:30 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4276.gif) |
Zaknafein |
|
Регистриран на: Сря Апр 19, 2006 3:17 pm Мнения: 1036 Местоположение: при момиченцата :)
|
--->17-ти или 18-ти век , Виена/Париж , душата ми принадлежи на онази епоха
--->18-19-ти век, Москва- поради същите причини, обожавам културата на тогавашната епоха
+ развитието на изкуствата (17-18век), в частност новите течения в изобразителното изкуство поезията
самата атмосфера на онова време ме привлича неудържимо
пп- привлича ме епохата на Републиката (ранната) в Рим, както и животът в Хонг Конг днес ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) )
![Изображение](http://i220.photobucket.com/albums/dd195/Zaknafein_bg/TheLadyOfShallot1888.jpg) Вятър, брули клоните в мен ... вятър шепти със дъха си студен Четка, бои, лъч тишина, ..... аз те докосвам едва.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Май 04, 2008 2:54 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=13446_1254927421.png) |
snookie |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
Aspirin4o написа: Аз бих искал да живея в България през 964 година - "Златният Век" когато достигаме най-голяма територия, най-голямо могъщество и никое решение в Средновековна Европа не би могло да се вземе без наше съгласие.
Мхм...
Тва е... мястото и времето...
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Май 04, 2008 9:44 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=21765.jpg) |
Zookey |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
Регистриран на: Съб Фев 09, 2008 4:03 pm Мнения: 135 Местоположение: Sofia
|
Тва е готина тема, само че бях сигурна че освен в епохата която са си харесали, всички ще споменат как искат да са велики войни, дееба. Ако живеехте преди 5 века нямаше да сте по-велики от сега, вервайте ми
През средновековието, в Западна Европа, на някое място без много военни конфликти, като някой от по-дребната аристокрация за да мога да чета, много да чета =)
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|