|
Дата и час: Чет Фев 06, 2025 5:12 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Ное 25, 2007 3:09 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Frostburn написа: агресията е съвсем естествен биологичен процес
~ наречен инстинкт за самосъхранение, съгласен съм. Просто заради еволюцията на човекът и неговото мислене се е чалнало, оттам агресията, която се поражда от егоизма, се превръща в израз на натрупан негативизъм. За какво говоря. Идва някой в двора ти и посяга на жена ти - ето ти агресия, той е на моя територия и нарушава правата ми, това ме ядосва и ще го убия --- като при всички други хищници. В днешно време - някойси със шапка ти идва в двора и ти взима колата, щото не си си платил данъците -нищо не можеш да му направиш. Утре се напиваш на куче, срещаш невинен човек със шапка и хоп -агресията се връща... Това обаче в никакъв случаи не оправдвава агресията. Хората които не могат да я контролират са елементарни животни, които доста ми пречат в този свят, поне на мен. Джунглата не е в тая посока.
И моля, не бъркайте агресия и адреналин. Екшън играта не е създадена, защото Капитан Хук е искал да убива извънземни с рейлгън
Свят без агресия не може да има, защото за да я няма нея, трябва да се лишиме и от другите чуства и ставаме наистина роботи, както каза Фрост. И все пак ако има кой да ограничава и контролира агресията на уличните животни, щеше живота ми да е доста по-спокоен. А сега в 17:30 се стъмва и в 18:30 вече се намират клатещи се господа по тъмните улички или напити/надрусани дечиня Такива хора не се знае кога агресията им ще избие...
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Ное 25, 2007 3:25 pm |
|
Vego |
Мародераторче |
Регистриран на: Чет Май 10, 2007 5:27 am Мнения: 15576 Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
|
Агресията е адреналинен бууст причинен от страх-в началото страха е идвал от инстинкта за самосъхранение но това се е изродило много много отдавна и се е превърнало в нещо много първично което управлява целият ни живот-това е чистият неподправен изначален страх.Страх от природата,страх от самите себе си,страх от хищници,после когато малко сме поумнели-страх от фантазиите,които сами сме създали,кошмарите които тресат подсъзнателно всяко едно човече до дъното на душата му-че ще остане само,че ще умре,че незнае какво има след това,страх от БОЛКАТА-един от най големите противовеси на агресията-за да няма болка за мен аз ще я причинявам на други,защото знаеш ли те ми изглеждат страшни и аз искам да ги нараня преди да се усетят.
Друга причина е злобата-която също е породена от страха и болката(двете движещи сили на човека според мен).Злобата-чистата неподправена,страшна,жестока,неподбираща злоба-злобата която изливаме насъбрана от десетилетия-злоба към родителското тяло(защото те винаги са виновни),злоба от детски спомени,незадоволени мечти превърнали се в мании,злоба от завист,злоба от корист,злоба от осъзнаването колко жесток е светът в който живеем(никой не обръща внимание на това че ни е даден ЖИВОТ и избор как да си го живеем)
Агресията-тя не е нищо повече от един буфер
Затова ще повторя
Агресията е баничка със сирене...ама без боза
писането в ярки цветове е забранено sayanmk
Еми сори ама темата ме провокира
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|