Дата и час: Сря Фев 19, 2025 12:25 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 3 [ 45 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
За или против независимостта?
 За  11%  11%  [ 8 ]
 Против!!  66%  66%  [ 47 ]
 Нямам мнение/не ме засяга  23%  23%  [ 16 ]
Общо гласове : 71

Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 17, 2008 10:55 pm 
Аватар

Zookey написа:
Общо взето, по тази логика едно време не е трябвало да се разреши на Българя да се отдели от Турця. Нарочно ви го давам този пример, за да се опитате да видите проблема от двете му страни - те са етнически различна група.

Пълни глупости говориш! Примерът ти въобще не е аналогичен.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 17, 2008 11:39 pm 
Аватар

Викторе, според албанците с които съм говорила по темата в Косово си живеят албанци, които с течение на времето не са били асимилирани под Сръбското управление, и доказателство за това е фактът, че са запазили различната си вяра и език, въпреки че толкова време територията попада в Сръбските граници. Това не ти ли звучи като Българя едно време?
Не казвам, че е вярно, или че го подкрепям, просто се опитвам да покажа, че проблемът не е едностранен или простичък. Аргументът на повечето хора против независимостта на Косово е, че тва са си "техни земи от е-хееее кога", но българин да каже това за мен показва двоини стандарти. Аз не мисля, че има едно правилно или честно решение - и при независимост, и при оставане на Косово в сръбските граници ще има ощетени.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 17, 2008 11:52 pm 
Аватар

Подрекпям victor_1988. Примера ти не е коректен. Съвсем различно е положението от примера ти в сравнение с това което се случвало/случва в Косово. Докато българският етнос е населявал тези земи още от 7 (ако не и по рано) и цялата ни народо-психология се върти около това парче земя, ние сме имали право на независимост. И не е просто парче земя. Тук са погребани дедите ни, тук са нашите велики битки, тук са се раждали великите ни хора.
Незнам дали знаеш, че всъщност албанците са изместили сърбите като водещ етнос в Косово. Да не говорим че националното самосъзнание на западните ни съседи е обвързано с косово(битката при Косово Поле Ениуан?) и сърбите никога не биха го дали. И не бива да го дават. Тва е се едно да отцепят батак и доспат...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 18, 2008 12:27 am 
Аватар

Godsmack, няма да споря с теб относно паралелите Косово/Българя, щото не е това темата, а и аз самата не вярвам, че случаите са напълно идентични. Но не разглеждаите въпроса толкова едностранчиво просто - етническите конфликти са грозно нещо и на чия страна симпатизира човек често е основано по-скоро на това кои етнос е по-близо до собствения му, относно на някаква основателна причина.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 18, 2008 12:40 am 
Аватар

victor_1988 написа:
Против. Това си е сръбска територия. Какви са тия глупости? Като са албанци да си ходят в Албания.

х2!

Македония се раздели от нас, а ако турците си вземат тяхна територия и циганите формират своя държава, българите ще останат малцинство... леко клубче... натикани в едно селце с порутени къщи... :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 18, 2008 2:06 am 
Аватар

Zookey написа:
..........

GoDSmAcK написа:
Незнам дали знаеш, че всъщност албанците са изместили сърбите като водещ етнос в Косово.

С други думи след 100 години, когато турците и циганите станат мнозинство в България да им отрежем половината, така ли? :lol:

Както и да е. Аз си казах мнението няма смисъл да повтарям едно и също. :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 18, 2008 2:24 am 
Аватар

Кво е Косово..? :crazy2:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 18, 2008 4:05 am 
Аватар
Souten no mukou

Прочети в първия пост.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2008 10:31 am 
Аватар

Поне Сърбите разбраха как се чувстваме ние с Македония :?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2008 10:55 am 
Аватар

GoDSmAcK написа:
Твърдо против! Това си е била винаги сръбска територия, която е важна за сръбското национално самосъзнание. Да не говорим че цялото Косово е пълно с църкви и манастири, сетете се за тяхното бъдеще след независимостта.
Според мен Косово не само не бива да е независима, но дори и автономна.

Беше пълно с църкви и манастири,албанците отдавна ги събориха,запалиха,ограбиха и поругаха.А за Косово-
МАМИЦАТА ИМ АЛБАНСКА.Косово няма да е никаква държава,тп ще се управлява от албанските престъпни кланове,които са признати в цяла Европа за най-големи износители на наркотици,контрабанда и търговия с хора.Албанците не искат независимо Косово,те искат Велика Албания!Косово ще стане износител на престъпност на Балканите и целият съюз.Не случайно сегашният им "премиер" е бившият ръководител на "Армия за освобождение на Косово"(организация обвинена,че се занимава с престъпна дейност в цял свят).Косово не бива да получи своята независимост.През 1999г. Сърбите се опитаха да се отърват от престъпните кланове,завъдили се в тази провинция.Но както винаги НАТО и ООН(една марионетка на САЩ) се намеси и виждаме последиците.
А сега си представете Кърджалийско да поиска да се отцепи от България!Каква ще е вашата реакция? :evil: Същата като тази на Сърбите в Косово.Аз съм твърдо против тази нова "държава".

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2008 11:03 am 
Аватар
Пантсу Мастър

Ъъъ хора прочете малко уикипедиата де :/ Какви са тия приказки, че Косово винаги е била сръбска територия? Изобщо не е вярно това. Косово става част от бивша Югославия чак след първата световна война. Дотогава си е била част от Османската империя. Но ВИНАГИ там са живели основно албанци. Паралела с България е очеваден :/
Виж паралела с Кърджали той е абсурден! Там турците с турско самосъзнание далееееч не са 95% :roll: Съвсем отделно, че това наистина винаги си е била територия населявана от българи за разлика от Косово.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2008 11:26 am 
Аватар

Safiir написа:
Ъъъ хора прочете малко уикипедиата де :/ Какви са тия приказки, че Косово винаги е била сръбска територия? Изобщо не е вярно това. Косово става част от бивша Югославия чак след първата световна война. Дотогава си е била част от Османската империя. Но ВИНАГИ там са живели основно албанци. Паралела с България е очеваден :/

Признавам че имах пропуски в това което знаех, за Косово, но това не ми променя становището, че е сръбска територия, не толкова заради народа който го населява, колкото за самата стойност за самите сърби. Това е все едно да отцепят Велико Търново от България. И не винаги са живеели основно албанци. Доста голяма част от местните сърбите са били избити повремето на сръбско-турските войни.

Иначе това което каза ludgidia123 e много правилно. Това ще бъде една държавица, която ще бъде управлявана от престъпни групи.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2008 11:33 am 
Аватар
Пантсу Мастър

За това какво ще става отсега нататък в Косово не се наемам да споря >< Но и да не беше независимостта пак нямаше да е на по-добро диридже.
А каква им е голямата стойност за сърбите? :/ Имат една голяма загубена битка там и толкоз. Освен това насилствено са се опитвали да наложат религията си върху територията съвсем като турците. Да не говорим, че ние на практика имаме по-сериозни претенции относно тази територия защото е била под наша власт 2 пъти по-дълго време ><
Както и да е де. На мен не ми се спори толкова кой колко право има над Косово. Просто бях чул разни неща и гледам тук говорите точно обратните и реших да почета малко да видя аджеба кое е истината.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2008 12:36 pm 
Аватар

Еми, не, не съм съгласен. Четох доста та в момента ми е пълна каша в главата. :lol:
Трябва да ти кажа, че албанската история прилича доста на македонската. Изкуствено създадена с някакви претенции за кралства/държави/империи от преди 2000г.

Цитат:
Да не говорим, че ние на практика имаме по-сериозни претенции относно тази територия защото е била под наша власт 2 пъти по-дълго време ><

Почти съм сигурен, че това не е вярно. (не ми се смята :lol: )

Цитат:
Какви са тия приказки, че Косово винаги е била сръбска територия? Изобщо не е вярно това. Косово става част от бивша Югославия чак след първата световна война

А преди това?
Освен това по-голямата част от Косово става част от Сърбия след края на Балканската война.

Да, това, че са ре-колонизирали Косово и са се правили мизерии е истина, но пък точно преди това албанци и турци са правели същото.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2008 12:44 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Ок ако не си съгласен с това, което пише в уикипедията покажи ми по-достоверен източник. Аз не съм толкова добре запознат с историята затова не мога да твърдя със сигурност кое е вярното. Но ако не можеш да ми покажеш достоверен източник ще предпочета да се доверя на Вики ><

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 3 [ 45 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]