Дата и час: Чет Фев 06, 2025 5:12 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 2 [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 25, 2007 3:09 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Frostburn написа:
агресията е съвсем естествен биологичен процес

~ наречен инстинкт за самосъхранение, съгласен съм.
Просто заради еволюцията на човекът и неговото мислене се е чалнало, оттам агресията, която се поражда от егоизма, се превръща в израз на натрупан негативизъм.
За какво говоря. Идва някой в двора ти и посяга на жена ти - ето ти агресия, той е на моя територия и нарушава правата ми, това ме ядосва и ще го убия --- като при всички други хищници.
В днешно време - някойси със шапка ти идва в двора и ти взима колата, щото не си си платил данъците -нищо не можеш да му направиш. Утре се напиваш на куче, срещаш невинен човек със шапка и хоп -агресията се връща...
Това обаче в никакъв случаи не оправдвава агресията. Хората които не могат да я контролират са елементарни животни, които доста ми пречат в този свят, поне на мен. Джунглата не е в тая посока.

И моля, не бъркайте агресия и адреналин. Екшън играта не е създадена, защото Капитан Хук е искал да убива извънземни с рейлгън :roll:

Свят без агресия не може да има, защото за да я няма нея, трябва да се лишиме и от другите чуства и ставаме наистина роботи, както каза Фрост. И все пак ако има кой да ограничава и контролира агресията на уличните животни, щеше живота ми да е доста по-спокоен. А сега в 17:30 се стъмва и в 18:30 вече се намират клатещи се господа по тъмните улички или напити/надрусани дечиня :roll: Такива хора не се знае кога агресията им ще избие...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 25, 2007 3:25 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Агресията е адреналинен бууст причинен от страх-в началото страха е идвал от инстинкта за самосъхранение но това се е изродило много много отдавна и се е превърнало в нещо много първично което управлява целият ни живот-това е чистият неподправен изначален страх.Страх от природата,страх от самите себе си,страх от хищници,после когато малко сме поумнели-страх от фантазиите,които сами сме създали,кошмарите които тресат подсъзнателно всяко едно човече до дъното на душата му-че ще остане само,че ще умре,че незнае какво има след това,страх от БОЛКАТА-един от най големите противовеси на агресията-за да няма болка за мен аз ще я причинявам на други,защото знаеш ли те ми изглеждат страшни и аз искам да ги нараня преди да се усетят.

Друга причина е злобата-която също е породена от страха и болката(двете движещи сили на човека според мен).Злобата-чистата неподправена,страшна,жестока,неподбираща злоба-злобата която изливаме насъбрана от десетилетия-злоба към родителското тяло(защото те винаги са виновни),злоба от детски спомени,незадоволени мечти превърнали се в мании,злоба от завист,злоба от корист,злоба от осъзнаването колко жесток е светът в който живеем(никой не обръща внимание на това че ни е даден ЖИВОТ и избор как да си го живеем)

Агресията-тя не е нищо повече от един буфер

Затова ще повторя

Агресията е баничка със сирене...ама без боза

писането в ярки цветове е забранено
sayanmk

Еми сори ама темата ме провокира :roll:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 26, 2007 12:13 pm 
Аватар

vegetosayajin написа:
Еми сори ама темата ме провокира :roll:

Ахахах, проявил си агресия значи? Добре онагледяваш темата, хах =)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 2 [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]