Дата и час: Съб Фев 22, 2025 11:42 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 3 [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 03, 2008 1:18 pm 
Аватар

Ми зенитх живееш в България,аз съм се отказал от родината си още когато за пръв път отидох в Германия при леля ми за 1 месец,само чакам още 3 години и се изнасям и воабще не гледам назад към тая помия и тия политици нии притенции винаги сме имали (3 МОРЕТА УУУУ ААА!) и винаги само с тях ще си останиме.Само ме е жал за хората които си мислят че са патриоти и рукат "БЪЛГАРЯ НАД ВСИЧКО"
без да си имат идея че тъпите политици само това искат от нас-бедните овце да се мислят за велик народ да се заблуждават,да имат висок дух и да продължават да плащат данъците с добрите спомени за държавата от преди 1 милион години когато сме били на 3 морета

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 03, 2008 3:08 pm 
Аватар

Perfect-Blue написа:
ти на колко годинки си бе,муцка? Бачкаш ли някъде? Интересува ли те магическия процес чрез който в хладилника,който отваряш всеки ден има храна?А се нахрани едно хубаво с българската реалност и тогава ми развивай родолюбиви тези.

на 21 години съм и да - работила съм, даже до един месец - месец и половина ще се изнеса от къщи и съвсем буквално ще се запозная с тази магия...така че имам наблюдения над българската реалност...просто вярвам, че човек ако иска, може.... и в други хора съм видяла, че е така
Perfect-Blue написа:
Ми пука за шибаната страна дотолкова,доколкото живея в нея и случилото се на тези хора във влака или някакво подобно недоразумение може да се случи на мен.Да,искам нещо да се промени и не,не ми се занимава аз да променям,да се правя на Исус Христос да раздавам доброта при положение че няма да бъда оценен и само ще ми се пречи.Да,искам да се намерят виновни за случилото се, за да се промени нещо ,за да се вземат мерки,за да не бъда аз утре в някой горящ вагон.Или ти.А ти гориш,нали?Не си от азбест?

точно, защото и на мен или мой близък може да ни се случи бих предпочела да се постарая да променя нещо и да раздавам доброта

Цитат:
Кога съм казал,че се отказвам от правата си? Я дай цитат да видя?

Цитат:
Да кажем ,че работя в шивашки цех заедно с още 100 офци.Шефа ни дава заплата 100 лева,бачкаме 7 дена по 12 4аса на ден.Казвам на офците,утре правим стачка да ни увеличи заплатите и намали работния ден.По някакво чудо офците се навиват и утре шефа заварва празен цех.Идва при нас,който сме отвън и ни сритва - "аде бе,що не бачкате?" аз казвам - шефе,искаме нормални заплати и нормален работен ден.Шефа казва - уволнен си,някой друг?И какво правят останалите офци?Вместо да ме защитят и да кажат,НЕ,НЯМА ДА РАБОТИМ,си влизат тихо с подвити опашки.Резултат - аз съм безработен,промяна за офците няма.Това са реални факти,не ми спори,моля те.Знам че има инспекция по труда,които си пият кафето с шефа на цеха,ъхъ.

ето ти цитат...ти искаш да ми кажеш, че може да се случи описаната ситуация и затова ти всъщност не би направил нищо, а би продължил да си работиш при тези мизерни условия...това ако не е отказване от правата си.... не знам какво е... аз поне така разбирам този пример за цеха

не бих тръгнала да ти споря дали би могла така да се развие стачката или не.... даже в един голям % съм убедена, че това ще се получи.... но според мен ако се вкара все някаква мисъл и се подготви правилно може да има успех.... никъде не съм казала да не анализираш обстоятелствата около себе си просто смятам, че винаги има начини...ако не са подходящи условията може да ги подготвиш с помощ от някого другиго...поне няколко души трябва да има, които да застанат до теб

другото е, че определено не бих страдала ако ме уволнят от такава работа.... знам, че има такива шивашки цехове или предприятия където не ти се изплаща заплатата месеци...аз не разбирам с какъв акъл ще си останеш на такова място в такова положение...

напускане на работни места не ми е проблем, аз за себе си знам, че ще си намеря друга работа, дори на момента да не е толкова добре платена колкото би ми се искало, но по-добре така от колкото да ми бъдат погазвани правата или да ме експлатират невъзнаградено, а в твоя пример дори не става дума за добра заплата...наистина тези хора, които живеят такъв живот не ми го побира главата как се примиряват с него...човек, който си затваря очите пред тази мизерия заслужава да умре

виж, по-различно ще е ако имах деца (но със сигурност не и в примера за цеха)...по-трудно щях да взема решение... но ето имам приятел, чийто баща е бил избрал вярванията си пред материалната сигурност и този мой приятел го е мразел тогава за това решение на баща си, защото са имали период, в който са били наистина в тежко финансово състояние, но сега го разбира и определено в такава ситуация би постъпил по същия начин, но така или иначе ти не искаш да имаш деца

Perfect-Blue написа:
Казваш,че народа е в правото си да съди избраните от него управници,ако не си вършат работата.Съжелявам,че нямам админски права,че да ти видя IP-то,май не пишеш от българия,щото очевидно не знаеш,че виновните не ги съдят.ГЛавния български прокурор,човека,които има право да съди най-злите мафиотски босове,да повдига обвинения на депутати и министри е избягал в руска република за да не бъде СЪДЕН ТОЙ в българия по обвинения.

Не знам българската конституция...само сега като търсех попаднах на това

Цитат:
Знаете ли, че Българската конституция противоречи на член 19 от Правата на Човека?

Член 19 гласи:

Всеки човек има право на свобода на убеждение и на изразяването му; тази свобода включва правото безпрепятствено да се придържа към своите убеждения, както и правото да търси, да получава ида разпространява информация и идеи чрез всички средства и без оглед на държавните граници.

В Българския закон този член се повтаря папагалски, но с една добавка - ако това не противоречи на българските закони, не има за цел свалянето на установената власт, не е с цел конспирация - и прочие ограничения, които обезсмислят Свободата на Изказване на Мнение и Убеждение. Това автоматично поставя държавата над човека - прави го неин роб, което от своя страна противоречи на член 4 от Правата на Човека.

ОТ УНИВЕРСАЛНИТЕ ПРАВА НА ЧОВЕКА!

Остава да се замислим за формулировката на термина "Човек". Излиза, че според управляващите животински инкарнации - т.нар. тъпандури© ние не сме Човеци. Според мен (от позицията ми на Човек) те са опове и не се явяват човешки същества. И като към такива (животни) трябва да се отнасяме и към тях. Това не е моя избор - това си е техен избор. Ваш си е избора тъпандури©.

Извадки от Българската Конституция:

* Чл. 6.(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.

* Чл. 38. Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения, нито да бъде задължаван или принуждаван да дава сведения за свои или чужди убеждения.

* Чл. 39.(1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.

(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.

аз като пиша за съденето на управниците изхождам от факта, че западна Европа е живяла във феодализъм, който съм убедена не е бил по-приятен от нашето положение, но все пак първо англичаните са убили краля си, после и французите си вдигнали революция, с която всъщност се създава декларацията "Правата на човека и гражданина"

иначе за България има хора, които си водят лични войни и са побеждавали, но те пак са лични...примерно, може да сте чували за един човек, който осъди България в Страсбург затова, че не е направила нищо за отвлеченото му дете.... той твърди, че е отвлечено и продадено за органи...не знам дали наистина се е случило това с детето му, но знам, че страни от третия свят го правят, защото Франция осъди Чад точно за продажба на деца.... та човекът спечели делото и той продължава да се бори

Цитат:
И какво искаш да промениш,след като хората от който зависи не си мърдат пръста,няма да ти окажат никаква помощ и ще ти пречат?

в момента аз нищо не мога да променя, нито правя нещо освен да се опитвам да убеждавам други хора в моите вярвания.... само, защото имам такива вярвания и идеали, които се стремя да следвам знам, че някой ден като намеря подходящи хора, които да застанат до мен със знания и ум, както и аз трябва да си ги набавя, бих се постарала косвенно да работя за промяна...пък кой знае...може и пряко...има много начини....за всеки случай хората, от които зависи подлежат на манипулация за добро и лошо

кой е според теб е правия път, Пърфект Блу...според теб, Белгарион кое е съществено?

Симеон направи много неща, но не и от тези, които каза.... на този етап аз само говоря, но животът ми се ръководи от идеалите ми, в които парите(имането) не са цел, а просто необходимост да водя елементарен живот...така че сравнението ти със Симеон е повече от неуместно

-------------------------------------
едит: точно заради това, че съм работила убежденията ми се засилиха...не, че преди съм си представяла нещо, но определено не очаквах това, което видях и не искам да е такова

When you`re hiding in your cloud castle of blind clowns and sinister butterflies.Don`t you feel like wanting to be erased from existence?What is not will never be and what if it was?...Don`t cry...I`ll take care of your dark heart while you glow in anger.
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 03, 2008 3:38 pm 
Аватар

момичето е оптимист.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 03, 2008 3:56 pm 
Аватар

не, защото ти пишеш разни неща, с които съм съгласна... за цеха, за законите и т.н. ...те са си факти, но ти казваш, че на тен не ти се занимава, а аз казвам, че трябва да се занимаваш

писах целия пост, защото ти ми каза, че не виждам реалността и да взема да порастна, а напротив - аз я виждам....просто не мисля, че имаш правилно отношение към нея...иначе не знам какво сме сменили...те са си същите хора, които са управлявали и преди...и не говоря за БСП, че сега е на власт

а и попринцип пиша така високопарно насам-натам, защото това, което го има в политиката ни...не е само там...то е навсякъде ...Алеко Константинов го нарече Бай Ганьо...то е и тук, то е и в училище и т.н., а в крайна сметка всеки зависи от всички останали + многото Бай Ганьовци... и ако свеждаш нещата само до себе си и хората, които уважаваш...оставаш всички останали същества, включително тези без морал и ценности да правят каквото поискат... пиша го специално на теб, защото темата ти за кой ще се бори за България ти искаше да убедиш хората в това, че няма за какво да им пука

When you`re hiding in your cloud castle of blind clowns and sinister butterflies.Don`t you feel like wanting to be erased from existence?What is not will never be and what if it was?...Don`t cry...I`ll take care of your dark heart while you glow in anger.
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 03, 2008 4:19 pm 
Аватар

VEGGETTO написа:
момичето е оптимист.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 03, 2008 5:16 pm 
Аватар

TheDutyCalls написа:
Ми зенитх живееш в България,аз съм се отказал от родината си още когато за пръв път отидох в Германия при леля ми за 1 месец,само чакам още 3 години и се изнасям и воабще не гледам назад към тая помия и тия политици нии притенции винаги сме имали (3 МОРЕТА УУУУ ААА!) и винаги само с тях ще си останиме.Само ме е жал за хората които си мислят че са патриоти и рукат "БЪЛГАРЯ НАД ВСИЧКО"
без да си имат идея че тъпите политици само това искат от нас-бедните овце да се мислят за велик народ да се заблуждават,да имат висок дух и да продължават да плащат данъците с добрите спомени за държавата от преди 1 милион години когато сме били на 3 морета

И какво като живея в България?
Още седем милиона и половина души живетя тук.
Тва не значи,че трябва да ми е кеф от злучващото се.Статуквото си е по-наша вина.
И съм се занимавала с националистически прояви.Много е хубаво да можеш да вярваш,че държавата ти е велика,че заслужава да бъде на три планети и че Господ е българин.
Ще ми се да мога пак да вярвам,ама не става.
Но оправдванието-живееш в България ,затова свиквай,не го приемам.
Да,смятам,че случилото се преди няколко дни е безумие и реакцията на институциите е уникална,обаче съм си тука.И няма да свиквам.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 04, 2008 11:36 am 
Аватар

Иване, променил си се.
Преди спореше с по-голяма доза ирония.
Това показва, че малко повече вярваш. Явно е в по-доброто. Битието определя съзнанието. Това го пиша като личен извод.

По темата - според мен трагедията е резултат от следната причинно-следствена верига:
незаинтересованост->безотговорност->небрежност->страх

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 04, 2008 1:55 pm 
Аватар

Ще се изкърта на макс ако е терористичен акт(не,че нашите тъпи управници ще го съобщят ако е такава истината).Иначе наистина е жалко да се случват такива инциденти,но сами сме си виновни за всичко.Все пак ние си избираме управляващите и след това си търпим стоически да си ни грабят,лъжат,мамят и т.н.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 05, 2008 9:29 am 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Ден на Траор...
WHAT THE FUCK???
Защо поДЕМОНИТЕ тряя да има ден на траор, за няквиси 8-10 умрели в инцидент? На ден сигурно измират по 15 човека от автомобилни инциденти, за тях що не вдигаме траор? Неквиси 2 вагона изгорели.. ми тогава жертвите даже са малко бе, супер! Са мойте уважения към починалите, да почиват в мир, техните близки също, но защо тряя да ме занимават и мен с това? Каквито и новини да пусна - за тва ми мрънят, каквато и телевизия - траор било.. ай сиктир бе?!! Дайте нон-стоп да сме в траор за инцидентите които се случват. А колко по-гадни неща се случват, въобще не може да се и преброи ....
Но не, ден на траор... позьорство :x
Ми може в мен да е проблема, но нито ще тъжа, нито ако имах сватба щях да се обременявам с това по какъвто-и-да-е начин. Пълна глупост...
Shit happens ... ALL THE TIME....

А по темата.. принципно подозрително бързо са изгорели, но от друга страна парното на тия вагони е на дърва/въглища, а старите прогнили седалки са лесно възпламеними :roll:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 05, 2008 10:18 am 
Аватар

Местоположение: C:\WINDOWS\system32\Protect\S-15-18\user\Blue Drop.dll
Терористи платени от правитеството което не го ебава за народа :evil:
Не няма да намериш нищо защото всичко е покрито и заличено :evil:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 05, 2008 11:29 am 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
:lol: Съгласен със Саянски макар че исках да се изразя малко по-грубо :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 05, 2008 12:30 pm 
Аватар

Доколкото разбрах имало е и 9-та жертва :? :? :?
edit: Това намерих най-бързо
"Днес стана ясен и окончателният брой на загиналите. Те са 9, след като са намерени останки от още едно тяло след повторен оглед на вагоните. Всички починали са идентифицирани. "

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 3 [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]