|
Дата и час: Съб Фев 01, 2025 7:57 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Как да поръчаме манга от чужбина? Публикувано на: Чет Апр 05, 2007 10:42 pm |
|
Morri D'in |
Masaka?! |
|
На българския пазар все още никъде не може да се купува свободно манга, а желанието е огромно. В раздела през време постоянно някой пита как да си поръча, имало е поне 10тина теми с подобни въпроси. Имах желанието от доста време да направя такава тема, ама като съм поръчвал на принципа ‘пътуване в чужбина по друга причина и междувременно ограбване на всяка книжарница с манга’ не мога да съм особено полезен.Отправям апел към вас да помогнете за създаването на тази тема. Искам да покрива различни методи на поръчка – чрез Хеликон, Artline, amazon.com, някоя друга българска книжарница/фирма, сайт за интернет покупки, etc. Методите може да съдържат подробна информация за закупуването структурирано горе долу по следния начин. - Закупуване на манга от ‘insert name here’
a. Откъде се купуват заглавията/на какъв език са? b. За кои български градове е достъпна услугата? c. Самият метод на поръчване d. Ценови диапазон на самата манга и има ли доп. такси e. Скорост на извършване на доставката - Лично мнение и оценка
a. Плюсовете – струва ли си от там да се взима, etc.? b. Минусите – може поръчката да идва твърде бавно, цената да е неприемлива за вас лично, etc.
Ще ъпдейтвам първото мнение с линк към вашия специфичен пост, когато пишете. Мерси на всички, които ще помогнат за попълването на темата. • В тази тема и само в нея ще се задават въпроси свързани със закупуването на манга от България, всичко друго ще бъде пращано в небитието. • Темата ще бъде преместена в Искаме (Manga) след време, но сега искам просто повече хора да я видят. ___________________________________ [size=117]theDarkSide[/size] относно поръчването чрез Бг книжарниците написа: Така, малко въведение за тези поръчки - както всички вече знаят, манга в България няма (ако не се броят хентай книжките, които са боза ) затова единственият начин е поръчка от чужбина. Това ни ограничава до два начина - тези, които имат кредитни карти спокойно могат да си направят акаунт в големите сайтове като amazon.com , tokyopop.com и т.н., а за тези, които нямат този аксесоар, им остават книжарниците. Аз ще напиша пълна информация за втория начин Първо, големи вериги книжарници, които могат безпроблемно да изпълнят поръчките са Хеликон и Пингвините за мен. Общо взето процедира се по един и същи начин: - Трябва да сте си избрали вече покупката, и да сте и намерили ISBN номера! В amazon.com е най-лесно това, защото като стока има почти всичко, а и ISBN-а е налице Други сайтове могат да се използват също, стига да се намери ISBN номера (tokyopop.com като например )
- Събраната информация за мангата (име, ISBN) се носи в книжарницата. Всяка една книжарница си има офис за поръчки, към които да се обърнете. Внимание!!! Книжарниците могат да поръчат от други сайтове, в които някои манги не са в наличност, и то от различни страни. Страните са Англия, Германия и Америка със съответните online доставчици + Amazon.com (в Хеликон). Така че бъдете готови за всичко
- Дава се капаро, което е от 10 лева до цялата сума на мангата. Освен тази цена се смята и цената на доставката, която е различна в зависимост от страната, от която идва поръчката, времето, колко книги са били с нея и etc. Заедно с капарото е естествено да се даде име, на което се доставя мангата и телефон. Както и тези, които ще поръчват сами, постоянно проверявайте за доставките си, че се е случвало да продадат мангата на друг (на мен вече ми се случи веднъж, но компенсираха )
- Чакате да ви дойде мангата. По принцип поръчката идва от две седмици до два месеца, в зависимост от къде идва и други неща.
- Мангата си пристига, доплащате каквото имате останало след капарото. После правите каквото си искате с книгата
Общо взето това е за поръчването от книжарница. Но имам и някои препоръки за новите в тази насока: - Поръчвайте много хора, в групички от над три човека. Защо - доставката ще е по-малка откъм пари, както и има възможност по-бързо да дойде
- Най-добре е да се поръчва от Англия или Amazon.com , защото ако е от Америка или Германия доставката минава първо през Англия, и тогава чак при нас
- Когато сте група с организатор (като при мен) по-добре оставяйте за капаро цялата цена на мангата, защото иначе има проблеми при доплащането (и това се е случвало )
Също така ако някой възнамерява да поръчва чрез Хеликон, предлагам да поръча чрез мен, защото аз съм организатор в Бургас за поръчки, а офиса на Хеликон е също в Бургас и всичко е по-лесно За парите няма да има проблем, вече съм правил поръчка и с хора от Стара Загора и ми предстои от София Просто всичко се доставя чрез Спиди или чрез Българските Пощи Ако имате въпроси спокойно си ги задавайте, аз ще отговарям доколкото мога Приятни поръчки Цитат от тема в форума на Aртлайн (10x to Faye) написа: От м. Април 2007, Студио Арт Лайн започва да внася комикси, играчки, настолни и ролеви игри, фентъзи романи, игри на карти, анимационни сериали и всякакъв фенски мърчандайзинг от водещия дистрибутор в Щатите и един от най-големите в света Diamond Comics. Благодарение на съвместната работа с Diamond, имаме най-сетне възможността да ви предложи всичко, което излиза на пазара за комикси, играчки и стотици хиляди други стоки от всички големи и малки западни производители.
Понеже изборът е колосален, почти всичко, което си харесате в Интернет, всичко ново, за което прочетете по сайтовете на производителите, може да бъде намерено и доставено чрез Diamond Comics. За точна справна на цени, може да използвате и каталозите на Diamond Comics, които са на разположение за клиенти във фирмения ни магазин на пл. Райко Даскалов. С почти всяка доставка получаваме нови каталози, които ще може да намерите там.
За съжаление разходите по транспорт и ДДС не ни позволяват да предложим цени съизмерими с тези в Съединените Щати. Все пак сме в Европа и цените на продуктите, които може да закупите през Diamond Comics, се налага да са европейски - доларите се преобразуват в евро, за да отчете немалките разходи по доставка и данък добавена стойност. Например, фигурка за 30 долара в каталога може да поръчате на цена от 30 евро в нашия магазин.
Всяка поръчка трябва да бъде гарантирана с авансово плащане от 30% от нейната крайна стойност. Например фигурка от 30 долара в каталога има крайна цена 30 евро и авансовото плащане от 30% възлиза на 10 евро. То се заплаща във фирмения ни магазин, срещу което ви се издава разписка, с която можете да получите фигурката, когато пристигне. Добре е да оставите пълни данни, с които да се свържем с вас - име, адрес, телефони за връзка. Студио Арт Лайн не носи отговорност ако съответната поръчка не може да бъде изпълнена поради изчерпване в складовете на Diamond Comics UK - в този случай заплатеният аванs се връща обратно на клиента или се използва като кредит за бъдещи поръчки, според избора на клиента.
Поръчки се приемат от 1-во до 31-во число на месеца. В края на месеца, ако поръчките възлизат на минимум 300 долара, тя се изпраща в Diamond Comics и се изпълнява. Ако поръчките в рамките на месеца не възлизат на горепосочения минимум, те изчакват натрупването на горепосочения минимум стойност за поръчка. Това е с цел да предложим поносима за нашите клиенти надценка за транспорт. Тези от вас, които не искат да чакат и могат да си позволят допълнително оскъпяване на желания от тях продукт, могат да направят своята поръчка и тя да бъде предадена на Diamond Comics за изпълнение моментално - за повече подробности се свържете с персонала на фирмения ни магазин.
Последна промяна Morri D'in на Вто Юли 17, 2007 9:33 pm, променена общо 11 пъти
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Апр 06, 2007 12:14 am |
|
Morri D'in |
Masaka?! |
|
Еми то още никой не е написал нищо, аз лично не съм поръчвал, чакам theDarkSide и Faye да пишат, дано се излъже и някой друг.
Иначе на твоя въпрос мога да отговоря
Ако поръчаш заглавията от едно място и по едно и също време се плаща само 1 доставка.
_________________ wwwwwwwwwwwwwwwww
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Апр 06, 2007 10:20 pm |
|
theDarkSite |
|
|
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 2:02 pm Мнения: 1155 Местоположение: Howl's Moving Castle
|
аз писах, ама като отделна тема за Artline не знам нищо, затова и не съм писал, ама си е същото като другите книжарници
Така, малко въведение за тези поръчки - както всички вече знаят, манга в България няма (ако не се броят хентай книжките, които са боза ) затова единственият начин е поръчка от чужбина. Това ни ограничава до два начина - тези, които имат кредитни карти спокойно могат да си направят акаунт в големите сайтове като amazon.com , tokyopop.com и т.н., а за тези, които нямат този аксесоар, им остават книжарниците. Аз ще напиша пълна информация за втория начин
Първо, големи вериги книжарници, които могат безпроблемно да изпълнят поръчките са Хеликон и Пингвините за мен. Общо взето процедира се по един и същи начин:
1. Трябва да сте си избрали вече покупката, и да сте и намерили ISBN номера! В amazon.com е най-лесно това, защото като стока има почти всичко, а и ISBN-а е налице Други сайтове могат да се използват също, стига да се намери ISBN номера (tokyopop.com като например )
2. Събраната информация за мангата (име, ISBN) се носи в книжарницата. Всяка една книжарница си има офис за поръчки, към които да се обърнете. Внимание!!! Книжарниците могат да поръчат от други сайтове, в които някои манги не са в наличност, и то от различни страни. Страните са Англия, Германия и Америка със съответните online доставчици + Amazon.com (в Хеликон). Така че бъдете готови за всичко
3. Дава се капаро, което е от 10 лева до цялата сума на мангата. Освен тази цена се смята и цената на доставката, която е различна в зависимост от страната, от която идва поръчката, времето, колко книги са били с нея и etc. Заедно с капарото е естествено да се даде име, на което се доставя мангата и телефон. Както и тези, които ще поръчват сами, постоянно проверявайте за доставките си, че се е случвало да продадат мангата на друг (на мен вече ми се случи веднъж, но компенсираха )
4. Чакате да ви дойде мангата. Попринцип поръчката идва от две седмици до два месеца, в зависимост от къде идва и други неща.
5. Мангата си пристига, доплащате каквото имате останало след капарото. После правите каквото си искате с книгата
Общо взето това е за поръчването от книжарница. Но имам и някои препоръки за новите в тази насока:
1. Поръчвайте много хора, в групички от над три човека. Защо - доставката ще е по-малка откъм пари, както и има възможност по-бързо да дойде
2. Най-добре е да се поръчва от Англия или Amazon.com , защото ако е от Америка или Германия доставката минава първо през Англия, и тогава чак при нас
3. Когато сте група с организатор (като при мен) по-добре оставяйте за капаро цялата цена на мангата, защото иначе има проблеми при доплащането (и това се е случвало )
Също така ако някой възнамерява да поръчва чрез Хеликон, предлагам да поръча чрез мен, защото аз съм организатор в Бургас за поръчки, а офиса на Хеликон е също в Бургас и всичко е по-лесно За парите няма да има проблем, вече съм правил поръчка и с хора от Стара Загора и ми предстои от София Просто всичко се доставя чрез Спиди или чрез Българските Пощи
Ако имате въпроси спокойно си ги задавайте, аз ще отговарям доколкото мога Приятни поръчки
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Апр 06, 2007 11:06 pm |
|
Morri D'in |
Masaka?! |
|
etcetera = и така нататък.
Въпросът на Sango-chan:
Може ли да се поръча това - http://tinyurl.com/35tho6.
Аз имам малко въпроси - колко е средно една доставка от Америка, а от Англия?
Има ли разлика в цените на мангите в различните държави - за САЩ средната цена е някъде 10 долара, как стоят нещата в Англия и Германия?
_________________ wwwwwwwwwwwwwwwww
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Апр 07, 2007 11:52 am |
|
theDarkSite |
|
|
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 2:02 pm Мнения: 1155 Местоположение: Howl's Moving Castle
|
За Sango-chan - още търся ISBN-а
За Morridin - Цените са различни - в Англия е по-скъпо, но затова пък по-бързо идва доставката. Разликата варира от около 7-8 лева, но зависи изцяло от книгата (може и да е по-малка разликата, както и по-голяма)
За доставката пак казвам, винаги може да се промени, както и винаги зависи колко книги пристигат с една доставка, както и за колко дена е предвидена доставката и дали няма да се увеличи на митниците
Safiir написа: И тук ще питам : Знае ли някой дали има фирма в България предлагаща купуване на манги от японския Amazon?
Ако търсиш манга на японски спокойно можеш да видиш дали няма да я има и в доставчиците на книжарниците, както и в обикновения amazon. Всичко може да го има, стига да имаш ISBN-а за да потърсиш
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Апр 09, 2007 5:12 pm |
|
PA3YM |
|
|
|
ще си кажа и аз скромния опит, който е от една поръчка, но може да послужи за сравнение, защото първо пробвах през Хеликона - занесох един списък с 8 заглавия и на другия ден получих разпечатка, че ще струват 323 лв със стандартна доставка - малко множко ми се видя, щото се бях подготвил (психически) за max 200 лв о.О
отидох после от вкъщи на страницата на амазон и си я поръчах оттам - и за същите неща искаха $116,66 за стандартна доставка. По-добре звучи нали Та избрах опция за money order, но после бащата изскочи с кредитна карта и стана по-бързо
поръчката я направих на 2 март, на 8 март на страницата с поръчката изписа, че е изпратена и получих мейл, че ще пристигне на 28-ми. На 28-ми амазон вече я третираха като доставена, а 2 дена по-късно (30-ти) получих бележка да ходя в пощата да си взимам един чувал от гишето за колетите (Чикаго-Париж-София със самолет и после БГ Пощи) ^^
и в крайна сметка за цялата операция платих 175 лв, защото като поръчах директно от амазон ползвах и 20 долара намаление (10 от едната книга, която беше на промоция, но от хеликон си я таксуваха на оригиналната цена; и още 10 защото поръчката е над $50 или нещо от рода)
периода за доставка, който първоначално бяха обявили е от 1 до 2 месеца горе-долу, защото минава време между поръчването и самото изпращане (първо трябва да ги съберат, ако не са им под ръка и т.н.) затова и се плаща по около 5 долара за доставка на парче - за цялата поръчка доставката беше $40,41...
та, цените от двете места с включена доставка, както ми е излязло:
ориг. цена _______от Хеликон ______от Амазон
__________________------- ____________-------
5х $9,95 ___________ 38 лв ___________20,70 лв
2х $9,99 ___________39 лв ___________20,76 лв
1х $24,95 __________55 лв ___________30,00 лв
__________________------- ____________-------
__________________323 лв ___________175 лв
тук цените на хеликона са тези, които те ми дадоха - от амазон си ги смятах >_<
а тази книжка дето е $25 - от амазон я смятаха за $16,47 заради промоцията
разликата между кредитна карта и платежно нареждане, е че второто става по-бавно - с около 2-3 седмици, защото в амазон трябва първо да получат парите (а нареждането се праща по пощата) преди да пратят поръчката, а с кредитната карта директно си теглят колкото трябва, когато са готови и пращат - в моя случай им отне 6 дни да подготвят пратката
П.С. я кажете от Хеликона колко ви излизат мангите, че да не би да не са ме харесали нещо и затова такива цени да са ми дали
_________________ GIDA owns U!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Апр 10, 2007 9:16 pm |
|
Haruka |
|
|
|
На мен за сега от Хеликона ми излизат около 28 лв. Имаше 1-2 манги, които ми бяха по 23-25, явно защото са попринцип са по 8 долара и пратката не е минавала през толкова много страни. Но Х, който е 10 долара, ми излиза по 35 лв някъде. Повечето други около 28 лв. Така че или и нас не харесват, или това са цените просто
Преди това и аз бях поръчала 3 манги дирекно от Амазон и излязоха на същите цени, така че се очудих като видях, че са ти излезли толкова ефтино.
Но все пак някой, който повече знае да каже по-добре. Моят опит не е толкова голям.
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|