Дата и час: Съб Фев 22, 2025 6:47 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 2 [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 07, 2008 3:23 pm 
Аватар

Хъх е са видях една тема за спиране на човешкото развитие тука по форума, ма не ми се четеше толкова много.. иначе като гледам идеята е същата - имали сме пре-силно време в развитие и са сме спрели :lol: Ма там си говорят и за др неща де, не само музика-филми. Иначе съм съгласен да, нови неща в тия сфери мн трудно се изкопват, а ако се изкопат, то те са просто брутално прецаканите пак стари, но изкривени до отвратителна степен, че да е нещо ново. :lol:
Новото е единствено в сферата на ефектите и на подобряване на старото. Лошо няма, старото да се обновява, все пак ;) Един рефреш винаги е полезен :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 09, 2008 12:22 pm 
Аватар

Така е, но все пак не е така. За музиката .... не мога да кажа и копче против мнението на ПБ, защото за съжаление е истина.

Но за филмите... Хм правят се хубави как да не се правят. Само трябва да знаеш къде да търсиш и кого да питаш. Ако гледаш чартовете и блокбъстърите естествено е, че няма да намериш нищо хубаво. Това е като някакъв щанд за онези химично направените плодове, които изглеждат прекрасно захаросани, но отхапеш ли са с вкус на :censored: . Комерс комерс комерс. А и не е като да не се раждат качествени актиори. Нито пък качествени режисиори. Не съм разочарована от днешното кино ни най-малко..

Европейското кино примерно може да не е било това, което е било преди, но не бих казала, че се е изчерпало от идеи. А да не говорим за азиатското. Но май... за вас друго освен американското не съществува, ако съдя по постовете ви? Винаги е имало скапани филми и скапана музика, времето рендва качественото от гадното и то се забравя в последствие.

Реших да поговоря с родителите ми на тази тема и те ми разказаха, че и по тяхно време е имало смешни филмчета и смешни групички. А и не е като сега да няма качетсвена музика и кино. Просто то не винаги е в Америка. Изкуството е нещо, което винаги ще живее.

ПП: Ама филмът "Аз съм Легенда" е правен по едноименната книга на Ричард Матисън. И по-скоро нея я прочетете, бива си я.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 09, 2008 4:19 pm 
Аватар
Alice in Wonderland

Честно казано се радвам , че се пусна такава тема . От известно време ми се върти в главата абсолютно същото нещо.

Нека да започна първо от музиката. Честно казано "песните" . . "музиката" , която се прави , която се слуша сега е просто помия . Това си е моето лично мнение - просто тя не провокира в мен никакви чувства , дори танцувална тръпка . Не съдя феновете на хауса , на RnB , но за мен ( особено пъвото ) е толкова скучна и еднообразна музика. Естествено има някои парчета , които ми харесват , но на фона на всичко останало , което излиза сега , те са направо в нищожни съотношения .

Не знам дали някой друг е обърнал внимание , но според мен се превръща в тенденция да се смесваш в тълпата - като се разхождам из центъра - еднакви момичета , еднакви момчета , с еднакви прически и абсолютно еднакъв стил на обличане , еднакви музикални интереси и еднакво държание. Става ми смешно и тъжно , защото като че ли целенасочено затриват индивидуалността си .

( не искам никакви хейтърски мнения !! изразявам моето собствено , на базата на лични наблюдения )

Относно филмите - ако не са римейкове , то те са написани по някой роман или книга. Другата голяма група са американските смешни екшънчета и заБААААААВНИ комедии . Нямам абсолютно нищо напротив ако дори филма е направен било то по книга или е римейк стига сюжета да е интересен . Естествено сценария , актьорския състав и оператора също си казват думата , но мисля , че разбрахте какво имам в предвид . А 3те филма които Perfect blue спомена , а именно Requiem for a dream , Pi и The Fountain са невероятни филми и съм наистина благодарна на хората , които ми ги бяха препоръчали .

Амии това е за сега , съжелявам ако съм се отплеснала някъде , но няма как - едното води до другото ^^' .

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 09, 2008 4:39 pm 
Аватар

A че кой не изпитва оргазъм при вида на разрушен Ню Йорк... Такива филми са като едно голямо "Казах ви" на всички американци... Ама те колкото са прости няма да разберат намека :lol:

Иначе моя сценарий би бил за глобалното затопляне и как проникващите ув-лъчи в атмосферата карат хората да се приспособяват към суров живот... :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 09, 2008 4:41 pm 
Аватар

Heard about the dark ages - God took a break.
Еми кво да се каже - хората са жадни за пари, за големите им лъскави къщи, лъскавите им безбожно скъпи коли, силиконени мадами и т.н.
Ся ние всички имаме едно общо с маймуните - лъжем се от лъскавото и блещукащото - oh its so sheeny. Много е лесно да се направи Cope+paste на някой филим, да добавим малко нови ефекти и воала имаме си хит.
На мен лично I am Legend ми хареса(щеше да е по яко ако нямаше хепнен никой), въпреки че знаех, че това е новата му версия.
В онова време хората са правили хитове, вършели са нещата с желание с любов към работата и труда си, малко са били хората които са знаели как да се направи филм, или как да си upgrade, tune, колата компюъра или там квото е. Сега просто сме заляти от информация и всеки втори може да ти каже кое как ставало.
Ся от друга гледна точка можеби сме на ефекта - " я вижте това, по наше време това беше нещо много велико, просто трябва да ви покажем и на вас за да му се насладите и вие". Ама кой ли знае?! Когато тръгнем да се ровим кво е било и имало в миналото оставаме разочаровани и излъгани. Как беше оная народна мъдрост за невежия че немога да се сетя.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 2 [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]