Дата и час: Чет Мар 13, 2025 12:53 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: RQ: Monogatari (Novel)
МнениеПубликувано на: Сря Мар 07, 2012 3:27 am 
Аватар

Nishio Ishin е много страхотен тип - участва дейно в създаването на много от яки по-яки поредици анимета. Напоследък докато гледах Nisemonogatari ми хрумна да го проуча и се амбицирах да взема да прочета някое и друго негово творение. Очевидният проблем е, че не владея японски (иначе бих си ги свалил или дори поръчал в оригинал и изгълтал за нула време). За това реших да потърся преводи и когато се провалих в това начинание - да попитам за акъл тук.

По същество - интересува ме от къде бих могъл да намеря книгите му в превод на английски? Знам, че някои от тях са преведени, или поне са започнати - къде от истински издатели, къде от ентусиасти, намерих няколко чаптъра от полупроизволни неща, но не знам къде да ровя и съответно резултатите от търсенето са незадоволителни. Или пък някакъв начин да проверя кои от творбите му са преведени, та поне да мога да се ориентирам какво да или да не търся. Идеи по въпроса? Някой? Мерси за вниманието предварително.

Заглавие: Re: RQ: Monogatari (Novel)
МнениеПубликувано на: Сря Мар 07, 2012 5:26 pm 
Аватар
Модератор

Оправям ти заглавието, понеже търсиш това - http://www.mangaupdates.com/series.html?id=49870
От там може да видиш и кое е преведено -> http://www.mangaupdates.com/releases.ht ... ype=series

А за други негови творби - http://www.mangaupdates.com/authors.html?id=4550
От където също може да видиш кое има превод и кое няма (до колкото разбрах, това ти е основния проблем).

Профил  

Заглавие: Re: RQ: Monogatari (Novel)
МнениеПубликувано на: Сря Мар 07, 2012 8:12 pm 
Аватар

Благодаря.

Аз тръгнах с идеята, че след като автора е голямо име и поредицата явно е популярна може би има официален превод на английски, ако не на цялата серия то поне на първите няколко часи (като Haruhi Suzumiya), само че аз не го намирам защото не търся както трябва. Частта с неправилното търсене се оказа вярна, тази с официалния превод - Not so much. Но пък поне си намерих на някои глави доста добри любителски преводи, което пак е някакво начало.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 3 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]