|
Дата и час: Сря Фев 12, 2025 11:53 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Май 26, 2008 2:06 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=3725.jpg) |
VEGGETTO |
|
![](./images/ranks/rank8.gif) |
Регистриран на: Нед Мар 19, 2006 2:54 pm Мнения: 2004 Местоположение: MARS
|
И 2-мата.
Оня неразбра каква е работата с монголците и с вятъра, което сигурно поне 5 пъти вече беше казано в темата.
Рим никога не е властвал изцяло върху тогавашния цял цивилизован свят. В европейския - да.
Властвал е в Средиземноморието и половината от сегашния ЕС и то докато Цезър и Траян са на власт, после пропада, докато не започва Великото преселение на народите и му таковат мамата. После Източната римска империя пада, Западната става Византия и т.н.
Японците не са крали и копирали всичко все пак. Легионерите са на заплата.
От спора римляните имат копия и голечи щитове, самурайте са с къси катани, които немогат да режат през щитове, ако въобще успеят да избегнат копията, които стърчат доста от далече.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Май 26, 2008 3:37 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=849_1267017977.png) |
GoDSmAcK |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Чет Окт 27, 2005 8:33 am Мнения: 4133 Местоположение: The frontline
|
Ambyos написа: VEGETTO казах, че не разбах защо ги е споменал тия монголци и свещения вятър след като никой не пита Япония с какво е воювала, каква е била армията на Рим и т.н. Отговарям на "500 легионера срещу 500 самурая", а не "Япония срещу Рим".
Споменах ги, защото това е единственият външен враг, с който самураите са воювали, като този единствен враг е бил пометен от жестоки бури, които японците наричат "свещен вятър (камиказе)". Това само по себе си е показателно за военната доктрина при японците.
Да самураят е изключителен войн сам по себе си, но не разполага с тактическата бойна подготовка за битка с многобройни врагове. Виж назад страниците.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Май 26, 2008 8:16 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=12133.jpg) |
Ambyos |
|
![](./images/ranks/rank1.gif) |
Регистриран на: Сря Юни 20, 2007 8:16 pm Мнения: 91 Местоположение: Sin City
|
GoDSmAcK написа: Ambyos написа: VEGETTO казах, че не разбах защо ги е споменал тия монголци и свещения вятър след като никой не пита Япония с какво е воювала, каква е била армията на Рим и т.н. Отговарям на "500 легионера срещу 500 самурая", а не "Япония срещу Рим". Споменах ги, защото това е единственият външен враг, с който самураите са воювали, като този единствен враг е бил пометен от жестоки бури, които японците наричат "свещен вятър (камиказе)". Това само по себе си е показателно за военната доктрина при японците. Да самураят е изключителен войн сам по себе си, но не разполага с тактическата бойна подготовка за битка с многобройни врагове. Виж назад страниците.
Ето това е просто исках да разбера защо ги спомена а вие ми се нахвърлихте. Мерси за отговора
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Май 27, 2008 9:04 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=1124.jpg) |
TheUnknownOne |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
Регистриран на: Пет Ное 11, 2005 4:36 pm Мнения: 1189 Местоположение: Sofia City Zone of B5
|
Колкото и да не ми се иска да го призная... май легионерите ше разкъсат, щото.. Меча на самурая ако бъде блокиран със щита дори веднъж, в мелето една контраатака с гладиуса би била невъзможна за японеца да блокира.. Съгласни ? Смисъл... Ок.. Меле е.. Няма място да се размахва метър+ катана наляво надясно.. Замахванята са по-неефективни, и следователно - по-лесни за легионера да блокира. В момента в който той блокира, контра със малкия лек гладиус в мелето - точно както са свикнали, и удар. Контра-блок от страна на самурая няма как да се случи, защото нито има щит, нито бронята му според мен, би могла да блокира намушкващ гладиус..
Другото което е, тва за чупещите се гладиуси и брони под нищожната катана е просто смехотворно.. да не говорим за разсечени легионери от рамото до кръста... осъзнайте се, моля ви се... тва не са парчета свинско месо, а са облечени воъръжени войници... А катаната не е моторна резачка... Имаше някъде филмче за абсолютната АБСУРДНОСТ на това с катана да "разсичаш" "разкостваш" и "разчленяваш" с по един замах...
И въпреки всичко аз съм за самураите, но някак си не ги виждам освен ако не е много рехава битката, и много тъпи легионерите ;]
Последна промяна TheUnknownOne на Вто Май 27, 2008 2:13 pm, променена общо 1 път
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Май 27, 2008 1:50 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4276.gif) |
Zaknafein |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
Регистриран на: Сря Апр 19, 2006 3:17 pm Мнения: 1036 Местоположение: при момиченцата :)
|
TheUnknownOne написа: И въпреки всичко аз съм за самураите, но някак си не ги виждам освен ако не е много рехава битката, и много тъпи легионерите ;]
А те не са, защото това правят по цял ден... и цял живот даже- минимална служба от по 20 години не е малко
![Изображение](http://i220.photobucket.com/albums/dd195/Zaknafein_bg/TheLadyOfShallot1888.jpg) Вятър, брули клоните в мен ... вятър шепти със дъха си студен Четка, бои, лъч тишина, ..... аз те докосвам едва.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|